Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#301 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 14 October 2009 - 08:30 PM

Imaš li Ti bre kuler na tom procesoru?

Kakvih bre 71°C?????!!!!! :eek:

Gasi to dok se nešto nije zapalilo unutra! :D

Znači, recept je sledeći - zoveš nekog ili nosiš u servis i kažeš "turite neki kršteni kuler, jerbo si na ovaj mogu pržit' jajca".

Ako si u fazonu da se igraš servisera, kupi nešto iz Cooler Master asortimana za svoj socket (mada su sad mahom univerzalni kuleri) i uz temeljno čišćenje procesora od ostataka stare paste, namažeš super-tanak sloj nove termalne paste i onda natakneš kuler i uživaš u normalnom korišćenju.

Doduše, račun za struju će Ti ove zime biti nešto veći, jer neće biti procesora da dogreva sobu. :lol:

EDIT: Ništa mi se ne sviđa to što su Ti moduli različiti. Lepo su Ti uvalili kombinaciju, majke im ga...

Vidi da to nekako promeniš - prodaj postojeće i kupi novi kompletić sa istim nazivnim naponima. Jbg baš :(

Pozdrav

Edited by StORM48, 14 October 2009 - 08:33 PM.

#302 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 14 October 2009 - 09:55 PM

od danas je ceo sistem i fs nov...novi bios mi je stavljen...uradio test onaj burn ponovo i temp bila 50 posle maximalnog opterecenja i sve prosao vrhunski...znaci komp je definitivnovrh... stavio sam napon na 2V na sve module i evo upravo zavrsiko instalacije aviona i nekih scenarija..

ajooj majko moja 9 sati vec instaliram sve i izgleda jako jako jako dobro..

recimte mi nesto..

kada stavite neki najzahtevniji aerodorm, sve dodatke, PIC 737 virtual kokpit i najgore vreme...kako vam radi fs..meni znaci radi ne secka ali kada vidim frame spadne na oko 19 pa ponovo na 29-30 koliko sam ga i stavio?

strom izgleda da je bilo malo vise prasine dole na kuleru pa sam ga ochistio i ceo novi win sam stavio i sad me tako zent da probam neki let da nemate pojma :)

#303 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 14 October 2009 - 10:52 PM

od danas je ceo sistem i fs nov...novi bios mi je stavljen...uradio test onaj burn ponovo i temp bila 50 posle maximalnog opterecenja i sve prosao vrhunski...znaci komp je definitivnovrh... stavio sam napon na 2V na sve module i evo upravo zavrsiko instalacije aviona i nekih scenarija..

ajooj majko moja 9 sati vec instaliram sve i izgleda jako jako jako dobro..

recimte mi nesto..

kada stavite neki najzahtevniji aerodorm, sve dodatke, PIC 737 virtual kokpit i najgore vreme...kako vam radi fs..meni znaci radi ne secka ali kada vidim frame spadne na oko 19 pa ponovo na 29-30 koliko sam ga i stavio?

strom izgleda da je bilo malo vise prasine dole na kuleru pa sam ga ochistio i ceo novi win sam stavio i sad me tako zent da probam neki let da nemate pojma :)

to je korektno pada svima ...

#304 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 15 October 2009 - 08:35 PM

Ljudi prolazim kroz predinfarktno stanje, stvarno cu uzeti macolu i izlupati kompjuter i otici da igram Resident Evil 2 i 3 na Soniju gde su grafika i teksture odlicni. Znaci ocu da puknem. Em imam dobar kompijuter, em sam sve podesio kako je Dalibor savetovao, em mi Nhancer radi ko zmaj i ja posle svega dozivim ovo danas iznad Egipta, ej bre pa koje zelenilo od pustinje, pa gde je pesak,oko Hurgade sve zeleno a pre bio pesak. Pogledajte sliku, zasto mi neucita lepo teksture vec je u daljini onalo ona linija po 90 stepeni??
Ajde pomagajte, častim prase i gajbu piva samo da namestim ovo.

Posted Image

#305 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 16 October 2009 - 11:53 AM

ISTO!!! Meni u Dubaiju zelenilo :cry2: :cry2: :cry2:

#306 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 16 October 2009 - 12:06 PM

HAHAHAHA... :lol:

Globalno zagrevanje drugari, sve je moguce!!!

Cek bre, odradite za svaki slucaj par setova u GE Pro, pa ih instalirajte. Nemoguce toliko zelenilo da bude u sred pustinje, pa da ga...

@tosa

Tebra, visibility ti puca u nedogled, sto uopste nevalja. Stavi ga u FS-u na neki minimum, ili malo vise. Ali ne vise od pola slajdera. U AS visibility nikako iznad 60, kod mene sad stoji cak na 30. Efekat je EXTRA!

Edited by dallyborr, 16 October 2009 - 12:09 PM.

#307 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 16 October 2009 - 05:49 PM

Dalibore, pokrenuo sam instalaciju tekstura preko GE Professional, ima oko 20 setova tekstura, svaki set ima oko 2000 fajlova i svaki set obradjuje u proseku 25 minuta. Vec mi satima instalira i jos ce par sati. Jesi li to radio isto?

