Jump to content

Photo

HRAM - 3D modeliranje za FS

• Please log in to reply
437 replies to this topic

#141 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 03 March 2009 - 01:08 AM

ljudi odusevljavate me,svaka cast zaista ovo sve izgleda fenomenalno kada se skupi ovako nekoiko objekata ima da bude izuvanje :)

branko svaka cast

#142 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 16 March 2009 - 04:42 AM

Ne bih da ispadne da poručujem k'o u kafani, ali mislim bi bilo korisno da se onaj jadni polovični Vršac sredi. Sve je urađeno, osim onih par zgrada koje bleje onako bez teksture i tužno izgledaju.

Koristi se dosta taj scenario, a rekoše mi da to nije veliki posao. Verujem da se autor beta verzije ne bi ljutio da neko završi taj scenario.

Pozdrav!

#143 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 16 March 2009 - 03:08 PM

Pozdrav Nenade!

Za takvo nešto potrebni su izvorni (projektni) fajlovi aerodroma koje može dati jedino autor projekta. Ako on to i učini zašto da ne. Malo smo se uspavali u zadnje vreme ali se nadam da će mo svi zabvršiti ono što smo započeli.

Pozdrav!

#144 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 16 March 2009 - 03:24 PM

Mislim da je u tom slucaju bolje videti sa Markom dokle je on stigao i od njega uzeti fajlove pa nastaviti.

Ipak je ono sto je on zapoceo na mnogo kvalitetnijem nivou nego postojeci Vrsac koji je Dacha napravio...

#145 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 16 March 2009 - 06:15 PM

Evo na ovom linku je topik o temi Vrsac

http://www.scgvacc.n...o...85&hl=vrsac

:naughty:

#146 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 16 March 2009 - 10:13 PM

Kod Marka je sav potreban materijal da se napravi vrhunski scenario al obaveze ili ko zna sta pa ga decko nije jos uradio, Mare Mare :D

#147 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 29 April 2009 - 02:55 PM

Evo ovako:

Zadnjih dana sam proucavao Google SketchUp program za 3d modelovanje i mogu vam reci da je program fantastican iz više razloga a naj bitniji je taj što omogucava export 3d mofela u 3d programe tipa 3d studio max iz koga se lako može konvertovati i exportovati u gmax koji je za nas najbitniji (može i direktno import iz sketchup u gmax) a onda za par sati rada uraditi model za FS. Na Google warehouse postoji mali milion 3d modela medju kojima ima dosta (oko 50-ak) modela objekata vezano za Beograd, Vršac, Niš... , a radovi su uglavnom studenata arhitekture, koji mogu da se downloaduju i posluže kao osnova u preradi za flight simulator pa ukoliko ima zainteresovanih neka pišu na PM. Problem je u tome što to nisu low poly modeli pa ne znam kako ce da uticu na fps na slabijim masinama ali radicemo na tome da ih preradimo tako da ostane minimum potrebnih poligona. Za sada sam odradio tri modela i to: Beogradska Arena, Beogradjanka i zgrada SIV-a a bice ih još posle praznika pošto nemam baš puno slobodnog vremena. Evo slicica i linkova za download pa probajte da vidimo da li valja i pišite kakav je ucinak na fps.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Download ARENA
Download Beogradjanka
Download SIV

Pozdrav!

#148 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 29 April 2009 - 03:27 PM

Majstore, skidam kapu :bow: svaka cast na volji. Ovo ide odma u addon scenery :)

Edited by Nikolovski Stevan, 29 April 2009 - 03:28 PM.

#149 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 29 April 2009 - 05:33 PM

Svaka cast, reklo bi se da smo malo zastali, dodushe ja polako zavrshavam celu zeleznicku sa nekim zgradicama sa strane, peronima... i josh neke sitnije stvarcice, pa cu okaciti kad zavrshim :) Ne bi bash da gnjavim sa screenshotovima svakih 5 dana :)
Tako da nismo umrli iako su neki verovatno pomislili :D

#150 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 29 April 2009 - 05:37 PM

Svaka cast! Odlicno! Minuce me zelja ponovo da letim VFR zbog ovoga :P

#151 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 29 April 2009 - 11:18 PM

Samo jedna zamerka u vezi pozicije samog SIV-a. Orijentacija objekta je dobra ali sama lokacija mi se ne cini bas da je najbolje odradjena. Na onoj slici koja je okacena mi se cini, a i u FS-u sam malopre gledao vs. Google Earth pa mi se cini da je SIV malo vise tamo levo i blize reci u RL (a i jutros sam tuda prosao pa se dobro secam). Pogledajte satelitski snimak u obaprograma pa cete videti. Druga stvar koju sam primetio je da na zgradi fali jedna textura. Kad se zgrada gleda odpozadi, iz pravca reke, dole levo na zadnjem levom kraku zgrade takoreci fali jedna textura pa se vidi travnjak kroz zgradu. Mislim nije smrt za vrat nesto hitno da se to ispravi ali eto samo sam primetio. Nadam se da nisam mnogo zakerao :thinking: :)

Edited by Nikolovski Stevan, 29 April 2009 - 11:23 PM.

