Jump to content

Photo

Photoreal scenaro za Beograd, mozda i celu Srbiju

• Please log in to reply
102 replies to this topic

#21 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts
  • VATSIM ID:1006317

Posted 06 June 2010 - 01:05 PM

Tek sam sad video ovo inace bih ti se ponudio za pomoc za upload. Ako budes morao da pravis verziju za FS9 cimni me na PM pa cemo da se dogovorimo za upload toga.

Vazi, hvala na pomoci. Ovo je test verzija scenarija bez autogena i nocnih tekstura koje nameravam tek da ubacim, kako za fsx tako i za fs9. I naravno, radim na tome da rezolucija tekstura bude makar LOD 16 sto je valjda 4m/pixelu (ako ne gresim).

Verovatno ce se fajlovi scenarija za download naci i veceras na forumu, na ovoj strani. Ako veza bude ok...

#22 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 07 June 2010 - 01:12 AM

Drage kolege, stizu linkovi za FSX PHOTOREAL BELGRADE...

http://www.megaupload.com/?d=FKK3CZVE
http://www.megaupload.com/?d=76YKYR4S
http://www.megaupload.com/?d=TGJRZQ87
http://www.megaupload.com/?d=7ZX34OPM
http://www.megaupload.com/?d=IHPYR7S0

#23 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts
  • Interests:Basketball and Flying
  • VATSIM ID:967778

Posted 07 June 2010 - 01:33 AM

Milane samo ako mozes da potvrdis da li se linkovi za skidanje odnose iskljucivo za FSX ili to vazi i za FS9?

Hvala, pozz :)

#24 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 07 June 2010 - 01:39 AM

Milane samo ako mozes da potvrdis da li se linkovi za skidanje odnose iskljucivo za FSX ili to vazi i za FS9?
Hvala, pozz :)

Linkovi su za FSX, tako kaze program, a i provereno je, ali ne mogu da tvrdim da ne bi radili u FS9.

#25 zeljkok

zeljkok

Captain

• Members
  • 239 posts
  • VATSIM ID:1120539

Posted 07 June 2010 - 03:37 AM

Znaci bolje da cekam subotu da ne skidam ovo :)

pozz

#26 banalek

banalek

Senior First Officer

• Members
  • 69 posts

Posted 07 June 2010 - 12:39 PM

Drage kolege, stizu linkovi za FSX PHOTOREAL BELGRADE...

Upravo krecem sa skidanjem pa cu veceras isprobati

Hvala :)

Edited by banalek, 07 June 2010 - 12:40 PM.

#27 Mladen

Mladen

Deputy Director

• Administrators
  • 1,381 posts
  • VATSIM ID:914375

Posted 07 June 2010 - 05:32 PM

Ja sam skinuo i pokusao na FS9 - nece :( :( :(

#28 banalek

banalek

Senior First Officer

• Members
  • 69 posts

Posted 07 June 2010 - 05:59 PM

Napravio sam probni let Kovin (Avala, BG, Surcin,) Batajnica. Fantasticno!!!
Sve je gotovo savrseno. Frejm uvek preko 40, sto je slicno kao na default (Settings skoro na maksimumu). Veci deo leta je bio na oko 2000 stopa, povremeno i do 5000 i sve teksture su ciste, bez zamucenja. Uzivanje za VFR malim avionom. Steta sto je BG tako "mali", pa let brzo prodje, ali ako pmilan nastavi, kao sto rece da ce uraditi celu Srbiju i Crnu Goru, necu zaliti poseban HD samo za ovaj scenario :). BG zauzima 1,5GB.

Ima par gresaka koje su se i sa slika videle. Default "mostovi" se ne uklapaju pa bi bilo dobro ako se mogu ukloniti (ja ne zanam kako). Isto dodati objekti se nekoliko metara ne uklapaju, ali to ne smeta previse.

Jos jednom sve cestitke, a sad da sacekamo i nocne teksture :)

Na FS2004, ne radi.

Edited by banalek, 07 June 2010 - 06:01 PM.

#29 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 07 June 2010 - 06:21 PM

Napravio sam probni let Kovin (Avala, BG, Surcin,) Batajnica. Fantasticno!!!
Sve je gotovo savrseno. Frejm uvek preko 40, sto je slicno kao na default (Settings skoro na maksimumu). Veci deo leta je bio na oko 2000 stopa, povremeno i do 5000 i sve teksture su ciste, bez zamucenja. Uzivanje za VFR malim avionom. Steta sto je BG tako "mali", pa let brzo prodje, ali ako pmilan nastavi, kao sto rece da ce uraditi celu Srbiju i Crnu Goru, necu zaliti poseban HD samo za ovaj scenario :). BG zauzima 1,5GB.

Ima par gresaka koje su se i sa slika videle. Default "mostovi" se ne uklapaju pa bi bilo dobro ako se mogu ukloniti (ja ne zanam kako). Isto dodati objekti se nekoliko metara ne uklapaju, ali to ne smeta previse.

Jos jednom sve cestitke, a sad da sacekamo i nocne teksture :)

Na FS2004, ne radi.

Hvala!

Bice Belgrade Scenery i za fs9. Ogroman je posao, kompjuter ima dosta da radi (a i ja), pa ne bi trebalo ocekivati pre vikenda da bude postavljen...

Za Srbiju i CG ce biti ali kasnije jer je i ovo preveliki posao kako za mene tako i za resurse racunara. Ali bice!!! Ne znam samo da li da bude payware ili freeware??? Sta kazete kolege? Znam da je novi LYBE payware (nesto simbolicno)...

