Live ATC za LYBE?
Posted 19 July 2009 - 11:52 AM
Posted 19 July 2009 - 11:56 AM
Radi... ali nesto ti stereo brka... lijevi kanal rdi super desni ne ... ne znam jel do emitovanja ili do srteeminga ...
Nemam pojma sad cu da proverim.
Radi... ali nesto ti stereo brka... lijevi kanal rdi super desni ne ... ne znam jel do emitovanja ili do srteeminga ...
Nemam pojma sad cu da proverim.
Evo ga sada bi trebalo da je bolje. Bio je ukljuchen stereo, a ide mono.
Posted 19 July 2009 - 12:01 PM
znas da bi mogao ako imas 2 recivera da na jednom kanalu strimujes twr/app a na drugom ctr ili l twr d app:)
Posted 19 July 2009 - 12:51 PM
takoje.... sad je bolje ...
znas da bi mogao ako imas 2 recivera da na jednom kanalu strimujes twr/app a na drugom ctr ili l twr d app:)
Mogao bih da strimujem jednu frekvenciju po jednom kanalu. Dakle, ako imam 2 skenera mogu dve frekvencije... Postoji varijanta i da se to desi, videcemo u skorijoj buducnosti

Takodje na malo boljim skenerima mogu da se smenjuju toranj i prilazna.
Posted 19 July 2009 - 01:05 PM

http://www.aerodrom-...letenja.40.html
Pozz
B.
Posted 19 July 2009 - 02:39 PM
Posted 19 July 2009 - 03:47 PM

Posted 19 July 2009 - 04:59 PM
Ako je slabiji domet (koji varira tokom dana) desi se da se predaja kontrole slabije chuje. Inache sada je pushten toranj, koji se slabije chuje
Od cega to zavisi? Ja iz Banjaluke uspijem savrseno cuti Zagreb radar nekad. I to samo na jednoj freq. oblasne u ZGu dok na drugim freq cujem samo pilote koji su u preletu.
Posted 19 July 2009 - 07:38 PM
Ako je slabiji domet (koji varira tokom dana) desi se da se predaja kontrole slabije chuje. Inache sada je pushten toranj, koji se slabije chuje
Od cega to zavisi? Ja iz Banjaluke uspijem savrseno cuti Zagreb radar nekad. I to samo na jednoj freq. oblasne u ZGu dok na drugim freq cujem samo pilote koji su u preletu.
Zavisi od skenera, tvoje pozicije, prepreka i od vremenskih uslova, doba dana... Npr kad sunce upeche najvishe tu negde izmedju 1400 i 1700 l domet dosta oslabi. 1000 stvari moze da zavisi. A shto se aviona u preletu tiche, opet kazem, oni se najbolje chuju jer ne postoji prepreka za njihovu transmisiju, dok pri emitovanju sa zemlje svaka prepreka moze da utiche na signal. U jednom delu dana desi se da chujesh odlichno i kontrolu i avion, a u drugom delu dana chujesh samo avion. E sad ako imash mnogo jak skener, super poziciju i veliku antenu, onda te stvari dosta manje utichu na sve. Npr Icom-ova bazna stanica IC110 Euro je prava stvar

Posted 19 July 2009 - 07:43 PM
Zavisi od skenera, tvoje pozicije, prepreka i od vremenskih uslova, doba dana... Npr kad sunce upeche najvishe tu negde izmedju 1400 i 1700 l domet dosta oslabi. 1000 stvari moze da zavisi. A shto se aviona u preletu tiche, opet kazem, oni se najbolje chuju jer ne postoji prepreka za njihovu transmisiju, dok pri emitovanju sa zemlje svaka prepreka moze da utiche na signal. U jednom delu dana desi se da chujesh odlichno i kontrolu i avion, a u drugom delu dana chujesh samo avion. E sad ako imash mnogo jak skener, super poziciju i veliku antenu, onda te stvari dosta manje utichu na sve. Npr Icom-ova bazna stanica IC110 Euro je prava stvar36 W izlazne snage, i oko 800 $ izlaska iz dzepa
IC24 (chuvena Icom-ova ruchna stanica) takodje daje mnogo dobar signal. Eto to su neke stvari koje sam saznao u "hodu". Naravno, uvek postoje neke josh uvek neobjashnjene, na koje se jednostavno priviknesh
"tad radi, tad ne radi" "zashto?" "pojma nemam"
Marko, svaka cast, danasnji dan jako dobar...nadam se da ce tokom noci ostati ukljuceno..mozda oblasna malo da se pusti
Posted 19 July 2009 - 07:47 PM
Zavisi od skenera, tvoje pozicije, prepreka i od vremenskih uslova, doba dana... Npr kad sunce upeche najvishe tu negde izmedju 1400 i 1700 l domet dosta oslabi. 1000 stvari moze da zavisi. A shto se aviona u preletu tiche, opet kazem, oni se najbolje chuju jer ne postoji prepreka za njihovu transmisiju, dok pri emitovanju sa zemlje svaka prepreka moze da utiche na signal. U jednom delu dana desi se da chujesh odlichno i kontrolu i avion, a u drugom delu dana chujesh samo avion. E sad ako imash mnogo jak skener, super poziciju i veliku antenu, onda te stvari dosta manje utichu na sve. Npr Icom-ova bazna stanica IC110 Euro je prava stvar36 W izlazne snage, i oko 800 $ izlaska iz dzepa
IC24 (chuvena Icom-ova ruchna stanica) takodje daje mnogo dobar signal. Eto to su neke stvari koje sam saznao u "hodu". Naravno, uvek postoje neke josh uvek neobjashnjene, na koje se jednostavno priviknesh
"tad radi, tad ne radi" "zashto?" "pojma nemam"
Marko, svaka cast, danasnji dan jako dobar...nadam se da ce tokom noci ostati ukljuceno..mozda oblasna malo da se pusti
Ostace ukljuchen, osim ako elektrodistribucija ne reshi da se malo zeza sa nama. Shto se oblasne tiche mozemo da je probamo vecheras, da vidimo kako radi, mada iskreno ne ochekujem preveliki uspeh na tom planu. Ali, nishta nas ne koshta da probamo, shto cemo i uraditi.
Posted 19 July 2009 - 07:49 PM
Posted 19 July 2009 - 07:51 PM
Hahaha, neki JATov pilot se zali na sunce koje mu ide u oci na 30 prilazu XD
Hahaha chuo sam

Posted 19 July 2009 - 07:58 PM

Guest_Dejan_*
Posted 19 July 2009 - 08:26 PM
HVALA
od danas samo ovo slusam
Posted 19 July 2009 - 08:34 PM
Edited by Nikola, 19 July 2009 - 08:34 PM.
Posted 19 July 2009 - 08:35 PM
Ovo ko da sam ja bio.ovo bi dobro: "OA188 where are you going i said to taxi h/p rwy12"
hahahah

Edited by Krema, 19 July 2009 - 08:36 PM.
Posted 20 July 2009 - 01:08 AM
Posle vracam na APP.
Posted 20 July 2009 - 01:44 AM
kakav je to medical emergency bio? Shteta shto sam propustio
Koliko sam chuo samo je prijavio medical emergency, posle toga nishta o tome... mislim da je bio No,1 za sletanje

Posted 20 July 2009 - 02:00 AM
Путник са инфарктом:
kakav je to medical emergency bio? Shteta shto sam propustio
Koliko sam chuo samo je prijavio medical emergency, posle toga nishta o tome... mislim da je bio No,1 za sletanjeI mene bash zanima shta je to bilo

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users