Live ATC za LYBE?
Posted 11 August 2009 - 01:53 PM
Posted 11 August 2009 - 09:14 PM
Pojasni malo na sta mislis...
Ili se resetovao kompjuter ?

Posted 11 August 2009 - 10:42 PM
Pojasni malo na sta mislis...
Ili se resetovao kompjuter ?Pogledacu shta je kasnije
Back on.
Posted 14 August 2009 - 08:50 AM
Dečaci, sa ozbiljnim se stvarima igrate....
Jedino šta mogu da kažem je da će neko veoma ozbiljno da odgovara zbog ovog strimovanja.... što za sobom povlači i odgovarajuće konsekvence....
Uostalom pitajte kasnije Uroša, već će on saznati o čemu se radi...
Proces je već u toku...
CU
Posted 14 August 2009 - 09:36 AM
Posted 14 August 2009 - 09:39 AM

Posted 14 August 2009 - 09:46 AM
Da je Mitke otisao pravo u policiju do svega ovoga ne bi doslonista cekamo urosa, samo nemojte opet mitketa da optuzite

Nadam se da nece biti nekih velikih problema, pogotovo po Urosa.
Ma garant nas neko lozi, ne znam. Koliko se pribojavam sa jedne strane jer ne bi voleo da se nekom nesto desi, toliko sve mislim da je ovo necija neslana sala...imamo mi vec saljivaca ovde ihaaa
Edited by Nikolovski Stevan, 14 August 2009 - 09:48 AM.
Posted 14 August 2009 - 09:52 AM
Posted 14 August 2009 - 10:21 AM
Samo ima ona narodna, ko se vatrom igra....
Posted 14 August 2009 - 10:31 AM
Ja se nikada ne igram sa ozbiljnim stvarima.... a vi shvatite ovo kako hocete....
Samo ima ona narodna, ko se vatrom igra....
Vidi prijatelju, mnogo gresis.
Samo to da ti kazem.
A sta bese za ono, prvi i poslednji post?
I drugo, ovo nije igra iako tako izgleda, jer nas 99% ovde voli i ozbiljno shvata avijaciju ali jednostavno nema mogucnosti da joj se na drugi nacin priblizi.
@Mitke
Da imas pravo to za KJFK, milion ljudi ga slusa a ako oni nisu podlozni teroristickom napadu niko nije ali ne preve problem zbog toga jer su mogli i sajt da ugase vrlo lako a ne samo stream da skinu ili slicno, samo ove nase seronje isteruju neku pravdu i ponasaju se ko da jos vladaju komunisti pa ne daj boze nesto da zucnes eto ti udbe. Ma daj. Proseravanje.
Edited by Nikolovski Stevan, 14 August 2009 - 10:35 AM.
Posted 14 August 2009 - 10:46 AM
Pozdrav!
Posted 14 August 2009 - 10:46 AM

Члан форума "instruktor kl" написао поруку са:
inetnum: 195.178.51.0 - 195.178.51.63
netname: KontrolaLetenja-NET
descr: Agencija za kontrolu letenja
country: CS
admin-c: SRVU-RIPE
tech-c: NEPE-RIPE
status: ASSIGNED PA
mnt-by: TELEKOM-MNT
source: RIPE # Filtered
person: Srdjan Vucinic
address: Trg Nikole Pasica 10
e-mail: srdjan.vucinic@smatsa.co.yu
phone: +381113218081
nic-hdl: SRVU-RIPE
source: RIPE # Filtered

Posted 14 August 2009 - 12:38 PM
Posted 14 August 2009 - 01:14 PM
shta se ovo deshava ne mogu nishta da prochitam?
sad radi

Posted 14 August 2009 - 02:53 PM
Posted 14 August 2009 - 02:58 PM
cek, nije mi jasan tvoj post, el pozitivan (rekao bih da jeste po smajliju) ili negativan, ako je pozitivan, super, ako je negativan, ponovo super, mozemo da sredimo...stvljao sam na josh neke forume... na 4c i na svet kompjutera forumЕво линка и на још једном форуму:
http://www.avijacija...read.php?t=9789

