Jump to content

Photo

FS2004 Tipovi i Trikovi

• Please log in to reply
139 replies to this topic

#61 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 03 October 2009 - 09:19 PM

Iz Howard's Mix, izbegavajte vodu, posto izgleda malo ljubicasto. :blink: Iz pitaj boga kog razloga, autor misli da je "to TO". Mozda covek ima problema za bojama, ko ce ga znati, ali vodu obavezno neke druge teksture. Bilo koje su bolje!

Edited by dallyborr, 03 October 2009 - 09:20 PM.

#62 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 03 October 2009 - 09:30 PM

Instalirao sam Howards Mix u zaseban folder. Šta bi ja trebao da prebacim sad u FS9 da mi izgleda bolje?

ja sam ubacio sve :)

Ja sam prvo instalirao mix taj i zbog njega sam ceo FS9 radio ispočetka :1eye:

nije mi se svideo loading screen, trava sva kockasta a bila ona REX-ova no ok nju sam mogao da vratim. Imao sam neki osećaj da mi je zeznuo sve pa reko možda ima nešto dobro ali da vidim šta to menja. Pa videću sve to da stavim eto sem vode...Svidelo mi se mnogo što su dodati dosta vremenskih uslova tj. tema.

#63 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 03 October 2009 - 09:39 PM

Instalirao sam Howards Mix u zaseban folder. Šta bi ja trebao da prebacim sad u FS9 da mi izgleda bolje?

ja sam ubacio sve :)

Ja sam prvo instalirao mix taj i zbog njega sam ceo FS9 radio ispočetka :1eye:

nije mi se svideo loading screen, trava sva kockasta a bila ona REX-ova no ok nju sam mogao da vratim. Imao sam neki osećaj da mi je zeznuo sve pa reko možda ima nešto dobro ali da vidim šta to menja. Pa videću sve to da stavim eto sem vode...Svidelo mi se mnogo što su dodati dosta vremenskih uslova tj. tema.

Hm, meni nije promenio load screen...
Shto se tice vode, zavisi od doba dana, meni se svidja pa sam ostavio, lepse mi je da voda bude braonkasta u rekama nego da dunav bude plav kao more :D

#64 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 03 October 2009 - 09:48 PM

Hm, meni nije promenio load screen...
Shto se tice vode, zavisi od doba dana, meni se svidja pa sam ostavio, lepse mi je da voda bude braonkasta u rekama nego da dunav bude plav kao more :D

Ček bre sad ja imam neku levu verziju. Zar nisi dobio load screen isto kao običan samo dodato beli okvir oko njega i piše ispod MSFS 2004 Howards Mix the FSX experience...mada to je to možda je eto samo meni promenio, i ja REINSTAL FS samo zbog LoadScreena :D

#65 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 03 October 2009 - 09:52 PM

NE, dodushe meni je load screen promenjen od kad sam instalirao P-51 avion, dodat je propeler u uglu i meni lepo izgleda :D
ali ovaj mix nije to promenio, dodushe ja sam u poseban folder instalirao, pa sam gledao shta cu da ubacim, verovatno nisam to ubacio

Edited by Nikola, 03 October 2009 - 09:53 PM.

#66 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 03 October 2009 - 09:57 PM

Ja sam direktno. Jao šta mi napravi loš load screen :D mučenje 2 sata da vratim FS u "normalu".

#67 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 03 October 2009 - 10:03 PM

Ja sam direktno. Jao šta mi napravi loš load screen :D mučenje 2 sata da vratim FS u "normalu".

pa mislim da on anpravi backup kad ubaci svoj, tako da se to lako vrati, za pola minuta, a i ako nema mogao si da trazish od nekog sliku, sredio bi za 5min. reinstalacija FSa je uvek poslednje resenje :)

#68 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 03 October 2009 - 10:08 PM

pa mislim da on anpravi backup kad ubaci svoj, tako da se to lako vrati, za pola minuta, a i ako nema mogao si da trazish od nekog sliku, sredio bi za 5min. reinstalacija FSa je uvek poslednje resenje :)

Ne ne napravi backup nego kaže kao pošto instalira više od 3000 fajlova kao bekapujte sami ceo FS9 folder, a ja ono ae ne...eto mi ga sad, al nema veze volim ja da osvežim stvari.

