Jump to content

Photo

HRAM - 3D modeliranje za FS

• Please log in to reply
437 replies to this topic

#121 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 17 February 2009 - 01:44 PM

Svaka cast Luka, potrudicu se da ispostujem sve ovo , ako imash josh sugestija, samo napred :) da radimo kao profesionalci :)
shto se tice fx za perje, video sam post, ali nisam bash siguran kako da ubacim efekat u scenery tako da ako moze ukratko da napisesh bilo bi lepo :)

#122 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts
  • VATSIM ID:1033167

Posted 17 February 2009 - 05:02 PM

Prvo da prodiskutujem Lukin post:
Jel ovo Bataja na pomolu ili sam ja pao sa kruske :) ? Ako jeste svidjaju mi se ovi transporteri, kamioni, prikolice, tenkovi, cisterne, hameri itd...
Sto se tice primedbi i sugestija, naravno ja sam u ovom poslu nov i sve ovo je dobrodoslo. Ja sam razmisljao o detaljizaciji jos nekih delova biblioteke ali sad shvatam da je to besmisleno, ali ova ideja da se na odredjenoj razdaljini vide odredjeni detalji nebi skodila POGOTOVO u predelu krova odnosno svega sto se vidi odozgo. I stubove cu naravno popraviti da ne jede fps :) .

@Svima posle mog poslednjeg posta: Sto se tice primedbi na teksture :) nema im pomoci :) salim se naravno, problem je u tome sto nemam iskustva sa photoshopom ama ne znam ni kako izgleda :) tako da sam iz razgovora sa Nikolom shvatio da bi bilo najbolje da predjem i njegove tutorijale! Ovo sam nalepio cisto onako da vidite da nesto radim :) inace ovo su uglavnom default texture.
Ako neko ima da mi da neki savet sto se tice photoshopa mnogo bi mi znacilo da ne prelazim neke stavke koje mi uopste nisu potrebne u ovom trenutku. Cisto da se zna planiram da uzmem Adobe Photoshop CS4 i da krenem da ga izucavam :eek: !

Pozdrav jos jednom hvala na savetima i sugestijama!

EDIT:
Naravno da su mi potrebne slike tako da Nikola i Stevane bio bih vam zahvalan, posto moj aparat ne razlikuje boje :) !

Edited by MILANRADOJEVIC, 17 February 2009 - 05:06 PM.

#123 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 18 February 2009 - 10:10 AM

Hram Svetog Save.rar 49MB evo nekih slika hrama i oko hrama. Nadam se da ce pomoci.

Edited by Nikolovski Stevan, 18 February 2009 - 10:13 AM.

#124 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 20 February 2009 - 09:40 AM

Ne mogu da pronadjem ni jednu fotografiju za vfr objekte vezano za lybe. Ako neko ima neka postuje ovdje. Takodje neka svako napiše šta radi kako bi znali da ne radimo iste objekte.

Pozdrav!

Edited by =SE=Doga, 20 February 2009 - 09:42 AM.

#125 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 21 February 2009 - 06:14 PM

ok, za sve beogradske zgrade mi javite, ja cu otici da slikam :)

Ja radim za sada kokosinjac i zeleznicku...

Posted Image

#126 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts

Posted 23 February 2009 - 03:43 PM

Ljudi evo danas sam uzeo i odradio onaj duzi deo biblioteke, sve sredio i sve to lepo izgleda ALI sam ga napravio kao poseban "projekat" ima li sanse da se oni spoje POLUDECU ako nema :ranting: a photosop jos skidam ima 5GB sramota... ostalo jos 20%...

#127 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 23 February 2009 - 04:20 PM

Koji to Photoshop ima 5 GB? Moja instalacija ima negde oko 360 mb...

#128 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts

Posted 23 February 2009 - 04:57 PM

Adobe CS4 Master Collection skidam, a CS2 ima manje od 700MB jer ga imam, ovaj sada jeste nerealno veliki al sacekacu da vidim sta ima...

