Live ATC za LYBE?
Posted 25 July 2009 - 02:04 AM
Posted 25 July 2009 - 07:23 AM
Posted 25 July 2009 - 11:23 AM
Тако је, али то се односи на систем светлосног обележавања аеродрома, а што се тиче технике контроле летења осим оне агоније прошлог лета ја не памтим да је КЛ остала без струје.U AIP-u pise da se rezervno napajanje ukljucuje za CAT I za 10 sekundi a za CAT II/III za 1 sekundu.
Posted 28 July 2009 - 06:53 PM
Ajde neko resenje za slusanje preko mobilnog...koji mobilni moze...koji ne.
Evo ti resenje, ja sam testirao na mom telefonu. Nokia E51. Telefon ima mogucnost internet radija. Samo se rucno doda "stanica" http://uk2.liveatc.net:80/lybe i mozes da slusas. A kacis se na net preko wireless-a (besplatna varijanta ako imas srece) ili prego 3G WAP-a (skupa varijanta!)
Ima li sanse da ovaj link sto je stavio Andrija opet radi?
Inace interbet radio radi na mobilnom.
Inace,Nokia N73 nece da otvori linkove sa liveatc.net.
Mozda neko ima resenje i za to???
Posted 28 July 2009 - 09:00 PM
Serveri se chesto menjaju, verovatno je to u pitanju. Klikni na link pa proveri koji je trenutno server u upotrebi i njega "ukucaj" u telefon, trebalo bi da radi, pogotovo ako ti je vec neki stream sa liveatc-a radio.
evo i edit-a : trenutno u funkciji radi : http://mtl.liveatc.net:8010
Posted 30 July 2009 - 03:58 PM

Posted 30 July 2009 - 04:45 PM
Cane,
Serveri se chesto menjaju, verovatno je to u pitanju. Klikni na link pa proveri koji je trenutno server u upotrebi i njega "ukucaj" u telefon, trebalo bi da radi, pogotovo ako ti je vec neki stream sa liveatc-a radio.
evo i edit-a : trenutno u funkciji radi : http://mtl.liveatc.net:8010
Kad kliknem na taj link i na telefonu i na kompu mi napise:
Could not parse XSLT file
Al,nema veze... evo sada radi na mobu preko internet radija...sa Andrijinog linka

Malo kasni...oko 20 sekundi...ali nebitno.Radi.
Nadam se da nece vise prekidati.
Hvala obojici.
Edited by Cane, 30 July 2009 - 04:47 PM.
Posted 30 July 2009 - 11:00 PM
evo sad slusam LYBE ATC pa prosto milina za usi kad cujes zenski glas kako razgovetno izgovara sve informacije dok muski ga zbrzaju brate mili ko ameri
Isto je i u LQBK

Posted 31 July 2009 - 07:46 AM

Posted 01 August 2009 - 07:38 AM
Pa verovatno da je tako posto ipak kontrola ima bolju antenu sa kojom moze mnogo bolje da pokupi signal nego mi sa ovim receiverom. Pa kad je avion malo dalje ili ako smetaju brda ili druge atmosferske pojave desavaju se te smetnje. E sad ako na receiveru postoji neki drugi izlaz za externu antenu, dipol antena bi bila dobra i jednostavna da se napravi pa bi verovatno mnogo bolje hvatao.Jel kontrola čuje pilote onako kako ih mi ovde čujemo, ili je ipak sa malo manje šuma? Par puta se čulo toliko loše da se i ne čuje ono što govori od zujanja i šuštanja, jedva se prepozna da nešto priča a kontrolor mu sve lepo odgovara kao da ga je odlično čuo i razumeo?
Posted 01 August 2009 - 08:21 AM

Posted 09 August 2009 - 08:33 AM
Ja na brdu sa spremnim aparatom i telefonom,Uros na poslu ,pristojan i zanimljiv saobracaj 2 sata bez prekida.
Za finale jedan redak i lep avion,koga je vredelo cekati extra pola sata,iako je vec sve zamrlo oko 16:00.
Hvala za info

A da ne bude da ovde piskaram o brdu i fotkama,sacu mnooooogo zahvalnosti da iskazem za to sto ste pebacili na TWR.To sam provalio tek na brdu

