Jump to content

Photo

OPASNOST!

• This topic is locked This topic is locked
68 replies to this topic

#21 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 09 June 2008 - 08:37 PM

Izvini Ivane ako sam te naveo da se javis ako to nisi hteo, ali znam da ste imali komunikaciju, a ne znam sta se desavalo na private chatu.

Ako covek ima problema, a hoce da nam se pridruzi i ako sve ovo nije bezobrazluk, ja vas molim da mu pomognemo. Za dobro svih nas. Lik sigurno ponesto zna ako ume da trazi clearence i ostalo.

:D Ma daj Zoki , naravno da sam hteo da se javim ali u guzvi sam poslednjih dana , prvenstvo , hladno pivce :yahoo: Ja ne garantujem da on nije neko od "prognanih" clanova :ph34r: koji zeli osvetu , poslao sam mu mail sa linkom ovog topica, verujem da ce ukapirati sta mu je ciniti, a ako mu ovaj topic ne promeni razmisljanje , definitivno sam za lustraciju

#22 Nenad

Nenad

Captain

• Banned
  • 109 posts
  • VATSIM ID:1024501

Posted 09 June 2008 - 08:49 PM

Da,mozda stvarno ne treba zuriti sa osudjivanjem ljudi koji prave probleme na zemlji,bas zbog tih raznih ne poklapanja,ali sto se ponasanja u vazduhu tice...tu je sve jasno.

Ja,sto se tice FSInn-a...dok ne resim tu gresku oko chat-a sto nece da mi se ukljuci,na VATSIM ne dolazim,a iako dodjem,sedecu na parkingu i gledacu druge,dok svoje instrumente i ostalu opremu ne podesim kako treba.

A,nepoklapanja aerodroma,pista i parkinga...Mislim da se ne razlikuju standardni FS2004 i FSX po tom pitanju bas puno,jedino sto ti scenariji malo zezaju... Ja sam u FSX-u npr. u Vrscu bio lepo na parkingu dok me je kolega koji ima add-on LYVR video u njivi...Skinuo sam LYVR,instalirao ga,ali nije to to...Ne slaze se sa FSX-om,pogotovo ne sa SP2 koju ja imam...Gube se texture strasno,piste propadaju u zemlju itd.

Jedno je sigurno...Po pitanju FS-a,nikad se nista nece svima poklapati,bas zbog toga sto ima puno toga da se add-uje,mnogi mnoge stvar nemaju...Opsti cirkus.

Valjda ce jednog dana sve biti uklopljeno i lepo sredjeno,sto od strane Microsofta,sto od raznih dizajnera scenarija,ili kako god se zvali...

Mada,ako mene pitate...bitno je da je nebo svuda isto i bitno je da se leti. :sup:

Edited by Nenad, 09 June 2008 - 08:54 PM.

#23 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 09 June 2008 - 09:00 PM

Konkretno mislim na SRB322 alias Billy Canak, cuo sam od kolega da brise sa 737, zakucava se u druge i slicno, namerno ili ne, meni deluje bezobrazno, jer ako svi mogu da se drze ovde granica ponasanja i budu manje vise ali uglavnom ok onda moze i on. Kad se ovde pristupi prvo se procita pravilnik o ponasanju ima ga na srpskom a i na engleskom pa se upozna lepo sa nekim stvarima. Tu je PM i nesebicna pomoc svih nas. Meni licno smeta takvo ponasanje jer po meni je drsko i namerno. Moje misljenje.
Ovom prilikom mislim samo na gore pomenutog lika, ostali su sto se mene tice ok.

#24 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts
  • Interests:Basketball and Flying
  • VATSIM ID:967778

Posted 09 June 2008 - 09:18 PM

Nije problem u tome sto mu ne radi chat ili sto ne zna da ga koristi, problem je u tome sto on ignorise apsolutno sve instrukcije koje mu neko daj da bi mu pomogao.Ako ti vec ne radi chat ok, ne mozes da mi odgovoris i to je to ali SIGURNO mozes da procitas sta sm ti napisao.Znaci, ako napisem kolega molim vas nemojte to tako da radite, to se tako ne radi, tu postoje pravila i tome sl. znaci neces to raditi i to je to.Ali ako sve ovo napisem a kolega fura po svom i boli ga.... e pa to je cisti bezobrazluk.

Ako vec kazete da koliko-toliko poznaje te osnovne stvari pa vljada onda zna da ih i postuje.Ako te kontrola zove, valjda zna da ukcai frekvenciju tako gdje treba....