E pitao bi još nešto,

koje avione da skinem da bi vas video online kako treba? znam za DC-10 i B733 B734 ali ko je proizvođač i to, da ne skidam pogrešan model. Potražiću na avsim-u paintove, al mi trebaju avioni...može na pm ako idemo Off topic, kad neko ima vremena nek mi napiše šta da skinem da vas vidim lepo. tnx

#69 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 03 October 2009 - 10:58 PM

Ne ne napravi backup nego kaže kao pošto instalira više od 3000 fajlova kao bekapujte sami ceo FS9 folder, a ja ono ae ne...eto mi ga sad, al nema veze volim ja da osvežim stvari.

E pitao bi još nešto,

koje avione da skinem da bi vas video online kako treba? znam za DC-10 i B733 B734 ali ko je proizvođač i to, da ne skidam pogrešan model. Potražiću na avsim-u paintove, al mi trebaju avioni...može na pm ako idemo Off topic, kad neko ima vremena nek mi napiše šta da skinem da vas vidim lepo. tnx

skini JAT model set, imash link u Signatureu kod danila :) To je za Squawk Box. Ako koristish FSinn onda skini bilo koji model, tipa 50N za 737

Edited by Nikola, 03 October 2009 - 10:59 PM.

#70 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 04 October 2009 - 02:46 AM

E pitao bi još nešto,

skini JAT model set, imash link u Signatureu kod danila :) To je za Squawk Box. Ako koristish FSinn onda skini bilo koji model, tipa 50N za 737

Hvala gotovo.

E ovako sad ja uradi:

Instalirao Howards Mix u zaseban folder, prebacio sve sem Loadscreen-a :D .
Na to instalirao FS Elemental natural pack. Onda stavio REX grass i "Water Environment Reflection and Color Maps" isto sa REX sajta i instalirao Natural World Trees V2.

E sad zanima me jer to to. Jer FS Elemental menja dawn day i dusk teksture?. Čini mi se da su od Flight Enviomenta mnogo bolje? ako jesu kako da ih vratim a da ne vratim sve ostalo što daje FE tj. šta je bolje u FE pa da to vratim :mrgreen: ?

#71 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 04 October 2009 - 09:59 AM

E pitao bi još nešto,

Hvala gotovo.

E ovako sad ja uradi:

Instalirao Howards Mix u zaseban folder, prebacio sve sem Loadscreen-a :D .
Na to instalirao FS Elemental natural pack. Onda stavio REX grass i "Water Environment Reflection and Color Maps" isto sa REX sajta i instalirao Natural World Trees V2.

E sad zanima me jer to to. Jer FS Elemental menja dawn day i dusk teksture?. Čini mi se da su od Flight Enviomenta mnogo bolje? ako jesu kako da ih vratim a da ne vratim sve ostalo što daje FE tj. šta je bolje u FE pa da to vratim :mrgreen: ?

Pa onda ubaci FE... to se ne radi tako...lepo se spakuje sve shto ti treba u jedan folder, naravno u tom folderu je sve poredjano kao u FS9 folderu, i posle kad instalirash FS samo kopirash taj jedan folder i imash sve texture...ovo je mucenje :)

#72 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 04 October 2009 - 01:39 PM

Namestio sam sve kako sam hteo, sunce korona i sjaj od elemental a nebo day dusk dawn night od FE :plane:

E sad samo još ovo da pitam,oni koji koriste UTE i UT USA, koja svetla koristite u texture configuraton?

High Pressure sodium, low, mercuri vapor,FS2004 color match?

Edited by Iceman_37, 04 October 2009 - 01:39 PM.

#73 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 04 October 2009 - 05:13 PM

e a sta je to kaakv mix, nisam znao za to kako se zove i gde da vidim to kako izgeda?

i uopste sta ukljucuje,sta dodaje??

