Jump to content

Photo

Photoreal scenaro za Beograd, mozda i celu Srbiju

• Please log in to reply
102 replies to this topic

#41 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 09 June 2010 - 11:02 AM

A svi to rade... :innocent: :innocent: :innocent:

Rade ali ga ne ostavljaju u izvornom obliku vec ga retushiraju malo da ne lici previse a i to samo za uzu okolinu aerodroma. Inace ako bi se odlucili za skuplju varijantu i kupili slike za Beograd i okolinu sa pravom distribucije to bi kostalo djavo ipo cak i kad bi svi ucestvovali nekom "clanarinom" koliko nas ima registrovanih ovde na forumu. Primera radi, samo za aerodrom Podgorica na nekim sajtovima koji se bave prodajom satelitskih snimaka cijene se krecu od 1.300$ pa navise. Sto je preskupo za jedan freeware ili payware projekat za ovo podrucje. Inace sam misljenja da treba raditi payware projekte obzirom na ulozeni trud i vrijeme ali ne za nase podrucje vec za neko gde ima velikog interesovanja i gde je normalno da ljudi kupuju ono sto im treba a ne pecaju po raznim zalivima. Verovatno bi to i kod nas bilo normalno kada bi imali veci standard ali to vec nije tema za ovaj forum...

Pozdrav!

Edited by =SE=Doga, 09 June 2010 - 11:04 AM.

#42 pixxel

pixxel

Captain

• Members
  • 127 posts
  • VATSIM ID:919375

Posted 09 June 2010 - 12:01 PM

Ma pazi, ako ostane u ovom internom obliku za nas, i ako niko ne bude sirio dalje i reklamirao, niko nece praviti problem (nece ni znati da postoji ;) ). Samo je problem sto covek ne moze da naplati svoj trud, a bilo ga je i to dosta - nije uopste naivno pohvatati sve te slike sa googleta, ocistiti ih od smeca, lepo uklopiti, i jos sa nasom vezom uploadovati na net...

#43 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts
  • VATSIM ID:1006317

Posted 09 June 2010 - 02:01 PM

Drage kolege, evo i test verzije scenarija za FS9. LOD je 15, sto znaci da bi se manje detalja trebalo da vidi u odnosu na fsx, gde je isti 16, ali se nadam da cu i to prevazici. Nemam iskustva sa fs9 ali verovatno znate kako i gde iskopirati sadrzaj arhive. Bitno je da se u Scenery Library nadje ispod LYBE scenarija.
LINK

http://www.megaupload.com/?d=JQJLEOFG

Postavite neki screen ako moze...

#44 zeljkok

zeljkok

Captain

• Members
  • 239 posts
  • VATSIM ID:1120539

Posted 09 June 2010 - 02:56 PM

Drage kolege, evo i test verzije scenarija za FS9. LOD je 15, sto znaci da bi se manje detalja trebalo da vidi u odnosu na fsx, gde je isti 16, ali se nadam da cu i to prevazici. Nemam iskustva sa fs9 ali verovatno znate kako i gde iskopirati sadrzaj arhive. Bitno je da se u Scenery Library nadje ispod LYBE scenarija.
LINK

http://www.megaupload.com/?d=JQJLEOFG

Postavite neki screen ako moze...

milane hvala puno na ovome ja cu ovo veceras skinuti,
pozz

#45 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts
  • VATSIM ID:914375

Posted 09 June 2010 - 03:33 PM

Ja skinuo, probacu veceras. Samo da pojasnimo, to je ovaj jedan fajl od 32 mega?
Posto je za FSX bio jedno 10 puta veci :)

Poz

#46 pixxel

pixxel

Captain

• Members
  • 127 posts

Posted 09 June 2010 - 04:40 PM

Pa ako su za fsx teksture 4096x4096, a za fs9 512x512, to mu dodje 64 puta manje - 64 puta 32 mega je 2048 mega, tj 2 giga ;)

Ja ga skidam i odma' cu da ga probam, osim ako mi ne zabode masina (pocelo mi je ono klasicno wilco 737 zabadanje, plus od ovih vrucina se restartuje k'o luda). Imam neki osecaj da ce sledeca tri dana biti :plane: oko bg-a :D

#47 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 09 June 2010 - 05:21 PM

Odlicno je po danu.Svi objekti koje imam za VFR Beograd se uklapaju kako treba,
osim dva reda zgrada u bloku 61.Nista strasno,naravno.Jedino za noc je tako kako je dok mu ne popalis svetla :).

Toliko za 5 minuta testiranja.
Nisam imao vremena za slikanje.
Odlicno je.

