Jump to content

Photo

FS2004 Tipovi i Trikovi

• Please log in to reply
139 replies to this topic

#21 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 01 August 2009 - 08:38 PM

Reinstalirao sam Win pre nekoliko dana, i sad hocu da nasetujem nhancer, sve sam uradio po slikama i instrukcijama uz minimalne izmene za vertical sync koji mi stoji iskljucen, ali u FS se nishta ne deshava, ne znam koji mu je djavo, radio je lepo na starom windowsu

meni se simulator totalno raspada posle ovog enhancera.....zamrzava se komplet komp a i fifa09 mi se u meniju koci bruka, tako da sam deinstalirao enhancer i odradio restore na nvidia programu da sve bude po defaultu

#22 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 01 August 2009 - 10:24 PM

Reinstalirao sam Win pre nekoliko dana, i sad hocu da nasetujem nhancer, sve sam uradio po slikama i instrukcijama uz minimalne izmene za vertical sync koji mi stoji iskljucen, ali u FS se nishta ne deshava, ne znam koji mu je djavo, radio je lepo na starom windowsu

meni se simulator totalno raspada posle ovog enhancera.....zamrzava se komplet komp a i fifa09 mi se u meniju koci bruka, tako da sam deinstalirao enhancer i odradio restore na nvidia programu da sve bude po defaultu

Predji na PES :P

#23 Krema

Krema

Captain

• Members
  • 333 posts
  • VATSIM ID:1062064

Posted 01 August 2009 - 11:12 PM

Eto bar neko da ima gore probleme od mene na kompjuteru. :mrgreen:
Sta da ti kazem sve sem format C: bi bilo glupo. :D

#24 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 02 August 2009 - 12:02 AM

Eto bar neko da ima gore probleme od mene na kompjuteru. :mrgreen:
Sta da ti kazem sve sem format C: bi bilo glupo. :D

meni je fitilj sve kraci sto se tice pucanja simulatora pa ce najbolje resenje biti baseball palica :ranting:

#25 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 17 September 2009 - 09:58 PM

Onaj tweak što se dodaje

TextureMaxLoad=10

Mislim da mi je on odgovoran za to što zgrade u daljini, ne toliko velikoj, (poletite sa honolulu aerodroma i desno skrenite ka gradu pa pičite) nemaju teksture. Neke bliže zgrade ih dobiju ali ove malo dalje se tačno vide kao modeli bez tekstura.

Ukoliko neko ima ovakav problem ili mu ovo smeta može da poveća. Ja sam stavio 20.

#26 banalek

banalek

Senior First Officer

• Members
  • 69 posts

Posted 17 September 2009 - 10:20 PM

Onaj tweak što se dodaje

TextureMaxLoad=10

Mislim da mi je on odgovoran za to što zgrade u daljini, ne toliko velikoj, (poletite sa honolulu aerodroma i desno skrenite ka gradu pa pičite) nemaju teksture. Neke bliže zgrade ih dobiju ali ove malo dalje se tačno vide kao modeli bez tekstura.

Ukoliko neko ima ovakav problem ili mu ovo smeta može da poveća. Ja sam stavio 20.

Obrisi tu stavku, i videces da je frejmrejt (sa njom i bez nje) isti.

#27 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 17 September 2009 - 11:09 PM

Onaj tweak što se dodaje

TextureMaxLoad=10

Pa ta stavka i nema veze sa frame rate. :rolleyes:

#28 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 18 September 2009 - 10:32 AM

ovo vam je vrhunski topik, svaka cast moderatoru i samo furajte ;)

imam jaku masinu quad, gtx880 768mb 4 giga xp s.p.2 i interesuje me kako podesiti sve detalje unutar fs,display,weather, hardwer..ae neki shoot kao za nhacer da vidim sta gde treba staviti..jer je meni sve na max a kapiram da to samo retardiran chovek moze staviti na fs koji jede sve zivo :)

#29 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 18 September 2009 - 11:21 AM

ovo vam je vrhunski topik, svaka cast moderatoru i samo furajte ;)

imam jaku masinu quad, gtx880 768mb 4 giga xp s.p.2 i interesuje me kako podesiti sve detalje unutar fs,display,weather, hardwer..ae neki shoot kao za nhacer da vidim sta gde treba staviti..jer je meni sve na max a kapiram da to samo retardiran chovek moze staviti na fs koji jede sve zivo :)

I ja sam sve moguće slajdere gurnuo na max, aman baš sve ;)

Jedan savet, po meni pošto imaš jaku mašinu, imam je i ja, jedini tweak koji bi trebao da staviš je ovaj:

u FS9 CFG

[TERRAIN]
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=12.500000
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4.500000
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=8

[DISPLAY]
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=400

Iskreno Nhancer ti ne treba.

