Jump to content

Photo

Fokker 70/100 by Digital Aviation

• Please log in to reply
158 replies to this topic

#41 Andrija

Andrija

Captain

• Members
  • 544 posts
  • VATSIM ID:852907

Posted 19 May 2008 - 08:50 AM

Fantazija.... :bow:

#42 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 19 May 2008 - 10:28 AM

Hvala Boki :)

Nego ima jedno pitanje, kada god ocu da otvorim vrata na fokker-u (F100), klasicna kombinacija dugmica, i u FS izadje poruke exit opening, medjutim na modelu se nigde vrata ne otvaraju...Gledao sam malo kroz manual al nisam nista nasao..Da mi nije nesto promaklo?

#43 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 19 May 2008 - 10:46 AM

Hvala Boki :)

Nego ima jedno pitanje, kada god ocu da otvorim vrata na fokker-u (F100), klasicna kombinacija dugmica, i u FS izadje poruke exit opening, medjutim na modelu se nigde vrata ne otvaraju...Gledao sam malo kroz manual al nisam nista nasao..Da mi nije nesto promaklo?

Donji levi ugao na panelu predji misem,i ponudice ti minipanel za otvaranje svih vrata,po izboru.Idi po ivicama prozora na monitoru,pa ce ti ponuditi jos stosta.Samo prelazi lagano.Dole desno je FMC,itd.Valjda je to to sto te zanima.

#44 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 19 May 2008 - 11:06 AM

Suludo je uciti ovaj avion bez upotrebe Manual-a koji je inace bas dobro uradjen tako da oni koji oce ovo da lete sa uzivanjem, neka budu malo manje penzioneri i neka potrose dva dana na citanje manual-a i sve ce biti jasno ;)

#45 Cattle_Pilot

Cattle_Pilot

First Officer

• Members
  • 45 posts

Posted 19 May 2008 - 02:13 PM

Posaljite mi PM ako je neko za MCC let online pa cemo se dogovoriti za detalje.

Napomena: ja sam pocetnik na Fokkeru kao i svi ostali tako da ne garantujem bezbedan let :eek:

#46 Ivanz80

Ivanz80

Captain

• Members
  • 440 posts
  • Interests:Civil aviation
  • VATSIM ID:1004136

Posted 19 May 2008 - 07:58 PM

Desava mi se cesto da mi u frame rate naglo padne na 1fps, testirao sam ga par puta, iz 2D kokpita sve radi super, cim prebacim na spoljni pogled zaglupi se i FR pada za citavih 30. Mozda ima veze sa texturama jer sam primetio da ih veoma tesko ucitava :dntknw: ima li neko ideju kako eliminisati ovu deciju bolest :thinking:

#47 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 19 May 2008 - 08:20 PM

Desava mi se cesto da mi u frame rate naglo padne na 1fps, testirao sam ga par puta, iz 2D kokpita sve radi super, cim prebacim na spoljni pogled zaglupi se i FR pada za citavih 30. Mozda ima veze sa texturama jer sam primetio da ih veoma tesko ucitava :dntknw: ima li neko ideju kako eliminisati ovu deciju bolest :thinking:

Da, i ja sam isto to primetio. Kad god prebacim na spot/tower view bas sporo ucitava texture...

@Cane

Hvala, to sam i trazio! :)

#48 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 19 May 2008 - 09:11 PM

Sad sam uzeo iz prodavnice :D , extra je...sad na ucenje :P

The minimum screen resolution is 1280x960 pixels. Using less can result in unreadable 2D Panel
graphics, although panel is working in 1024x768 e.g.

A jeeeesstteee sad, moj FS radi na 800x600....

Desava mi se cesto da mi u frame rate naglo padne na 1fps, testirao sam ga par puta, iz 2D kokpita sve radi super, cim prebacim na spoljni pogled zaglupi se i FR pada za citavih 30. Mozda ima veze sa texturama jer sam primetio da ih veoma tesko ucitava ima li neko ideju kako eliminisati ovu deciju bolest

When you switch to outside view,
loading the textures can take a view seconds initially, because they are in a highly detailed format.
Lower resolution textures are added too, but need to be replaced manually.

Citajte manual :) :D , cak i onih prvih nekoliko dosadnih strana :D

Edited by Nikola, 19 May 2008 - 09:13 PM.

#49 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 20 May 2008 - 12:11 AM

Jel postoje neke tabele za racunanje goriva??

#50 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 20 May 2008 - 02:36 AM

Zavrshen moj prvi let LYBE-LYTV...izuzetno lak za letenje...dinamika je savrshena

#51 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 20 May 2008 - 02:56 PM

Jel vam rade buttoni za recirc fans??