Opet kao sto Cane rece, ni ja licno necu nikoga ovde unapred da ocrnim, jer kolega ce mozda biti nas buduci clan koji ce sve raditi kako treba ali cinjenica je da je taj kolega postupio tako kako je postupio i da je to vidim izazvalo revolt kod svih nas, pogotovo sto su mu svi prisli da mu pomognu pa i ja, a on tako iskulira sve i cepa po svom :schmoll:

#25 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 10 June 2008 - 12:44 AM

Ovako...da skratimo pricu...desilo se sto se desilo.

Nadam se da kolega nece vise i da je posledica samo dezinformisanje i sl.

Sto se tice FSInn-a, znam da sam ja ranije imao problem sa time i da sam ga bio resio...instalirat cu sutra ili prekosutra opet FSX i FSInn pa cu naci resenje i obavestit cu kolege koji ga koriste kako da naprave da to radi. Nisam siguran ali cini mi se da je u pitanju neki runtime za VB ili C++...sve u svemu, ako nadjem resenje okacit cu nedje sta i kako.

Ja dugo nisam bio ovuda i vidim da stvarno ima dosta novih kolega...dosta njih na zemlji slusa, neki se malo upuste i nepripremljeni, ali hvala Bogu, nasi kontroleri su stvarno tolerantni i ja podrzavam tako nesto da onome ko ne zna i nije upucen treba izaci maximalno u sustret ako momenat to dozvoljava...pa makar i na javnoj frekvenciji...barem da se uputi gde moze naci odredjene informacije...

Toliko od mene...
Pozdrav
Marko

#26 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 13 June 2008 - 08:51 PM

Ivane,
Video sam sta je napisano tamo...Probleme je pre svega proizveo moj FSX tj. ne slaganje i neuskladjenost sa VATSIM. Nije mi radio chat, imao sam i problema sa freq...Taj problem je sada resen,jer sam reinstalirao sve i sada sve radi u najboljem redu. Imam i chat.
Uputo bih izvinjenje kolegama koji nisu mogli da IMAJU DOBAR APPROACH I LANDING ZBOG MOG 737 NA PISTI 30. Jednostavno sam ostao konektovan ( bez mog znanja ) i uzrokovao mnoge probleme.Naravno da nisam takav idiot i kreten ( kakvim su me neki nazivali i ovom prilikom bih im se zahvalio na toplim recima dobrodoslice ) koji ce da stoji na pisti samo da drugi ne bi mogli da lete!!!!!!!! Nije mi bila namera.
Sto se tice parkiranja tamo negde na A3-A5 ne znam vise gde su me pominjali, nije bilo nikakvog RIKVERCA,i zaista ne znam o cemu se radilo. Ocigledno je da ima propusta i razlika izmadju FSX i FS2004 pa je doslo do bagova!!! Uvek sam bio parkiran regularno na nekom od gate-ova i nikada nisam bio parkiran NA SRED. Evo na primer, meni redovno jedan sa plavim 747 stoji po sred taxi staze i moram da ga zaobilazim po travi. Takodje jedan 737-400 stoji na travnjaku redovno parkiran!! Tako da imajte malo strpljenja,nije sve do nas,vec je neto i do tehnike koja vidi se iz vih problema ima dosta gresaka i nije savrsena!
Sto se tice same procedure, u real life nisam pilot vec buduci doktor medicine,tako da ako ja imam zivaca i strpljenja da objasnim na najbolji moguci nacin neku bolest koja se izucava 6 godina na fakultetu pacijentu tj. bolesniku za 5 minuta i pritom mu ponovim jedno 145 puta onda i Vi drage kolege mozete da budete strpljiviji i stalozeniji prema novi clanovima. Specijalno bih jos jednom naglasio da problem nisam napravio ja nego server i verzija FSX-a. Zato se jos jednom IZVINJAVAM svima koji su tog dana ostali uskraceni za dobro krstarenje. Ponavljam da mi sada sve radi, i da nece biti problema u buduce!
p.s. Ivane,molim te da kompletan e-mail ukljucujuci i "p.s." postavis na forum.
Bogdan Canak

Ovo je kompletan mail koji mi je poslao Bogdan Canak danas poslepodne, SRB322

#27 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 13 June 2008 - 09:13 PM

I šta sad, tip očekuje da će da se izvuče jednim mailom? :down:

More pivo i meso da plati!