Dzabe tebi što enejbuluješ HDR (High Dynamic Rendering) u Nhancer na FS2004! :dntknw:
Efekta nekog nema sigurno.
Nego jednostavno takvi su ljudi, vidi stavku HDR!! ! wau :eek: izgledaće mi bolje ako je enejbulujem...neće :down:

Jednostavno odeš u Nvidia control panel i daš mu:

Anisotropic filtering 16x
Antialiasing -Gamma correction: On
Antialiasing - Mode Enhance the application setting
Antialiasing - setting 8x il više
Antialiasing - Transparency Multisampling ili Supersampling
Texture filtering - Negative LOD bias : CLAMP
Texture filtering - Quality: High quality
Threaded optimization: ON
Tripple buffering: ON
Vertical sync: Force ON

I veruj mi ovo ti je dovoljno da povećaš grafiku i uživaš.

Edited by Iceman_37, 18 September 2009 - 11:24 AM.

#30 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 18 September 2009 - 11:47 AM

ma niej dobro sve unutar fs-a staviti na max, tako da mene interesuje kako to podesiti

#31 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 18 September 2009 - 12:03 PM

Iceman, nHancer ljudi prvenstveno koriste da bi naterali antialiasing da radi u FS-u sa novijim nVidia grafickim karticama.

Dzabe sto ga upalis u control panelu graficke u windowsu, i u samim opcijama u FS-u, sve bude iskrzano, dok se u nHancer-u ne iskljuci opcija "IN GAME AA ENCHANTMENT" (tako nekako). Evo ga OVDE topik o tome.

Meni je recimo u full screen-u radio AA i bez nHancer-a, ali u win modu nije hteo, a trebao mi je win mode zbog dual monitora. Nekima nije ni u jednom slucaju radio. Desavalo se i da se startovanjem Squwk Box-a ponovo ugasi AA iako je pre toga radio.

Sve u svemu nHancer je prvenstveno resio problem sa AA ljudima koji imaju novije nVidia kartice.

Poz!

#32 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 18 September 2009 - 12:06 PM

Ok, nisam znao pošto imam 2 monitora :D hehe

#33 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 18 September 2009 - 12:40 PM

Ja se izvinjavam za Dupli post,
ali evo sad baš gledam nisam ni primetio da kad sam u full screenu i uključim squawk box isključi se AA, ne primećuje se toliko, kao da se delimično isključi, ali sad kad sam video nervira.

Podesio sam nHancer kako se kaže ovde i tamo na drugim forumima ali ništa ne radi.

Imam 8800GTS i 190+ driver mada nebi da instaliram stari driver zbog FS...

moracu izgleda da živim stim. :(

#34 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 18 September 2009 - 02:30 PM

Podesio sam nHancer kako se kaže ovde i tamo na drugim forumima ali ništa ne radi.

Imam 8800GTS i 190+ driver mada nebi da instaliram stari driver zbog FS...

moracu izgleda da živim stim. :(

Proveri dal imas neku od novijih verzija nHancera. Cini mi se da su starije verzije nHancera zahtevale stare drajvere za graficku, ali ja sada imam najnoviju verziju nHancera i radi sve lepo i sa novim drajverima za graficku.

#35 banalek

banalek

Senior First Officer

• Members
  • 69 posts

Posted 18 September 2009 - 05:59 PM

Onaj tweak što se dodaje

TextureMaxLoad=10

Pa ta stavka i nema veze sa frame rate. :rolleyes:

"Ajmo od pocetka.

Svakako vam se desilo da, imate FS9 (fs2004), jaka machina, zviznuo zam SVE na maksimum, kad ono "chorak". Sve mutno, a FS se vuce kao prebijena macka. Jos naidjete na neko nevreme uz put, i eto ga...krece "slide show".