Edited by Nikola, 14 August 2009 - 02:59 PM.
Posted 14 August 2009 - 03:02 PM
Ево линка и на још једном форуму:
Neki ljudi ochigledno ne znaju (ili se prave da ne znaju) da za Airband predajnik, a kamoli prijemnik nije potrebna dozvola u Srbiji i ostalim zemljama, i da je emitovanje, prijem kao i svaka druga diskusija na tu temu veoma dozvoljena, i veoma legalna. VHF Airband opseg je pricha za sebe, i dostupan je svima

Ево линка и на још једном форуму:
Neki ljudi ochigledno ne znaju (ili se prave da ne znaju) da za Airband predajnik, a kamoli prijemnik nije potrebna dozvola u Srbiji i ostalim zemljama, i da je emitovanje, prijem kao i svaka druga diskusija na tu temu veoma dozvoljena, i veoma legalna. VHF Airband opseg je pricha za sebe, i dostupan je svima
Naravno, predaja je dozvoljena samo vazduhoplovnom i zemaljskom osoblju, i to samo kada obavljaju svoje duznosti

Posted 14 August 2009 - 07:59 PM

Posted 14 August 2009 - 08:08 PM
Postovani instruktore,
Obzirom da se niste predstavili, oslovio sam Vas na ovaj nacin. Zamolio bih vas da ne pretite i ne plasite ljude koji ucestvuju u ovoj zajedinici i ovom forumu, kada jednostavno nemate ama bas nikakve osnove za to.
Ukratko cu vam objasniti nekoliko stvari. Ova zajednica postoji vec skoro 10 godina i bavi se VIRTUELNOM kontrolom letenja i VIRTULENIM pilotiranjem uz pomoc MSFS-a. Cela prica je preko mreze VATSIM (www.vatsim.net) zastupljena u celom svetu i potpuno je legalna kao jedan vid hobija. Iako hobi, dostigao je jedan vrhunski nivo, tako da u nekoliko zemalja kao sto je USA ili Austrija, "real life" agencije za kontrolu letenja saradjuju sa ljudima sa VATSIM-a, odnosno americkog i austrijskog virtualnog udruzenja u razne istrazivacke i trening svrhe. Tendencija je da se takve stvari prosire na jos neke zemlje. Na zalost mi i dalje zivimo u zemlji gde je sve "vojna tajna" i gde ce neko da "naje*e" jer to "ne sme bas tako", a zapravo bez osnovanih razloga.
Takodje sam i sam bio na konkursu za vasu firmu pre 3 godine, kada sam polozio sve testove i imao jedan od najboljih rezulatata, ali naravno nisam bio "podoban". Poenta cele price je sledeca. Ako niste znali postoji sajt www.liveatc.net na kome se mogu naci strimovi bezbroj kontrola letenja u svetu, izmedju ostalih i najprometniji svetski i evropski aerodromi tipa Amsterdam Schipol, Cirih, Kenedy Int... itd da ne nabrajam. Vidim da za sve ove godine to savrseno funkcioise i da niko nije odgovarao. Zapravo se vase frekvencije slusaju vec godinama od strane mnogih entuziasta koji to rade zato sto ih to interesuje i sto to vole, a ne da bi nacinili neku stetu. Naravno niko nikada nije ometao signal, niti bi mu to palo na pamet, a kada bi neko to i uradio naravno da bi krivicno odgovarao i da bi mogao da bude ulovljen. Ovde se radi o tzv. skenerima koji nemaju mogucnost predaje, vec samo prijema. Takodje svako ko se malo bolje razume u elektrotehniku moze da prosiri opseg obicnog radio aparata da hvata i vase freq.
E sada stizemo do poente, a to je da SCGvACC kao organizacija, niti njeni clanovi kao sto sam ja kao osnivac, ili Uros kao nas dugogodisnji prijatelj, nemamo AMA BAS NIKAKVE VEZE sa time sto se neko dosetio pa podelio sa ostalima mogucnost da slusaju live kontrolu letenja preko sajta www.liveatc.net.
