Jump to content

Photo

FSX Tweaks

• Please log in to reply
107 replies to this topic

#1 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 10 December 2008 - 08:04 PM

Evo da otvorim novi "topic" gde ce mo svi dodati po nesto iz svog iskustva ili nesto smo smo negde pronasli vezano za FSX da bi izvukli maksimum njegovih mogucnosti na svojim konfiguracijama.

Da krenemo redom:

1) Nakon instalacije FSX-a obavezno treba uraditi defragmentaciju diska. Ja za to uglavnom koristim Ultimate Defrag programcic i u njegovim opcijama izaberem "custom consolidate" i od fajlova izaberem kompletan fsx i windows folder, pagefile.sys kao i sve foldere vezane za dodatke za fsx tako da ih on nakom defragmentacije postavi na pocetak diska da bi fsx mogao da brze pristupi tim fajlovima. Na ovu temu postoje razne varijacije pa se ne bih upustao u to.

2) Disable the NTFS Last Access Time Stamp (Windows NT/2000/XP/Vista). Naime, svaki put kada neki program pristupi nekom fajlu automatski mu menja datum i vreme zadnjeg pristupa sto u principu zahteva neko vreme za proces koji mi u slucaju fsx-a apsolutno nista ne znaci a aktiviranjem ove opcije znacajno se povecava fps u fsx-u. To se radi tako sto ce te startovati regedit program bilo iz cmd prompta ili jednostavno run komandom iz windows start menija i ukucati regedit.
Pronaci DWORD kljuc (ukoliko ga nema onda ga kreirati) "NtfsDisableLastAccessUpdate" i setovati na 1 sto znaci da ne upisuje poslednji datum i vreme pristupa i obavezno posle ove promene restartovati racunar da bi promena imala efekta.

Posted Image

Registry Settings
System Key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
Value Name: NtfsDisableLastAccessUpdate
Data Type: REG_DWORD (DWORD Value)
Value Data: (0 = disable, 1 = enable)

3) WINDOWS VISTA 32BIT OPERATING SYSTEMS ONLY a imate više od 2 GB memorije:

iz "Windows Desktop" -a , klik na "Start | All Programs | Accessories | Command Prompt".
ukucate sledeci tekst:

bcdedit /set IncreaseUserVA 3072

ako ste pravilno otkucali tekst, dobicete sledecu poruku:

The operation completed successfully.

nakon ovoga obavezno RESTARTOVATI kompjuter.

ovo važi ne samo za fsx vec i za sve druge graficki zahtevne igrice.

4) Dodavanje vase graficke kartice u display.cfg fajlu koji se nalazi u fsx folderu:

Ovo sam pronasao na nekom forumu i mogu reci da ima efekta, naravno vazi samo ukoliku editovanjem display.cfg fajla utvrdite da vasa graficka kartica nije na spisku i ako ima shader 2.0 ili veci.

Komandom run iz start menija startujete "dxdiag" (DirectX Diagnostic Tool) program i snimite rezultat dijagnostike. Nakon toga notepad-om ili nekim drugim programom editujete dxdiag.txt fajl koji je dxdiag kreirao na vasem desktopu i pronadjete sekciju "Display Devices" koja kod mene izgleda ovako:

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0612&SUBSYS_057710DE&REV_A2
Display Memory: 2289 MB
Dedicated Memory: 497 MB
Shared Memory: 1791 MB
Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Generic PnP Monitor
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvd3dum,nvwgf2umx.dll,nvwgf2um
Driver Version: 7.15.0011.8043 (English)
DDI Version: 10
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 10/23/2008 07:42:00, 8540160 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B71E3E-4552-11CF-056C-7C2502C2CA35}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x0612