#48 pixxel

pixxel

Captain

• Members
  • 127 posts

Posted 09 June 2010 - 05:27 PM

:eek: :bow: :clap2: :clap:
http://i47.tinypic.com/262qu6a.jpg
http://i46.tinypic.com/hs5r1l.jpg
http://i46.tinypic.com/zu01ev.jpg
http://i47.tinypic.com/fbcmqd.jpg
http://i49.tinypic.com/2wlrk88.jpg

E sad, 2 fola koje sam naucio usput: za autogen ti je najbolji i najlaksi agenT program, samo ga je jako tesko naci, pa ti ga evo u arhivi: http://www.mediafire.com/?ttlemlfjgag

(treba ti i mwgfx paket sa http://www.btinterne...ad/mwgfxdll.EXE )

Drugi fol je voda (mislim na dunav, savu etc) - sve sto stavis crno u alfa kanalu odredjene slike postaje voda, tako da to mozes da iskoristis da se na brzinu odrade vodene povrsine... E sad, to moze da se odradi ili preko imagetoola (samo je veliko cimanje), ili u fotosopu sa pluginom za dxt: http://developer.nvi...ds_plugins.html

#49 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts

Posted 09 June 2010 - 06:37 PM

Taman sam hteo da postavim slike, ali su identicne ovima gore. Nije bas kao FSX :), ali je super...samo su nocu restrikcije :P
Hvala ti na trudu! :clap2:

#50 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 09 June 2010 - 07:15 PM

U NAJAVI je projekat za fs9 i fsx photo scenarija cele Srbije koji bi trebalo da osvane do vikenda. Rezolucija ce biti kao za fs9, dakle LOD 15, a ne LOD 16 kao za fsx. Ako ne bude bilo problema sa racunarom i prijavom gresaka prilikom obrade velikog broja Tiles-a (oko 37.000 umesto oko 3000 sto je slucaj sa Bg), ocekujte za vikend scenario, pa moze i neki let LYPG-LYBE na FL200-FL280 npr. i obrnuto... Bice mnogo realnije nego pri letu na 2000 feet. Test verzija, naravno.

Pozdrav!

ps. Postojeca fs9 verzija moze da se koristi i za fsx na isti nacin, s tim sto je Level of Details LOD nesto manji (za 1), pa umesto rezolucije od 1m/pix imate 4 m/pixelu ako se ne varam)

U NAJAVI je projekat za fs9 i fsx photo scenarija cele Srbije koji bi trebalo da osvane do vikenda. Rezolucija ce biti kao za fs9, dakle LOD 15, a ne LOD 16 kao za fsx. Ako ne bude bilo problema sa racunarom i prijavom gresaka prilikom obrade velikog broja Tiles-a (oko 37.000 umesto oko 3000 sto je slucaj sa Bg), ocekujte za vikend scenario, pa moze i neki let LYPG-LYBE na FL200-FL280 npr. i obrnuto... Bice mnogo realnije nego pri letu na 2000 feet. Test verzija, naravno.

Pozdrav!

ps. Postojeca fs9 verzija moze da se koristi i za fsx na isti nacin, s tim sto je Level of Details LOD nesto manji (za 1), pa umesto rezolucije od 1m/pix imate 4 m/pixelu ako se ne varam)

Pardon, radi se o 370.000 Tiles. Ako to moj racunar bude mogao da obradi sve :)

Edited by pmilan, 09 June 2010 - 07:11 PM.

#51 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 09 June 2010 - 07:30 PM

Ako se racunar izbori sa silnim teksturama koje treba da obradi, bice to scenario od 4.5 GB. Bice neprakticno da ga stavljam na upload pri brzini uploada od 200 kbit/sec. Sreca, te sam postavio download za teksture na 6 MBita/sec.

Edited by pmilan, 09 June 2010 - 07:31 PM.

#52 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 09 June 2010 - 11:11 PM

Ne bih da te ubedjujem,ali mi je zao da se toliko cimas za celu teritoriju.
Moj predlog je da uradis za neke vece gradove i vece aerodrome u Srbiji i Crnoj Gori.
Na primer Valjevo,Vrsac,Novi Sad(da obuhvati LYNS-Cenej),Niksic,Podgorica,Tivat,Mojkovac,Nis,Sremska Mitrovica,Topola..mozda jos nesto.
Ni ovo sto sam naveo nije malo,ali su to skoro sva kljucna mesta u nasem vazdusnom prostoru.A opet,moci ces da radis parcijalno,kao zasebne celine.Samim tim su i fajlovi za upload manji.

Kako god ti odlucis,naravno. :)

#53 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts

Posted 10 June 2010 - 01:14 AM

Mada, da se ne lazemo, bilo bi savrseno da imamo celu SCG :)
Ipak, ti odluci, ja se u to apsolutno ne razumem :) I hvala za sav trud.
Ipak, moracu uskoro da malo osvezim masinu, pa da predjem na FSX.

Poz.

#54 flybosna.com

flybosna.com

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Aviation, Architecture & Industrial Design
  • VATSIM ID:890112

Posted 10 June 2010 - 02:30 PM

Uff kako dobro izgleda, budem probao BG za FS9 cim mognem, mozda cak i veceras :D

Apropos ostatka, molim plz podrucije Berana, Zabljaka i Pljevlje.
- Prvi zato sto tamo ima aerodrom u kojem uzivam (imam jedan stari AFCAD koji povodom boljih podataka nije bas korektan, al to cu kad mognem promjenit).
- A zadnja 2 zato sto nekako trazim info da uradim neki AFCAD za Zabljak (2 lokacije, juzno od grada te kod Njegovudje) te na novoj lokaciji u Pljevli (Rudnik)...

