Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#261 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 09 October 2009 - 11:08 PM

WTf...

Vidite kako mi je svetlija voda malo dalje, kad se približavam učitava ih normalno, nestanu, al opet malo dalje se stvore, ti kvadrati šta su...re instal sam FS elemental, i isto, probao u cfg sa one tri stavke
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=8.000000
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=8.000000
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=2
koje mi ovako stoje....probao sam i 12.5, 4.5, 8...
Isto sam probao da povećam TextureMaxLoad=10 na više i isto mi bude...

Posted Image

:rolleyes: help...

#262 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 10 October 2009 - 06:43 PM

cuj ovo letim letim i dodjem na destinaciju...i u ils samos e zamrzne i pukne..tokom instalacije XP-a jednom se pojavio plavi ekran..ja danas uradim gold memory test, imam 4 giga memorije i XP service pack 2..e sad kada su u 4 slota bila 4 pina memorije prijavio mi da je memorija neka prsla...ja uradim test po n osob modula ono ne prijavljuje da je bilo koji ostecen,,, e sad koji mu je pomazite..?

definitivno je glupost jer letim 2 sata da bi on pukao tj zamrzao se recimo sinoc iznad amsterdama :( a sada mi je sve ostalo vrhunki

#263 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 10 October 2009 - 07:06 PM

hmmm ovo je vec 5 6 slucaj da se ljudi zale na zamrzavanje, kao da je fs9 programiran da to radi ovog meseca ove godine

#264 Krema

Krema

Captain

• Members
  • 333 posts
  • VATSIM ID:1062064

Posted 10 October 2009 - 07:07 PM

cuj ovo letim letim i dodjem na destinaciju...i u ils samos e zamrzne i pukne...

Slicna situacija i kod mene danas, s tim sto sam ja isao u G/A. U ILS-u mi je pukao pre neki dan u Rumuniji a malopre mi je pukao kad sam isao za LQSA,neposredno pred TIMID-om. Da li je moguce da imamo neku sugavu verziju FS???? :cry2:

#265 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 10 October 2009 - 07:15 PM

Memorija se najbolje proverava, vadjenjem memorijskih modula iz slotova. Ugasis lepo komp, pa u prvi slot, ostavis jedan modul i podignes sistem. Zatim ga izvuces pa stavis drugi, i opet podignes sistem. Isto tako dok ne proveris sva cetiri.
Ako sve radi kako treba, mozda onda neki slot na maticnoj ploci zeza? Sto je vrlo verovatno, jer se desavalo ljudima, da recimo sve radi ok i u momentu stane. Znaci kad kad radi, pa ne radi. E za to drugo vec bi trebalo da odes kod nekog ovlascenog servisera, koji ce da ti isproverava maticnu plocu.
Ako je to u pitanju, NE POPRAVLJAJ, nema svrhe, kad tad ce se javiti isti problem. Lepo kupi drugu maticnu.

EDIT: Koje aerodrome koristite ljudi? Mozda je problem u njima? Meni je prvi i poslednji put FS "prso" letos, i to zbog toga jer sam imao problema sa UT Europe. I to iznad Mancestera, ali posle instaliranja patch-a za UT, sve je OK!

Edited by dallyborr, 10 October 2009 - 07:19 PM.

#266 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 10 October 2009 - 07:16 PM

da, ali ima razlike rekao sam gore..dakle u gold memory testu mi je prijavio problem sa memorijom a kada sam testirao modul po modul memorije jer imam 4, svi su po na osob radili e sad sta moze biti ?

Geil memorija 4 puta po giga

#267 Iceman_37

Iceman_37

Captain

• Members
  • 178 posts
  • VATSIM ID:1105115

Posted 10 October 2009 - 07:21 PM

@ Velja

Ako je došlo do greške u memoriji, a ti si dobio BSOD kad si instalirao XP znači da se najverovatnije desila greška prilikom upisivanja u memoriju i možda ti je to problem.

Ti imaš XP SP2 32-bit i 4GB a sam XP ne može da prepozna svih 4 pa ti je možda i zato kad ti ponaosob staviš, memory test je ok, a kad staviš svih 4 nije.

Ako se tebi dešava greška prilikom upisa u memoriju dok ide taj test najverovatnije je da to ne valja i onda pod load-om FS-a on zakaže jer memorija zayebe stvar.

Ja bi i probao ovaj, moraš da napraviš bootabilan CD i botuješ ga pre samog windows http://www.memtest86.com/)

E sad ako stvarno imaš greške u memoriji a nisi ništa dirao u BIOS-u, e onda ti toplo preporučujem Windows7 64-bit da probaš.

Edited by Iceman_37, 10 October 2009 - 07:22 PM.

#268 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 10 October 2009 - 07:32 PM

Jos jedan problem moze da se javi i zbog aviona koji koristite, PIC, Level D, PMDG...

Primera radi, PMDG MD 11, je imao problem da "rusi FS", i to pri prilazu vecim aerodromima, Carls De Gol, Frankfurt...
Problem je bio u FMC-u samog aviona, iz pitaj boga kog razloga nije mogao da podrzi veliki broj SID/STAR. Medjutim problem je resen sa zadnjom zakrpom za isti. I to nije pucao na default aerodromima, vec na add onovima, Aerosoft, Cloud 9, FS Dreamteam...a svi znamo da kad Aerosoft napravi nesto da je "as real as it gets"!
Skidajte te zakrpe/patcheve, ako ih ima, za avione na kojima letite. Isto i za aerodrome. Nisu za dzabe napravljeni, verovatno je postojao neki razlog.

