Jump to content

Photo

FSX Tweaks

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#41 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 04 August 2010 - 03:59 PM

pazi krenem da instaliram fsX i on mi izbaci poruku

1604 unable to install installshield scripting runtime ????

#42 YU-78

YU-78

First Officer

• Members
  • 48 posts

Posted 04 August 2010 - 04:59 PM

Nikad cuo za tooo , ja sam uradio mnogo bolju opciju

Reinstalirao sistem , ( i povecao memoriju na C ).
trebas ostaviti dovoljno prostora na Hard-u , jer FSX cista instalacija je samo 12GB + addons planes , oko 2GB + scenery oko 10GB i eto ti belaja imash skoro 50GB , a josh ako ti je mala ( C particija naprimer ) to je smrt i onda neradi bash najbolje ...... :down: ( bar iz mog iskustva s FSX )

Bolno , jeste reinstalirati , bolje spreciti nego leciti :D

Poz

Edited by YU-78, 04 August 2010 - 05:00 PM.

#43 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 04 August 2010 - 05:11 PM

Ej Veljo to se meni desilo u subotu!Ja uzeo od Ivana Živanovića njegov FSX,tj njegove diskove jer na mom ima neki error n apola instalacije i kada sam ubacio te njegove,nije htelo da se instalira pisalo je isto to što i tebi piše,onda sam probao da prekopiram dvd na hdd pa odatle da pokrenem ali ni to nije uspelo.Onda sam se setio da ja imam diskove pa sam ubacio moj 1 disk i počeo normalno instalaciju do onog dela kada ima greška na mom disku pa sam onda ubacio njegov i nastavio sve normalno.Ako imaš još neki disk rezervni ili da uzmeš od nekog,eto ti rešenja,makar je meni uspelo,ako ne........nemam pojma šta da ti kažem,pitaj Živanovića možda on im aneko rešenje,ustvari ima,samo ga nisam pitao jer mi je uspela instalacija,ali kontaktiraj njega ili će on da vidi ovaj post pa neka ti kaže :) Živ bio :kuboj:

#44 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 04 August 2010 - 05:40 PM

jeste li sada probali definitvno ovo sto je doga stavio sa addon avionima i sletanjem recimo na lybe iz virtual kokopita?

kako se ponasa pri tom stanju i jeli i dalje fps extra..pitam jer bih instalirao ceo sistem ponovo da ubacim fsX definitivno, sve sto prave za njega je sada savrseenstvo;)

Bas sam prethodnih dana dosta leteo po americi TNCM-KBOS-KORD prvi i drugi su flytampa scenery a treci je od fsdreamteam-a sa sve photo-real scenerima za cikago i boston kao i chigago vfr za fsx i deluje stvarno fantasticno da ni ne pomisljam vise da instaliram fs9. Naravno sve to uz ASE, vreme je tih dana bilo dosta oblacno i slabe vidljivosti sa dosta turbulencija i wind shear-a, myTraffic X takodje aktivan sa podesenom maksimalnom animacijom i rezolucijom aviona i uz prilicnu guzvu na pomenutim aerodromima uz online ATC gde bukvalno ni jedne sekunde nema tisine i na sve to aktivirana EZDock kamera koja guta nekih 5-7 fps-a kad je ukljucena i ni u jednom trenutku mi fps nije pao ispod 25. Naravno scenery i autogen stoje na "very dense". Jos sto mi se poprilicno svidelo je sto je 90% sletanja visual vektorisanih od atc-a. Jednom recju pravo uzivanje. I naravno CS 757-200. Jedino sto mi se kod njega ne svidja je sto mu meteo radar guta bukvalno 15 fps-a pa ga uvek drzim iskljucenog a rutu planiram kad vidim meteo izvastaj u ASE brifingu.

Probajte da podesite onako kako sam napisao i necete se pokajati. Trenuto je pri kraju LYPG verzija za fsx pa eto jos jedan razlog za instalaciju FSX-a. Jedino sto me nervira je sto moram da koristim FSInn za on-line letenje jer mi sbox pravi jako velike probleme u fsx-u pa cak i CDT "fenomena".

Veljo, kao sto Kristian rece verovatno je problem kod tvojih instalacionih cd-ova.

Pozdrav!

pokusao sam edit al sam zakasnio pa da dodam jos i ovo:

i LYTV (bice samo za FSX iz odredjenih razloga) je do pola uradjen sa sve photo-scenerijem od kanjona Morace do Ulcinja :naughty:

Pozz

#45 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 04 August 2010 - 09:11 PM

Koji operativni sistem imas? Dosta je razloga zbog kojih te to moze zezati, pogledaj ovde mozda pronadjes resenje.
Pozdrav.