#152 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 30 April 2009 - 12:29 AM

Zgrada SIV-a je inače loše odradjena u sktchup-u pa je nisam previse doradjivao a sto se tice pozicije moja je greska :bash: . Centar projekta je trenutno N44* 49.35 E20* 25.58 a treba da bude malo levo i ispred gledano iz pravca aerodroma i to na poziciji N44* 49.36 E20* 25.08 po google-u a to sto nije blizu reke to je zato sto balkan mesh nije bas najpreciznije uradjen.

Evo ispravke OVDE

Potrebno je da fajlove iz ovog rara raspakujete u scenery folder siv-a.

Nisam još napomenuo da za sve tri zgrade scenery complexity u display settings-u mora biti najmanje "dense".

Pozdrav!

#153 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 01 May 2009 - 03:13 PM

E, da se malo aktiviramo, idem da slikam zgrade koje planiram da uradim i zeleznicku, mostove, i ako nekome treba neka fotografija nek kaze

#154 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 01 May 2009 - 07:40 PM

Da li ste znali da je za slikanje zeleznicke stanice potrebna posebna dozvola? :eek: :eek: Jbt, bio sam na zeleznickim stanicama u Becu, Varsavi, Moskvi, Budimpesti, Milanu, Rimu, na aerodromima u Abu Dabiju, Istambulu, Moskvi, Omanu, oko Dubaia, pa i kod nas i svuda sam mogao da slikam shta sam hteo i kako sam hteo i koliko sam hteo, ali NE, kod nas na zel. stanici mora da se ima POSEBNA DOZVOLA, ko da je pentagon u pitanju :eek: :ranting: . Nekom "keru" je bilo mnogo dosadno kad je nashao mene da zaj**ava...pritom ima manji IQ od mog psa, pa mi nije bilo tesko da ga za**em i ipak ponesem slike koje sam slikao... :ike:

#155 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 02 May 2009 - 11:32 AM

Attached File  untitled.JPG   16.81KB   39 downloads

za lukove, preporucujem da se prvo u autocadu precizno iscrta, i oda da se exportuje u bmp, pa da se postavi kao backdrop u FSDS i onda lagano po tome

Edited by Nikola, 02 May 2009 - 11:36 AM.

#156 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 02 May 2009 - 05:20 PM

Ljudi vi ste sjajni..svaka vam cast...ja nemam reci..ali svaka vam cast...ako treba da vam se po...i moj drug todor evo ja mislim da bi to uradio :suprise: :suprise:

Edited by Velibor469, 02 May 2009 - 06:02 PM.

#157 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 02 May 2009 - 08:55 PM

Veljo brate pa flautanje je tvoj deo posla mojne sad meni to, lepo smo se dogovorili :D

#158 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 03 May 2009 - 04:15 AM

i jbt=e da :whistle: z\aboravio sam da si ti za ovu akciju tovatne pihhh bree,,,,nema veze ja cu ;)

#159 Zoran Dimitrov

Zoran Dimitrov

Captain

• Members
  • 151 posts
  • VATSIM ID:1012517

Posted 15 May 2009 - 11:12 PM

Scenery LYBT. Ovo nadjoh kod Rusa. http://www.avsimrus....s...oad&hl=lybt Autor Slobodan Krunic.

Nisam znao gde da okacim pa sam odabrao ovaj topik da upotpunimo kolekciju za one koji ovo nemaju.

Ako se admini ne slazu, neka prebace ovo negde drugde.

#160 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 16 May 2009 - 02:13 AM

Scenery LYBT. Ovo nadjoh kod Rusa. http://www.avsimrus....s...oad&hl=lybt Autor Slobodan Krunic.

Nisam znao gde da okacim pa sam odabrao ovaj topik da upotpunimo kolekciju za one koji ovo nemaju.

Ako se admini ne slazu, neka prebace ovo negde drugde.

Ima se to odavno u FS-u, al dobro za ove ostale koji ne znaju :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users