Jump to content

Photo

FS2004 Tipovi i Trikovi

• Please log in to reply
139 replies to this topic

#41 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 20 September 2009 - 12:24 AM

Znate kako covjek pocne nesto da radi i da pomaze kao i zabudali tako da ova tema vise nema smisla jer se nista ne postize. Predlazem da formulisete stavku po stavku pa da se testira pa da se u PRvom postu postavi najbolji setup. A i primecujem da se o dosta pojmova i podesavanja veoma lupa. Sva ova prica je vec jednom ispricana u par topika od ranije. Ali sva. Tako da procesljate. Koliko se sjecam bila su i slikovna objasnjenja pa uporedite sa tim. U sustini nista novo na ovom konfuznom topiku.

Pozz

p.s. ne obazirite se na velju njemu nikada nije komp radio kako treba uvijek nesto kuuka :) mora da su mu podvalili kinesku robu :)

Inace veljo provjeri koji ti je procesor jer ako on nije kako treba a dzaba ti brate i 8 kartica u qud SLI kad nema sta da ih upregne. Koji god da imas PROMIJENI GA u c2d e8500 minimum ja imam e8600 i nema mane u FS kad je sve na FULL

Osnovni razlog manjeg FPS je CPU iskljcivo ON!!!!

#42 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 20 September 2009 - 01:07 AM

Ja to kad kazem ljudima, oni mi ne veruju. FS "jede" CPU, ali bukvalno!

#43 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 20 September 2009 - 04:20 AM

u sustini ne FS koliko ON sa addonovima .... jer je to jedan jako kopleksan sistem ... koji ljudi pune svakavim cudima .... reality VS PC power ... to vam je prijatelji FPS

#44 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 20 September 2009 - 10:37 AM

Znate kako covjek pocne nesto da radi i da pomaze kao i zabudali tako da ova tema vise nema smisla jer se nista ne postize. Predlazem da formulisete stavku po stavku pa da se testira pa da se u PRvom postu postavi najbolji setup. A i primecujem da se o dosta pojmova i podesavanja veoma lupa. Sva ova prica je vec jednom ispricana u par topika od ranije. Ali sva. Tako da procesljate. Koliko se sjecam bila su i slikovna objasnjenja pa uporedite sa tim. U sustini nista novo na ovom konfuznom topiku.

Pozz

p.s. ne obazirite se na velju njemu nikada nije komp radio kako treba uvijek nesto kuuka :) mora da su mu podvalili kinesku robu :)

Inace veljo provjeri koji ti je procesor jer ako on nije kako treba a dzaba ti brate i 8 kartica u qud SLI kad nema sta da ih upregne. Koji god da imas PROMIJENI GA u c2d e8500 minimum ja imam e8600 i nema mane u FS kad je sve na FULL

danilo u pravu si skroz ja prosto neznam sta se desava ali kada god instaliram fs on drugacijer adi :) ne koci on meni izgelda vrh ali prosto frame rate je 25...ili ja tokom instalacije komponenti nesto zeznem ili nemam pojma...imam xp SP2 ..a recimo pre nekog vremena je frame bio 40 konstantno i gel sad,.,,sve bi dao da mi neko pomogne da podesim komp,jel imaju neki drjaveri da se skinu novi za procesor...neznam bas sam ono smorio se..

a pre nekog vrmemna sam imao iznad londona rate 200 i gle sad :( jebiga znam da vas smaram ali prosto nesto ne valja i bas bi mi trebala pomoc....

i samo jso nesto..sada sam otisao na neki intelov program koji skenira drjavere i sl i kao nemam intel procesor i nije mi nasao drajvere...a intel je sad sam isao i video...

Edited by Velibor469, 20 September 2009 - 10:49 AM.

#45 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 20 September 2009 - 03:08 PM

Veljo, aj' pusti ovde tvoj fs9.cfg, pa da bacim pogled. Mozda imas nesto dodato sto ne treba.

#46 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 20 September 2009 - 03:17 PM

Veljo, aj' pusti ovde tvoj fs9.cfg, pa da bacim pogled. Mozda imas nesto dodato sto ne treba.

E Dalibore pa ae ti stavi svoj. Pošto ti i onako fs9 izgleda ovde najbolje po screenshotovima :)

Ako možeš da postaviš sve sve stavke koje si menjao. A i sama podešavanja u display u fs, i ona su valjda u cfg-u.

Edited by Iceman_37, 20 September 2009 - 03:17 PM.

#47 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 20 September 2009 - 05:23 PM

E Dalibore pa ae ti stavi svoj. Pošto ti i onako fs9 izgleda ovde najbolje po screenshotovima :)

Ako možeš da postaviš sve sve stavke koje si menjao. A i sama podešavanja u display u fs, i ona su valjda u cfg-u.

Moze i tako.

FS9.cfg:

[DISPLAY.Device.NVIDIA GeForce 8600 GTS.0]
Mode=1280x1024x32
TriLinear=1
[DISPLAY]
RUNWAY_LIGHTS_SURFACE_SCALAR=0.7
RUNWAY_LIGHTS_VASI_SCALAR=0.7
RUNWAY_LIGHTS_APPROACH_SCALAR=1.0
RUNWAY_LIGHTS_STROBE_SCALAR=1.0
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=25<-----------------------zakljucan na 25 i ne mrda
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=400<------------------promenjeno sa 40 na 400
TextureMaxLoad=10<---------------------------------- dodato
[TERRAIN]
TERRAIN_ERROR_FACTOR=100.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=200.000000<------------promenjeno sa 100 na 200
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21<------------------sa 18 na 21
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=5
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=8<----------------------sa 4,5 na 8
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=8 <-------------------sa 4,5 na 8
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=2<---------------------2 ili 4, mada se kod mene bolje pokazalo 2, moze da ide i do 10

Podesavanja FS:

Posted Image Posted Image

#48 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 20 September 2009 - 06:53 PM

Ma gzabe, okreni obrni al ja nema šanse da imam teksture kao kod Dalibora. Nisu lose al kao njegove šanse nema. Dalibore reci mi kako si teksture od REX-a preveo za FS-9?? Mozda zbog toga ti FS izgleda savrseno?