Tako i ja mozda mislim da je bolje neke glavne gradove, al iskreno nemam nish protiv cijele SRB i CG, jer imam brz internet te ok komp da to vuce (ako je mogao TileProxy, predpostavjam da moze i ovo)... ;)

P.S: Glupo pitanje, al eto nisam dugo update svoje sceneries za SRB/CG, iako cesto tamo letim: Gdje mogu naci te objekte za BG sto spominjete i sta jos se da nadodati, mimo aerodroma i ovog projekta...?

Edited by flybosna.com, 10 June 2010 - 02:35 PM.

#55 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 10 June 2010 - 02:33 PM

Ne bih da te ubedjujem,ali mi je zao da se toliko cimas za celu teritoriju.
Moj predlog je da uradis za neke vece gradove i vece aerodrome u Srbiji i Crnoj Gori.
Na primer Valjevo,Vrsac,Novi Sad(da obuhvati LYNS-Cenej),Niksic,Podgorica,Tivat,Mojkovac,Nis,Sremska Mitrovica,Topola..mozda jos nesto.
Ni ovo sto sam naveo nije malo,ali su to skoro sva kljucna mesta u nasem vazdusnom prostoru.A opet,moci ces da radis parcijalno,kao zasebne celine.Samim tim su i fajlovi za upload manji.

Kako god ti odlucis,naravno. :)

A Smederevo???LYSD :D Imamo mi Godominsko polje,nemoj tako,a i tvrđava je lepa iz vazduha . :sup:

#56 zeljkok

zeljkok

Captain

• Members
  • 239 posts
  • VATSIM ID:1120539

Posted 10 June 2010 - 04:20 PM

Uff kako dobro izgleda, budem probao BG za FS9 cim mognem, mozda cak i veceras :D

Apropos ostatka, molim plz podrucije Berana, Zabljaka i Pljevlje.
- Prvi zato sto tamo ima aerodrom u kojem uzivam (imam jedan stari AFCAD koji povodom boljih podataka nije bas korektan, al to cu kad mognem promjenit).
- A zadnja 2 zato sto nekako trazim info da uradim neki AFCAD za Zabljak (2 lokacije, juzno od grada te kod Njegovudje) te na novoj lokaciji u Pljevli (Rudnik)...b]

a mirza mislim da na zabljak vise nema nikakvoga aerodroma bilo je nesto prije na travu ali sad nisam siguran,
pozz

#57 flybosna.com

flybosna.com

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Aviation, Architecture & Industrial Design
  • VATSIM ID:890112

Posted 10 June 2010 - 04:22 PM

Tako je, bilo je vise lokacija gdje se slijetalo, al nebudem ovdje skrenuo temu ;) Uglavnom je zanimljivo mijesto za letit, i photoreal Durmitor (mozda kao dio Niksica pa gore) bi bilo predobro :D

Iako ja mozda mislim da je za kolegu puno lakse da napravi cijelu SRB/CG nego neke fleke, pa onda mozda se predomislit i te fleke ispunjavati. No, neznam kako taj softver funka da previse pametujem, al ja kao receno nemam nista protiv cijele SRB/CG, rado cu sve preletit :D

#58 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 10 June 2010 - 08:29 PM

Evo jedne informacije za sve koji zele da rade photoreal scenery za fs.

Zoom level koji se upotrebljava kod skidanja mapa zavisi od podrucja do podrucja i odnosi se na rezoluciju slike koja se skida sa tile severa u odnosu m/pix tako da:

zoom level 18=30 cm/pix
zoom level 17=60 cm/pix
zoom level 16= priblizno 1m/pix

tako da su ove sa naseg prostora sve sa zoom levelom 16 tj. rezolucija je 1 m/pix.

Podrav!

#59 yuspotter

yuspotter

Senior First Officer

• Members
  • 89 posts

Posted 08 August 2010 - 09:28 PM

Ima li nekih novosti po pitanju SCG scenery-ja ??

#60 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 09 August 2010 - 06:52 PM

tako da su ove sa naseg prostora sve sa zoom levelom 16 tj. rezolucija je 1 m/pix.

Na zalost nije cela teritorija Srbije, kao ni ex YU sa tom rezolucijom vec i losijom, 14, 15 level.

Ja sam pokupio sa zumom 16 povrsine 25x25km za Surcin, Batajnicu, Bor, Ladjevce, Nis, Sjenicu, Sombor, Golubovce, Tivat, Ponikve i Vrsac. Neke povrsine sam i prosirio u nameri da povezem sta se povezati moze. Doduse to sam namenio za LockOn jer vec su uradili Nevadu, nesto Madjarske a prijatelj iz Nisa je odradio niski aerodrom za DCS, normalno to nisu finalne verzije ali su i ovakve funkcionalne. Takodje to je samo deo za fotorealisticni prikaz a za kompletan scenario treba jos mnogooo.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users