:)

Edited by pmilan, 07 June 2010 - 06:23 PM.

#30 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 07 June 2010 - 08:12 PM

Hahahah, "payware ili freeware", kakav obesenjak...
Nemoj da ti silne pare udare u glavu :P :P

#31 bj7999

bj7999

Senior First Officer

• Members
  • 93 posts

Posted 07 June 2010 - 08:31 PM

Ovo je odlicno! Svaka cast!
Ali, rekao bih da postoji jedan mali, ocigledan problem... :)
ili sam ja nesto pogresno uradio? :)

Posted Image

Posted Image

#32 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 07 June 2010 - 10:07 PM

Ovo je odlicno! Svaka cast!
Ali, rekao bih da postoji jedan mali, ocigledan problem... :)
ili sam ja nesto pogresno uradio? :)

Posted Image

Posted Image

Naravno da je problem, scenery je radjen prema Google maps i nema nocno osvetljenje, ali... Hm, kako rekoh ovo je test verzija. Projekat je u fazi razvoja...

Edited by pmilan, 07 June 2010 - 10:10 PM.

#33 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 07 June 2010 - 10:18 PM

Ne znam samo da li da bude payware ili freeware???

To je na tebi da odlucis, samo znaj da imas fotorealisticnih scenarija koji su dzabe koliko ti dusa iste. Rekao sam i onda za LYBE 4.0, nije BG i Srbija toliko atraktivna destinacija da bi neki scenario mogao dobro da se proda.

Keep up the good work! :up:

#34 bj7999

bj7999

Senior First Officer

• Members
  • 93 posts

Posted 07 June 2010 - 10:54 PM

@pmilan
naravno, razume se...
ali, svakako je svetski odradjeno i odlicno izgleda! bar kad bi postojale zgrade u blokovima, kuce na ledinama i deo cukarice onda bi sve definitivno bilo savrseno! :)
mada, kad bolje razmislim - nocna voznja je ovako bolja i jednostavnija, jer se sve bolje vidi :)

#35 flybosna.com

flybosna.com

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Aviation, Architecture & Industrial Design
  • VATSIM ID:890112

Posted 08 June 2010 - 12:12 PM

Svaka cast na trudu, prelistao sam ovaj post, al nisam siguran dali tacno razumijem:

Jel se ocekivaju objekti na ovu naljepnicu, ili samo photo real naljepnica grounda?

Pitam zato sto photo real naljepnica vec postiji i za FS9 i FSX kroz Tile Proxy projekt, gdje znaci tokom letenja skidas google maps slike i tako stvaras podlogu za photo real teren. Al iskreno se meni ne svidja iz razloga sto na to ne mogu doci autogen zgrade i kuce, nego samo aerodromski objekti, tj. kad sljeces u Sarajevu ono samo su gole planine okolo, ala Kabul :P

#36 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 08 June 2010 - 01:44 PM

Ne razumes. U pitanju je klasican foto scenery na koji dolaze standaardno vec uradjeni objekti za BEG VFR a posto je klasican scenery samo u fotoground obliku ne verujem da ce da bude problema oko autogena. JOs bolje jer moze da se odradi detaljniji autogen za ceo grad sem onih karakteristicnih gradjevina pa da sve izgleda mnogo realnije a da ne opterecuje toliko masinu.

#37 flybosna.com

flybosna.com

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Aviation, Architecture & Industrial Design
  • VATSIM ID:890112

Posted 08 June 2010 - 01:53 PM

Super onda :clap: , hvala na odg Stevane ;)

#38 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 08 June 2010 - 02:30 PM

Ne razumes. U pitanju je klasican foto scenery na koji dolaze standaardno vec uradjeni objekti za BEG VFR a posto je klasican scenery samo u fotoground obliku ne verujem da ce da bude problema oko autogena. JOs bolje jer moze da se odradi detaljniji autogen za ceo grad sem onih karakteristicnih gradjevina pa da sve izgleda mnogo realnije a da ne opterecuje toliko masinu.

Slazem se. Na mojim screenshotovima se vec vide gradjivine do sada uradjene koje se lepo uklapaju u Photoreal scenery. Znaci, Photoreal+gradjevine ce dati rezultat. Koliko ja znam, kolege vec rade na izradi nekih zgrada za fs.

Razlika od TileProxy je sto TileProxy ne daje mogucnost da se ubaci autogen i zgrade, opterecuje internet vezu (radi ok ako je brzina preko 6 Mbit/sec) i ucitava sa VirtualEarth koji za nasu zemlju ima slabiju rezoluciju od Google Earth koji sam koristio za izradu scenarija.

#39 pixxel

pixxel

Captain

• Members
  • 127 posts
  • VATSIM ID:919375

Posted 08 June 2010 - 07:51 PM

Izgleda super, samo cu morati da sacekam verziju za f9, jer na mojoj kanti nema sanse da teram ovo sa fsx...
Inace, ovaj scenario nece moci da bude ni freeware ni payware jer google ne dozvoljava koriscenje njihovih satelitskih slika skoro ni za sta, pa ni za ovo :( (http://www.google.co...guidelines.html - Ima poseban deo teksta posvecen flight simulacijama: Use in Software including GIS software, flight simulators etc: You may not scrape or otherwise export Content from Google Maps or Earth for use within another application. For offline imagery or mapping with your own datasets, please learn about our Google Earth Enterprise product. ). Zato vise ni tileproxy ne radi sa google mapama ...

#40 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 09 June 2010 - 10:27 AM

A svi to rade... :innocent: :innocent: :innocent:

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users