SubSys ID: 0x057710DE
Revision ID: 0x00A2
Revision ID: 0x00A2

Obratite paznju na VendorID i Device ID koji nam trebaju da bi uneli svoju graficku karticu u display.cfg fajl. Fajl otvaramo tako sto ga pronadjemo u FSX folderu na vasem racunaru i otvorimo ga pomocu notepad-a ili nekog drugog programa. Obratite paznju da su graficke kartice u listingu fajla sortirane po proizvodjacima tako da sam ja dodao sledeci tekst u nVidia sekciji fajla:

;----------------------------------------------------------------------
; NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
;----------------------------------------------------------------------
[000010DE:00000612:nvd3dumx.dll,nvd3dum,nvwgf2umx.dll,nvwgf2um]
PanelAsTexture=0
Shader20Plus=20
UseShaders=1
[000010DE:00000612:nvd3dumx.dll,nvd3dum,nvwgf2umx.dll,nvwgf2um]
MinDriverRev=7.15.0011.8043
PanelAsTexture=2
Shader20Plus=20
UseShaders=1

u prvoj liniji vrednost 000010DE je u stvari vrednost Vendor ID: 0x10DE a 00000612 je vrednost Device ID: 0x0612 iz dxdiag.txt falja.

[color="#990000"]FSX.cfg tweaks .... to be continued
:D sreda je treba da se leti

Pozdrav!

Edited by =SE=Doga, 10 December 2008 - 08:07 PM.

#2 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 10 December 2008 - 08:37 PM

Uh napokon o FSX-u na srpskom.
Od onih foruma na engleskom glava mi ko Cocin bubanj,i opet nisam sve povatao.
Svaka ti cast na ovome do sada.Znaci ipak mogu da se vratim na Vistu 32 (vise zbog drugih stvari),a da koristim svih 4 Giga rama.
Da znas da me nastavci itekako interesuju,ali znam koliko je ovo iscrpljujuce preneti na forum.
Ovo cu da pratim i postupno da primenjujem,a pitanja ocekuj preko PM,ako se zamrsim.

Hvala.

#3 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 10 December 2008 - 09:00 PM

Uh napokon o FSX-u na srpskom.
Od onih foruma na engleskom glava mi ko Cocin bubanj,i opet nisam sve povatao.

Hvala Cane!

I mene isto. Hiljade korisnih stvari na hiljadu mesta a nikad da se skupe sve na jednom. Zato sam i startovao ovaj topic u nadi da ce mo sve skupiti ovde na jednom mestu. Ovo je samo nekih 10 % od svega sto sam sakupio i isprobao i treba mi dosta slobodnog vremena da sve to lepo sastavim i postujem ovde.

Pozdrav!

#4 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 11 December 2008 - 03:02 AM

FSX.cfg Tweaks

FSX.cfg fajl nalazi se u sledecem folderu:

X:\Documents and Settings\(Vase Korisnicko Ime)\Application Data\Microsoft\FSX - na Windows XP sistemima

ili

X:\Users\(Vase Korisnicko Ime)\Application Data\Microsoft\FSX - na Windows Vista sistemima.

OBAVEZNO PRE BILO KAKVE PROMENE FSX.CFG FAJLA NAPRAVITE REZERVNU KOPIJU KAKO BI VRATILI POCETNA PODESAVANJA AKO NESTO KRENE NAOPAKO.

Fiber Frame Time Fraction

Pronadjite [MAIN] sekciju u .cfg i dodajte sledecu liniju:

FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.33

Ovom linijom kontrolisemo koliko brzo ce fs ucitavati (renderovati) predeo ("scenery") odnosno koliko mu odvajamo vremena za proces renderovanje predela. Naprimer ova vrednost od 0.33 znaci da ce se svaka treca milisekunda trositi na renderovanje predela. Bez ove linije cesce ce se pojavljivati zamucenja slike. Preporucena vrednost je 0.33 ali vi mozete eksperimentisati povecavajuci ili smanjivajuci ovu vrednost koja se krece u rasponu od 0.01 do 0.99 sto znaci da veca vrednost daje veci prioritet ucitavanju scenarija a samim tim i manji fps i obratno manji prioritet ucitavanju scenarija - veci fps ali i veca mogucnost zamucenja slike.