#46 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 06 August 2010 - 07:43 PM

ljudi,ja krenuo danas da radim defragmaciju C i D diska,uradim D i krenem da analiziram C i izbaci mi ovo:
Posted Image
U čemu je problem,tj gde je greška i kako da sredim to? :sos:

#47 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 06 August 2010 - 10:01 PM

ej ljudi ja sam odusevljen..ovo je zaista lepo...super radi tako da sam zadovoljan, dogo svaka ti chast zaista...definitivno je fsX nesto totlano drugachije..nemam rechi....doduushe ima tu nekih smetnjica ali generalno super radi koliko je zahtevan,..

desi mi se kada radim prilaza da mi slika zatreperi nekako,kao da malo kasni za avionom..neznam kako da vam opisem to...vidi se da nije seckanje zbog nemogucnosti kompa vec nesto pojma nemam sta...

kako se na fs x igra na vatsimu..koja je fora?

pozdrav i fs je super ;)

#48 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 06 August 2010 - 11:38 PM

ej ljudi ja sam odusevljen..ovo je zaista lepo...super radi tako da sam zadovoljan, dogo svaka ti chast zaista...definitivno je fsX nesto totlano drugachije..nemam rechi....doduushe ima tu nekih smetnjica ali generalno super radi koliko je zahtevan,..

desi mi se kada radim prilaza da mi slika zatreperi nekako,kao da malo kasni za avionom..neznam kako da vam opisem to...vidi se da nije seckanje zbog nemogucnosti kompa vec nesto pojma nemam sta...

kako se na fs x igra na vatsimu..koja je fora?
pozdrav i fs je super ;)

Veljo!

Probaj da promenis vrednosti stavke:

[DISPLAY]
TextureMaxLoad=9

smanji na 6 ili 3 pa vidi kako ti se ponasa FS.

ako ti to ne promeni nista onda vrati vrednost na 9 i promeni vrednost sledece stavke:

[MAIN]
FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.25

na 0.33

trebalo bi da poboljsa. Takodje kod scenerija koji su jako zahtevni tipa EDDF, LFPG pre nego sto dodjes blizu aerodroma smanji Scenery i Autogen za po jednu vrednost nize.

Sto se vatsima tice mozes da instaliras SquawkBox 4 ili fsinn. Mene SB zeza tako da sam instalirao fsinn. Bilo koji da instaliras kroz fs meni "Add-ons" izaberes FSCopilot ili SBox i otvorice ti iste opcije kao na fs9. Jedino je malo komplikovanija instalacija za FSInn tako daprocitaj OVO sve je lepo Marko objasnio.

Pozdrav!

#49 YU-78

YU-78

First Officer

• Members
  • 48 posts

Posted 07 August 2010 - 11:29 AM

konkretno za Squabox , problem je sto nepodrzava full screen i to zeza , onda si primoren da koristis windowed mode ako hoces da letis preko squawk box-a FSX :bash: :dntknw: :huh:

#50 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 14 August 2010 - 01:12 PM

Veljo našao sam rešenje za tvoj problem doduše uz predlog živanovića,evo rešenja:
http://consumerdocs....f...2&sliceId=1
prati ova uputstva i biće sve ok! :) Pozz živ mi bio! :kuboj: :plane:

#51 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 14 August 2010 - 01:20 PM

Kako da ukljucim AA u FSX? imam nvidia graficku, probao sam u igri prvo, pa kad to nije radilo, probao sam u Nvidia control panelu, pa kad ni to nije radilo, probao sam nhancer i on ne radi. :???:

#52 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 15 August 2010 - 09:55 PM

Kako da ukljucim AA u FSX? imam nvidia graficku, probao sam u igri prvo, pa kad to nije radilo, probao sam u Nvidia control panelu, pa kad ni to nije radilo, probao sam nhancer i on ne radi. :???:

Pazi. To se i meni skoro desilo na svezoj instalaciji FS9. Problem resen samo reinstalacijom fs-a. Ubio sam se sa instalacijom drajvera, nHancera ... i nista nije pomoglo osim reinstalacije. Srecom bio je go fs9 pa mi nije bilo tesko.

Pozdrav!

#53 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 15 August 2010 - 11:06 PM

Au, pa nisam siguran da ce to trenutno biti moguce... kad bude dosao red na njega, bice ubiven i ponovo instaliran. Do tada , ako jos neko ima ideju kako namestiti, neka se slobodno javi. nema cega da se stidite :P

#54 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 16 August 2010 - 07:34 PM

E ljudi,a da li postoji programčić za FSX kao što postoji za FS9 da se aktiviraju svi procesori ko ima dual,triple ili quad core? :)

#55 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 16 August 2010 - 08:04 PM

na FS9 ne mozes da aktiviras sva jezgra sve i da hoces.

#56 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,592 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 16 August 2010 - 10:14 PM

Pa bio je neki program kolko se ja secam da koristi oba jezgra :D

#57 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 16 August 2010 - 10:18 PM

Nema takav program za FSX zato sto FSX vec sam koristi vise jezgara. Samo u config fajlu mozes da stavis koja jezgra (i koliko) hoces da ti koristi.

#58 YU-78

YU-78

First Officer

• Members
  • 48 posts

Posted 17 August 2010 - 04:15 PM

E ljudi,a da li postoji programčić za FSX kao što postoji za FS9 da se aktiviraju svi procesori ko ima dual,triple ili quad core? :)

Multi Core Procesors

[JobScheduler]
AffinityMask=?

vrednosti su sledece:

1 = Use 1 core 0001
3 = Use 2 cores 0011
7 = Use 3 cores 0111
15= Use 4 cores 1111

Pishe u prvom doginom postu

#59 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 17 August 2010 - 05:15 PM

ako hoću da mi rade 3 procesora ja upišem
[JobScheduler]
AffinityMask=7
a ne pišem ovo dalje
= Use 3 cores 0111
ili pišem i to u produžetku?

Edited by Kristian, 17 August 2010 - 05:16 PM.

#60 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 17 August 2010 - 05:40 PM

samo broj.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users