Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#121 nikola92

nikola92

Senior First Officer

• Members
  • 95 posts
  • Interests:Flight academy,basketball,pilots...
  • VATSIM ID:1053486

Posted 29 June 2008 - 06:27 PM

e imam i ja taj isti problem,ali kad hocu da letim sa maddogom(md-80),ali ne desava se bas cesto!koristim toshiba a305,windows vista!e da imam problem i sa squawk boxom,kad sam online nece da mi prikaze avione,sve me lepo konektuje ali samo nece da prikaze avione koje su online

#122 Milan Stojanovic

Milan Stojanovic

Captain

• Members
  • 225 posts
  • Interests:Music and Flying
  • VATSIM ID:977696

Posted 29 June 2008 - 07:51 PM

Mozda je stvar u drajveru za graficku, posto je ocigledno problem nesto na toshibi u vezi sa vistom.

#123 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 04 July 2008 - 10:59 PM

Juce sam konacno morao po ko zna koji put da reinstaliram sistem , a sa njim i FS, naravno hvala Cane na savetu za lako instaliranje FS -a :) , medjutim imam problem sa drajverima za graficku. U pitanju je MSI Nvidia 7300 GT 256 DDR2, poslednje drajvere koje sam skinuo sa Nvidijinog sajta nesto sistem ne prihvata kako treba i imam svega 4 boje i to je sve, nema menjanja, Zatim sam instalirao nekakve tweakovane, drajvere verzije 174.xx i ok je izgledalo dok nisam ushao u FS, antialising je ok sve dok ne udjem u SBox, kada sve postaje reckavo :( . Verujem da su drajveri u pitanju , ali ja ne znam odakle vishe da ih skinem iscrpio sam sve alternative:)) pa ako neko koristi ovu 7300GT , neka baci ovde samo verziju drajvera koje koristi... Hvala!

#124 nikola92

nikola92

Senior First Officer

• Members
  • 95 posts
  • Interests:Flight academy,basketball,pilots...
  • VATSIM ID:1053486

Posted 09 July 2008 - 09:27 PM

imam jedan problem,koristim f-100 i f-70 digital aviation,sve ok radi ali fms-u ne radi ekran,mozda je iskljucen,ne znam!?da li mi mozda neko moze pomoci?

#125 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 11 August 2008 - 08:55 PM

Nedavno sam na nov hard instalirao FS i gomilu dodataka za njega. Posle same instalacije odma sam i ubacio apdejt FS9.1 i sve je lepo radilo. Posle toga sam nastavio sa aerodromima, avionima, mesevima itd. E sad, sve lepo radi al FS mi prijavljuje verziju 9.0 iako je instalirana 9.1. Desi se nekad da FS zabudali sam od sebe i pukne i onda imam ono standardno bla bla bla gde mi kaze gde je problem i tu jasno vidim da pise FS9.0. Kad hocu da ponovo instaliram apdejt 9.1 on mi kaze da je vec instaliran i prekine instalaciju. U cemu je problem i moze li se to kako srediti?

Pozdrav

Edited by Tosa, 11 August 2008 - 08:57 PM.

#126 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 17 August 2008 - 09:51 PM

Imam problem sa FS-om.
Vec dva puta za redom letim za Niš i kako pređem JST, meni se FS blokira. Prvi put sam mislio jebi ga, smorio se FS. Ali kad mi se to isto desilo i sledeći put na potpuno istom mestu, definitivno sam zaključio da nije slučajnost u pitanju.

Ima li neko ideju?

#127 sale

sale

Captain

• Members
  • 359 posts
  • VATSIM ID:1002144

Posted 17 August 2008 - 11:38 PM

Imam problem sa FS-om.
Vec dva puta za redom letim za Niš i kako pređem JST, meni se FS blokira. Prvi put sam mislio jebi ga, smorio se FS. Ali kad mi se to isto desilo i sledeći put na potpuno istom mestu, definitivno sam zaključio da nije slučajnost u pitanju.

Ima li neko ideju?

Sta je JST :dntknw:

#128 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 18 August 2008 - 01:10 AM

Imam problem sa FS-om.

Ima li neko ideju?

Di znam Sale...ja obicno idem kolima preko LBR (Labudovo brdo). :blink:

#129 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 18 August 2008 - 09:08 AM

Imam problem sa FS-om.

Ima li neko ideju?

Di znam Sale...ja obicno idem kolima preko LBR (Labudovo brdo). :blink:

:D Cane , Cane !!!