#74 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 04 October 2009 - 05:39 PM

e a sta je to kaakv mix, nisam znao za to kako se zove i gde da vidim to kako izgeda?

i uopste sta ukljucuje,sta dodaje??

http://www.scgvacc.n...?showtopic=3603

#75 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 25 November 2009 - 11:34 AM

U poslednje vreme poceo sam da kuburim sa praznim prostorom na HD-u, FS mi je vec odavno presao 60GB prostora. E sad to i nije problem, ali je problem kad pokrenes FS da letis. Jer hard disk umesto da ucitava brze podatke, on ce normalno da ih ucitava sporije, jer mu je potrbno da sa tih 60 i kusur gigabajta, pronadje ono sto mu treba.
Mislim logicna stvar, pre ces da nadjes nesto u prostoriji 2 sa 2 nego 20 sa 20.

E sad, XP sa servis pakom 2 i 3, ima funkciju da direktno radi sa arhivama. Primera radi, stoji ti neki fajl u kompu duze vreme, koga ne pipas uopste. XP ce posle odredjenog vremena od tog fajla da napravi, nesto kao rar ili zip arhivu. Pa ce taj fajl umesto 10MB, primera radi da bude 5MB. I opet ce da bude dostupan kao i pre, ali arhiviran.

Pade meni na pamet, da to isto uradim i sa FS-om. I uradim! I ispade FS, umesto 60GB, 28GB. Nisam mogao da verujem da ga je skratio za pola! Pustim FS, radi sve normalno i mnogo brze, da ne poverujes!

Evo kako da to uradite, ako nekom treba. Jes da ce malo duze da radi ako je u pitanju veliki fajl, ali isplati se verujte mi.

NAPOMINJEM!!! Vazi samo za XP sa servis pakom 2 i 3. Vistu i WIN7 nisam probao jer ih nemam.

1. Odete tamo gde instaliran FS.
2. Desnim klikom idete na folder FS, pa na "properties"
3. U desnom donjem uglu, videcete "advanced", kliknite na njega.
4. Kad vam se otvori novi prozor, videcete (treca stavka po redu), "compress contents to save disk space".
5. Cekirajte tu funkciju i kliknite OK
6. Vratice vas na "properties"
7. Kliknite na "apply", i otvorice se novi prozor
8. U novom prozoru, cekirajte (drugu po redu) funkciju "apply changes to this folder, subfolders and files"
9. Kliknite OK i pustite ga da radi

Kada zavrsi, bice sve plavo, mislim na slova. To je da vam pokaze da je folder arhiviran ali da normalno mozete da radite sa njim.

Oslobodili ste prostor na hardu, hardu ce manje trebati vremena da ucita ono sto treba, a FS radi normalno. Nema bolje!

#76 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 25 November 2009 - 02:26 PM

E da, posto me je Velja pitao, da li se pravi bekap kao kod winrar-a ili zip-a, evo da odgovorim svima, da vas nebi bunilo. Ne pravi se nikakva bekap arhiva ili bilo sta. Jednastavno to je sama Windows kompresija, folder isto koristite kao i do sada. Jer bi bilo bezveze da ti sad od 100GB, na primer, natrpa jos 50 negde.

#77 psp-man

psp-man

Captain

• Members
  • 406 posts
  • VATSIM ID:1083172

Posted 25 November 2009 - 03:33 PM

E da, posto me je Velja pitao, da li se pravi bekap kao kod winrar-a ili zip-a, evo da odgovorim svima, da vas nebi bunilo. Ne pravi se nikakva bekap arhiva ili bilo sta. Jednastavno to je sama Windows kompresija, folder isto koristite kao i do sada. Jer bi bilo bezveze da ti sad od 100GB, na primer, natrpa jos 50 negde.

hvala dallyborre,cale si keve mi

P.S. : da li se ova kompresija odnosi na povecanje FPS tokom igre??

Edited by psp-man, 25 November 2009 - 03:33 PM.

#78 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 25 November 2009 - 05:02 PM

Ja nisam primetio, mada i sto bi imala, mislim samo ce hard brze da iscita ono sto mu treba, a oslobodice se prostor na istom. Teksture, koje ustvari uticu na FPS, i dalje ostaju iste velicine u pikselima.