Za konfiguracije racunara sa dual core procesorima preporucena vrednost je 0.1 do 0.20 ukoliko postavljate Scenery - Autogen na "Very Dense" za fps od 20-100 zavisno od sredine nad kojom letite.

Texture Bandwidth Mult

u [Display] sekciji pronadjite sledecu liniju:

TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=40

i zamenite vrednost 40 sa 30.

Vrednost se krece od 10 pa do neke razumne cifre i omogucava nam da regulisemo propusni opseg ucitavanja tekstura odnosno koliko ce tekstura fs poslati grafickoj kartici u jednom frejmu i u direktnoj je relaciji sa fps limitom u fs-u npr, ako nam je limit u fs-u 40 fps a mi postavimo TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=30 to znaci da ce fs poslati grafickoj 40/30 tekstura po frejmu.
Preporucena vrednost je 30 sto ne znaci da je inajbolja ali u sustini ako postavimo vecu vrednost dobicemo jasnije teksture narocito ako letimo nisko i brzo ali dolazimo u situaciju da nam se pojave neki od nezeljenih efekata kao sto su "kocenje" slike (seckanje) ili štucanje naski receno. Treba eksperimentisati kako bi dobili sto bolji odnos kvalitet - fps.
Znaci, veca vrednost - manji fps i jasnije teksture i obratno.

Buffer Pools

Dodajte sledecu sekciju i liniju:

[BufferPools]
PoolSize=5000000

Ovom linijom odredjujemo koliko ce se memorije povuci za poligone i geometriju fs-a . Podrazumevana vrednost je 1MB (1000000). Veca vrednost omogucava nam da eliminisemo seckanje fs-a pri promeni pogleda ("view") ali ce upotrebiti vise memorije same graficke kartice tako da ukoliko imate grafiku sa malo memorije. Vrednosti od 4-10 MB koristite ukoliko imate vise od 512 MB rama na grafickoj kartici.

Multi Core Procesors

[JobScheduler]
AffinityMask=?

vrednosti su sledece:

1 = Use 1 core 0001
3 = Use 2 cores 0011
7 = Use 3 cores 0111
15= Use 4 cores 1111

Ova opcija je korisna recimo kod quad procesora gde mozemo odrediti da fsx koristi tri jezgra a da jedno jezgro ostavimo slobodno za druge procese na racunaru. Preporucljivo je da se ova opcija ne ubacuje ukoliko nemate potrebe za tako nesto.

nastavice se ...

#5 Branko

Branko

Captain

• Members
  • 205 posts
  • VATSIM ID:996356

Posted 11 December 2008 - 10:38 AM

Fantasticno, hvala na savetima, probacu veceras FSX napokon pa cu valjda da prebacim 20 fps.

Mozda ne bi bilo lose da svi koji se javljaju na ovaj topic napisu koju masinu imaju da bi mogli da uporedimo i na osnovu hardvera sta je esencijalno.

Poz!

CPU: E6600@3Ghz
RAM: 2GB DDR2@800Mhz
GPU: N8800GTS 320MB

Edited by Branko, 11 December 2008 - 10:39 AM.

#6 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 12 December 2008 - 02:07 AM

FSX.cfg Tweaks ... nastavak

Prelazimo na deo koji u mnogo cemu najvise utice na fps a to je "Autogen Scenery"

Autogen Density

Dodajte sledecu liniju na kraju [TERRAIN] sekcije .cfg fajla

TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=4500
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=3000

Ovo su podrazumevajuce vrednosti i odnose se na to koliko ce se zgrada i drveca pojavljivati u svakom FSX scenery polju. Raspon za unos obe vrednosti se krece od 1 - 6000. Mnogi postovi na ovu temu ukazuju da podesavanje 3000 za drvece i 1500 za zgrade daje dosta dobre rezultate.

