Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#41 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 05 June 2007 - 07:12 PM

Imam sledeci problem, kada taxiram, ili u poletanju ili snizavanju ceo FS se zamrzne i jedino pomaze restart. Ima li neko ideju kako da resim problem?

Moras malo da preciziras jer ovako kako opisujes deluje mi problem smemorijom. Kolika ti je RAM?

#42 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 05 June 2007 - 07:48 PM

2GB mi je ram mada sam problem resio, obrisao sam sto sam zadnje instalirao, par nekih stvari i sad opet radi ko sat :D .

#43 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 25 June 2007 - 05:50 PM

Mislio sam da necu imati problem koji ce mi zagorcati zivot , bar sto se FS9 tice :D ali dosao je i taj dan :sos:

Sta se dogadja, sve radi sasvim normalno ama bas sve, dok nisam otvorio radio panel da promenim freq, hmm imao sam sta i da vidim :eek:

Na displejima nista, a svi sistemi su on line, uninstalirao sam ceo FS9 sa svim addonovima, i problem je i dalje tu . Nista nisam uradio deinstalacijom, zato ako neko moze da pomogne molim vas sto pre jer mi nema letenja dok ovo ne sredim :cry2:

Nema mi letenja[b] :ranting:

P.S. Josh jednu stvar sam primetio na 737 PIC da fuel indikatori obicno imaju graficki prikaz nivoa u sva 3 rezervoara i numericki prikaz u sredini, e ja nemam cifre a trebalo bi da su tu , inace sve ostalo sasvim normalno CDU... ama bas sve

#44 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 25 June 2007 - 05:56 PM

Jer koristiš neki Fuel Calculator? Meni se dešava da kad stisnem "Load calculated fuel" da mi svasta sje*e...

#45 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 25 June 2007 - 06:07 PM

Ma ne koristim vise ama bas nista, sve sam skinuo i instalirao svez FS9 sa samo par scenarija i 737 PIC , znaci nista extra . I ovo mi se desava u koji god avion da sednem , cessna, beoing (737, 747) payware, freeware... Znaci zapalicu komp pa sebe :(

P.s. palim samo u slucaju da ne sredim do sutra :P

#46 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 25 June 2007 - 06:18 PM

Da nije mozda da ti font fali samo? :???: Da li si brisao fontove, radio neki "System Restore" ili instalirao update bez "Administrator Rights"? U svakom slucaju, nisam 100% siguran ni koji font koristi taj avion ali siguran sam da neko ko ima PIC737 moze pomoci.

#47 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 25 June 2007 - 06:34 PM

Pa verujte da nista nisam menjao niti dodavao, sem nekog MIG-a 21 bis :thinking: , e a ovo mi se dogadja na svakom avionu ne samo na PIC-u.
Recimo na cessni 172 SHIFT+2 i nista sve je bez fontova(displeji mrtvi) ali struje ima :)

#48 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 25 June 2007 - 07:42 PM

Gemlini druže, gremlini :kuboj:

#49 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 25 June 2007 - 07:48 PM

E pa dosao sam im glave :bang:

Jeste da ima da se radi ali trenutno cu tako najbrze sesti u 737 :plane:

FORMAT C: :whistle:

E pa hvala svima na pomoci :sup: i cuvajte se gramlina :D

#50 Nemanja Djuric

Nemanja Djuric

Captain

• Members
  • 539 posts
  • VATSIM ID:975056

Posted 03 July 2007 - 12:23 AM

Jako chudno:nece da mi se pokrene FS kada nisam konektovan na internet,jednostavno stoji na onomn splash screen-u i ni da mrdne?

#51 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts
  • VATSIM ID:971161

Posted 31 October 2007 - 11:56 PM

1. ša znači kad mi fmc izbaci drag required?
2. kad završim sa rte stranicom i svim ostalim, on sam izbaci legs brzine i visine. da li da menjam to? dešava mi se da kad ne menjam, da se u nekom trenutku descent-a vnav isključi zbog prevelike brzine, pa palim kočnice, pa o5 uključim vnav; a kad promenim legs, npr. uglavnom stavljam za boggy visinu 3000 i brzinu najčešće 180, ne dešava se to.
3. fmc izbaci da ap ne mož da se dostigne tu i tu visinu na toj i toj tački. npr. od lirf-a, do tačke aneda, gde je bilo zadato 35ooo ft kao visina kursa. to mi se prvi put juče desilo.

(pmdg b736)

#52 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 01 November 2007 - 12:14 AM

Ovaj topic je namenjen prvenstveno za softverske probleme u Simulatoru. Ne probleme koji nastaju tvojom ponovljenom lenjoscu da procitas uputstvo za FMS.

Al, ajmo jos jednom:

1) Kaze Drag Required, a? Ajde prvo da analiziramo to uz bukvalni prevod na srpski: drag = otpor vazduha, required = potreban. Dobija se "potreban otpor vazduha". Interesantno, uz to takodje primetimo da je brzina iznad one koju zelimo da imamo. Sta uciniti? Pa lepo ti kaze - povecaj otpor. Kako to mozes da uradis? Izvuces tockove (besmisleno na FL130, recimo), spustis FLAPS-ove (opasno po integritet aviona na brzinama iznad 250kts) i naravno ostaje jedino da izvuces spoilere. Pa to onda i ucini!

