Jump to content

Photo

Live ATC za LYBE?

• Please log in to reply
203 replies to this topic

#61 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 19 July 2009 - 11:52 AM

Radi... ali nesto ti stereo brka... lijevi kanal rdi super desni ne ... ne znam jel do emitovanja ili do srteeminga ...

#62 Marko811

Marko811

Senior First Officer

• Members
  • 54 posts

Posted 19 July 2009 - 11:56 AM

Radi... ali nesto ti stereo brka... lijevi kanal rdi super desni ne ... ne znam jel do emitovanja ili do srteeminga ...

Nemam pojma sad cu da proverim.

Nemam pojma sad cu da proverim.

Evo ga sada bi trebalo da je bolje. Bio je ukljuchen stereo, a ide mono.

#63 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 19 July 2009 - 12:01 PM

takoje.... sad je bolje ...

znas da bi mogao ako imas 2 recivera da na jednom kanalu strimujes twr/app a na drugom ctr ili l twr d app:)

#64 Marko811

Marko811

Senior First Officer

• Members
  • 54 posts

Posted 19 July 2009 - 12:51 PM

takoje.... sad je bolje ...

znas da bi mogao ako imas 2 recivera da na jednom kanalu strimujes twr/app a na drugom ctr ili l twr d app:)

Mogao bih da strimujem jednu frekvenciju po jednom kanalu. Dakle, ako imam 2 skenera mogu dve frekvencije... Postoji varijanta i da se to desi, videcemo u skorijoj buducnosti :)

Takodje na malo boljim skenerima mogu da se smenjuju toranj i prilazna.

#65 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts
  • Interests:Basketball and Flying
  • VATSIM ID:967778

Posted 19 July 2009 - 01:05 PM

Na sajtu aerodroma Beograd koji je odlicno uradjen, mozete takodje da pratite aktuelne dolaske i odlaske, da vidite kad je koji let planiran a kad ocikavan, na kojem je gejtu avion ili na koji ce ici nakon sletanja, mozete dobiti i osnovne podatke o tom tipu aviona, itd... sve u svemu jako dobro uredjen sajt :) a evo i linka sto se tice dolazaka i odlazaka.

http://www.aerodrom-...letenja.40.html

Pozz

B.

#66 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 19 July 2009 - 02:39 PM

kad radi Urosh?

#67 kosta93

kosta93

Captain

• Members
  • 820 posts
  • Interests:Avijacija, biciklizam, fotografija i tenis
  • VATSIM ID:1058828

Posted 19 July 2009 - 03:47 PM

pa ceo dan :D

#68 nikolatutoric

nikolatutoric

Captain

• Members
  • 201 posts
  • VATSIM ID:1023054

Posted 19 July 2009 - 04:59 PM

Ako je slabiji domet (koji varira tokom dana) desi se da se predaja kontrole slabije chuje. Inache sada je pushten toranj, koji se slabije chuje :)

Od cega to zavisi? Ja iz Banjaluke uspijem savrseno cuti Zagreb radar nekad. I to samo na jednoj freq. oblasne u ZGu dok na drugim freq cujem samo pilote koji su u preletu.

#69 Marko811

Marko811

Senior First Officer

• Members
  • 54 posts

Posted 19 July 2009 - 07:38 PM

Ako je slabiji domet (koji varira tokom dana) desi se da se predaja kontrole slabije chuje. Inache sada je pushten toranj, koji se slabije chuje :)

Od cega to zavisi? Ja iz Banjaluke uspijem savrseno cuti Zagreb radar nekad. I to samo na jednoj freq. oblasne u ZGu dok na drugim freq cujem samo pilote koji su u preletu.

Zavisi od skenera, tvoje pozicije, prepreka i od vremenskih uslova, doba dana... Npr kad sunce upeche najvishe tu negde izmedju 1400 i 1700 l domet dosta oslabi. 1000 stvari moze da zavisi. A shto se aviona u preletu tiche, opet kazem, oni se najbolje chuju jer ne postoji prepreka za njihovu transmisiju, dok pri emitovanju sa zemlje svaka prepreka moze da utiche na signal. U jednom delu dana desi se da chujesh odlichno i kontrolu i avion, a u drugom delu dana chujesh samo avion. E sad ako imash mnogo jak skener, super poziciju i veliku antenu, onda te stvari dosta manje utichu na sve. Npr Icom-ova bazna stanica IC110 Euro je prava stvar :) 36 W izlazne snage, i oko 800 $ izlaska iz dzepa :) IC24 (chuvena Icom-ova ruchna stanica) takodje daje mnogo dobar signal. Eto to su neke stvari koje sam saznao u "hodu". Naravno, uvek postoje neke josh uvek neobjashnjene, na koje se jednostavno priviknesh :) "tad radi, tad ne radi" "zashto?" "pojma nemam" :)

