Jump to content

Photo

FSQuality Slovenia & Croatia

• Please log in to reply
35 replies to this topic

#21 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts
  • VATSIM ID:971161

Posted 21 July 2007 - 01:04 AM

:D ja se izvinjavam, nisam mislio na aerodrome nego na grad. greskom sam kucao na pocetku LYBE, sta odmah pucas :P

#22 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 21 July 2007 - 01:25 AM

:D ja se izvinjavam, nisam mislio na aerodrome nego na grad. greskom sam kucao na pocetku LYBE, sta odmah pucas :P

Dobro, odreagovao je onako kako bih verovatno i ja odreagovao. LYBE scenery je prva liga!
btw, slazem se da bi bilo lepo da imamo profi odgadjen grad

#23 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 21 July 2007 - 02:58 PM

Dobro, odreagovao je onako kako bih verovatno i ja odreagovao. LYBE scenery je prva liga!
btw, slazem se da bi bilo lepo da imamo profi odgadjen grad

I treba da odreaguje Danilo, u pravu je. Sad sto se potkrala greska, nije njegov problem. Ali ime, koliko je uopste realno ocekivati, da imas "dobar" scenario Beograda, a da se pri tom ne gubi na grafici?!? Po meni, a verujem i vecini, bolje je imati realnije odradjen aerodrom i mesh, mozda neku okolinu, nego bilo sta drugo. Ipak, ne letimo mi bas svaki dan VFR letove, pa da uzivamo u gradu, mostovima, bulevarima...

Primer, po meni, pun pogodak je naravno Bec, Frankfurt (pogledajte atuoput), Zagreb (isto autoput samo bez 3d vozila)...

Procice jos dosta godina, kada ce nasa deca zameniti nas u virtuelnom kokpitu, pa ce mozda tek tada biti nesto realnije odradjeno, sa ko zna kojom verzijom fs-a i brzinom pc-ja. Sada treba da tezimo da nasi aerodromi izgledaju sto realnije.

Poz

P.S. Doticni autor opet ponavlja temu, vec je jednom pokrenuo istu temu, u drugom topicu naravno..

Edited by Nenad Marcetic, 21 July 2007 - 03:00 PM.

#24 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 21 July 2007 - 03:26 PM

He he Neso, ma sta nasa deca ce u virtuelne simulatore i kokpite, ima da idemo zajedno sa njima i da im lupamo packe kad nesto zgrese :D

#25 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts

Posted 21 July 2007 - 03:35 PM

Ime, potpuno si u pravu. Lepo bi bilo da nam je grad odrađen dobro, ali ja iskreno ni ne letim VFR tako da je to sve u domenu "kad bi moglo, što da ne". Naravno da je najbitnije da su nam aerodromi i konfiguracija terena na što boljem nivou. A za Beograđanku ili Kalemegdan me u FS zabole :P

#26 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts

Posted 21 July 2007 - 03:50 PM

nenade maretiću, pričaš kao da imaš instaliran FS na Commodore 64 jbt. si instalirao neki scenery od aerosofta? ja imam normalnu masinu, dakle ništa napucan komp...i...nisam primetio nikakve promene u frame rate i sl. mnogo godina? naša deca? ne, najabolje da se pomirimo sa time da će naši navrnunučići uživati u scenery grada beogarda, tivta, podgorice itd....tivat(lytv) je po mom mišljenu savršeno i xtra profi odrađen i sad kad bi navatali ljude koji su ga radili, ako možemo da im pogmognemo (lupam) u skidanju koordinata sa google erth-a i sl, super. kao što sam i tamo rekao i ovde da ponovim, ne traži se scenery gde će se videti buvljak na novom beogradu i šta ko prodaje na tezgama, jednostavno prepoznatljivi delovi beograda...kao što su blokovi koje nadleću avioni, dobri mostovi i tako dalje da ne nabrajam. a topic na ovu temu su zaključli zato što si ti i drugi pojedinici davili gnjurca. ako misliš da je to nemoguće, da to ne treba raditi OK, primljeno k znanju. ae sada pusti mene i ljude koji bi se upustili u ovo da komuniciramo.

tako da je to sve u domenu "kad bi moglo, što da ne".

pa upravo to. može i što da ne?

Edited by Manifest, 21 July 2007 - 03:51 PM.

#27 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 21 July 2007 - 03:58 PM

pa upravo to. može i što da ne?

