Jump to content

Photo

Photoreal scenaro za Beograd, mozda i celu Srbiju

• Please log in to reply
102 replies to this topic

#1 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts
  • VATSIM ID:1006317

Posted 04 June 2010 - 11:59 AM

Kolege, uradio sam scenario za Bgd i okolinu na osnovu Google Earth snimaka i stavio ga u Addon Scenery. Predvidjen je za FSX ali mislim da moze da radi i za fs9. Nije doradjivan. Vide se zgrade koje ste vi uradili, ali bi bilo lepo ako ima zainteresovanih da se jave za izradu autogena. Kod mene je malo zamuceno mozda, ali ti je do podesavanja fsx.cfg.

Evo slika

http://img205.images.../i/novibgd.jpg/
http://img191.images...aludjerica.jpg/
http://img96.imagesh...i/beograd5.jpg/
http://img339.images...i/beograd4.jpg/
http://img193.images...i/beograd3.jpg/
http://img52.imagesh...i/beograd2.jpg/
http://img62.imagesh...i/beograd1.jpg/

#2 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 04 June 2010 - 12:51 PM

Po meni,ovo izgleda odlicno.Meni licno nikad nije smetalo sto ja flat ovo sa gugla.
Ako radi i u FS9,onda jos bolje.Taj autogen mozda i ne znaci mnogo,kad vidis sve ovo ispod sebe.
Na jednoj se jasno vidi OM30.
Bas mi se svidja. :sup:
Narocito sto se na tome vidi i moj auto,na Ledinama.Ne bas jasno,ali se vidi :D

Edited by Cane, 04 June 2010 - 12:53 PM.

#3 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 04 June 2010 - 12:59 PM

ovo je savrseno..ajde samo neki link da se skine pa da uzivamo u letenju ;)

#4 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 04 June 2010 - 01:02 PM

Po meni,ovo izgleda odlicno.Meni licno nikad nije smetalo sto ja flat ovo sa gugla.
Ako radi i u FS9,onda jos bolje.Taj autogen mozda i ne znaci mnogo,kad vidis sve ovo ispod sebe.
Na jednoj se jasno vidi OM30.
Bas mi se svidja. :sup:
Narocito sto se na tome vidi i moj auto,na Ledinama.Ne bas jasno,ali se vidi :D

Hvala Cane, gotovo sam siguran da bi radilo i na FS9. Fajlovi su *.bgl bez textura. Mogao bih za sada da postavim kao beta verziju jer ima nekih stvari oko kvaliteta koje moram da popravim. Mada, ogromna je instalacija, tako da mozda je bolje snimiti na CD.

Imam nameru za celu Srbiju i Crnu Goru uradim slicno, pogotovo sto je rezolucija ista kao i za Bgd. Samo treba vremena (ogroman je posao za procesor).

#5 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 04 June 2010 - 01:59 PM

Hvala Cane, gotovo sam siguran da bi radilo i na FS9. Fajlovi su *.bgl bez textura. Mogao bih za sada da postavim kao beta verziju jer ima nekih stvari oko kvaliteta koje moram da popravim. Mada, ogromna je instalacija, tako da mozda je bolje snimiti na CD.

Imam nameru za celu Srbiju i Crnu Goru uradim slicno, pogotovo sto je rezolucija ista kao i za Bgd. Samo treba vremena (ogroman je posao za procesor).

Stavio sam scenario na upload, ogroman je fajl pa sam ga podelio na nekoliko manjih. Ima 2.20 GB. Nadam se da ce moci sve da se uploaduje na Megaupload. Cim bude sve bilo tamo, postavljam linkove za download i uputstvo. Smatram da ne treba instalacija da se radi i da je bolje rucno postaviti jer nije tesko.

#6 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 04 June 2010 - 02:43 PM

Ada...

http://img85.imagesh...us/i/adavj.jpg/

Edited by pmilan, 04 June 2010 - 02:45 PM.

#7 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 04 June 2010 - 03:21 PM

Lepo je ovo, samo napred. :sup:

Nego ima jedna "zackoljica" kod FSX i FS9 kad se radi o "photoreal" teksturama, na vecim povrsinama. Naime kod FSX recimo, ogranicenje ne postoji, jedina fora je da imas dosta jak procesor koji ce dovoljno brzo da obradi teksture, pre nego sto ti doletis do njih, inace se zamute.
Kod FS9, da bi "gutao" photoreal terrain, FPS mora da bude na unlimited, a Extended Terrain Textures, u opcijama mora da bude iskljucen. Jer zbog samog engin-a, FS9 obradjuje fotorealisticne predele "per frame". Inace ako se ogranici FPS, i ukljuci Extended funkcija, koja nam je svima po defaultu podesena, bez obzira koliko jak procesor imali, teksture ce biti mutne.

Za VFR je recimo OK, inace IFR letovi, kod FS9, pa foto teksture...pain in the a... :cry2:

#8 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 04 June 2010 - 05:21 PM

Bravo Milane!

Po slikama izgleda odlicno sad cu da pustim da se skida. Ako su samo bgl fajlovi sumnjam da ce da rade na fs2004 posto fs9 zahteva tiles teksture (256x256 pix) za foto terene pored bgl fajlova a kod fsx-a je sve strpano u bgl fajlove kao i to da je ogranicenje i u max. rezoluciji izvornih slika za fs9 i fsx. Resample program koji je sastavni deo nekog photo-maker-a sluzi za izradu bgl-ova za photo terene i razlicit je za obe verzije fs-a. Nikad nisam probao da vidim dal ce da radi pod fs9 pa evo prilike :)

Još jednom svaka cast na trudu. Znam koliko vremena i strpljenja iziskuje ovakav poduhvat.
:clap2: :clap2: :clap2:

Pozdrav!

