Jump to content

Photo

FSX Tweaks

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#61 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 24 August 2010 - 07:29 PM

Multi Core Procesors

[JobScheduler]
AffinityMask=?

vrednosti su sledece:

1 = Use 1 core 0001
3 = Use 2 cores 0011
7 = Use 3 cores 0111
15= Use 4 cores 1111

A da ja ne budem sroman pa da pitam ako stavim

[JobScheduler]
AffinityMask=255

255 = Use 8 cores 11111111

oce li da koristi svih 8 jezgara :)

#62 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 24 August 2010 - 07:43 PM

Ijaoj !!!!!!

ovo sam napisao od zajebancije ALI

koristi mi svih 8 jezgara :) HAAAA

ali najbolji rezultat mi je kad stavim "85"

85 = 01010101

sto znaci svako drugo jezgro

Moja konfiguracija:

i7 860 @ 2.8 GHz [redi na 3.25] x 8 jezgara *
4 = 2x 2GB HyperX DDR3 1600 MHz
Asus p5d55 MB
Nvidia GTX250 1 GB DDR5
Dual monitor [za fs ASUS s222 1680 x 1050 75Hz]
...

WIN7 Ultimate 64bit
FSX + SP1 + ACP w/ SP2

E sad aposto FSX nije radjen za Hyper Treading a moj procesor ima 4 jezgra sa po jedin Hyper treadingom to je 8 jezgara
4*[1Core+1Hyper tread] ispada da je svako drugo je hyper threading.

Dobre rezultate sam dobio i sa afinity=255 sto je 11111111
Ali za 30% bolje je ako ne koristi Hyper treading i kad stavim "85" 1010101

Dakle ko ima i5 moze da koristi sva jezgra a i7 neka koristi svako drugo.
Rezultat je veoma dobar.

Inace koristeci tweakove najdene na ovom topicu moj i onako brz fsx se duplirao sa FPS i sada imam
DA Piper Cheyyene + Aerosoft EDDF mega scenery za FSX izmedju 60 i 100 fps
Sad mogu da kazem da je FSX pojeo fs9 ... JER MI NIKADA fs9 nije ovako radio.

Samo da se ogradim sve je default osim aviona i scenerija videcemo kad ubacim REX i AS i ground/flight env ...

p.s. manje vise sve na MAX!!!

#63 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,592 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 24 August 2010 - 08:11 PM

Lepo lepo..
Jos kad bi overclockovao procesor :P

#64 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 25 August 2010 - 12:22 AM

Lepo lepo..
Jos kad bi overclockovao procesor :P

Pa ono ... ne treba da ga overklokujem jer je top ... ali ako procitas poj post videces da jeste ovekclock ovan sa 2.8 na 3.25 + turbo

#65 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 25 August 2010 - 08:52 AM

Inace koristeci tweakove najdene na ovom topicu moj i onako brz fsx se duplirao sa FPS i sada imam
DA Piper Cheyyene + Aerosoft EDDF mega scenery za FSX izmedju 60 i 100 fps
Sad mogu da kazem da je FSX pojeo fs9 ... JER MI NIKADA fs9 nije ovako radio.

Stavi par slika ako nije problem :)

Jos nikad nisam video 100FPS u FSX-u :P

#66 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 25 August 2010 - 09:07 AM

Kovačeviću imam ja jednu sliko od 105,6 fps u FSX-u,doduše leteo sam helišem LYBE-LYVR VFR i jest da je bio online let ali je bilo cavoc,tako da nije bilo odlaka,možda malo,ali opet je to bilo 105.6 fps u jednom trenutku je bilo 140 pa sam to hteo da uslikam ali se promenilo u međuvremenu,no nema veze,evo priložena slika:
Posted Image

Edited by Kristian, 25 August 2010 - 09:09 AM.

#67 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 25 August 2010 - 10:55 AM

Kovačeviću imam ja jednu sliko od 105,6 fps u FSX-u,doduše leteo sam helišem LYBE-LYVR VFR i jest da je bio online let ali je bilo cavoc,tako da nije bilo odlaka,možda malo,ali opet je to bilo 105.6 fps u jednom trenutku je bilo 140 pa sam to hteo da uslikam ali se promenilo u međuvremenu,no nema veze,evo priložena slika:

Pa dobro, external model, low end addon, cavok, bez ikakvog airport scenarija....nije to poenta :P

Pitanje je kako ce da izgleda kad odes u EDDF, sa nekim tipicnim meteo uslovima, i Cheyenne-om ili PMDG-om.

