Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#281 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 11 October 2009 - 05:41 PM

Veljo...aj u 50 marke, da tebe zeza maticna ploca?

A jer kad sleces sa SVIM avionima, FS puca ili samo sa PIC737? Ako puca samo sa PIC737, onda on ne valja.

#282 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 11 October 2009 - 07:35 PM

kukuuuuu malta london i puche vidi sad ovo

http://i401.photobuc...BOR469/aaaa.jpg

eto sta mi je izbacio da mu mamu :)

inache sad sam ponovo pokrenu ofs i zamrzen se na sekund dva pa se vrati sve u normlau ponovo... strasno kao da se ugreje pa kochi ili sta slichno?

Edited by Velibor469, 11 October 2009 - 07:55 PM.

#283 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 11 October 2009 - 08:47 PM

kukuuuuu malta london i puche vidi sad ovo

http://i401.photobuc...BOR469/aaaa.jpg

eto sta mi je izbacio da mu mamu :)

inache sad sam ponovo pokrenu ofs i zamrzen se na sekund dva pa se vrati sve u normlau ponovo... strasno kao da se ugreje pa kochi ili sta slichno?

Vrati memoriju kako ti je bila ... i vidi ta podesavanja za napon memorije ... pa dokle bre vise cackanja :) lad nesto radi :) i definitivno imas problem sa virtualnom meorijom na koliko ti stoji podesena pukni mu tamo 5 gigabajta

#284 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 11 October 2009 - 10:13 PM

Veljo...jer imas mozda UT Europe?

Skinuto sa Flight1 foruma, a u vezi sa "memory could not be written...":

"Hi there,

actually, UT Europe's custom industrial and harbor land class files may contribute to the out of memory issue, though I doubt it's the main cause.

First thing to try is to disable the "Industrial/Commercial Landclass" option in the configurator. If that solves or reduces the problem with the CTDs then the issue is the lack of the *m1* blending mask bitmap files for the 034b and 038b series in FS9\Scenery\UTEurLC\TEXTURE. They can be the cause for memory overflow problems though not as easily as missing ground textures themselves.

If the missing blending masks are the issue then they can be copied from FS9\Scenery\World\texture into FS9\Scenery\UTEurLC\TEXTURE. The file names are 034b2m11.bmp to 034b2m17.bmp and 038b2m11.bmp to 038b2m17.bmp.

Also, to be entirely safe UTEurLC\texture should contain a full copy of the 003b*.bmp set as these will be used in areas where the slope gradient of industrial/commercial areas exceeds about ten degrees.

Again, I doubt that these missing bitmaps are the main cause but it might be worth to check out.

Cheers"

Pa jos jedan savet sa istog foruma, ovog puta neki lik koji je radeo UTE:

"Those of you having memory issues might try turning off the Industrial/commercial landclass and see what happens. Do not disable the "Enhance City/Town Landclass", only the "Commercial/Industrial" landclass."

UTE, CITAJ PAZLJIVO, "ULTIMATE TERRAIN EUROPE OFFICIAL MEMORY LEAK FIX":

http://66.135.39.111...ch/UTRamFix.zip

Sa oficijelnog sajta "Microsoft", a u vezi "Low memory bla, bla....":

http://support.micro...kb/837869/en-us

http://support.micro...kb/892610/en-us

#285 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 11 October 2009 - 11:11 PM

radim danilo po ceo dan ali jbg.. to sa naponom neznam da radim :( :cry2: :cry2:

ovo za UT Europe, imam UT Europe i sada sam skinuo ovo sto si mi dalibore dao i instalirao sam...

a recite mi, jel bi pomoglo da ja uradim ponovo sistem?

inache izgleda da mi to uradi taCHNO u nekom istom vrmemnu recimo posle 2 sata se to desi :(

heee boze kako je ovo mukotrpno

#286 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 11 October 2009 - 11:21 PM

NE DIRAJ BRE NAPON WHAT THA FUCK!!!! :)

btw...i moja ploča je P5k

Edited by Iceman_37, 11 October 2009 - 11:22 PM.