#9 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 05 June 2010 - 12:33 AM

Svaka cast. Vrlo lepo izgleda, al aj neki link da skinemo ako moze.
Znas sta, kad imas ovo mnogo je lakse i ostali scenery uklopiti.
Mislim da je ovo osnova za sve ostalo jel onda nema dileme da li je nesto postavljeno kako treba ili ne. I to bi svi koji rade scenery-je trebalo da ubace u FS zbog testiranja kako bi i sve ostalo bilo na mestu sto preciznije.

#10 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 05 June 2010 - 09:32 AM

Svaka cast. Vrlo lepo izgleda, al aj neki link da skinemo ako moze.
Znas sta, kad imas ovo mnogo je lakse i ostali scenery uklopiti.
Mislim da je ovo osnova za sve ostalo jel onda nema dileme da li je nesto postavljeno kako treba ili ne. I to bi svi koji rade scenery-je trebalo da ubace u FS zbog testiranja kako bi i sve ostalo bilo na mestu sto preciznije.

Hvala, bice link, radim na tome, ali je upload ocajno spor kod Telekoma (200kbit) a fajl je 2.20 GB.

#11 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,592 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 05 June 2010 - 11:40 AM

Bas lepo izgleda..samo da kupim nov komp koji ce ovo moci da izgura...

#12 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 05 June 2010 - 04:45 PM

Hvala, bice link, radim na tome, ali je upload ocajno spor kod Telekoma (200kbit) a fajl je 2.20 GB.

Znam, imamo isti paket izgleda (Click 1). Ostavis preko noci i on uploaduje lagano.
A mozes da smanjis malo i rez texture pa ce automatski upload biti manji.
Koja im je sad rezolucija?

#13 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 06 June 2010 - 02:03 AM

Znam, imamo isti paket izgleda (Click 1). Ostavis preko noci i on uploaduje lagano.
A mozes da smanjis malo i rez texture pa ce automatski upload biti manji.
Koja im je sad rezolucija?

BMP fajlovi su 4096x4096, dobijeni iz JPEG na osnovu poligona i KML fajlova sa Google Earth, a LOD je 16. Iz toga BATCH fajlom pravim bgl fajlove.

#14 zeljkok

zeljkok

Captain

• Members
  • 239 posts
  • VATSIM ID:1120539

Posted 06 June 2010 - 02:09 AM

svaka cast bas je extra,ne mogu docekat da ubacim ovo ima bas extra da legne uz fsglobal :)

#15 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 06 June 2010 - 02:16 AM

svaka cast bas je extra,ne mogu docekat da ubacim ovo ima bas extra da legne uz fsglobal :)

Hvala, radim verziju za FSX, uploadujem je, samo ide strasno sporo sa Telekomom. Nakon toga ubacicu i verziju za fs9. Ocekujte scenario za fsx negde u utorak, sredu-ovde na sajtu, linkovi. Kome se bas zuri, mogu mu narezati na disk pa ako je iz Bg, da se dogovorimo nekako.

Pozdrav!

#16 zeljkok

zeljkok

Captain

• Members
  • 239 posts
  • VATSIM ID:1120539

Posted 06 June 2010 - 02:21 AM

Hvala, radim verziju za FSX, uploadujem je, samo ide strasno sporo sa Telekomom. Nakon toga ubacicu i verziju za fs9. Ocekujte scenario za fsx negde u utorak, sredu-ovde na sajtu, linkovi. Kome se bas zuri, mogu mu narezati na disk pa ako je iz Bg, da se dogovorimo nekako.

Pozdrav!

a kad ce biti verzija za fs9?? :)

poz

#17 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 06 June 2010 - 02:59 AM

a kad ce biti verzija za fs9?? :)

poz

Moguce je da ce verzija za fsx odgovarati i za fs9. Ako ne bude odgovarala, nakon postavljanja linkova za fsx, do subote ili nedelje bice i fs9 verzija ako sve bude islo svojim tokom.

#18 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 06 June 2010 - 03:27 AM

Nece da odgovara sto posto...FSX podrzava 4096x4096 MAX, FS9 1024x1024. Ali opet to je maksimalna rezolucija koju podrzava, sto ne znaci da ce i da radi. 512x512 ili 256x256 za teren je zadovoljavajuce i sasvim OK, bar za FS9.
ORBX full terrain, recimo radi teksture u maksimalnoj rezoluciji, za FSX, ali zato treba imati babarogu od procesora i naravno dosta mesta na hardu.
Primera radi ja sam jedno vreme imao France VFR, koji je za FS9 zauzimao 23GB prostora, a nije pokrivao celu Francusku...sad ti vidi gde je ceo svet...terabajti su u pitanju.

#19 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 06 June 2010 - 03:49 AM

Nece da odgovara sto posto...FSX podrzava 4096x4096 MAX, FS9 1024x1024. Ali opet to je maksimalna rezolucija koju podrzava, sto ne znaci da ce i da radi. 512x512 ili 256x256 za teren je zadovoljavajuce i sasvim OK, bar za FS9.
ORBX full terrain, recimo radi teksture u maksimalnoj rezoluciji, za FSX, ali zato treba imati babarogu od procesora i naravno dosta mesta na hardu.
Primera radi ja sam jedno vreme imao France VFR, koji je za FS9 zauzimao 23GB prostora, a nije pokrivao celu Francusku...sad ti vidi gde je ceo svet...terabajti su u pitanju.

Onda cemo da radimo posebno za fs9 :)

#20 Djole

Djole

Captain

• Members
  • 237 posts

Posted 06 June 2010 - 12:50 PM

Tek sam sad video ovo inace bih ti se ponudio za pomoc za upload. Ako budes morao da pravis verziju za FS9 cimni me na PM pa cemo da se dogovorimo za upload toga.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users