JST 405 NIS xaxa

Cuj meni se desavalo da mi u okolini Moskve UUEE-a nakon poletanja uvek na identicnom mestu zakuca FS. Jednostavno nisam imao resenje za to , reinstalirao sam FS , pa zatim i citav sistem .

#130 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 08 September 2008 - 08:05 PM

Evo vec 3. put mi se desava ovo sr... , SB mi pravi problem ocigledno,pomeranjem SB-a po vertikali , gore dole skuplja se i siri josh jedna slika(panel u ovom slucaju), ovo se desava samo u odredjenim avionima, D.A. Piper-u , SSTSim Concord-u ... ne znam zasto to radi, pokusao sam da povecam i smanjim rezoluciju nije uspelo, svi ostali instalirani avioni rade apsolutno normalno sem ovih gore spomenutih.
Svaki predlog je dobrodosao jer sa ovom anomalijom se ne moze leteti on line.

Edited by Ivanz80, 08 September 2008 - 08:07 PM.

#131 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 08 September 2008 - 08:28 PM

Probaj ovo

sqwkbox/start/transponder/microsoft simulator transponder - odcekiraj tu opciju.

Izgubice se crni kvadrat.Jedina mana je sto ces ponekad morati transponder da uklucujes rucno kad si u nekim avionima.

Znam da imas problem s necin drugim,ali dok to ne resis,da mozes bar da letis.

#132 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 08 September 2008 - 09:59 PM

Probaj ovo

sqwkbox/start/transponder/microsoft simulator transponder - odcekiraj tu opciju.

Izgubice se crni kvadrat.Jedina mana je sto ces ponekad morati transponder da uklucujes rucno kad si u nekim avionima.

Znam da imas problem s necin drugim,ali dok to ne resis,da mozes bar da letis.

Evo nisam imao mira dok nisam pronasao problem, :) josh uvek ne znam objasniti ali sve se izgubilo kada sam iz Window moda presao u full screen. Mozda nekada nekome pomogne ovaj fenomen:))

#133 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 09 September 2008 - 09:17 PM

Imam problem sa FS-om.

Ima li neko ideju?

Meni FS ne blokira tu,ali strahovito zasecka kada recimo spoljni pogled sa stajanke u Nisu usmerim u tom pravcu.Ili recimo kod poletanja sa rwy29 iz kokpita.To seckanje traje dok ne nadletim to podrucje,ili dok ne namotam ka RAVAK,pa mi izadje iz vidokruga.Vadi me graficka karta,pa sa setovanih 30 frejmova,pada na 10-20.

Definitivno je neki bag u scenariju ili meshu.

#134 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 05 October 2008 - 04:05 PM

Odjednom su poceli da mi se pojavljuju ovi objekti bez obzira gde se nalazio. Jeste da sam instalirao neka scenarija i da sam ih odma pobrisao ali ovi glupi objekti su i dalje tu. Znate li sta da uradim da ih maknem odatle? Evo i slike

Attached Files

#135 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 05 October 2008 - 04:19 PM

To je drvece koje pripada scenariju za LYBE.Probaj da ga reinstaliras.

#136 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 05 October 2008 - 04:25 PM

Ali ti objekti se pojavljuju svuda, i u Tivtu i Brazilu, svuda.....

#137 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 05 October 2008 - 04:45 PM

Ovoga sam se plasio.Imas li instaliran Naturaj world trees,ili tako nesto?Reinstaliraj to.Definitivno je problem u glavnom texture folderu u FSu.Da tako kazem,ostala je fleka od necega sto si instalirao ,pa obrisao,a ima veze sa texturama drveca.

Al prvo,probaj da namestis letnju sezonu u FSu...mozda je zbog promene godisnjeg doba doslo do neke greske.A ja ti na gmail saljem nesto.

Aj lagano.resicemo to.

#138 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 05 October 2008 - 04:50 PM

Nemam instalirano to drvece, i salji mi to sto imas na PM ili mail. Hvala ti svakako, hm pojma nemam sta je to sad.

#139 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 05 October 2008 - 07:02 PM

...fale texture...

Toske...probaj da se utepas :)
Izvini...sladan sam pa sam malo prso :D

#140 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 05 October 2008 - 07:54 PM

Vidim ja da si ti veseo, sada ne mogu da pokrenem FS, samo se pojavi ona uvodna spica kad ga pokrenem i tako stoji i ne mrda.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users