#308 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 16 October 2009 - 09:49 PM

Bilo kako bilo sredio sam problem, GE Pro mi je posle 05.14 sati instaliranja ground textura vratio teksture onako kako treba da budu, i pustinje je pustinja a ne oaza a i podesio sam vidljivost u AS i FS-u i dobio savrsenu sliku. E ako ikad vise ista instaliram od tih dodataka, sad je savrseno i cao.

pozdrav

#309 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 16 October 2009 - 09:55 PM

Bilo kako bilo sredio sam problem, GE Pro mi je posle 05.14 sati instaliranja ground textura vratio teksture onako kako treba da budu, i pustinje je pustinja a ne oaza a i podesio sam vidljivost u AS i FS-u i dobio savrsenu sliku. E ako ikad vise ista instaliram od tih dodataka, sad je savrseno i cao.

pozdrav

Šta si postavio u opcijama kad hoćeš da instaliraš te teksture?

Ima kao partly cloudy itd...i sad koliko Oktas...

Edited by Iceman_37, 16 October 2009 - 09:56 PM.

#310 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 16 October 2009 - 10:06 PM

Pazi. u onim prvim opcijama sam sve stiklirao, tu imas cetiri opcije, a onda ono glavno ispod, tu imas 20 setova tekstura koje su ogromne, tu sam sve stavio na 4 i pustio da ih instalira i to je radio malo vise od 5 sati. Onu zadnju opciju SKY Teksture nisam ni pokretao jer me mrzelo da cekam jos 5 sati a i to mi ne treba.

#311 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 16 October 2009 - 10:13 PM

E normalno je da GE Pro radi toliko dugo. Jer ti pravi setove za razlicite vremenske uslove ponaosob. Pa jos 4-5 razlicita...
Jedan set, primera radi "partly cloudy" radi 20 minuta odprilike. Ali, zato je zverka od programa, ubica.

#312 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 16 October 2009 - 10:36 PM

I samo da vam napomenem, za vas koji koristite HOWARD MIX, on daje one zelene teksture u pustinji. Upravo smo Nikola i ja to ustanovili jer i njemu su iste takve teksture. Tako da je Howard zavrsio u korpi za vek vekova. A Velja se kleo u njega, eee brate znas kakooo je dobrooo, covek je cudo, e covek je u kanti.

#313 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 16 October 2009 - 11:20 PM

ti si debil :) seljak i prostak i gey :) lepo reche da ce doci da vidi FS i da konqachno sanza koliko je to njegovo djubre ali ipak njegovo nejako srce nije uspelo da se izbori sa tim i prevagne da vidim sta je lepota FS :suprise: :suprise: :suprise: :suprise:

drz se ti tvoje putinje a ja cu svoje evrope pa da ce da vidis cij je lepshi :suprise: :suprise:

njanjanjanjaaaaa moj tata je jachi od tvoga tateeeee :suprise:

#314 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 17 October 2009 - 12:19 AM

Ajde videcu sutra da navratim, danas nisam stigao, mada sad sam konacno sredio FS Veljo tako da mi mozes na crtu.

E ljudi, Velja skuplja salvete i slusa Plavi Orkestar :D

#315 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 17 October 2009 - 03:55 AM

...i navija za Crvenu Zvedu.

Kad instalirate Hauardov Mikser, sto rece Cane, imate tamo u My Docyments, tri exe fajla koji se naknadno pokrecu, da nebi bilo zelenisa u sred pustahije. ;)

#316 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 17 October 2009 - 10:55 PM

do juce mi je fs radio bez greske ali danas iako mi je fps 20-35 fs mi stuca, da slikovito to docaram

ako glatko ide kao ova linija __________________
ovaj moj ide ovako __ _ __ _ __ _ __ _ __ znaci kao da stucka :(

nista nisam dodavao ni instalirao sto bi moglo da ga po.ebe?!
jel imao neko slicna iskustva?

pozz

#317 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 17 October 2009 - 11:00 PM

Skloni config fajl negde iz onog foldera u Doc.and setings,pa pusti FS ponovo.
Nekad je dovoljno i to za mnoge stvari.

#318 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 17 October 2009 - 11:02 PM

hmm aj probacu pa ako radi saljem ti dhl paket tuborga :)

#319 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 17 October 2009 - 11:31 PM

[quote name='marko mitic' date='Oct 17 2009, 23:02' post='33119']
[quote name='Cane' post='33118' date='Oct 17 2009, 23:00']
[/quote]

nije ovo resenje, i dalje mi secka :(

#320 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts

Posted 18 October 2009 - 12:13 AM

Ukoliko nisi ni pipnuo FS, tj. kao što kažeš do juče radio...šta si radio sa konfom? možda si nešto instalirao? proveri koji ti procesi rade u pozadini u task manageru i vidi dal bilo koji jako jede procesor.

Edited by Iceman_37, 18 October 2009 - 12:14 AM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users