#68 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 25 August 2010 - 11:01 AM

kad smo već kod pmdg-a ko u BAe Jetsrteam-u 4100 nabije 100 fps,svaka mu čast,meni bude 25 stabilnih max,ali je mnoooooooogo dobro urađen,ko nije probao,toplo preporučujem,jes da jede fps,ali možda se još nekom posreći pa lepo radi :)

#69 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 26 August 2010 - 12:26 AM

kad smo već kod pmdg-a ko u BAe Jetsrteam-u 4100 nabije 100 fps,svaka mu čast,meni bude 25 stabilnih max,ali je mnoooooooogo dobro urađen,ko nije probao,toplo preporučujem,jes da jede fps,ali možda se još nekom posreći pa lepo radi :)

Njega koristim kao 'referentni' avion za testiranje ovih dana. Izgleda je najgori od PMDG aviona po pitanju performansi - MD11 je, makar meni, za oko 5-10FPS bolji. Samo nikako vec jednom da procesljam upustvo da vidim tacno procedure - uvek nesto na vrat na nos testiram :)

#70 Dragan

Dragan

Second Officer

• Members
  • 7 posts
  • VATSIM ID:1167644

Posted 17 September 2010 - 03:11 AM

:ot: OffTopic (prvo pa musko): Prije svega bih htio zahvaliti za prijem u drustvo (smijem reci kolegama?) i pozdraviti sve clanove SCGvACC-a. Znam da nije mjesto, ali... (ni ne trazim bilo kakav odgovor na ovo) :bang:
Jos uvijek samo prekopavam forum u potrazi za interesantnim stvarima i naletim na ovo. :up:
Jako dobar tweak!!! Ono sto na 15 raznih foruma po malo pise, ovde je u komadu. Iako jos ne znam sto radim sve ovo, kad je FSX sljakao potpuno uredno i bez cackanja mecke u :whistle: . Valjda mi je profesionalna deformacija pokvariti nesto sto radi :bash:

Pisem zato jer mi je zapela jedna stvar za oko, koja je dodana u FSX.cfg fajl, pa malo kasnije mijenjana.
Naime stvar je u sledecem:
Linija koje po default-u nema u tom fajlu je:

[BufferPools]
PoolSize=5000000

Po ovome ispadne da dodjeljujemo 5MB memorije za poligone i geometriju (Vise RAM-a u GPU, veca vrijednost)

Da bi na kraju tweak tutorijala docekao pljas sa redom
[Bufferpools]
poolsize=0

U redu... respekt ukidanju memorije gdje je dozovljeno, ali bas ni jedan bajt?
Ako sam sta propustio.... Sakom u glavu....

Hvala na paznji svima :dots:
Veliki pozz iz Banja Luke

#71 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,592 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 17 September 2010 - 08:26 AM

Dobrodosao kolega! Ja ti za cfg ne mogu pomoci al uskoro ce ti se vec neko javiti. Nadam se da ce mo se videti online.

Edited by Sava Markovic, 17 September 2010 - 08:28 AM.

#72 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 17 September 2010 - 09:49 AM

Pozdrav Dragane!

Dobro nam ti dosh'o :)

Evo ovako:

Bufferpools je eksplicitni vertex buffer koji kreira i koristi aplikacija, u nasem slucaju FSX i koristi ga directx za skladistenje "vertex" podataka. Ovaj bafer se NE KREIRA U VIDEO MEMORIJI vec u sistemskoj. više podataka mozes procitati ovdje: http://msdn.microsof...y/ff539490.aspx

Uglavnom iskljucivanjem ovog buffera drasticno se povecavaju performanse FSX-a.

Kako su pristizala nova saznanja vezano za tvikovanje tako se i razvijao ovaj topic pa otuda i ovo sa bufferpools sa 5000000 na potpuno iskljucivanje. Opcija bufferpools/poolsize=0 iskljucuje ovaj buffer.

Pozdrav!

#73 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 17 September 2010 - 09:54 AM

Ne bi bilo lose pomenuti da iskljucivanje bufferpools-a takodje vrlo nepovoljno utice na stabilnost FSX-a.

Inace, ne znam da li je neko probao ovaj tweak - meni je doneo oko 10fps (sa 30 na 40) u najzahtevnijim uslovima (FLYTampa Scenery, PMDG MD11, ActiveSky,itd....).