Meni licno je to mnogo interesantnije.Bar kad je vreme stabilno kao juce.
Znam da je APP vrlo ziv i zanimljiv za slusanje u vreme nekog nevremena,ali verujem da ni TWR tada nije bas opusten.
Cak je juce za samo ta 2 sata bilo nekih zanimljivih i neobicnih stvari ( za one koji slusaju).
Evo i sada trenutno slusam kako dama sa TWR lupa zaushke za neke zahteve pilota koji se ne uklapaju u pravila.Nesto u vezi taxiranja i slabije vidljivosti....
APP je dosta ujednacen.A da cekam neki emergency da bi bilo interesantno.....iskren da budem, ne volim takve stvari.
Znaci, ja sam za to da slusam TWRForever

Edited by mitrowsky, 09 August 2009 - 01:14 PM.
Posted 09 August 2009 - 11:25 AM
Prvo zelim da se zahvalim kolegi sto nam je omogucio ovako lep uzitak! Kad sam otiso na odmor, ovo mi je delovalo nezamislivo, a kad sam se vratio odma sam se prepustio uzitku!
Juce sam malo slusao Urosa dok je radio izmedju 14 i 15h i negde u vecernjim satima.
U svakom slucaju i ja glasam za twr!
Pozz Milan
Posted 09 August 2009 - 11:11 PM
Prvo zelim da se zahvalim kolegi sto nam je omogucio ovako lep uzitak! Kad sam otiso na odmor, ovo mi je delovalo nezamislivo, a kad sam se vratio odma sam se prepustio uzitku!
Juce sam malo slusao Urosa dok je radio izmedju 14 i 15h i negde u vecernjim satima.
U svakom slucaju i ja glasam za twr!
Pozz Milan
Josh samo da popravimo signal pa da nam se toranj chuje kao iz dnevne sobe

Posted 09 August 2009 - 11:50 PM
ja mogu da ponudim jednu Katren antenu sa magnetom. Na njoj je oko 2m kabla sa mini UHF konektorom. Doduše upikovana je za malo visu frekvenciju - 420 MHz,ali bii trebalo da hvata i ovo.
Zavisi od njene pozicije. Sto manje prepreka ka predajniku. Sa njom sam hvatao signal i sa 60 Km.
Imas u mom profilu MSN.
Posted 10 August 2009 - 12:11 AM
@ Marko
ja mogu da ponudim jednu Katren antenu sa magnetom. Na njoj je oko 2m kabla sa mini UHF konektorom. Doduše upikovana je za malo visu frekvenciju - 420 MHz,ali bii trebalo da hvata i ovo.
Zavisi od njene pozicije. Sto manje prepreka ka predajniku. Sa njom sam hvatao signal i sa 60 Km.
Imas u mom profilu MSN.
Kolega hvala, ali imam vec reshenje. Naime sada koristim jednu televizijsku krovnu antenu koja je okrenuta od aerodroma. Mislio sam da koristim dve, ali druga nije ni prikachena. Planiram da povezem 3, sa pojachalom, i da bolje povezem kablove (sada su samo povezani na brzinu), pa ce onda signal biti drastichno bolji. I ovako je manje-vishe zadovoljavajuci s obzirom na konkretni "set-up".
Posted 10 August 2009 - 12:42 AM
A kabl za nju nije skup,i tu cu da utrcim koliko treba..
Ja bih da je bacimo na probu.
Ako se odlucis za ovo,dobacicu ti je na testiranje
Au...uganuh palac. Bes mobilni.
Posted 11 August 2009 - 12:08 PM
Надам се да нико није ухапшен. Сунце ти, па могли смо да оборимо авакс.
Posted 11 August 2009 - 12:17 PM
Е бре!!!! Шта је ово? Пише нешто али на странском. Ајде ко зна тај језик нек преведе и нама.
Sta? Gde?
Posted 11 August 2009 - 01:10 PM
Meni ne pise nista, samo je Feed status DOWN!Sta? Gde?
Е бре!!!! Шта је ово? Пише нешто али на странском. Ајде ко зна тај језик нек преведе и нама.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users