Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#101 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts
  • Interests:Basketball and Flying
  • VATSIM ID:967778

Posted 28 March 2008 - 04:27 PM

Cejen je jedan od najzahtjevnijih aviona za FS i svakako je zahtjevniji od cesne 310.

#102 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 28 March 2008 - 04:28 PM

Ako ti FPS padne na 4-5 onda bolje da predjes na TRAIN simulacije ono raillroad :) ihihiih mozda imas problem sa drajverima kartice ili ti memorija nije bas naj zdravija ... u sustini ako si radio neke hardverskeizmjene skoro mogu da prouzrokuju kvar ...1.5 gb rama NE ZVUCI DOBRO ... ram je osetljiv na uparivanje treba voditi racuna o brzinama clocka i o proizvodjacu ... makni pola GB pa probaj da eliminises to ... drajvere za graficku reinstaliraj takodjei DIRECT X

#103 Zoran Dimitrov

Zoran Dimitrov

Captain

• Members
  • 151 posts
  • VATSIM ID:1012517

Posted 28 March 2008 - 06:08 PM

Hvala Danilo, probacu sa direct X, posto sam skoro skinuo najnoviji drajver za grafiku koja je uzas ( nvidia 5200 128 Mb). Ima tamo posesavanja i ceo spisak igara da je podesis bas za tu igru, ali je to komplikovano za mene.

Sto se RAMa tice, skoro sam na 520 dodao jos 1G ali su mi rekli da , posto je ona memorija od 520 na 333 brzine, a 1G na 400, onda ce obe raditi na 333.

Evo danima eksperimentisem i upravo sam otkrio da ima neke veze sa activesky. Kada letim bez njega, ne prekida (LYBE-LYNI-LYBE). Upravo sam sleteo. Pre neki dan sam nesto cackao oko AS i on mi je trazio da nesto iskopira u FS i ja sam ga pustio. Od tad, od prilike, zeza. Videcu da veceras odem do TV i nazad bez AS pa da vidim sta ce da bude.

Hvala Boki, znaci nista od cejena.

Pozdrav svima.

#104 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 25 April 2008 - 11:35 PM

Pozdrav,

imam ekstremno cudan problem. Naime danas mi je FS radilo super, nista novo nisam instalirao, da bih pre jedno sat vremena ga upalio, sve lepo podesio, i kliknu na Fly Now. Sve on lepo ucita, nadjem se u avionu, kad ono tastatura NE RADI, znaci nece ni shift + nesto, niti numericka tastatura,niti bilo koji taster osim ALT. Izadjem ja i lepo udjem u Word, kucam, sve radi perfektno, znaci nije tastatura. Vratim se u FS, nece ponovo. I to za svaki avion, bio on payware ili onaj default od FS-a.

Koristim Vistu, DX10 i Fs9. Radilo mi je do sada pod Vistom i DX10 perfektno. Ideje? :dontgetit:

#105 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts

Posted 25 April 2008 - 11:41 PM

I meni se to desavalo i naa kraju se resilo samo od sebe a kako, pojma nemam :dntknw:

#106 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 25 April 2008 - 11:49 PM

I meni se to desavalo i naa kraju se resilo samo od sebe a kako, pojma nemam :dntknw:

Koliko je trajalo? :mrgreen:

#107 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts

Posted 25 April 2008 - 11:52 PM

Secam se da sam pokusavao to da resim tako sto sam par puta iskljucivao i ukljucivao tastaturu ali mi to nije dalo rezultat.Kasnije sam isto cakcako nesto po FS-u ali bezuspjesno.I onda odjednom proradi a kako pojma nemam.Trajalo je mozda dan-dva, nisam siguran

Edited by Bojan Radulovic, 25 April 2008 - 11:53 PM.

#108 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts
  • VATSIM ID:1033167

Posted 26 April 2008 - 12:07 AM

Pozdrav,

imam ekstremno cudan problem. Naime danas mi je FS radilo super, nista novo nisam instalirao, da bih pre jedno sat vremena ga upalio, sve lepo podesio, i kliknu na Fly Now. Sve on lepo ucita, nadjem se u avionu, kad ono tastatura NE RADI, znaci nece ni shift + nesto, niti numericka tastatura,niti bilo koji taster osim ALT. Izadjem ja i lepo udjem u Word, kucam, sve radi perfektno, znaci nije tastatura. Vratim se u FS, nece ponovo. I to za svaki avion, bio on payware ili onaj default od FS-a.

Koristim Vistu, DX10 i Fs9. Radilo mi je do sada pod Vistom i DX10 perfektno. Ideje? :dontgetit:

E i ja sam imao isti problem ali ne mogu da se setim da li je to bilo u FS ili obicno ALI ja sam restartovao komp i sve OK!

par puta iskljucivao i ukljucivao tastaturu

Cuo sam da za kompove nije dobro da im se komponente uklicuju i iskljucuju dok su upaljeni. Vidim nisi naglasio da je bio upaljen ali aj...

#109 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 26 April 2008 - 12:12 AM

Restartovao par puta, nista ne pomaze...Posto je u pitanju notebook, tesko da mogu da iskljucim tastaturu :) Ali radi normalno, inace ne bih mogao ni ovo da napisem :)

#110 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts

Posted 26 April 2008 - 12:19 AM

I meni je radila van FS-a normalno :???:

#111 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 26 April 2008 - 01:17 AM

I ja sam imao slican problem koji se isto tako sam reshio tako da nikad nisam saznao shta je bilo u pitanju...