#28 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 13 June 2008 - 09:17 PM

Ja cu plazmu i mleko :P

#29 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts
  • VATSIM ID:971161

Posted 13 June 2008 - 10:59 PM

Evo na primer, meni redovno jedan sa plavim 747 stoji po sred taxi staze i moram da ga zaobilazim po travi.

bip bip

lol

I šta sad, tip očekuje da će da se izvuče jednim mailom? :down:

More pivo i meso da plati!

samo bi da ždereš i da se opijaš :P

#30 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 13 June 2008 - 11:55 PM

I ja bih isto :D

#31 Nenad

Nenad

Captain

• Banned
  • 109 posts

Posted 14 June 2008 - 04:23 AM

Ivane,
Video sam sta je napisano tamo...Probleme je pre svega proizveo moj FSX tj. ne slaganje i neuskladjenost sa VATSIM. Nije mi radio chat, imao sam i problema sa freq...Taj problem je sada resen,jer sam reinstalirao sve i sada sve radi u najboljem redu. Imam i chat.
Uputo bih izvinjenje kolegama koji nisu mogli da IMAJU DOBAR APPROACH I LANDING ZBOG MOG 737 NA PISTI 30. Jednostavno sam ostao konektovan ( bez mog znanja ) i uzrokovao mnoge probleme.Naravno da nisam takav idiot i kreten ( kakvim su me neki nazivali i ovom prilikom bih im se zahvalio na toplim recima dobrodoslice ) koji ce da stoji na pisti samo da drugi ne bi mogli da lete!!!!!!!! Nije mi bila namera.
Sto se tice parkiranja tamo negde na A3-A5 ne znam vise gde su me pominjali, nije bilo nikakvog RIKVERCA,i zaista ne znam o cemu se radilo. Ocigledno je da ima propusta i razlika izmadju FSX i FS2004 pa je doslo do bagova!!! Uvek sam bio parkiran regularno na nekom od gate-ova i nikada nisam bio parkiran NA SRED. Evo na primer, meni redovno jedan sa plavim 747 stoji po sred taxi staze i moram da ga zaobilazim po travi. Takodje jedan 737-400 stoji na travnjaku redovno parkiran!! Tako da imajte malo strpljenja,nije sve do nas,vec je neto i do tehnike koja vidi se iz vih problema ima dosta gresaka i nije savrsena!
Sto se tice same procedure, u real life nisam pilot vec buduci doktor medicine,tako da ako ja imam zivaca i strpljenja da objasnim na najbolji moguci nacin neku bolest koja se izucava 6 godina na fakultetu pacijentu tj. bolesniku za 5 minuta i pritom mu ponovim jedno 145 puta onda i Vi drage kolege mozete da budete strpljiviji i stalozeniji prema novi clanovima. Specijalno bih jos jednom naglasio da problem nisam napravio ja nego server i verzija FSX-a. Zato se jos jednom IZVINJAVAM svima koji su tog dana ostali uskraceni za dobro krstarenje. Ponavljam da mi sada sve radi, i da nece biti problema u buduce!
p.s. Ivane,molim te da kompletan e-mail ukljucujuci i "p.s." postavis na forum.
Bogdan Canak

Ovo je kompletan mail koji mi je poslao Bogdan Canak danas poslepodne, SRB322

Ja nigde nisam video prozivke,tj. vredjanja tipa "kreten" ili "idiot" od strane kolega...Ako je bilo,a znam da nije,izvinjavam se ako nisam video,ali to sto su svi bili iznervirani i ogorceni...to opravdavam.
Uostalom...
Zasto SRB322 jednostavno nije to sam napisao na forumu...ili,ako nije clan,kao sto mislim da nije...zasto se ne registruje na VATSIM-u i postane regularan clan sto na forumu,sto na virtualnom nebu...???

Velik' pozdrav.

#32 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 14 June 2008 - 10:07 AM

....zasto se ne registruje na VATSIM-u i postane regularan clan sto na forumu,sto na virtualnom nebu...

Ne mislis da mozda vec jeste registrovan na VATSIM-u ako je uspeo da pravi sranja na VATSIM-u? :)

#33 Nenad

Nenad

Captain

• Banned
  • 109 posts

Posted 14 June 2008 - 07:02 PM

....zasto se ne registruje na VATSIM-u i postane regularan clan sto na forumu,sto na virtualnom nebu...

Ne mislis da mozda vec jeste registrovan na VATSIM-u ako je uspeo da pravi sranja na VATSIM-u? :)

Aaaaa...pa da... :whistle: :bang: :D

#34 sale

sale

Captain

• Members
  • 359 posts
  • VATSIM ID:1002144

Posted 15 June 2008 - 10:06 PM

pa nista, posto je covek objasnio sta se desilo, da popravi stvar trebalo bi da uzme tv/k na aerodromu LYBE i u onda reciklinguje TFSA na zarundovanoj strani. A ako ne mooze nema veze, onda preko ATC da objavi cutanje administracije, zato sto zalba ne odlaze izvrsenje. B)

#35 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 15 June 2008 - 10:23 PM

pa nista, posto je covek objasnio sta se desilo, da popravi stvar trebalo bi da uzme tv/k na aerodromu LYBE i u onda reciklinguje TFSA na zarundovanoj strani. A ako ne mooze nema veze, onda preko ATC da objavi cutanje administracije, zato sto zalba ne odlaze izvrsenje. B)

A jel ovo u prevodu znaci plazma i mleko za mene,a za Grubanovica neki cetvoronozni panglovani smrtnik?