#70 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 19 July 2009 - 07:43 PM

Zavisi od skenera, tvoje pozicije, prepreka i od vremenskih uslova, doba dana... Npr kad sunce upeche najvishe tu negde izmedju 1400 i 1700 l domet dosta oslabi. 1000 stvari moze da zavisi. A shto se aviona u preletu tiche, opet kazem, oni se najbolje chuju jer ne postoji prepreka za njihovu transmisiju, dok pri emitovanju sa zemlje svaka prepreka moze da utiche na signal. U jednom delu dana desi se da chujesh odlichno i kontrolu i avion, a u drugom delu dana chujesh samo avion. E sad ako imash mnogo jak skener, super poziciju i veliku antenu, onda te stvari dosta manje utichu na sve. Npr Icom-ova bazna stanica IC110 Euro je prava stvar :) 36 W izlazne snage, i oko 800 $ izlaska iz dzepa :) IC24 (chuvena Icom-ova ruchna stanica) takodje daje mnogo dobar signal. Eto to su neke stvari koje sam saznao u "hodu". Naravno, uvek postoje neke josh uvek neobjashnjene, na koje se jednostavno priviknesh :) "tad radi, tad ne radi" "zashto?" "pojma nemam" :)

Marko, svaka cast, danasnji dan jako dobar...nadam se da ce tokom noci ostati ukljuceno..mozda oblasna malo da se pusti

#71 Marko811

Marko811

Senior First Officer

• Members
  • 54 posts

Posted 19 July 2009 - 07:47 PM

Marko, svaka cast, danasnji dan jako dobar...nadam se da ce tokom noci ostati ukljuceno..mozda oblasna malo da se pusti

Ostace ukljuchen, osim ako elektrodistribucija ne reshi da se malo zeza sa nama. Shto se oblasne tiche mozemo da je probamo vecheras, da vidimo kako radi, mada iskreno ne ochekujem preveliki uspeh na tom planu. Ali, nishta nas ne koshta da probamo, shto cemo i uraditi.

#72 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 19 July 2009 - 07:49 PM

Hahaha, neki JATov pilot se zali na sunce koje mu ide u oci na 30 prilazu XD

#73 Marko811

Marko811

Senior First Officer

• Members
  • 54 posts

Posted 19 July 2009 - 07:51 PM

Hahaha, neki JATov pilot se zali na sunce koje mu ide u oci na 30 prilazu XD

Hahaha chuo sam :) Fino je odreagovao :)

#74 nikolatutoric

nikolatutoric

Captain

• Members
  • 201 posts
  • VATSIM ID:1023054

Posted 19 July 2009 - 07:58 PM

ovo bi dobro: "OA188 where are you going i said to taxi h/p rwy12" :D hahahah

#75 Guest_Dejan_*

Guest_Dejan_*
  • Guests

Posted 19 July 2009 - 08:26 PM

evo popravio kompjuter

HVALA

od danas samo ovo slusam

#76 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 19 July 2009 - 08:34 PM

kakav je to medical emergency bio? Shteta shto sam propustio

Edited by Nikola, 19 July 2009 - 08:34 PM.

#77 Krema

Krema

Captain

• Members
  • 333 posts
  • VATSIM ID:1062064

Posted 19 July 2009 - 08:35 PM

ovo bi dobro: "OA188 where are you going i said to taxi h/p rwy12" :D hahahah

Ovo ko da sam ja bio. :mrgreen:

Edited by Krema, 19 July 2009 - 08:36 PM.

#78 Marko811

Marko811

Senior First Officer

• Members
  • 54 posts

Posted 20 July 2009 - 01:08 AM

Pre par trenutaka sam pustio 123.775, avioni se super chuju ali se kontrola ne chuje. Sad cu probati sa 129.6 ako radi uopshte u ovom trenutku.

Posle vracam na APP.

#79 maverick

maverick

Captain

• Members
  • 164 posts
  • VATSIM ID:1015762

Posted 20 July 2009 - 01:44 AM

Koliko sam chuo samo je prijavio medical emergency, posle toga nishta o tome... mislim da je bio No,1 za sletanje ;) I mene bash zanima shta je to bilo :)

#80 mitrowsky

mitrowsky

Training Director

• Staff Members
  • 747 posts
  • VATSIM ID:868788

Posted 20 July 2009 - 02:00 AM

Koliko sam chuo samo je prijavio medical emergency, posle toga nishta o tome... mislim da je bio No,1 za sletanje ;) I mene bash zanima shta je to bilo :)

Путник са инфарктом:
Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users