Pozdrav

#49 psp-man

psp-man

Captain

• Members
  • 406 posts
  • VATSIM ID:1083172

Posted 20 September 2009 - 07:27 PM

Ma gzabe, okreni obrni al ja nema šanse da imam teksture kao kod Dalibora. Nisu lose al kao njegove šanse nema. Dalibore reci mi kako si teksture od REX-a preveo za FS-9?? Mozda zbog toga ti FS izgleda savrseno?

Pozdrav

pazi ja imam FS2004 i koristim REX texture,ali nisam nista prebacivao,tipa, neka vrsta konverzije iz FSX u FS2004 samo sam kopirao te texture u Texture folder u FS2004 i to je to,ActiveSky naravno radi non stop i eto tebi textura :)
tako je bar kod mene..... :) :clap:

#50 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 20 September 2009 - 07:29 PM

Pozdrav

Nije zbog toga, to su samo teksture oblaka, nista drugo. U sustini samo sam teksture smanjio na normalnu velicinu za fs2004 1024x1024 i stavio ih umesto bmp DXT3.

#51 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 20 September 2009 - 09:33 PM

dalibore ako mozes svaka ti cast,sutra cu ponovo uraditi ceo sistem i xp i fs i onda cu postaviti cfg svoj ovde...samo mi jos reci dal moze biti problem sto je u pitanju quad procesor i xp servis pak 2 i uopste drjaveri za procesor?

veruj mi komp je super i moze da radi i radio je kao zmaj ali eto...

jako bi mi znacilo ako bi mi pomogao jer prosto popizde, kad dodjem sa posla e izadjem iz aviona ovde,dodjem kuci i palim fs i to je tako uvek,e onda kad mi ne radi polomio bi ga :)

avijacija je zivot sve ostalo su sitnice !!!! :clap:

#52 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 20 September 2009 - 11:06 PM

[/quote]

:clap: :up: :clap2:

#53 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 21 September 2009 - 04:52 AM

dalibore ako mozes svaka ti cast,sutra cu ponovo uraditi ceo sistem i xp i fs i onda cu postaviti cfg svoj ovde...samo mi jos reci dal moze biti problem sto je u pitanju quad procesor i xp servis pak 2 i uopste drjaveri za procesor?

veruj mi komp je super i moze da radi i radio je kao zmaj ali eto...

jako bi mi znacilo ako bi mi pomogao jer prosto popizde, kad dodjem sa posla e izadjem iz aviona ovde,dodjem kuci i palim fs i to je tako uvek,e onda kad mi ne radi polomio bi ga :)

Ma nije frka, pustices mi cfg na mail, pa cemo da ga "doradimo". :naughty: Nije to do procesora a pogotovu nije do XP-a, pa ja imam najobicniji dual core E2220, cak nije ni core 2 duo, pa FS pichi kao lud. Napravicemo ga, nista ne brini. :sup:

#54 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 21 September 2009 - 11:16 AM

Ma nije frka, pustices mi cfg na mail, pa cemo da ga "doradimo". :naughty: Nije to do procesora a pogotovu nije do XP-a, pa ja imam najobicniji dual core E2220, cak nije ni core 2 duo, pa FS pichi kao lud. Napravicemo ga, nista ne brini. :sup:

I meni je FS bolje radio na jednojezgrnom procesoru

#55 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 21 September 2009 - 03:33 PM

hvala dalibore pusticu ti ja na PM ili mail,evo sa posal ti pisem cim dodjem kuci reinstaliravam komp i saljem cfg.

#56 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 22 September 2009 - 09:53 AM

hmm prekopirao sam cfg ceo dallyborov ali ona podesavanja za grafiku mi se nesto ne svidjaju nesto mi treperi sve zivo......tako da sam sve vratio na full, a imam core2 2,6......gt8600 512mb i 2,5giga rama

#57 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 22 September 2009 - 03:45 PM

Veljo sine ...

Uvijek nesto upropastis.. ma mora da si gremlini :)

Ja evo vec 3 godina nisam reistalirao sistem a pogotovo FS9 NIKADA!!!

I sve mi radi perfektno

o sto tebi zabudali je 100% od fragmentacije diska i popunjenosti istog ...

ALi simptomaticno je da Velja i Tosa u lgavnom imaju probleme :)

#58 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 22 September 2009 - 03:59 PM

nasle se dve budale moj danilo :) al kad ga napravimo ima da bude uuh

#59 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 03 October 2009 - 07:26 PM

Instalirao sam Howards Mix u zaseban folder. Šta bi ja trebao da prebacim sad u FS9 da mi izgleda bolje?

#60 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 03 October 2009 - 08:46 PM

Instalirao sam Howards Mix u zaseban folder. Šta bi ja trebao da prebacim sad u FS9 da mi izgleda bolje?

ja sam ubacio sve :)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users