Pa uradi ti nesto! Tebi su svi postovi "mogli bismo, uradite".
Uostalom, skini neki americki scenario, pa ces videti koliko FR pada kada su texture na max, i kada se vide 3D objekti. A staviti jednu zgradu u blok 45, i reci sebi, za te 2-3 sekunde koliko ti treba da nadletis blokove "a da tu su blokovi" je nebitno. Bolje se usredsredi na pravilno sletanje, sa otezavajucim okolnostima (kada su kisa, bocni vetar, itd), nego "vidi crvene zgrade u bloku 45". Pre mesec dana sam ti rekao "kad budes poceo da letis, mnoge stvari ce ti se same kasti..".

Jedino se slazem, da bi u LYBE scenario mogao da se (na neki nacin) ubaci autoput, na prilazu rwy12, kao sto je recimo u Zagrebu pored praga piste 05.
A i posto mi toliko puta zvanicno odgovaras, nauci kako se prezivam!

#28 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts

Posted 21 July 2007 - 04:48 PM

Posted Image

nenade maretiću,
da li se pokretanjem ideje i (nadam se) njene realizacije za scenery naših gradova, dovodi u pitanje bitnost, odnosno (ne)usmeravanje naše usresređenosti na pravilno sletanje, m? ne! .... ja se slažem, tj. poštujem da je tebi ili bilo kome ovde apsolutno nebitno kako (ne)izgleda grad beograd kao difault fs scenery; ali ispoštuj i ti mene.

#29 Leteci Holandjanin

Leteci Holandjanin

Captain

• Members
  • 323 posts
  • VATSIM ID:979326

Posted 21 July 2007 - 04:56 PM

nenade maretiću,
da li se pokretanjem ideje i (nadam se) njene realizacije za scenery naših gradova, dovodi u pitanje bitnost, odnosno (ne)usmeravanje naše usresređenosti na pravilno sletanje, m? ne! .... ja se slažem, tj. poštujem da je tebi ili bilo kome ovde apsolutno nebitno kako (ne)izgleda grad beograd kao difault fs scenery; ali ispoštuj i ti mene.

Postovani kolega iskuliraj se malo.... i kolega se preziva Marcetic!!!

#30 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 21 July 2007 - 09:35 PM

a topic na ovu temu su zaključli zato što si ti i drugi pojedinici davili gnjurca. ako misliš da je to nemoguće, da to ne treba raditi OK, primljeno k znanju. ae sada pusti mene i ljude koji bi se upustili u ovo da komuniciramo.

Niko nije zakljucao topik, eno ga i dan danas otvoren ovde. Pobrisane su samo rasprave na relaciji ti i Nenad, a topik stoji, cak se i pmilan ponudio za pomoc u poslednjem postu.

Sa druge strane oziveo si topik koji je star godinu i kusur dana, i koji se zove "FSQuality Slovenia & Croatia", sa ponovljenom pricom oko pravljenja nasih gradova. Nista mi nije jasno... :dntknw:

Dakle da razjasnimo, niko ovde nece sputavati ideje i nedozvoljavati komunikaciju. Topik vezan za scenarije gradova u SCG i dalje stoji otvoren na datom linku, svako je dao svoje misljenje, koliko vidim za sada nema mnogo tvojih istomisljenika, tako da je mozda najbolje da preuzmes ulogu vodje projekta, da prikupis ljude koji su se javili da mogu pomoci, da probas da nadjes jos nekog... forum je tu, privatne poruke su tu, mailovi su tu, ja pojma nemam nista oko pravljenja scenaria tako da ne mogu da pomognem, ako se scenario napravi i bude dobar, a pri tome ne pojede mnogo FPS (sto je tesko izvodljivo) ja cu ga prvi koristiti i biti srecan njime, zasto da ne, kao sto rece Nenad G.

Dalje na ovu temu molim da se pise u odgovarajucem topiku, a ovde vezano za FSQuality Slovenia & Croatia.

#31 JAT297

JAT297

Captain

• Members
  • 165 posts
  • VATSIM ID:963896

Posted 24 July 2007 - 01:37 AM

E ala i vi _enjate

LYBE i LYTV su EXTRA :) njabolje da jesu

LYBE i LYTV su ok a ne extra (svaka cast ljudima koji su se iscimalli da ih urade , ali nisu EXTRA)

extra bi bili kad bi izlgedali kao svima nama dobro poznati Bec !