AutogenDescriptions.spb

FSX prilikom ucitavanja "scenery"-a pokusava da renderuje sto vise raznih modela drveca po slucajnom izboru kada renderuje predele pokrivene drvecem tako da na jednom polju u pojedinim slucajevima mozete videti da od 50-ak stabala ni jedno nije isto . Ovo izaziva veliko opterecenje sistema pogotovo na slabijim masinama. AutogenDescriptions.spb by Matt Fox fajl zamenjuje originalni i prepravljen je da generise mnogo manje modela u odnosu na originalni tako da u velikoj meri smanjuje opterecenje sistema i mogu reci da drasticno povecava fps.

Procedura je sledeca:

1) skinite fajl: AutogenDescriptions.spb

2) zatim udjite u FSX/Autogen folder i promenite ime fajla AutogenDescriptions.spb u nesto drugo npr. AutogenDescriptions.bak kako bi kasnije eventualno mogli da vratite originalni fajl.

3) Kopirajte novi AutogenDescriptions.spb

default.xml - jos jedan vazan fajl koji utice na FPS.

udjite u FSX/Autogen folder i promenite nazv fajla default.xml u default.bak

Ovo ce iskljuciti "custom" autogen objekte kao sto su benzinske pumpe, restorani brze hrane sa velikom piletinom na prednjem delu zgrade itd. Samim tim ce simulacija izgledati za nijansu siromasnije u nadletanju velikih gradova ali ce zato fps biti mnogo veci iznad ovakvih predela.

Negde sam procitao da neki payware scenery koriste neke elemente iz ovog fajla pa nije pozeljno preimenovati ga. Mozete jedino u slucaju ako vam je fps jako los . Na raznim forumima postoji objasnjenje kako editovati i konfigurisati ovaj fajl ali ce to biti tema u nekom od narednih postova.

Jos dve jako korisne stvari ukoliko koristite default teksture oblaka i drveca.

redukovani oblaci : Reduced_Clouds
redukovano drvece: Reduced_Trees

Sadrzaj arhive reduced_clouds raspakujte preko postojecih u FSX\Texture a
sadrzaj arhive reduced_Trees raspakujte preko postojecih u FSX\Scenery\Global\Texture folderu.

Ovo su originalne teksture cija je velicina umanjena za 50% i znacajno povecavaju fps.

Nastavice se ...

#7 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 12 December 2008 - 02:58 PM

primeti se razlika, pogotovo na slabijim mashinama... samo nastavi, pa mozda jednog dana uspem da doguram do 30fps :)

#8 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 12 December 2008 - 05:39 PM

primeti se razlika, pogotovo na slabijim mashinama... samo nastavi, pa mozda jednog dana uspem da doguram do 30fps :)

Drago mi je sto pomaze. Doguraces sigurno. Meni ide od 25 fps-a (LYBE gate A4) sa PIC 737 (on mi od svih add-on aviona najvise ubija fps) preko piste do 35-40 fps-a kad uzletim inace na bilo kom drugom avionu gura i preko 50 na LYBE. Sve to naravno uz kombinaciju ASX + REX(sve na maksimum)+FE + GE + AE, od softvera a podesavanja u FSX-u su: Antialiasing Off (nHancer odradjuje), Scenery Complexity i Autogen density =Very Dense, Trafic=0 na sva podesavanja, Voda 2xMax ...

Konfiguracija je sledeca:

ploca: ASUS P5E3 Deluxe
procesor: E8600 Core2Duo 3,33 GHz
Memorija: 4GB 1333 MHz Kingston
grafika: nVidia 9800 GTX 512 MB
minitor: LG 1222WS (izbegavajte ga ko moze :cry2: ) 1680x1050 32bit
Windows Vista 64 Ultimate
Saitek X-52

Pozdrav!