#287 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 12 October 2009 - 12:50 AM

Zaista Veljo ne diraj napone.Siguran sam da su podesavanja namestena u BIOSu na AUTO.Sigurica je to.
Ta ploca je savim ok.

Uradi jos ove stvari sa Daliborovih linkova,pa vidi.
Sledece,ako opet mrzne bez tih obavestenja o memoriji i ostalo,onda si nesto utrpo u FS.

Evo danas kad smo bili onlajn,posle 5 minuta mi je smrzo FS,i to tako da sam morao komp na reset na kucistu da resetujem.
Posle pola sata sam opet bio onlajn,i opet isto,i na istom mesto...iznad TAZ posle poletanja iz Tivta.

Nista strasno.Samo sam DELETE ceo FS folder i lepo raspakovao iz RARa jedan FS od pre,kad je sve radilo kako valja.
Jedino sam morao da ubacim neke gaugese od DC10,jer je on instaliran posle BEKAPOVANJA FSa :bash: :bash: :bash:
Veceras samo prede.

Moj savet,po ko zna koji put:
Bekap sistema i Bekap FSa je lek za hronicni mazohizam.

Uzgred,i ja imam tu plocu.

EDIT

Hehe...A dal mazohisti uopste uzimaju lekove?

Odgovor je DA.
Ali u preteranim dozama.
Nemoj sad da bekapujes i bekap :D

Edited by Cane, 12 October 2009 - 12:54 AM.

#288 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 12 October 2009 - 03:17 AM

radim danilo po ceo dan ali jbg.. to sa naponom neznam da radim :( :cry2: :cry2:

ovo za UT Europe, imam UT Europe i sada sam skinuo ovo sto si mi dalibore dao i instalirao sam...

a recite mi, jel bi pomoglo da ja uradim ponovo sistem?

inache izgleda da mi to uradi taCHNO u nekom istom vrmemnu recimo posle 2 sata se to desi :(

heee boze kako je ovo mukotrpno

Ne diraj napon! Niti moras da ponovo "puknes" sistem! To te FS zeza MILIJARDU posto!!!

Pazi, stavi virtual memory na "system menaged size".
Drugo, kad odradis ovo prvo normalno, odradi jedan let sa nekim default avionom, do nekog aerdroma za koji si siguran da puca, i vidi sta ce da se desi.
Trece, posto imas UT, instaliraj taj patch i izbaci one teksture, sto je onaj gore rekao.

Ako sve prodje OK, onda sedaj u Wilca pa odradi jedan let i sa njim. Ako tad ROKNE, pa onda si resio problem. Bacaj djubre u djubre! Ako je Wilco u putanju...

A i baci pogled ovde, pa instaliraj te patcheve, za svaki slucaj. Nece da skodi:

http://www.wilcopub....=support_737pic

Edited by dallyborr, 12 October 2009 - 03:21 AM.

#289 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 12 October 2009 - 07:19 AM

e sinoc sam stavio ovaj patch za ut europe i onj menage disk bla bla bla....

e sad pazi ovamoooo, nocas sam napunio avion pun goriva popeo g na 17000 ft i evo do sad je celu noc leteo nesretnik i nije zakucao,necemod a se radujemo jos ali ako pororadi vodim an pice i jagnjetinu

jao boze kako sam napisao ovo gore tako je pukaoo e strasnooo ..uzas...

inache brine me to sto kad sam stavio na test memoriju tj kada sam palio godl test memory,prijavio mi tu gresku :(

Edited by Velibor469, 12 October 2009 - 07:38 AM.

#290 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 12 October 2009 - 07:53 AM

e sinoc sam stavio ovaj patch za ut europe i onj menage disk bla bla bla....

e sad pazi ovamoooo, nocas sam napunio avion pun goriva popeo g na 17000 ft i evo do sad je celu noc leteo nesretnik i nije zakucao,necemod a se radujemo jos ali ako pororadi vodim an pice i jagnjetinu

jao boze kako sam napisao ovo gore tako je pukaoo e strasnooo ..uzas...

inache brine me to sto kad sam stavio na test memoriju tj kada sam palio godl test memory,prijavio mi tu gresku :(

Dobro jutro Veljo! :sup:

Nesto mi pade na pamet. Jer ti imas cetiri slota sa po cetiri modula od 1GB, ili imas samo dva modula od po 2GB. Ako je ovo prvo u pitanju, izvadi jedan, i ostavi ga da radi na 3GB. Ionako XP ne' da proguta vise od toga, pa kako god. Pazi, uvek ides sa leva na desno, znaci kad "pakujes" memoriju, stavljas prvo u prvi s' leva slot pa dalje, a vadis sa desne strane.

