Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#81 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 10 February 2008 - 09:58 PM

Odmah da znas da nemam resenje ovog problema.Neko ce vec da dokuci...ili ces sam.

Ali zato imam resenje SVIH problema oko FSa.Znam da nisam Tesla,ali jesam neko koga ne mrzi da odradi posao od najvise 2 sata.Sve je opisano u mom postu od 4.12 2008 u ovom topiku.....gore.Onaj malo duzi.

Pre 3 dana sam ubacio jos jedan HDD,sa starog sam jednostavno DELETE folder FSa,nista UNINSTAL i na novi hard ubacio ceo FS sa DVDa...kao sto je u postu i opisano.Radi ko ludo.

Jes da ti nisam resio sadasnji problem....neko ce se naci vec......samo ti nudim letenje bez problema.

AJ zdravo.

Edited by Cane, 10 February 2008 - 10:00 PM.

#82 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 10 February 2008 - 10:39 PM

Radi ko ludo.

Evo sam sebe da demantujem. Posto je druga particija,odnosno HDD,SBox sam morao da reinstaliram.Chak.

Aj zdravo.

#83 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 10 February 2008 - 11:42 PM

pojma nemasm Toso. Do fs nije posto bi radio i off sa seckanjem da je do njega .. probaj reinstalaciju squawkboxa i probaj da smanjis range!!! Neki proces se aktivira kad je sbx ukljucen... ajde probaj da odes u neki aerodrom u mozambiku gdje nema saobracaja pa vidi tamo ...!!! nisam pametan ... snimi procese kad pocne da secka ono u task manageru vidi ima li koji sumljivi i ugasi AS6 neko vrijeme jer mozda ti budali od downloada vremena.... provjeri jeli ti c disk prepunjen ... ako se setim jos necega javljam ti

nadam se da ce pomoci nesto !!!

#84 Djole

Djole

Captain

• Members
  • 237 posts

Posted 12 February 2008 - 01:05 AM

Pokupio si negde nesto sto ne treba... Preporucujem da skeniras komp programom HijackThis (kad si konektovan i kad si diskonektovan) i vidis sta se od programa u pozadini pokrece, garant se neki adware zakacio i pravi problem... Naravno i nekim dobrim i updateovanim antivirusom skeniraj mashinu...

Pokupio si negde nesto sto ne treba... Preporucujem da skeniras komp programom HijackThis (kad si konektovan i kad si diskonektovan) i vidis sta se od programa u pozadini pokrece, garant se neki adware zakacio i pravi problem... Naravno i nekim dobrim i updateovanim antivirusom skeniraj mashinu...

#85 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 12 February 2008 - 11:20 PM

Evo ga i novi problem, sad mi ne radi SB, mislim radi ali kako, prvo kad hocu da ga pokrenem u FS-u ne moze kaze ne prepoznaje tip aviona, onda ga obrisem al ne mogu da ga instaliram kao pre, ona prva opcija jedan FS ii jedan komp tj. isti komp sa kog se pokrece SB, kaze opet neka greska, jedino hoce onu drugu opciju, al sad SB ne mogu pokrenuti iz FS-a vec spolja, al sta je sad cudno. FS NE SECKA al imam moj AI traffic, tj. vide se AI avioni, kontrolor me lepo vidi sve je ok, al ipak nije, kako da ovo resim. Ocigledno je FS seckao zbog SB-a.

Edited by Tosa, 12 February 2008 - 11:21 PM.

#86 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 13 February 2008 - 05:57 AM

Evo ga i novi problem, sad mi ne radi SB, mislim radi ali kako, prvo kad hocu da ga pokrenem u FS-u ne moze kaze ne prepoznaje tip aviona, onda ga obrisem al ne mogu da ga instaliram kao pre, ona prva opcija jedan FS ii jedan komp tj. isti komp sa kog se pokrece SB, kaze opet neka greska, jedino hoce onu drugu opciju, al sad SB ne mogu pokrenuti iz FS-a vec spolja, al sta je sad cudno. FS NE SECKA al imam moj AI traffic, tj. vide se AI avioni, kontrolor me lepo vidi sve je ok, al ipak nije, kako da ovo resim. Ocigledno je FS seckao zbog SB-a.