#9 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 12 December 2008 - 06:02 PM

TI imash mnogo jacu grafiku od mene...a koji OS koristish, s obzirom da imash 4 gb rama...XP64 ili vista?
Meni se neshto ne instalira vista, a od 4 gb, rade mi 2 na XP32(jasno mi je zashto)... Meni je sve na medium high ili na high... imam 20-ak iz PMDG MD-11 bez ostalih addona... kad "izadjem" van aviona, onda je malo manje...

#10 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 12 December 2008 - 06:41 PM

ploca: ASUS P5E3 Deluxe
procesor: E8600 Core2Duo 3,33 GHz
Memorija: 4GB 1333 MHz Kingston
grafika: nVidia 9800 GTX 512 MB
minitor: LG 1222WS (izbegavajte ga ko moze ) 1680x1050 32bit
Windows Vista 64 Ultimate
Saitek X-52

Nisi napisaokoja ti je konfiguracija. Mogu ti reci da iz dosadasnjeg iskustva sa hardverom i fsx-om graficka ima bitnu ali ne i presudnu ulogu. Mnogo je bitniji procesor. Pre ovog procesora imao sam q6600 quad core na 2,4 GHz i 2GB rama i kad upalim FSX bilo je frustrirajuce. Imao sam fps od 15 -25. Mislio sam da je do rezolucije 1680x1050 pa sam probao na lcd-u 19" u 1280x1024 i nisam dobio nikakvo poboljsanje. Onda sam kupio procesor E8600 na 3,33 GHz i jos 2GB 1333 DDR-3 ram-a ali nisam menjao sve odjednom. Prvo sam dodao memoriju pa probao fsx i gle cuda - nista ama bas nista (mozda 2-3 frejma gore) i vec se o'ladio. Ali kad sam posle toga zamenio procesor - druga pesma.

Pozdrav!

#11 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 12 December 2008 - 11:41 PM

FSX.cfg Tweaks ... nastavak

Evo jos da dopunim podesavanja vezano za AUTOGEN FSX-a

Jako korisna stvar je da pored AutogenDescription.sbp, redukovanog drveca i oblaka ubacimo jos i redukovane teksture materijala ali pre toga moramo uraditi dve stvari i to:

1) Download materials.sbp
2) Download RoofDescriptions.sbp

Ova dva fajla su prepravka originalnih fajlova fsx-a i sadrze definiciju za kreiranje autogen objekata iz kojih su izbacene nepotrebne stvari (restorani, razne zgrade i free shopovi ...). Posle ovih prepravki mozete u settingsu fsx-a postaviti Autogen Density i Scenery complexity slajdere na maksimum bez ili sa vrlo malo gubitka u fps-u. AutgenDescription.sbp je uglavno vezan za vegetaciju i drvece a materials.sbp i roofdescriptions za ostale objekte u FSX-u i u sustini se svode da broj drveca ostane skoro isti kao u originalnoj definiciji a da se izbaci sto vise nepotrebnih objekata.

RoofDescription.sbp je fajl koji sadrzi definiciju raznih objekata (kuca i zgrada) koje autogen engine kreira.
Materials.sbp je fajl definicije materijala za iste.

Prvo udjete u fsx/autogen folder i preimenujete originalne materials.sbp i RoofDescriptions.sbp u recimo materials.bak i RoofDescriptions.bak i kopirate dovnloadovane fajlove u isti folder. Kada smo to uradili onda:

3) Download european_performance_autogen_textures

Uradite backup fsx/texture foldera zatim download-ovane teksture raspakujte negde na disku i kopirajte sve fajlove iz foldera Autogen_buildings_performance u fsx/texture folder.

Nastavice se ...

Pozdrav!

Edited by =SE=Doga, 12 December 2008 - 11:42 PM.