#129 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 23 February 2009 - 08:04 PM

otvoris oba projekta u isto vrijeme

kopiras iz jednog pejstuje su drugi
mozes daotvoris jedan selektujes sve i pejstujes u drugi ... :)

#130 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts

Posted 24 February 2009 - 12:19 AM

Eh radih 100 puta al ne reaguje da je toliko lako ne bi pitanje postavljao ostaje mi jos da svaki part sacuvam posebno i da ga poslajem a kad ga posaljem on dobia poziciju istu kao pre... pa tako selektujem ceo objekat, to je jedino moguce resenje.... Za CS4 mi je ostalo jos desetak posto pa krecem sa ucenjem!
Pozz i hvala

#131 Luka

Luka

Senior First Officer

• Members
  • 73 posts

Posted 24 February 2009 - 12:43 AM

Ljudi evo danas sam uzeo i odradio onaj duzi deo biblioteke, sve sredio i sve to lepo izgleda ALI sam ga napravio kao poseban "projekat" ima li sanse da se oni spoje POLUDECU ako nema

File -> Merge Project.

#132 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 24 February 2009 - 02:58 PM

Ala smo se uspavali :D

#133 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 24 February 2009 - 07:51 PM

Ala smo se uspavali :D

aham :)

#134 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts

Posted 24 February 2009 - 11:32 PM

hvala Luka to je to, meni dok se CS4 ne skine mogu slobodno da spavam...

#135 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 25 February 2009 - 10:33 PM

Ne bi opteretilo :) da se uradi sat ali to je JAKO JAKO tesko morao bi da se pise dll ...

Nece niko da se spusta do genexa da gleda na sat imate to u avionu ili na ruci :)

SVAKA CAST NA MODELU :)

Sad cu daprobam u medjuvremenu jedan moj projekat:

Naime ovo sto vidite u prvom planu je MAHLEV 737 kako meni od sada pa u buduce SCB prikazuje sve 737 koji nisu pokriveni u JAT MODEL SETU da bi stvar bila jasnija evo sta sam uradio.

1. Napravio sam novi model za 737 i zamijenio postojeci u vim model setu.
2. Napravio sam ga tako da koristi default VIP texture koje su univerzalne za sve VIP avone.
3. Dodao jedan fail sa dodatnim texturama tockova i nekih detalja koje nisu ukljucene u VIP textirama
4. Ove texture sam smjestio fs/texture folder tako da kad zafali u samom texture folderu od aviona on ih uzme,na taj nacin ne moraju da se kopiraju u sve texture foldere svih aviona iz VIP seta.
5. I na kraju napravio sam light masku koja odgovara koritenim VIP textirama i dobio ovaj proizvod :)

Naglasicu da sam nasao nacin kako da poslije svega promijenim u samom MDL failu koju ce texturu da koristi kao light map tako da u sustini koji god da avion odradim texture ce se smjestati samo jedan jedina i to u fs/texture folderu :)

Spremicu paket i uputstvo pa cu vam dati :)

Oce li biti nesto od ovoga? :)

#136 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 27 February 2009 - 02:43 PM

Evo od pre neki dan radim VMA i imam problem kod izrade djelova pomoću template opcije. Odradim oblik koji mi je potreban i kad mu dam opciju extrude napravi se part koji je sasvim providan spolja a unutrašnjost se vidi a meni treba obrnuto. Do sada mi je radilo normalno i jako me nervira. Ne znam gde grešim.

HELP :sos: !

Evo da vidite dokle sam stigao. Završiću je danas ako uspem da odradim ovo sa template.

Posted Image

Pozdrav!

#137 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts

Posted 02 March 2009 - 10:16 AM

Ljudi imate li da mi preporucite neki kvalitetan tutorijal za Photoshop CS4, ja sam apsolutni pocetnik, ovo luce nisam koristio ama uopste!

#138 adr179

adr179

Senior First Officer

• Members
  • 92 posts
  • Interests:sve sto leti

Posted 02 March 2009 - 11:06 PM

Ako ništa drugo ne pomaze, uradi to na "seljacki" nacin pa na partovima gde imas pogresno orientirane poligone idi u polygon mode = F7, pa onda stisci slovo f (sto znaci "flip poly") za sve one, koji ti se nisu pravilno okrenuli.

#139 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 02 March 2009 - 11:12 PM

Ako ništa drugo ne pomaze, uradi to na "seljacki" nacin pa na partovima gde imas pogresno orientirane poligone idi u polygon mode = F7, pa onda stisci slovo f (sto znaci "flip poly") za sve one, koji ti se nisu pravilno okrenuli.

Hvala Andrej :sup:

Pozdrav!

#140 Luka

Luka

Senior First Officer

• Members
  • 73 posts

Posted 02 March 2009 - 11:50 PM

Za "flipovanje" svih poligona u partu odjednom:
  • F7 (Poligon Mode)
  • A (Select All)
  • Shift+F (Flip selected)
  • Shift+U (Unselect All)
L.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users