#74 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 17 September 2010 - 09:57 AM

Ne bi bilo lose pomenuti da iskljucivanje bufferpools-a takodje vrlo nepovoljno utice na stabilnost FSX-a.
Inace, ne znam da li je neko probao ovaj tweak - meni je doneo oko 10fps (sa 30 na 40) u najzahtevnijim uslovima (FLYTampa Scenery, PMDG MD11, ActiveSky,itd....).

Tako je. Mada mi se nikad nije desilo da se fsx zakuca ili zaglupi zbog ovoga. Desava se na slabijim konfiguracijama. Na tvojoj i Danilovoj sigurno ne :D

Pozdrav!

#75 Dragan

Dragan

Second Officer

• Members
  • 7 posts

Posted 17 September 2010 - 08:40 PM

....vec u sistemskoj. više podataka mozes procitati ovdje: http://msdn.microsof...y/ff539490.aspx

Uglavnom iskljucivanjem ovog buffera drasticno se povecavaju performanse FSX-a.

S ovim linkom mi je dosta jasnije. Navukao sam do 60fps sa Active Sky (trenutno samo je on dodan, jer sam svojom greskom brisao i cackao fajlove, pa morao reinstal :blink: ) i kisom na KJFK. Jedino sto mi se nije svidjelo je krajnji izgled svega. Prilicno siroto djeluje :) Naravno, za nesto slabije masine savrsen tweak, ali cu ipak da vratim sve kako je bilo. Ovo sam cisto eksperimentalno radio. Volim cackati :)
Interesantna stvar je da mi je prije isti scenario sa istim podesenjima radio na oko 10fps sa High End podesenjima (citaj: gazenjem grafike i procesora), ali nije se bunio ni najmanje. Jednom u pola minute trzne na sekund, sto mi je prihvatljivo....
Inace da ne bude zabune, masina mi je daleko ispod High End, ali odradjuje posao savrseno:
Cpu: Intel E2200 2CPU
MB: P35-DS3L
Ram: Kingston HyperX Genesis DDR2 2GB na 800MHz
GPU: NVidia 9600GT
Monitor: MAG BP2219W 22''

#76 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 17 September 2010 - 09:07 PM

mene zanima kako tebi radi bez tog tweaka?

#77 Dragan

Dragan

Second Officer

• Members
  • 7 posts

Posted 18 September 2010 - 12:15 AM

mene zanima kako tebi radi bez tog tweaka?

Pa rekoh vec ranije... Sjecne na sekund s vremena na vrijeme sto je po meni podnosljivo. Kao da frejm preskoci. Posebno zna da se desi kad mijenjam pogled kamere. Onda najcesce. To mislim da je kriv procesor, ne grafika.

#78 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 18 September 2010 - 12:19 AM

Nemas ti mnogo jaci procesor od mog, a meni jedva radi. Kad ucitam ozbiljan avion i dobar aerodrom, nece iznad 10...

#79 Dragan

Dragan

Second Officer

• Members
  • 7 posts

Posted 18 September 2010 - 12:34 AM

Zavisi kako kad... Nekad seta oko 10, nekad uspijem prebaciti 35 (kad npr. postavim kameru tako da se vidi samo avion odozgo dok je na parkingu, znaci nema pokretnih animacija), ali ne utice na glatko klizanje krafike.
Pokusaj pogasiti procese koji ti nisu potrebni dok igras (skype, msn, winamp....), to isto zna zakucati igricu. Virusi, defragmentacija diska.... Ima jos tweak-ova koji nemaju veze sa samom igrom.

Kako inace mnogo radim sa videom, tako sam (za tadasnje vrijeme) sklapao masinu koja moze da se izbori sa renderingom. No vremenom mi je to nekako postalo malo (HD, DV Avi formati), pa sam poceo traziti nacin kako ubrzati proces. Naletim na sledecu izjavu lika koji se bavi kompjuterskom grafikom i animacijom (a mnogo je teze izrenderovati grafiku, nego je natjerati da ide). Kaze da FPS (broj slicica u sekundi) pokazatelj uopste nije jedna relevantna stvar (posebno u igrama). Bas ovo sto ti pitas sad. Znaci, to sto ti ispisuje konzola i sto se stvarno desava na magistralama uopste ne mora da se podudara. Fulanja znaju da se krecu i do +/-15FPS Licno nisam mnogo prevrtao tu tvrdnju, ali ne kazem ni da je netacna....

#80 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 25 February 2011 - 11:52 PM

Nađoh neki link kao neki tweaking tool za FSX pogledajte o čemu se radi:
http://www.venetubo.com/fsx.html

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users