#12 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 13 December 2008 - 06:43 PM

Ja imam 7600GS 256mb DDR2, core 2 duo 2,4, 4gb DDR2 na 1333mhz od cega 2 gb rade, a 2 ne :)...
Odoh da odradim i ovo novo

#13 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 15 December 2008 - 12:06 PM

dakle svaka ti cast,odusevio si me sa ovim trudom i korisnoshcu..isto sam i ja tako krenuo sa HIGH LEVEL CREW-uom na isti nacin i razvilo se odlican topik.ja slabije stojim sa poznavanjem kompova tipa mislim da znam nessto extra pa ce mi trebati verovatno boga oca da skapiram ovo ali krecem lagano.ne zameri ja sam ipak covek sofer aviona :)

jos jednom sva cast i ja mislim da je tvoje mesto definitivno negde u staff-pozdrav i samo nared,sad cu instalirati definitivnop fsX

savet sta mislis o mojoj konfiguraciji

nvidia gtx8800 768 mb
core 2 quad 3.3
2 giga (sad cu kupim jos 2)
win xp 32 ilida metnem vistu sa kazes?

savetuj sta mislis i koliko cu ja moci da imam FPS-a

jos jednom pozdrav

#14 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 15 December 2008 - 04:28 PM

Hvala Velibore!

Razlog zbog cega sam pokrenuo ovaj topik je kao i kod svih koji su mislili da imaju dobru masinu (a imaju je sigurno) i doziveli frustracije kad su videli da sa grafickom karticom od 300€ i isto toliko skupim procesorom startuju FSX imaju sta da vide - 15 fps-a u vrh glave ako ne i manje dok kod ostalih i te kako zahtevnih igrica i simulacija nije slucaj. Licno sam pop****o dok se nisam zainatio i poceo da tragam po forumima i vidim ima li resenja. Na kraju se ispostavilo da je FSX sam po sebi tako i napravljen, a ne bi me zacudilo da je i u dogovoru sa kompanijama koje proizvode hardver, da po defaultu daje minimum performansi. Tek posle ovih podesavanja i dodataka FSX postaje i te kako upotrebljiv. Nije da ne volim FS9 (jos uvek je po mom misljenju stabilniji i ima vise dodataka od FSX-a ali ne i lepsi) ali mi se FSX vise svidja a i svedoci smo da svakodnevno izlazi sve vise kvalitetnih dodataka za FSX i mislim da tek sad dolazi njegovo vreme ali po cenu ulaganja u hardver nazalost. Moja je "sreca" sto mi dobar drug drzi firmu za prodaju hardvera pa svakih 6-7 meseci promenim neke od komponenti uz doplatu pa mogu nekako da pratim tokove.

ne zameri ja sam ipak covek sofer aviona :)

:D i ja isto. Jedina je razlika sto sam ja on-line totalna sofercina (samo jos usputne kafane nedostaju :D ). Uglavno sam, a i jos uvek, mada dosta retko leteo LockOn koji osim dobre atmosvere (momci su za svaku pohvalu), igrivosti i zabave nema veze sa pravim letenjem, procedurama i komunikacijom i zbog toga sam puno vise na ovom forumu i vatsimu nego tamo u najboljoj =SE= eskadrili. Trudim se i valjda ce biti nesto od mene.

jos jednom sva cast i ja mislim da je tvoje mesto definitivno negde u staff-pozdrav i samo nared,sad cu instalirati definitivnop fsX

IHA. "Ja nisam odavlen" :whistle: treba jos puna da se :plane:
Rano je ...

Sto se tvoje konfiguracije tice kad sve ovo uradis ima da radi ko sat. Ja sam recimo pre neki dan instalirao nanovo Vistu Ultimate 64, pa FSX + Acceleration pack + fsinn (zbog problema sa SBox4) i ujedno se izvinjavam ATC-u tog dana jer mi je sb4 pravio probleme sa zvukom da bi mi na kraju restartovao racunar, ubacio prepravljene fajlove, postavio sve na maksimum u fsx-u i u PIC 737 VC na LYBE imao 23-25 fpsa. Kad se prebacim u 2D kokpit imam fps preko 40 (fps zakljucan na 50). Onda sam instalirao ASX i REX (teksture u REX su za vodu, 3D oblake i cirrus oblake sve u 1024x1024, nisam hteo da instaliram vece), aerosoftove dodatke ground detail, airport ground detail i snow dodatail i dobio u vc na lybe 25-30 a u 2D oko 45, u vazduhu vc od 29-40 2D 50 fps-a, malo nelogicno ali istinito. Ako posle toga smanjim vodu na 2x low i scenery density na dense dobija se skoro maksimum fps. Dakle moj odgovor je Vista 64, FSX, Acceleration pack, ASX, REX ...