Zasto se do desava?

Prosto...FS9 pokusava da ucita sve teksture od jednom, ali "nece slonce u lonce". A ucitati CEO SVET od jednom

TextureMaxLoad=10 ----- OBRATI PAZNJU!!! Ove stavke po defaultu NEMA, obavezno je dodati! To je ona prica sa pocetka. Zasto da FS odjednom ucitava nenormalno veliki broj tekstura, kad moze manji broj. Primera radi, letis iznad Evrope, zasto bi onda FS morao da ucitava i Ameriku? Nemora normalno.
Sa ovom stavkom mozete eksperimentisati, ali nikako ispod 5!"

;)

Edited by banalek, 18 September 2009 - 06:00 PM.

#36 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 18 September 2009 - 09:35 PM

Pa opet nisam nigde naveo da ce bas ta stavka da ti poboljsa frame rate. Ta stavka, prvenstveno sluzi, da ti se brze ucitavaju teksture.
Default koji se inace ne nalazi u FS9.cfg je "3". Jer Microsoft 2003 godine, kada je stvaran fs2004, nije nikako mogao da gleda u magicnu kuglu, i da zna da ce u danasnje vreme biti tolike zveri od grafickih kartica.

Druga stavar, stavi TEXTURE_BANDWITH_MULT na 40, kao sto je default, bez stavke TextureMaxLoad=10.
Pa posle stavi TEXTURE_BANDWITH_MULT=400 i dodaj onu stavku, pa mi kazi razliku.

#37 banalek

banalek

Senior First Officer

• Members
  • 69 posts

Posted 19 September 2009 - 05:12 PM

Druga stavar, stavi TEXTURE_BANDWITH_MULT na 40, kao sto je default, bez stavke TextureMaxLoad=10.
Pa posle stavi TEXTURE_BANDWITH_MULT=400 i dodaj onu stavku, pa mi kazi razliku.

Jos kad je pocela ova tema dosta sam isporbavao razne kombinacije i ovako stavih. Sasvim sam zadovoljan:
[DISPLAY]
RUNWAY_LIGHTS_SURFACE_SCALAR=.9
RUNWAY_LIGHTS_VASI_SCALAR=.9
RUNWAY_LIGHTS_APPROACH_SCALAR=.9
RUNWAY_LIGHTS_STROBE_SCALAR=.9
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0
[TERRAIN]
TERRAIN_ERROR_FACTOR=100.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=100.000000
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=5
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=12.000000
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4.500000
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=8

#38 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 19 September 2009 - 06:29 PM

U svakom slucaju mora de eksperimentise. Jer jednostavno ne ponasa se komp kod svakog isto.

Moj setap je ovaj:

[DISPLAY]
RUNWAY_LIGHTS_SURFACE_SCALAR=0.7
RUNWAY_LIGHTS_VASI_SCALAR=0.7
RUNWAY_LIGHTS_APPROACH_SCALAR=1.0
RUNWAY_LIGHTS_STROBE_SCALAR=1.0
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=45
TextureMaxLoad=10
[TERRAIN]
TERRAIN_ERROR_FACTOR=100.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=200.000000
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=5
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=8.0
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=8.0
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=4

#39 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 19 September 2009 - 07:25 PM

Namestio sam i sad mi Nhancer radi.

Da li pošto se u Nhanceru stavlja override aplication setting za AA tj. isključuje se opicija Enhance the application setting, da li da disejbulujem AA u samom FS2004 display opcijama?

#40 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 19 September 2009 - 07:52 PM

Namestio sam i sad mi Nhancer radi.

Da li pošto se u Nhanceru stavlja override aplication setting za AA tj. isključuje se opicija Enhance the application setting, da li da disejbulujem AA u samom FS2004 display opcijama?

Obavezno iskljuci! Jer onda Nhancer nema svrhu. Jedino ostavi onaj Triliner Filtering ukljucen, mozes cak i onaj Lens flare i Sun glare da iskljucis. Barem ih ja iskljucujem uvek, jer ne zelim da imam "efekat kamere" dok letim. Mozes cak i Mip level da smanjis sa 8 na 4, i opet ce da izgleda sve perfektno.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users