HRAM - 3D modeliranje za FS
Posted 29 September 2009 - 12:51 PM

Posted 29 September 2009 - 01:34 PM
Kako ide Belgrade VFR? jedva čekam...
Radi se lagano. Trebalo bi da prvi deo (Novi Beograd) bude gotov do nove godine. Ima mali milion objekata koje treba uraditi.
Pozdrav!
Posted 29 September 2009 - 03:14 PM
Radi se lagano. Trebalo bi da prvi deo (Novi Beograd) bude gotov do nove godine. Ima mali milion objekata koje treba uraditi.
Pozdrav!
Moze neki novi preview-shot

Posted 29 September 2009 - 03:39 PM
Pozdrav!
Moze neki novi preview-shot
Bice za koji dan.
Posted 29 September 2009 - 04:01 PM
Posted 29 September 2009 - 06:09 PM
uzimamo mere iz urbanistickog plana beogradaMene zanima na osnovu čega pravite modele, "odokativno" po slikama ili nekim nacrtima sa tačnim dimenzijama?

Zezam se, merimo na Google earthu layout, a visinu odredjujemo po spratovima
Posted 29 September 2009 - 06:45 PM

Hm, da...a meni nisu hteli ni da odgovore na mail, hahahuzimamo mere iz urbanistickog plana beograda
![]()
![]()
![]()

Posted 29 September 2009 - 08:42 PM
Hvala
Hm, da...a meni nisu hteli ni da odgovore na mail, hahah
uzimamo mere iz urbanistickog plana beograda![]()
![]()
![]()
![]()
A dobro dodju i jako kompleksni Google SketchUp modeli za sablon (ima ih dosta sto se BGD-a tice) pa se odradi po tim dimenzijama sa najmanje mogucih poligona.
Pozdrav!
Posted 29 September 2009 - 10:49 PM

Zadnji put kada sam gledao Google Earth sa 3D zgradama u BG-u nije bilo koliko sećam ništa, a sada.....
Ovo baš nisam očekivao, hvala!
Posted 29 September 2009 - 10:53 PM
Posted 29 September 2009 - 11:34 PM
Pokušao sam sa Novim dvorom, ali nigde u FS-u ga ne vidim na tim koordinatama gde mislim da bi trebao da bude

Posted 30 September 2009 - 12:57 AM
Ne moze , imaju mnoogo poligona, vecina nepotrebno....Stvarno super. Ne znam kako stoje stvari sa licenciranjem toga, u principu bi mogli da se prebace u FS ovi modeli, samo da se ponovo prilepe teksture jer njih nije importovalo zajedno sa modelom.
Pokušao sam sa Novim dvorom, ali nigde u FS-u ga ne vidim na tim koordinatama gde mislim da bi trebao da bude
Posted 30 September 2009 - 02:13 AM
Ne moze , imaju mnoogo poligona, vecina nepotrebno....
Stvarno super. Ne znam kako stoje stvari sa licenciranjem toga, u principu bi mogli da se prebace u FS ovi modeli, samo da se ponovo prilepe teksture jer njih nije importovalo zajedno sa modelom.
A da probas da ih LOD-ujes to zna da spasi stvar?
Posted 30 September 2009 - 02:43 AM
sve jedno, ljudi to prave za GE, ne za FS, besmisleno je ubacivati objekat od preko 1000 poligona kad moze da se napravi ISTI takav sa 100... naravno, super slzi da se premeri, pogleda kako izgleda i radi po tom modelu, ali te modele ubacivati je ubistvo za FS, cak i sa LODovima...moramo da pazimo na svaki poligon
Ne moze , imaju mnoogo poligona, vecina nepotrebno....
Stvarno super. Ne znam kako stoje stvari sa licenciranjem toga, u principu bi mogli da se prebace u FS ovi modeli, samo da se ponovo prilepe teksture jer njih nije importovalo zajedno sa modelom.
A da probas da ih LOD-ujes to zna da spasi stvar?

Edited by Nikola, 30 September 2009 - 02:44 AM.
Posted 30 September 2009 - 10:54 AM

Bilo kako bilo, na žalost nemam više ni X-Plane pa se preusmeravam na drugi kolosek

Još da pitam ovo i da ne smaram više. Jel postoji neki bolji način pozicioniranja objekata u FS od upisivanja koordinata na slepo u fajl pre pravljenja BGL-a?
Nešto na ovaj fazon.

Posted 30 September 2009 - 11:56 AM
Nisam razmišljao o tome. (Da jesam ne bih pravio onaj avalski toranj sa toliko poligona, ali pošto ga nije prikazivalo kako treba u X-Plane-u još sam većinu "podebljao" tako da je imao 8300 u onoj fazi u kojoj ste mogli da ga vidite
)
Bilo kako bilo, na žalost nemam više ni X-Plane pa se preusmeravam na drugi kolosek![]()
Još da pitam ovo i da ne smaram više. Jel postoji neki bolji način pozicioniranja objekata u FS od upisivanja koordinata na slepo u fajl pre pravljenja BGL-a?
Nešto na ovaj fazon.
Ovako:
Ako se radi u GMAX-u, kad se kompajlira objekat zajedno sa *.mdl fajlom automatski se kreira *.xml fajl u kome editovanjem upises tacne koordinate i kasnije kompajliras taj *.xml fajl i dobijes *.bgl fajl.
Postoji i laksi nacin upotrebom programa ObjectPlacerXML koji mozes skinuti sa fs-developer sajta a radi se skoro identicno kao i sa ovim tvojim sa slike, startuje se program pa onda fs i u slew modu iz topdown pogleda postavi krstic na zeljenu poziciju i onda se ta pozicija automatski ucita u objectplacer-u.
Ima i jos nacina al ova dva su standardna (bar meni). Ukoliko imas jos pitanja slobodno pisi, ne davis nikoga. Tu smo da pomognemo jedni drugima.
Pozdrav!
Posted 30 September 2009 - 12:02 PM
Pozdrav
Posted 30 September 2009 - 12:09 PM
Evo i link: EZ-scenery
Cena je takodje pristojna 29 dolara sto i nije neka cifra za program koji je vise nego koristan.
Posted 30 September 2009 - 12:09 PM
To je za sada sve što me je zanimalo, hvala!
Pozdrav
Nema na cemu. Ako si raspolozan da odras neki objekat slobodno se mozes pridruziti. Svaka pomoc je dobrodosla.
Pozdrav!
Posted 30 September 2009 - 03:30 PM
Ne bavim se ozbiljno ali sam ga ipak kupio kad već nije skupObject placer sa FSdeveloper je jako dobar free program, ali ima jedan jos bolji payware program. U pitanju je EZ-scenery pomocu kojeg mozes u FS-u da vidis svoj objekat i u momentu kada ga postavljas u scenery. Sve se desava "instant" i nema potrebe za restartovanjem FS-a kako bi video plod svog rada. Mislim da vredi para ako se ozbiljno bavis scenery dizajnom.
Evo i link: EZ-scenery
Cena je takodje pristojna 29 dolara sto i nije neka cifra za program koji je vise nego koristan.

Da li ću da uradim ne znam, ali padale su mi na pamet neke idejeNema na cemu. Ako si raspolozan da odras neki objekat slobodno se mozes pridruziti. Svaka pomoc je dobrodosla.
Pozdrav!

2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users