Ima jos da se napise o podesavanjima drajvera i samog FSX-a i o koriscenju nHancer programcica sto je Darko vec detaljno napisao ovde na forumu kao i o jos nekim sitnim ali dosta efektivnim prepravkama kao sto su recimo velicina osvetljenja za pistu, pan rate... ali o tom potom. Bice uskoro nastavak i drago mi je sto pomaze.

Pozdrav!

#15 Branko

Branko

Captain

• Members
  • 205 posts

Posted 15 December 2008 - 05:33 PM

Hm... pitanje... Imam FSX sa SP1 i SP2. Sta ce biti ako sad instaliram FSX Acceleration Expansion Pack? Negde sam video da SP2 i Acceleration Pack nisu u ljubavi...

#16 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 15 December 2008 - 08:02 PM

Hm... pitanje... Imam FSX sa SP1 i SP2. Sta ce biti ako sad instaliram FSX Acceleration Expansion Pack? Negde sam video da SP2 i Acceleration Pack nisu u ljubavi...

Acceleration Pack u sebi ima osim dodatnih aviona (F/A-18A Hornet, EH-101 Helicopter i P-51D Mustang) ima integrisan FSX SP2 kao i neka network poboljsanja vezano za multi-player sesije pa ukoliko ti ovi avioni nisu potrebni ne moras ga instalirati. Ja ga instaliram posle FSX-a zbog SP2.

Pozdrav!

#17 Branko

Branko

Captain

• Members
  • 205 posts

Posted 16 December 2008 - 10:54 AM

Acceleration Pack u sebi ima osim dodatnih aviona (F/A-18A Hornet, EH-101 Helicopter i P-51D Mustang) ima integrisan FSX SP2 kao i neka network poboljsanja vezano za multi-player sesije pa ukoliko ti ovi avioni nisu potrebni ne moras ga instalirati. Ja ga instaliram posle FSX-a zbog SP2.

Pozdrav!

Super, e sad da li mogu da ga instaliram iako vec imam SP2? Cisto da znam da li ce se nesto uz*ebati? <_<

#18 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 16 December 2008 - 11:00 AM

Ne bi trebalo da bude problema.

Pozdrav!

#19 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 17 December 2008 - 06:05 PM

ziv bio 300godina ;) kupio sam komp samo zbog fsX i zbog toga sto je lep.ja zaista nisam ovo rpatio dobro nisam jos procitao ali vista 64 se odma instalira a ostatak bi opasno voleo da mi neko pomogne citaj sve ovo uradi tako da ako ikada naletis na vreme neko nesto dobro dosao si kod mene :)

jos jednom svaka cast samo da uzmem jos 2 giga memorije i odma instaliram ovo a za nasatvak boze pomozi :)

ej cujemo se vidimo i samo napred

#20 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 23 December 2008 - 07:37 PM

ama ljudi ne selim se ja :)))

e bre ja tu krenuo da budzim ovaj fsx ali niti ejdan od ovih linkova ne radi...dajte ljudi neki link da skinem ovo sto je kolega okacio...taman sam skoro sve podesio i ja tamo ono medjutim :(

exclusivno ali da cutite:

ama ljudi ne selim se ja :)))

e bre ja tu krenuo da budzim ovaj fsx ali niti ejdan od ovih linkova ne radi...dajte ljudi neki link da skinem ovo sto je kolega okacio...taman sam skoro sve podesio i ja tamo ono medjutim :(

ajde budite dobri i tako to pa pomozte coveku u nevolji

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users