Jel bre jel mimo Todora neko ima problema sa FS ja nemam nikakvih NIKADA!!!! :)
Probelm je jsto sto ti FS ne udje u sesiju sa sbx om ...izbrisi sve st picinje sa FSIUPC iz modules direktorijuma, reinstaliraj fsiupc i onda reinstaliraj SBX ....

#87 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 13 February 2008 - 06:11 PM

Danilo sve sam uradio kako si kazao al dzabe, evo slike kako to izgleda.

Attached Files

• Attached File  SB.JPG   193.65KB   9 downloads

#88 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 15 February 2008 - 05:10 PM

Danas sam reinstalirao sistem kao i FS9, sve sredjeno za 2h, i kada sam sve ispeglao udjem u FS9 ukljucim SB, pola ekrana crno pola normalno prikazuje kokpit, pomerim prozor SB-a i primetim da se pomeranjem prozora SB po vertikali slika( crni deo ) siri i skuplja prateci prozor SB-a.

Dugo sam trazio uzrok tome, i na kraju nasao sta je. Kada sam ukljucio u Nvidia opcijama za grafiku Antialiasing i Anisotropic to je pocelo da se desava , cim iskljucim ova 2 sve je normalno, ali znate kakva je slika bez Antialiasing-a.

Pitam se da li je moguce resiti ovo na neki bezbolan nacin, bez reinstalacija :))

#89 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 15 February 2008 - 07:07 PM

Izgleda da sam resio problem vezano za seckanje naravno uz Danilovu pomoc. SB je bio problem. Iz nekog razloga SB nije mogao prepoznati FS9 a i kad nekako uspem da ga pokrenem FS pocne da secka. Danilo mi je preporucio da napravim bekap postojeceg FS-a i instaliram ponovo FS i taj novo instalirani da odma obrisem jer je taj neki redzistri fajl FS-a pukao i SB ne vidi FS prilikom instalacije. Tako sam i uradio, naravno SB sam instalirao bez problema i sada radi dobro.
Nema seckanja bar za sada, sve ide glatko. Boga pitaj zasto se to desilo.

Danilo hvala jos jednom. :clap2:

#90 tipd

tipd

Second Officer

• Members
  • 17 posts

Posted 18 February 2008 - 04:22 PM

moj problem je sto kad slecem slika mi se zamuti
i to se desava samo kas slecem
kad seletim i taxiram sve je normalno
probao sam da reinstaliram fs,probao sam nove drajvere,menjao sam podesavanja u fs za displej,probao sam default podesavanja i nista :angry:

dok letim sve je normalno ali pri sletanju se zamuti i kad stisnem ALT sve se opet izostri,ali kad se ponovo vratim u igru opet se zamuti

Attached File  fs9_2008_02_18_14_52_23_86.jpg   68.83KB   53 downloadsAttached File  fs9_2008_02_18_14_52_21_70.jpg   128KB   60 downloads

ima li ko kakvu ideju sta da radim

#91 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 18 February 2008 - 05:46 PM

Ima veze sa drajverima od graficke ponekad mi se desi ali ne cesto
uradis alt enter pa opet i sve je ok ...

treba da prekonvrtujes texture za tivat i bg u dxt3 format bmp

kako .. nadji na forumu

#92 tipd

tipd

Second Officer

• Members
  • 17 posts

Posted 18 February 2008 - 06:30 PM

ovo na slici je prilaz za aerodrom u sofiji
za njega imam scenary ali nemam mesh za bugarsku
inace to mi se desava bilo gde,cak i na default aerodromima i meshevima
probacu ovo pa javljam dali radi

#93 tipd

tipd

Second Officer

• Members
  • 17 posts

Posted 18 February 2008 - 07:05 PM

evo probao sam i radi ovo sa alt+enter
ali to moram da radim svaki put kad sletim :angry:
imali neki savet ljudi sta da radim
da probam da stavim nove drajvere ili ima neki drugi nacin
svaka ideja je dobrodosla :)

#94 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts
  • VATSIM ID:1033167

Posted 14 March 2008 - 09:13 PM

Ljudi sta da radim!!! Sta je ovo??? Imate tu sve i tip aviona i poruku i kad stisnem ok vrati me na desktop!!! :???:
Ne znam kako da okacim sliku prvi put ovo radim pa sam stavio ovako!