#32 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts

Posted 24 July 2007 - 01:50 AM

E ala i vi _enjate

LYBE i LYTV su EXTRA :) njabolje da jesu

LYBE i LYTV su ok a ne extra (svaka cast ljudima koji su se iscimalli da ih urade , ali nisu EXTRA)

extra bi bili kad bi izlgedali kao svima nama dobro poznati Bec !

Vidi ovo, što se mene tiče na LYBE mi manje više fali autoput i definitivno brdašce u produžetku C appron-a sa par likova koji trčkaraju po njemu. :1eye: Definitivno predlog za ver. 3.2

Ništa ja tu više ne bi dir'o... :kuboj:

Edited by Nenad Grubanovic, 24 July 2007 - 01:51 AM.

#33 adr179

adr179

Senior First Officer

• Members
  • 92 posts
  • Interests:sve sto leti

Posted 28 July 2007 - 06:39 PM

Koliko sam ja uspeo da shvatim situaciju FSQuality vec je odavno pozalio ulazak u projekat Slo-Cro, jer prodaja nije dostigla ni priblizno ono sto se ocekivalo, sto za posledicu ima minus u blagajni sto se tice tog projekta i zbog te cinjenice nisam bas siguran, da ce se skoro upustiti u izradu bilo cega sa teritorija ex-Yu.

Ova je infoemacija prilicno pouzdana, jer ja vrsim direktnu prodaju za teritoriju Slovenije, a kao koautor slovenacke verzije scenerya SLO 2004 slobodno mogu da kazem, da se uz neke premetacine fajlova oni mogu i sloziti u jedno. Upotrebi se bolje stvari od svakog scenerya, dobija se jedan dodatan aerodrom, izuzetno precizan land i waterclass a sceneryi se dopunjuju a ne iznistavaju, jer svaki od njih ima svoje "jace" strane.

Ako bih vec neko odlucio da pravi takvo nesto kao sto je scenery Srbije i Crne Gore, onda bih najverovatnije odabrao istu taktiku - nebih ulazio u "sukob interesa" vec bih napravio ono sto nije uradjeno, jer kako vec neko ispred mene rekoh, scenery LJBE, LJPG i LYTV postoji, s tim, da je LJBE takorekuci nenadmasiv, ali ostaje ogromna praznina u vec spomenutim oblastima landclassa i linijskih objekata, gde je FSQuality napravio za podrucja SLO+CRO jako pristojan posao - mogu ugasiti sve NAV stanice i leteti pomocu kompasa i karte, znaci cisti VFR a sto slicnoscu prave stvari i onoga sto vidim u simulaciji, stvara pravi uzitak.

#34 acot

acot

Second Officer

• Members
  • 5 posts

Posted 23 July 2009 - 04:29 PM

pozdrav. Imam problema s FSQUALITY - SLOVENIA CROATIA. Naime instaliram igricu preko alcohola i prilikom startanja fs 2004 prozor igrice se jednostavno zamrzne i ni makac od tud. Instalirao sam update 9.1 ali ista stvar nemam nikakve add-ove. Molim hitno pomoč jer izgubit ču živce :)))

#35 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 23 July 2009 - 06:43 PM

Jbt kakva rasprava oko gluposti koja se zove " FSQuality Slovenia & Croatia"?!? Bar da je neki add on pa ajde...!!! Pa nas LYBE koji je freeware je PET puta bolji od celog paketa FS whatever!

I prestanite sa raspravkom, jer i onako NIKO nece da odradi ni SCG VFR niti nista slicno! ( Necu tu da ukljucujem ekipu koja radi Beograd VFR )

Jednostavno nismo zanimljivi! E sad sto ovi gore pomenuti nemaju mozga, pa odradese scenario na kome tesko da su i 100 evra uzeli, svaka im cast, to je njihov problem.

Evo, ajd da se skupimo nas dvadesetak sa foruma i krenemo u projekat VFR Serbia. OK, odradecemo ga za 2 godine, ima da bude EXTRA! Al' bas me zanima ko ce da ga kupi... Hoce, jedan covek dokle ga ne zvizne na torent. Posle mozes da se slikas.

#36 acot

acot

Second Officer

• Members
  • 5 posts

Posted 23 July 2009 - 07:41 PM

Dallyborr! Imaš li kakvo rješenje?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users