Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#141 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 05 October 2008 - 09:52 PM

Pa ljudi pobogu dokle vise :)

Pa sta je opet TORO

Fale ti texture za drvece kao sto marko rece nadji neki 3rd party softwer za drvece i instaliraj ga

probaj da nadjes default drvce sa obradom textura tako daje fps friendly

za sve koji imaju problema sa FS i SBX da im se preklapaju poljao kao Ivanu

Drzite SBX ukljucen VAN FS-a znaci ne kroz ono modules trla vrla nego se pokrne squawkbox kao externa aplikacija...

To sto full screen pomaze oko tih textura jeste temp resenje . ali mnogo je bolje startovati SBX van FS i onda lijepo mozes da menjas prozore i da brzo minimizujes fs i sta li vec :)

Inace Ivane poznato je zasto se t desava... naime kda ukljucis antialiasing sbx pravi frku sa direct3d ...

ja sam to rijesio tako sto mi je fs u windowed modu, startujem sbx izvan fs , imam 2 monitora :) i napucao sam antialiasing i anistrophic na extremno visok nivo i sve radi:)

Kako se ovo moze popraviti ... nemam pojma :) ne zna niko

a inace ima jos par bagova recimo u windowed mofu mozes da vrtis avione na preview tamo kad ih biras u full ne mozes a i ponekad kod nekoh setovanja grafike zna da umjesto neba bude jubicasta pozadina u preview :)

ajte zdravo :) :pokey:

#142 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 05 October 2008 - 10:22 PM

Ma teksture su sad namanji problem Danilo, sada ne mogu da pokrenem FS, kliknem na ikonu krene da se ucitava, pojavise ona standardna slika kad ga pokrenes i tu stane, tako stoji stalno al se ne ucitava.

#143 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 06 October 2008 - 11:04 PM

Evo u cemu je bio problem, kostao me je reinstalacije celog FS-a ali moze da pomogne drugima. Izasao je novi scenario za Tenerife North i kad ga raspakujete imate sem scenarija i onaj EFFECT i da ga dodate u effect glavni folder FS-a. E pa ne cinite to jer treba da overvrajtujete postojece fajlove i kad pokrenete FS zapecatili ste sudbinu, bar je moja bila zapecacena. Ni brisanje posle tih fajlova, ni siste ristor a ni Cane nisu mogli vise da pomognu. Znaci instalirajte scenario ali bez dodavanja Effecta. Sad me ceka duga noc i sutra dan da instaliram milijardu stvari.

Canetu hvala na idejama i pomoci.

#144 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts
  • VATSIM ID:963896

Posted 16 October 2008 - 01:31 PM

POMAGAJTE DRUGOVI :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:
taxi i landing lights mi se uopste ne vide ma koji god avion da uzmem bilo default ili neki payware
nisam siguran mozda sam i sam to zeznuo kada sam instalirao pre neki dan LAGO Maddog a
pitao me je da li hocu neke file ove da presnimim i ja car kliknuo jes mozda je zbog toga .

molim vas ako imate kakvu ideju pomagajte :dntknw:

#145 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 16 October 2008 - 02:05 PM

mozda ti se izbrisao spotlight.bmp iz texture foldera...evo ti ovaj, ubaci u texture pa probaj (nije default, ali meni se vishe svidja tako da ga koristim). Attached File  spotlight.bmp   170.74KB   83 downloads

#146 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts
  • VATSIM ID:963896

Posted 17 October 2008 - 12:00 AM

mozda ti se izbrisao spotlight.bmp iz texture foldera...evo ti ovaj, ubaci u texture pa probaj (nije default, ali meni se vishe svidja tako da ga koristim). Attached File  spotlight.bmp   170.74KB   83 downloads

hvala Nikola al izgleda da nije ni to evo imam taj file proverio sam u svakom slucaju hvala na trudu .
LJUDI PLeasE ako neko ima jos neku ideju samo da ne ide reinstall

#147 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 17 October 2008 - 09:03 AM

Probaj sa FS2004 CD-a da uzmes defolt spotlight.bmp teksturu i stavis tamo gde treba.
Cesto nastali problem je da ljudi koji prave payware addone cesto nalaze nacine da zatamne malo defolt svetla (koja su besmisleno jaka) a naravno, kolicinu zatamljivanja (da se tako izrazim) baziraju na default teksturama. Ako sad ti uzmes neku tamniju teksturu (sa AVSIM-a recimo - vidjao sam nekoliko) onda ce ti svetla biti neumereno tamna.

U svakom slucaju, probaj sa CDa da uzmes defoltni spotlight...pa vidi da li to pomogne.

#148 Ivan Pejic

Ivan Pejic

Senior First Officer

• Members
  • 70 posts
  • VATSIM ID:913238

Posted 27 October 2008 - 08:19 PM

Drage kolege, pomagajte. :cry2:
Sve je lepo radilo. Ništa nisam instalirao u skorije vreme. I odjednom je poceo da mi secka zvuk kontrolora online sa SB. Zvuk FS, motori i ostalo ne secka. Ali, kada iskljucim zvuk FS-a, na Q, kontrolor sa SB vise ne secka. :eek:
Ludilo. Jednostavno preskace toliko da ga uglavnom ne razumem.
Imao sam SB3, sada sam instalirao SB4 i sve isto.
Dal neko zna sta bi moglo da bude?

Poz

#149 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 27 October 2008 - 08:34 PM

Proveri da li ti je u SqBoxu-Start/Options/Voice...u Hardware namesten Wave za input i output Device.

Kad je na Direct sound,hoce da secka voice.