Edited by MILANRADOJEVIC, 14 March 2008 - 09:14 PM.

#95 Toce

Toce

Second Officer

• Members
  • 11 posts
  • VATSIM ID:1051985

Posted 18 March 2008 - 12:13 AM

Imam jedan veoma bizaran problem. Kad se konektujem na net preko Squawk Box-a 3 uopste ne vidim druge avione, a ostali piloti mene vide! Jedan pilot je bio ~10m od mene sa boeing-om 737 i ja ga nisam video, ali private chat radi!!!
Pomagajte stvarno nije lepo ovako! Ja bi da :plane: online!!!
:ranting:

#96 Toce

Toce

Second Officer

• Members
  • 11 posts

Posted 18 March 2008 - 02:27 PM

Da li je moguce da niko ne zna sta je problem?!

#97 Nemanja Djuric

Nemanja Djuric

Captain

• Members
  • 539 posts
  • VATSIM ID:975056

Posted 18 March 2008 - 03:00 PM

Proveri Firewall
Ja sam sa ZoneAlarmom imao takvih problema

#98 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 18 March 2008 - 03:35 PM

Hm, ja sam imao problem da nekog ne vidim, ili da mene neko ne vidi, ali sam to reshavao tako shto ako me neko nevidi, promenim avion u sb za kratko, pa vratim na onaj kojim letim...ako ja nekog ne vidim, nema veze :P

A ako imash firewall, meni npr zonealarm trazi 2 odobrenja za sb, i ako ne odobrim oba puta, nece da mi prikaze saobracaj oko mene.

#99 Toce

Toce

Second Officer

• Members
  • 11 posts

Posted 20 March 2008 - 12:42 AM

Propusteni su u firewall-u i FS i SB (oba po dvaput) :D Jedino mi ostaje format diska! :ranting:

#100 Zoran Dimitrov

Zoran Dimitrov

Captain

• Members
  • 151 posts
  • VATSIM ID:1012517

Posted 28 March 2008 - 01:06 PM

Koji mu je?

U sred leta (ne mislim na godisnje doba) mi pukne FS. Puca svakojako. Nekad se restartuje ceo komp (windows), nekad samo FS ( need to close), a nekad se jednostavno zaledi slika i na nista ne reaguje. Nema sanse ni da dodjem od Vrsca do Beograda.

Popizdim i uninstall FS, ponovo ga instaliram i vrati mi se sve kao sto je bilo. Sva podesavanja od ranije (nisu default kao kad se FS prvi put instalira posle formatiranja diska), bas sve isto, osim scenarija za aerodrome, s tim sto su bili u glavnom FS folderu pa sam samo morao da ih aktiviram u libr. csen.

Uzgred, od kada imam C310 Za potrebe obuke na Akademiji, FPS mi pada cak i na 4-5 fps u pojedinim trenucima. Da li je PIPER manje zahtevan? Imam 1,5 Gb RAMa. U task menadzeru se vrti oko 530 Mb maksimalno.

Sve se to desava i u online i offline.

Windows i sve ostalo mi radi dobro za sada i stvarno mi se ne formatira disk i sve ono sto sledi posle toga, a i ne znam da formatiram sa DOS komandama, nego nosim hard kod prijatelja pa mu sa njegovog kompa lupim format.

Moram malo u off topic. Instruktori sa JFA sta mislite? Ako je PIPER manje zahtevan od C310 za IFR obuku, da li mogu da predjem kod Marka na obuku?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users