#291 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 12 October 2009 - 01:04 PM

NE DIRAJ BRE NAPON WHAT THA FUCK!!!! :)

Zaista Veljo ne diraj napone.Siguran sam da su podesavanja namestena u BIOSu na AUTO.Sigurica je to.

Ne diraj napon!

Drugari, vidim da ste (skoro) svi uglas krenuli da galamite u fazonu "NE NAPON!", a da očito pojma nemate zašto je to predloženo. :angry:

Znači, možda neki od vas svoje postove pišu, a predloge i savete daju napamet... ja, verujte, nisam iz te priče. Ja se HW-om profesionalno bavim već 15 godina i čvrsto stojim iza onoga što napišem.

Dakle, za one koji ne znaju - GEIL serijski proizvodi memorijske module koji NISU PREDVIĐENI DA RADE NA DEFAULT NAPONU od 1.8V. Znači - kada se kod Geila memorija setuje na 2.1V (najčešće toliko, a precizno se vrednost utvrđuje pogledom na nalepnicu samog modula), on TEK ONDA radi kako treba. Otherwise, radi u podnaponu, što je jednako štetno za njega, koliko i rad na prenaponu.

Znači, majka mu stara, ajde malo kolegijalnosti i prvo promislite o onome po pitanju čega širite paniku!

Ne postoji ploča koja će pomoću AUTO opcije setovati ispravan napon za memorije iz tzv. "advanced" kategorije u koju spada i Geil i Kingston HyperX, kao i GSkill, OCZ ili Crucial.

Potpuno je nebitno da li ovaj problem ima veze sa tim ili sa prerano izdžigljalim tikvama u njivi kraj potoka. Bitno je da to tako NE VALJA da stoji (ako stoji manje od propisanog), jer memorija može da radi pogrešno i vraća neispravne rezultate. Što je najgore, problemi se u takvim slučajevima i ispoljavaju najčešće kada se vrši neka tortura, jer su tada blokovi memorije pod najvećom presijom i pre krenu da otkazuju.

NHF, ali - čitajte nekad s pažnjom ono što se piše.

Što se konkretnog setovanja tiče, mišljenja sam da to treba da uradi neko kvalifikovan, jer - em je loše gurati nos tamo gde mu nije mesto, em što ako se ploča zbuni, neko treba da resetuje BIOS, a to je vrlo nezahvalno učiti nekog preko foruma. Dakle Veljo, ako imaš nekog drugara vičnog HW-u, zovi ga da proba da podigne napon, pa probaj da reprodukuješ problem. A dodatno - probaj i Gold Memory (mada je pre preporučujem MS-ov MemTest 86).

Pozdrav i srećno!

Edited by StORM48, 12 October 2009 - 01:06 PM.

#292 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 12 October 2009 - 01:22 PM

Ja sam mu reko da ne dira napon jer kad je rekao da ne zna kako, ne treba se to čačkati, BIOS je u pitanju... a ploča P5k ima dosta opcija u smislu raznih napona koji su ponuđeni. Ja sam napon svoje memorije podigao na 2.1v upravo iz tog razloga što imam Kingston Hyper X koji je inače po default-u 1.8V

Slažem se i dao sam link gore za memtest86 koji mislim da je bolji.

Pozdrav!