#269 Krema

Krema

Captain

• Members
  • 333 posts
  • VATSIM ID:1062064

Posted 10 October 2009 - 07:39 PM

Ja vozim Wilco B737-300. To mi se desava na LYBE, LQSA, LROP, pa na LBSF...znaci nisu Aerosoftovi aerodromi. MOguce da je problem u FMC jer npr. pre neki dan kad sam leteo za SOfiju i kad sam hteo da promenim tacku u FMC pukao mi je FS.

#270 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 10 October 2009 - 10:05 PM

@Velibor469
Nezavisno od ostalog, na kom naponu Ti radi memorija?

Pozdrav

#271 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 10 October 2009 - 10:22 PM

@Velibor469
Nezavisno od ostalog, na kom naponu Ti radi memorija?

Pozdrav

A kako on to da zna??? :) To je Velja :)

p.s. za ostale ... Ja nisam nikada imao problemsa FS, pukne on jednom u pola godine al to je zato sto ja otvorim jos 5000 procesa pored pa zabudali... ali ono po pravilu na nekom aerodromu na nekom mjestu ... sa nekim avionom .. NIKAD

#272 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 10 October 2009 - 11:46 PM

A kako on to da zna??? :) To je Velja :)

Pa da.
On ni nema memoriju :D

#273 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 11 October 2009 - 12:04 AM

he jbt...ovo je geil memorija 800mhz...ja veceras stavio novu memoriju da probam i sl...2 puta 2 i ladno mi sad izbaci istu gresku :( ajoooj majko moja sta da radim vise poludecu

YOUR COMPUTER HAS RUN OUT OF AVAILABLE MEMORY, YOU MAY NOT HAVE ENOUGH FREE SPACE ON YOUR HARD DRIVE, RUN DISK CLEAN UP TO FREE UP SPACE AND TRY AGAIN

A IMAM 32 GB SLOBODNO NA DISKU... DAL JE TO NESTO U INSTALACIJI WIN-A ILI UUUH :(

#274 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 11 October 2009 - 12:24 AM

Da li su ti slobodni gigabajti na particiji na kojoj ti se nalazi operativni sistem?

#275 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 11 October 2009 - 12:38 AM

A proveri i virtual memory

Ono:
Desni klik na My computer/propertis/Advanced/Perfomance/Setings/Advanced...pa u donjem ,trecem delu vidi koliko je.
Na Change udjes i povecas na skoro max koji pise kao preporuka.
Ali obavezno da imas dovoljno prostora na toj particiji gde ti je Windows.

Ajd pa javi.
Aj na MSN,jos bolje

#276 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 11 October 2009 - 08:01 AM

Veljo SINE!!! :D

Pa dadoh i "tweak" za memoriju...pa i kako da je namestis da guta vise od 3GB...pa sta mu radis prijatelju AMAN !?! :dntknw:

#277 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 11 October 2009 - 08:45 AM

nije tu nesto dobro ja to nikada pre nisam imao alai nikada...dakle i sa dva giga memorije je radio savrseno..ali juce kazem ti taj test gold memory pokaza kako imam frku sa memroijom a ovamo svaki modu po na osob radi ne prijavljuje gresku..i stavim novu memoriju i sinoc krenem za cirih i prijavi mi to..kako sta u cemu moe biti frka,...
cane uradio sam ono sad cu da vidim oce li raditi ili uhhh jaoo koliko se ja samo nervira majko moja..

dakle sim mi radi ko zmaj stvarno,vizuelno strava i sve sve sve ali odakle sada ovo da mu majku ######...

da uradim sisitem ponovo ili kako :(

#278 StORM48

StORM48

Captain

• Members
  • 131 posts

Posted 11 October 2009 - 12:20 PM

Pitah na kom naponu radi, zato što je inicijalni, default napon za DDR2 1.8V, dok Geil fabrički propisuje 2.1V za većinu svojih modula, pošto oni, da bi korektno radili (ovde ne pričamo o OC-u) MORAJU da budu setovani na napon naznačen na samim modulima.

U suprotnom, može se desiti da brljave.

Do danas ne postoje ploče koje mogu da prepoznaju potreban napon memorijskih modula, pa je neophodno u BIOS-u podesiti ofset za +0.3V, kako bi rezultujuća vrednost iznosila 2.1V.

U svakom slučaju, mogu da se složim sa Danilom - ni ja nisam imao problema sa FS9 svojevremeno, a umeo je da radi i po 16-20 sati dnevno! Naravno, u paketu sa brdom addonova. Istina, na jednoj od mašina sam imao pucanje (plavi ekran) sa nekim štekćućim zvukom, ali se na kraju ispostavilo da integrisana zvučna kartica (tačnije nVidia drajveri na nForce 250GB ploči) pravi probleme. Instalacija novih drajvera je rešila problem, ali tek nakon što sam utvrdio da nije FS jedini koji trokira.

Pozdrav

#279 Velibor469

Velibor469

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 11 October 2009 - 12:27 PM

moja ploca je asus 5pk ali ja zaisata nenzam kako se podesava taj napon u bios tj jako sam slab sa tim stvarima,ja sam covek sofe pilot jebiga i sta da vam kazem,pa ako ti mozes nekako to plastichni da objasnish ja ce ga podesim :)

aaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa sad stigao u tegel berlin i samo sto sleteh nestade zvuka,pa se zamrzu instrument, pa skroz puche aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaoooooo majku mu ######

Edited by Velibor469, 11 October 2009 - 01:42 PM.

#280 psp-man

psp-man

Captain

• Members
  • 406 posts
  • VATSIM ID:1083172

Posted 11 October 2009 - 01:42 PM

Imam problem sa Flight Env za FS2004!!!! :( ne mogu da ga obrisem iz kompa kao fali mu neki FS10 Water ili tako nesto.... da li neko moze da mi pomogne kako da ga obrisem :)?

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users