#150 Ivan Pejic

Ivan Pejic

Senior First Officer

• Members
  • 70 posts
  • VATSIM ID:913238

Posted 27 October 2008 - 09:27 PM

Svaka čast! To je to. Uspelo je.
Hvala puno!
pozdrav

Ivan

p.s. sreca da je samo to da sam glup, a ne da je neki veci problem. :D

p.s. p.s. Samo mi nije jasno kako je to radilo lepo do pre par dana, jer ja ga nisam dugo vremena dirao. :blink:

Edited by Ivan Pejic, 27 October 2008 - 09:28 PM.

#151 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 27 October 2008 - 10:01 PM

Imam problem sa SB4 (pod FS2004 i Vistom). Slucajno danas primetih da mi, ne znam kako ali svi avioni u okruzenju imaju JAT liveri, a prosto je ne moguce da nas ima toliko van :P

Redosled u SB mi je sledeci: JAT, SB Default Model, VIP Model...

Ima li neko ideju kako da vrnem da mi se samo za JAT pokazuju JATove liverije, a za ostale shodno kompanijama itd itd?

#152 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 27 October 2008 - 10:11 PM

Imam problem sa SB4 (pod FS2004 i Vistom). Slucajno danas primetih da mi, ne znam kako ali svi avioni u okruzenju imaju JAT liveri, a prosto je ne moguce da nas ima toliko van :P

Redosled u SB mi je sledeci: JAT, SB Default Model, VIP Model...

Ima li neko ideju kako da vrnem da mi se samo za JAT pokazuju JATove liverije, a za ostale shodno kompanijama itd itd?

Sqbox/Options/Advanced
Cekiraj opciju 2 , 6 , 7 , 8 .Sve ostale odcekiraj.Problem pravi opcija 9 Enable SELCAL kad je cekirana.

#153 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 28 October 2008 - 09:14 PM

j****e Cane, postao si maher za ta sokoćala :bow:

#154 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 28 October 2008 - 09:36 PM

Nece ovo sto je Cane predlozio, ima li neko neku drugu ideju?

Problem je i u tome sto bilo koji avion prikazuje kao Feelthere/Wilco 737-300 model i to u JATovim bojama, bilo to da je cessna, fokker, helikopter itd...

#155 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 28 October 2008 - 10:11 PM

j****e Cane, postao si maher za ta sokoćala :bow:

Pa kolko biljim u ovo,pocinjem da licim na Bil Gejtsa-nista ne radim :D .Mada bih vise voleo da mi racun lici na njegov. :naughty:

Stefane...Ovo obavezno resava taj problem.Bilo je par ljudi sa tim prikazom modela.I ja sam jedan od njih.
Treba napomenuti da imas Vistu.Ne znam...mozda ima neke veze stim.

#156 Marcony

Marcony

Second Officer

• Members
  • 24 posts
  • VATSIM ID:1019109

Posted 29 October 2008 - 10:37 AM

Da se ubacim i ja...
Korisim FSX i LYBE scenario za FS2004. To sve fino radi, medjutim kada sam instalirao dodatak za FSX (Acceleration) od tada prilikom startovanja sa LYBE igra se obavezno prekine i vrati u Windows.
Jedino sto je pomoglo je brisanje ovih dodataka (uninstall).

#157 bursa

bursa

Captain

• Members
  • 165 posts
  • VATSIM ID:942934

Posted 30 October 2008 - 11:13 AM

Ljudi imam sledeci problem. Dok letim bez obzira kojim avionom iznenada se pokvari zvuk i pocne tako neprijatno da susti (kao na tv-u kad nema signala pa puta 10). Da napomenem da imam staru sound blaster karticu koja je uredno instalirana pod Win XP Pro sistemom. Naravno ugradjeni muzicki procesor na maticnoj ploci je iskljuen kroz bios. Dali neko ima ideju kako da se resim ove bede?

#158 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 31 October 2008 - 02:24 PM

Imam jedan cudan problem. Imao sam PIC 737 verziju 2A, sad instalirao 2B verziju jer ima support za Vistu, medjutim kada ocu da ukljucim IRS, uopste ne radi align (iako sam tek usao u FS, i u avion-nema veze sa fast align), vec ga odmah prebaci kao da se align-ovai, medjutim ne trazi kordinate, samim tim nista ni ne radi!

Probao sam da vratim na prethodnu verziju, 2A, medjutim isti problem je ostao. Ne znam koji mu je :( Brisao sam sve, ponovo instalirao, zezam se vec 2 dana, al izgleda kada se namesti na cold startup, irs nece da radi, dok na ostalim modovima radi, al to nije to :)

#159 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts

Posted 31 October 2008 - 11:06 PM

Verzije su 9a i 9b, "mala" greska u pisanju

#160 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 02 November 2008 - 11:50 PM

Imam sledeci problem al se netice FS-a vec inastalacije MD-80 MADDOG. Htedoh danas da pokrenem onaj njegov Load menadzer gde mi da gorivo na ruti itd al nece da radi, tj. kad mu ukucam ADEP, ADES i alternativni nista se ne desava. E sad gde je problem, izbrisem MD-a iz FS-a i kad sad hocu da ga ponovo instaliram i kad pokrenem instalaciju moram rucno da mu nadjem putanju do FS-a jer je on ne vidi automacki kao sto je do sada, i kad instaliram avion koji radi ok taj load menadzer me zeza i ne daje mi gore navedene i potrebne podatke. Dakle pitanje za veliku kriglu piva i porciju girica je, kako i sta da namestim da kad pokrenem instalaciju on sam nadje put do FS-a da bi mi load menadzer radio?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users