#36 sale

sale

Captain

• Members
  • 359 posts

Posted 15 June 2008 - 10:58 PM

:specool:

A jel ovo u prevodu znaci plazma i mleko za mene,a za Grubanovica neki cetvoronozni panglovani smrtnik?

mislim da sam ovo bas dobro objasnio :specool:

#37 sale

sale

Captain

• Members
  • 359 posts

Posted 19 June 2008 - 10:47 PM

Sta se desava sa Danilom, jel covek ziv? Danilo javi se ako ti je dobro cisto da znamo, odjednom si nestao :dntknw: Ima li kakvih problema? :dntknw:

#38 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 21 June 2008 - 02:31 AM

Sta se desava sa Danilom, jel covek ziv? Danilo javi se ako ti je dobro cisto da znamo, odjednom si nestao :dntknw: Ima li kakvih problema? :dntknw:

Ziv sam :)

Inace porucio bih Kolegi doktoru da mi imamo vise nego strpljenja, i da ako ga interesuje avijacija 100% gleda air crash investigation :) i da ako gleda moze da ukapira da se u 99.9% slucjeava desava da zakaze covijek a ne masina. Sto mislim da je i u njegovom slucaju niko od nas nije imao isntalirane sve scenerije spiste su tamo ili ovamo ... ali isto znam da niko nije upao sa 737 i NE INFORMISAN i pravio zasjede po aerodromu ... ne radi ti siftware kako treba ... ne kaci se brate ili nadji neki aerodrom u zimbabvama pa tamo probaj ... a ne u sred prometa. Ne zameram ja stvarno Canku. Ali mu odbrana i nije neka :) U sustini ziv bio sedi na B ili Vrsac pa kad sve lijepo sredis onda ... Inace ne moze se SLUCAJNO ostat konektovan pogotovo bez tvog znanja :) mada desilo se i meni stim sto sam ja zaspao :)

Forum je tu jos uvijek prihvatamo registracije i u sustini ko zeli da postane clan naseg virtualnog neba mora da zeli da bude i clan foruma :) ... cekamo te :)

#39 Zoran Dimitrov

Zoran Dimitrov

Captain

• Members
  • 151 posts
  • VATSIM ID:1012517

Posted 21 June 2008 - 10:14 AM

Pripazite se i od mene.

Sto ja volim da dizem avione u vazduh.

#40 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts

Posted 22 August 2008 - 12:34 PM

Jednostavno prag tolerancije mi je ogroman ali neke stvari su se otele kontroli !

Nekolicina nas je svakodnevno on line, nekolicina koja se trudi da koliko toliko svakodnevno odleti, bude sat dva na ATCju(TWR, APP,CTR). Bilo je uvek ovakvih perioda, kada je Grubanovic cupao sve sam malte ne :) i kada se znalo da je svako vece 20h loc uglavnom on line LYBE_TWR,APP... Elem...
pojavilo se i dosta novih pilota sto je stvarno odlicna stvar, jer su uglavnom odlasci i dolasci vezani za LYBE i LYVR. Medjutim , nekolicina "novajlija" je kranje drska i bezobrazna. Necu se vracati na sve, jednostavno screenshot je FP novajlije koji se 5 min nije odazivao na moj poziva da se javi na freq 118.10, da bi samoinicijativno izasao na pistu i negde na pola se javio kao "ABC polece", i to je sve, i onda se javlja na text "crossing VAL fl ... ".Pokusao sam da ukazem gde je greska kod popunjavanja FP-a da istu nebi pravio sledeci put, no jednostavno nema zelje. Ta ista osoba predhodno vece, je bila u prilazu za 12, i normalno se javila na voice, doduse sa malim problemom u frazeologiji (sto je najnormalnije) , da bi na sletanju presisao pistu i skucao se na kraju 30tice.

Ja sam veoma tolerantan, na mom pocetku letenja on line bio sam veoma cesto "kritikovan" zbog losheg FP-a... medjutim na tome sam se ucio i nisam se ljutio zato sto je neko zeleo da me ispravnom nauci, danas "pioniri" misle da pomoc nije potrebna a kada naprave glupost prave se ludi. Dokle....

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users