#293 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 12 October 2009 - 01:39 PM

@Storm48

:sup: :up:

#294 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 12 October 2009 - 01:58 PM

storm hvala puno kao i svima..znam da vas smaram ali sta ad radim..necu ja to da radim ali cu naci nekoga da uradi to...

znaci na koji napon da podignem?

inache sad cu ja da uradim reinstal sistema celog sa XP SP3 koji sam upravo kupio pa cu da vidim sta se zbiva

a onda kad to uradim jedan drugar ce mi podici novi bios pa zatim i podici taj napon...a stavicu 3 giga kad vec ne treba 4

uh ljudi svaka vam cast kad imate zivce ali bi sve dao da ovo proradi..brine me taj test sto je pokazao to :( mada virtual memory je meni problem..

ajd videcu pa vam javljam vecheras sta se zbiva...

znaci memorija podici napon pre toga puknuti sistem i a u k...

a vidite ovo, na hardu imam dve particije i krenuo sam na toj drugoj da izbrisem nsto gde mi prijavljuje da neki drugi program koristi taj program, a tipa kopirao sam ADDON folder da nebi morao da ponovo instalirram sve..

i to mi se pre neki dan opet desilo,kao sta god da brisem sa te particije on mi kaze da koristi drugi program i neda mi da izbrisem :( auuu

ako je neki hardwer sto sumnjam? sta mislite?

ebigaa...

e dalibore inache da imam bas to sto si rekoa svaki slot po jedan

Storm bio si skroz u pravu, 2.1V pise na modulu a ja verovatno to nsiam nikada uradio... ali danas cu

Edited by Velibor469, 12 October 2009 - 03:39 PM.

#295 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 12 October 2009 - 05:47 PM

he :) sad sam uradio neki `pasmark burn test` i komp mi prosao sve...e sad otvorim ja memoriju kad ono 2 modula 2V a dva modula 2.1V :) ...nakon tog testa kad je prosao i napisao da je sve ok, vidim temp procesora 71 stepen i sad sam ocistio kuler i stavio ga pa cu videti kako ide, a inace sada smo memoriju stavili na 2V celu znaci imam dva modula 2V i jedan od 2.1V tj to pise na njima..i ja sam stavio sve na 2,1V..

sta mislie sad?

jos nesto,uradio sam gold memry test sa 3 giga i prosla je sve ok :)

#296 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 14 October 2009 - 01:38 AM

Što se konkretnog setovanja tiče, mišljenja sam da to treba da uradi neko kvalifikovan...

Zato smo i viknuli svi u glas...

Da ga ne "zvizne" Velja, jer ima da "odleti" i komp i memorija i...sve. Kad vidite da po Beogradu krenu da trepere sijalice, znajte, Velja daje gas memoriji! :lol:

No hard feelings, momci! :sup: Ma samo da se resi problem. ;)

#297 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 14 October 2009 - 01:47 AM

Ma naravno.Bolje i na defolt naponu,nego da mu Velja da medjufazni na 380V :D
U stilu...da ne zafali.

A kad bolje razmislim...Koji ce ti ta memorija uopste?Valjda moze i bez nje da se leti.
Ti bre letis vec godinama.

Edited by Cane, 14 October 2009 - 01:51 AM.

#298 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 14 October 2009 - 06:10 AM

Veljo...a bolje bi bilo da se ne petljas tamo de ti nije mesto...dobro ti ide to sa RL letenjem...batali kompjutere...

Plati lepo mene 50 eura pa ti ja dodjem i sredim to...a onda odemo i pucamo tih 50e u kafanu...
...no ti si Bosanac...nesto slicno Pirocancima :)

#299 Danilo

Danilo

• Administrators
  • 1,706 posts

Posted 14 October 2009 - 02:44 PM

Veljo...a bolje bi bilo da se ne petljas tamo de ti nije mesto...dobro ti ide to sa RL letenjem...batali kompjutere...

Plati lepo mene 50 eura pa ti ja dodjem i sredim to...a onda odemo i pucamo tih 50e u kafanu...
...no ti si Bosanac...nesto slicno Pirocancima :)

HAHAHHAAH pa u RL nemoze da bari ribe u avionu :)
HAHAHHAHAH :eek:

#300 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 14 October 2009 - 03:37 PM

sta kao marko snimao otpisane neki period i dosao pa odma glavni a :) jaooo jaooooo p. jedna :suprise:

e ja sam digao memoriju na 2V sve module i evo uradih novi sistem pa cu videti...ako opet pochne jebiga neznam sta da rdim

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users