P.S.S.S. Mozda ti je ukljucena tastatura na FMC-u :P

#112 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 26 April 2008 - 11:36 AM

Super, bas super :bang: Sad mi ostaje da cekam koliko ce mu trebati da se sam odglupi :)

#113 cmptohocah

cmptohocah

Captain

• Banned
  • 257 posts

Posted 26 April 2008 - 03:05 PM

Mozda da oprobas klasicnu "drag & drop" komandu? :D

Posted Image

Evo vidi da li mozda ovo moze da ti pomogne:
http://support.microsoft.com/kb/174671

Edited by cmptohocah, 26 April 2008 - 03:06 PM.

#114 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 26 April 2008 - 03:11 PM

Pogledao sam ovaj link gore, ali pazi. Meni je sve radilo do juce kako treba, a onda je pocelo da zeza da nece nista da prihvati sa tastature. Ne moguce da odjednom tastatura salje neke cudne signale FS koje on ne moze da prepozna, al probacu da lupim Default u Assigments, mada to ionako pre nisam dirao. Mozda to pomogne. Ako ne, mogu samo da cekam i cekam dok se sam ne opravi, sto kaze Boki :bang:

#115 dexy9400

dexy9400

First Officer

• Members
  • 47 posts

Posted 27 April 2008 - 01:14 AM

Da nisi deinstalirao neki addon za FS pre nego ti se to desilo?
Meni se upravo to desilo jednom, preko YourUninstaller-a sam deinstalirao addon za FS, nakon deinstaliranja radila je tastatura, ali vec pri sledecem pokretanju od nje ni traga ni glasa. Onda sam shvatio da je prilikom deinstalacije sa sobom povukao (obrisao) jos neki fajl iz FS foldera, cinimi se da sam tada i provalio koji, sada stvarno nemogu da se setim koji je fajl u pitanju, davno bese....
Problem sam resio sa reinstalacijom FS-a

Edited by dexy9400, 27 April 2008 - 01:15 AM.

#116 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 27 April 2008 - 01:30 AM

Da nisi deinstalirao neki addon za FS pre nego ti se to desilo?
Meni se upravo to desilo jednom, preko YourUninstaller-a sam deinstalirao addon za FS, nakon deinstaliranja radila je tastatura, ali vec pri sledecem pokretanju od nje ni traga ni glasa. Onda sam shvatio da je prilikom deinstalacije sa sobom povukao (obrisao) jos neki fajl iz FS foldera, cinimi se da sam tada i provalio koji, sada stvarno nemogu da se setim koji je fajl u pitanju, davno bese....
Problem sam resio sa reinstalacijom FS-a

Koliko znam nisam nista brisao, samo sam instalirao Cejen, koji je radio, sledeci put kad sam upalio FS ni traga ni glasa od tastature.

Samo ne da ponovo reinstaliram FS, poludeo bih :bang:
Ako se setis koji je, ili koji su to fajlovi, pisi ovde :) Da li se secas bar da li su to fajlovi iz root direktorijuma?

#117 dexy9400

dexy9400

First Officer

• Members
  • 47 posts

Posted 27 April 2008 - 10:10 PM

Cini mi se da je u pitanju bio .exe fajl koji se pokrece prilikom deinstalacije celog FS-a. Stvarno nemogu da se setim kako se tacno zove taj fajl, ako neko zna.....

#118 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 28 April 2008 - 10:44 PM

Resio sam problem :yahoo:

Ne znam kako, ali su se sve komande bile pobrisale, jedan odlazak u Settings->Assigments i klik na DEFAULT je resio sve :)

Vedro nebo :plane:

#119 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts
  • VATSIM ID:971161

Posted 15 June 2008 - 11:19 AM

jel zna neko zašto meni redovno puca net kad startujem fs? ako sam uporan onda fazon 14 puta moram da resetujem modem i onda se kao konektuje i to traje 5min i opet pukne veza. inače sam na sbb-u (koji šljaka normalno kad nije fs pokrenut), a od poslednjeg formatiranja hd sada imam samo lybe, lytv i flight environment od addon-ova. ovo mi se dešavalo i ranije, al' sad već poćinjem da histerišem.
:sos: :sos: :sos:

Edited by Dule, 15 June 2008 - 11:21 AM.

#120 Milan Stojanovic

Milan Stojanovic

Captain

• Members
  • 225 posts
  • Interests:Music and Flying
  • VATSIM ID:977696

Posted 29 June 2008 - 05:17 PM

I meni se nedavno pojavio grozan problem i ne znam kako da ga resim.
Dok sam bio na xp-u, na toshibi a200 mi je super radio fs2004, i onda kada sam se vratio na legalnu vistu sve je krenulo naopacke. Kako bih odabrao avion pic 737 i kliknuo na fly now! tako bi mi fs2004 pao i pokazao poruku Microsoft Flight Simulator has stopped working i kao poslao poruku microsoftu od koje odgovor nije mogao naci. Probao sam da reinstaliram i nista. Registrovao sam fsuipc i opet nista.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users