#52 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 20 May 2008 - 03:12 PM

Start > Programs > Digital Aviation > Fokker 70-100 > Configuration Manager > [tab Fuel Planner]

#53 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 20 May 2008 - 03:20 PM

e imam frku sa ovim crnogorskim ponosom :)

recimo stavim mis na autopilot on mi zamrsne sliku pa kada sklonim varti,pa kada postavim tako negde on pkoaze drugi napel...kao da mi igra lsika...sve radi ali me smara dodjem da kliknem na nesto da promenim hdg on mi tu zaogra ceo kookpit?

#54 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 20 May 2008 - 03:52 PM

Start > Programs > Digital Aviation > Fokker 70-100 > Configuration Manager > [tab Fuel Planner]

video sam to, ali mi je bezveze...volim lepo na papir da stavim :) ..nema veze, radi posao i to... :)

Ja sam zapanjen koliko malo skida frame rate...radi mi bolje od svih dosadasnjih addona, a 5x je lepshga grafika, a rezolucija je na 1280x1024, a kad letim pmdg stavim na 800x600...

#55 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 20 May 2008 - 06:50 PM

Veljo, jel se ti drogiras OPET ili sta? svaka druga rec ti je pobrkana sa slovima...daj malo uozbilji se :mrgreen: i dodji u BG da te naucim kako se igra tenis :D

Poz
Marko

video sam to, ali mi je bezveze...volim lepo na papir da stavim :) ..nema veze, radi posao i to... :)

Jedini avion koji ima tabele da ja znam je Cheyenne...uz njega su dali vrhunsku dokumentaciju...maltene kao da se radi o pravom avionu...znaci tabele za fuel u raznim modovima i sl...

Bilo bi lepo kad bi i obi napravili tako neshto...to nije neki posao samo kad bi hteli...

Ako je nekome dosadno neka iskoristi fuel planner pa matematicki rasclani formulu i napravi tabelu...mislim ako nema pametnija posla :)

#56 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 20 May 2008 - 07:42 PM

Hoce li neko da ga ofarba u mntenegro airlines boje?
Ja bih, ali paintkit ja 100mb...

Edited by Nikola, 20 May 2008 - 07:45 PM.

#57 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts
  • Interests:Basketball and Flying
  • VATSIM ID:967778

Posted 20 May 2008 - 08:01 PM

Cane, slike su odlicne samo ti fali textura trave pored piste. Molim te proveri da li imas fajl "trava.bmp".

Misli trava.bgl?

Evo posada u sastavu capt. Darko Pajic i capt. Bojan Radulovic je upravo zavrsila jedno od testiranja ovog aviona :D i za sada je sve sjajno!

Pozz :plane:

P.S. Sta bi ovo, napuni se MGX odjednom :mrgreen:

E Boki, da te cuje Danilo sad :mrgreen:

Pa sad bi bilo red da napravis livery od MGX za ovaj fantasticni avion

Vec se prave texure za Montenegro, pravi ih jedan nas momak i napravice verizje za sva 4 MGX-ova fokkera i to u pravim bojama.Kad kazem pravim bojama mislim na to da se MGX-ovi fokkeri razlikuju, a to je da su dva (YU-AOP i YU-AOT) u standardnim bojama za sad jos uvjek a druga dva (4O-AOK i 4O-AOM) pored standardnih boja imaju i plave motore i donji dio trupa je plav.
Texture bi trebalo uskoro da budu gotove.

Evo i linka

http://digital-aviat...;p=23415#p23415

Pozz

B.

Hoce li neko da ga ofarba u mntenegro airlines boje?
Ja bih, ali paintkit ja 100mb...

Ocekujte uskoro texture za sve MGX-ove fokkre :)

POZZ :)

#58 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 20 May 2008 - 11:26 PM

sad ce da vidite crnogorski sindrom...bili cool slepali se uz jat virtual a za dalje ne da nece da lete vise kao jat va nego nema sanse,,,odma kreece montenegro va :) tako se i odvojise :) he bre bre bre breee

#59 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 21 May 2008 - 12:26 AM

MGX virtual odavno postoji...direktor je "cistokrvni crnogorac" gospodin presjednik Slobodan Krunic. Ako se neki prisete, on je jos odavno regrutovao ljude za neke direktorske funkcije...jos na onim demonstracijama u Ptici :mrgreen: hehehe

Nego Veljo, ostaje onaj dogovor za tvoje direktorsko mesto sto smo dogovorili onaj dan uz tenis a potom i prijatan rucak u Staroj Hercegovini ???

Edited by Marko Tomasevic, 21 May 2008 - 12:27 AM.

#60 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts
  • VATSIM ID:1033167

Posted 21 May 2008 - 12:29 AM

Nego Veljo, ostaje onaj dogovor za tvoje direktorsko mesto sto smo dogovorili onaj dan uz tenis a potom i prijatan rucak u Staroj Hercegovini ???

Vi to smenjujete Darka??? :???: :mrgreen:

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users