Osoba koja je to omogucila je jednostavno ostavila link na nasem forumu ka liveatc.netu odakle se moze slusati, a taj link je verovatno ostavljen na ko zna koliko jos foruma i sajtova. Drugim recima molim vas nemojte plasiti i pretiti clanovima ovog udruzenja koji ni na koji nacin nisu povezani sa strimovanjem signala, vec ga samo slusaju.
A sto se tice tih pokrenutih procesa, nisam siguran da zakonski ovo i mozete zabraniti, mada me ne bi cudilo jer je u ovoj drzavi sve moguce. Ipak nismo mi Svajcarska, Austrija ili USA. Ako je zakon na vasoj strani, zelim vam puno srece u lovljenju lokacije i osobe koja broadkastuje signal, ali je to ekvivalentno odredjivanju moje trenutne pozicije ako ja trenutno slusam radio top FM... sto u gradu radi jos milion ljudi na milion lokacija. Jos jednom cu vas podsetiti da nema govora o predaji na freq i bilo kakvom ugrozavanju bezbenodsti saobracaj, niti bi bilo kome to palo na pamet, jer su ovi ljudi ovde entuziasti i zaljubljenici u KL i avijaciju uopste, za razliku od vas mnogih PRO kako kazete, kojima je verovatno i muka da to rade, ali su po "kazni" poslati od strane uticajnih roditelja, rodjaka, prijatelja, itd... jer ipak svaki prosecno inteligentan covek mozeraditi ATC, a ako ce za to da dobije 3 000 evra mesecno u odnosu na 300-400 koliko je prosecna plata u Srbiji, zasto da ne.
Jos jednom vas molim da ne pretite ovim ljudima, jer za to nemate ama bas nikakve osnove i niko od nas koji komuniciramo sa vama na forumu nemamo veze sa broadcastovanjem signala...
Puno pozdrava,
Darko Pajic
Virtuelni instruktor KL, a pravi dipl. ing vazdusnog saobrcaja
Posted 14 August 2009 - 08:09 PM
Pazite vako, da recem nesto ko radio amater, niko vam ne moze branit da slusate, mozete slusati i murju i avioband, vojska koristi kripto zastitu e to se ne moze cut, sto se kaznjavnja tice ne smijete snimat i ne smijete posjedovat RADIOSTANICU BEZ DOZVOLE ponavljam radiostanicu to je ono sto ima u avionu, a prijemnik smijete posjedovat bez ikakvih problema. Pa mozete kupit na pijaci avio prijemnik.
Vidi, shto se radio stanice tiche dakle imamo ruchnu - mobilnu i fiksnu radio stanicu. Takodje imamo samo prijemnu (klasichan skener) i predajnu stanicu. Shto se VHF stanice tiche, bilo da je samo prijemna ili predajna, ruchna ili fiksna a odnosi se na frekvenciju od 108.00 - 136.00 MHz, za tu stanicu nije u Srbiji potrebna dozvola. Dakle, moze se slobodno kupiti, i moze se pratiti shta se deshava na frekvencijama. Shto se predaje sa te stanice tiche, mozesh da imash sve dozvole ovog sveta, i u tom sluchaju cesh preko nje moci da "prichash" samo kad si na letu u avionu, kao vodja letenja na sportskom aerodromu ili kontrolor letenja na duznosti. Svaka druga pricha ne dolazi u obzir. A emitovanje na liveatc.net, preko radija, zvuchnika, satelita svega zamislivog i nezamislivog, shto se Airband frekvencije tiche je DOZVOLJENO. Dakle frekvencijski opseg od 108-136 Mhz je pricha za sebe, nije licencirana frekvencija, tajna, privatna, zatvorena ili sl. pa da se ne moze korisiti. Ne zahteva autorska prava. Dakle to je frekvencija - kao npr. javno dobro. Da je u pitanju taxi frekvencija, policijska, vojna ili frekvencija neke komercijalne radio stanice, e za to bi vec trebala da postoji dozvola za emitovanje, drzanje radio stanice i sl.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users