#79 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 02 December 2009 - 12:56 PM

Evo necega sto ce verovatno najvise interesovati Velju, a vezano je za onu stvar "Out Of Memory...". Ustvari kako naterati XP da daje vise od 3GB, a programe da koriste vise 2GB raspolozive memorije. Vazi samo za one sa 3GB ili vise na XP-u

Tip je preuzet sa Avsima, uz dozvolu autora istog:

I use WinXP; not sure about Vista. The instructions below reference WinXP Pro, but I've done this on WinXP Home.

The two steps are below. Remember, you do this at your own risk. Also do searches on this forum for "/3GB switch", "OOM", and "Out of Memory" to learn more. And search google for "/3GB switch" and "/userva" and you'll find the Microsoft tech pages describing this stuff.

Adding the 3GB switch is very simple. You first need to locate your machines Boot.ini file which should be located in the root of your main system drive. (Be aware that this file may be hidden and marked as read-only initially.) You will want to open this file in a program such as Notepad to edit it properly.

Before adding the 3GB switch though it is important to note that the switch is very picky, and requires that every device and driver on your system be fully WinXP compatible in order to work at all. If anything in the system is not compatible, Windows will not load at all when restarting with the 3GB switch activated. The only way to then remove the switch from the Boot.ini file so that Windows can load is to either mount the drive in another system and manually change the boot.ini file, or reformat the drive and re-install Windows. Both solutions are far from ideal.

To safely add the 3GB switch we recommend adding a second instance of the OS in the boot.ini, and add the /3GB switch to that second version.

----- default boot.ini without 3GB Switch -----

This is what a default boot.ini file will look like. (This may differ from system to system.)

timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Pro"

----- updated boot.ini with 3GB Switch -----

This is what the updated version should look like. Notice the /3GB that has been added to the second instance of the OS line.

timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Pro"
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Pro with /3GB" /3GB

And if you have a 512MB or greater video card, you'll need to add the /Userva=???? also. I have a 512MB card, and 2900 works for me so:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Pro with /3GB" /3GB /Userva=2900

If you have a 640MB or 768MB card, you'll need to experiment.

Once you have updated your boot.ini file accordingly and have saved the changes, simply restart your system for the changes to take affect. When your system reboots you will be given the option to choose either the standard Windows XP version or the 3GB switch enabled Windows XP version. If you choose the 3GB version and it fails to allow Windows to properly load, just restart your system and you will be given the two options once again, where you can then choose the standard Windows XP version to load. Either way, if it works or doesn't, you can then remove whatever line you don't need in the boot.ini file. Alternately, you may wish to leave both settings so that you can choose to boot without the 3GB switch should you ever have problems with drivers installed in the future. The boot loader will default to the first option listed in the file. So you may want to put the /3GB option first. You may also wish to lower the timeout value to something quicker so that you don't have to wait for 30 seconds or press enter with each boot.

Try this only if you have at least 2 GByte of RAM and at your own risk.

First download the explorer from http://www.ntcore.com/exsuite.php

Next make a copy from fs9.exe. Than start "CFF Explorer" and open the orginal fsx.exe file.
Now go to NT Header/File Header and click File Header. Ther you find a button labeld "click here". Click it. And select the mark at "App can handle> 2gb adressest "
Save the modified EXE, overwrite the orginal one (You have youre copy saved?).

That's it!

James

#80 Zika

Zika

First Officer

• Members
  • 27 posts
  • VATSIM ID:897048

Posted 03 December 2009 - 11:20 AM

Jedna molba za pomoć i sa moje strana , a vezano za FS 9 . Pre mesec dana prilikom ubacivanja jednog od aircraft addona , izgubio sam Nav light , beacon ..., sve osim stroba , tako da mi sada modeli deluju poprilično jadno . Kada bilo koji model pogledam sa strane svetla se nevide , ali kada to isto uradim sa zadnje strane aviona svetla su vidljiva . Interesuje me da li iko ima ideju kako da rešim tu nepravilnost . Isto tako kada se let odvija noću svetla se naziru , ali kao da se nalaze negde u unutrašnjosti krila pa su nedovoljno vidljiva .

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users