2) Kada pripremas let, stavi u "Cruise Level" (na INIT stranici) neku logicnu visinu. Sta je to logicna visina? Pa recimo, za let od Beograda do Tivta (~180nm) neces staviti FL350, jer ces onda cim se popnes na FL350, vec morati da krenes ponovo dole. Mnogo je logicnije staviti recimo FL230. Isto tako, ako ides iz Rima (~450nm) mozes staviti i vecu visinu kao "Cruise Level". Ako ti se VNAV gasi, procitaj ponovo tacku 1.

3) Gde si nasao termin "Visina Kursa". Visina je udaljenost aviona od zemlje, kurs je ugao horizontalne putanje aviona u odnosu na Sever. Drugo, ako nista ne cackas oko tih visina u LEGS, najverovatnije je da ce sve da radi ispravno. FMS sam po sebi racuna visine, zavisno od performansi aviona. Ako nesto pogresno uneses (kao recimo ZFW = Zero Fuel Weight) onda ce avion pogresno prognozirati kada da se spusta. I najvaznije pravilo kod FMC-a, ako nesto ne znas cemu sluzi, ne cackaj ga. Ako cackas i sje*es nesto, predji na osnovni metod navigacije, a to je "Heading Track" i "Vertical Speed". Ako ne znas kako time da se sluzis, obrati paznju na Training Department.

I za promenu, detaljno procitaj sta ti se napise, da ne bi ponovo kroz 3 dana pitao isto pitanje na drugaciji nacin.

#53 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 17 November 2007 - 09:05 AM

Desava mi se u zadnje vreme da mi FS ne radi uopste.
Kad ga pokrenem prijavi mi da main.dll pravi gresku pri pokretanju i samo pukne FS.
Jedino sto pomaze je da reinstaliram FS ali s obzirom da je to dug proces+addonovi+avioni+scenery pa ako ima neko drugo resenje voleo bih da znam.

Jedino sta mi pada na pamet a sto bi resilo problem je da nadjem taj doticni dll kod nekog i da ga ubacim umesto ovog i da vidim da li ce da radi.

#54 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 17 November 2007 - 11:33 AM

Uzmi FS2004 CD, i nadji one velike *.cab fajlove. Iz jednog od njih, raspakuj taj DLL i kopiraj ga u FS folder.

Piece of cake :P

#55 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 17 November 2007 - 11:26 PM

Uzmi FS2004 CD, i nadji one velike *.cab fajlove. Iz jednog od njih, raspakuj taj DLL i kopiraj ga u FS folder.

Piece of cake :P

Da, vidis to mi ni na kraj pameti :) hvala

#56 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 18 November 2007 - 12:00 AM

Probao, nece, opet isto. Reinstall FS-a upravo sledi.

#57 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 03 December 2007 - 05:48 PM

Da nastavim sa problemima, odjedamput mi se pocelo desavati sledece, upalim FS i odaberem bilo koji avion i sad odaberem ili UUDD (novi scenario), EGLL 2008 ili EDDF mega scenario itd. i hocu da krenem let sa tih aerodroma i kad podjem na FLY NOW simulator krene sa ucitavanjem pojavi se 0% i tu stane. I sad ide ona klasicna prica FS ima problem bla bla bla. Npr. hoce da ga pokrene sa nasih scenarija, hoce i sa Atinskog aerodroma naravno sa onim njihovim scenariom al kad sad hocu da se prebacim na UUDD onda se pojavi gore navedeno?

Imate li nekih ideja kako da ovo sredim, i da li DIRECT X ima neke veze sa ovim?

Pozdrav

#58 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts

Posted 03 December 2007 - 11:02 PM

Obrisi addon scenario za UUDD i EGLL i vidi da li ce i onda praviti problem. Ako onda ne bude pravio problem, krivac je ocigledan. Probaj ponovo da instaliras isti scenario...i vidi sta se onda desi. Takodje procitaj readme koji dolazi uz scenario da vidis da li mozda treba nesto dodatno da se uradi da bi se sprecili takvi problemi.

#59 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 03 December 2007 - 11:47 PM

Znaci potpuno ista stvar i kad obrisem pomenute scenarije, nece da se pokrene. Znaci nije do scenarija. Nesto je drugo u pitanju....

#60 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 04 December 2007 - 03:49 AM

@Tosa
Probaj da isključiš ("odčekiraš") sve dodatne scenery-je iz Scenery Library prozora, uključujući i Addon scenery, koji je po defaultu prisutan, izađi iz FS-a i onda ponovo uđi, sačekaj da konstatuje promene, a zatim ponovo uđi i dodaj sve sa liste (čekiraj). Još jednom restartuj FS i sačekaj da kešira addonove. Gledaj da mesh nikako ne bude prvi po prioritetu (pretpostavljam da koristiš Balkan's mesh), jer to nekada izaziva konflikte.

Ako ovo ne uspe, proveri da li fajl SCENERY.CFG (C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\Microsoft\FS9) sadrži neki entry više od jednom. Posebno obrati pažnju na problematični scenery.

Možeš da probaš i sa preimenovanjem SCENERY.CFG fajla u SCENERY.BAK, nakon čega bi FS trebao da konstatuje nedostatak istog i kreira novi, sa svim dodacima. Naravno, opet nakon restarta.

Pozdrav i srećno!

P.S. Zašto, BRE, ne bekapujete FS direktorijum nakon što sve lepo skockate? FS je barem zahvalan po tom pitanju. Neki avioni umeju da zezaju, ali to nije ništa što se prostom reinstalacijom samo tih addonova ne može rešiti.

Edited by StORM48, 04 December 2007 - 03:54 AM.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users