Jump to content

Photo

FSQuality Slovenia & Croatia

• Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 28 April 2006 - 10:54 AM

Evo slucajno naisao na sajt od Aerosofta i vidim sledece:

http://www.aerosoft....gi?showd,,10032

Eto neko se setio o ove nase daleke Evrope :P , da li to znaci da uskoro mozemo da ocekujemo i FSQuality Serbia & Montenegro?? (iskreno se nadam :D )

#2 Andrija

Andrija

Captain

• Members
  • 544 posts
  • VATSIM ID:852907

Posted 28 April 2006 - 11:52 AM

da li to znaci da uskoro mozemo da ocekujemo i FSQuality Serbia & Montenegro?? (iskreno se nadam :D )

To bi bilo super!

#3 Aleksandar Jacimovic

Aleksandar Jacimovic

Captain

• Members
  • 1,175 posts
  • Interests:sve i svasta
  • VATSIM ID:890708

Posted 28 April 2006 - 01:18 PM

:unsure: Iskreno se nadam...za sada,kako mi se cini,jos uvek su nam potrebne vize cak i na virtualnom nebu :mrgreen: Valjda cemo i mi jednog dana biti tzv. dobri momci :ike:

#4 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts
  • VATSIM ID:922417

Posted 28 April 2006 - 01:46 PM

ovo je super... nece oni napraviti posebno za nas. vise im se isplati da su pravili za Croatia Slovenia AND SCG... ovako samo za SCG ce napraviti kada isporucimo mladica... :suprise:

#5 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 28 April 2006 - 02:12 PM

Ja mislim, da mi mozemo da pucamo na kartu SCG, BiH i Makedonija za sledece izdanje, pa da nas kompletiraju :bang:

Ovo izgleda stvarno fantasticno :sup:

#6 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 28 April 2006 - 07:58 PM

Dakle jeste stvarno bi bilo super da neko napravi kompletan paket za Balkan ukljucujuci i SCG, Macedoniju i ostalo, ali stvarno mislim da to nece da se desi.

Ova firma radi u zapadnoj Evropi. Za zapadnu Evropu, Slovenija i Hrvatska su postale "hit" destinacije (ponovo). Prosle godine HR je imala vise od 10M turista. Vecina tih turista su iz zapadno-evropskih zemalja tipa Nemacka, Francuske, Engleska. Sada mnogi broj njih ide u HR umesto u standardno Spaniju, Canary i ostalo.

Dakle kada lepo slete na LDDU vidi stari grad sa aviona, prelepe planine i livade, pa bilo bi interesatno i videti to u FS-svetu. Isto kao sto Simwings, Aerosoft i Lago prave Monastir, Canary Islands, Casablanca i ostale destinacije, tako sada prave i HR+Sloveniju.

Medjutim daleko da veci broj turista dolazi kod nas. Za Tivat uglavnom dolaze Cesi i Rusi kao stranci pored domacih. Ionako mislim da je Tivat - a pogotovo approach na Tivat jedan od najinteresatnijih koje sam leteo i video u FS svetu, i bez obzira sto se moze jako lepo sve uraditi, nazalost nemislim da ce nesto tako bude za nas. Ne osim ako ima neki chief designer koji je nas covek, ili ako to neuradi neko komercijalno u nasoj kuci.

Druga stvar, mi smo jako mali - bez obzira sto nas ima i sto letimo, flight sim community za SCG je veoma malo polje.

Za ono sto jesmo ogroman trud smo napravili po samoj inicijativi (to jeste vi ste napravili, ja nemogu sebe da stavim posto nista nisam licno doprineo). Pre dve godine nije bio nikakav scenery niti organizacije, a sada imamo i Beograd i Podogoricu i Tivat (albeit stari). I takodje SCG-VACC za sve koji zele da lete kod nas virtualno, dobro organizovan cak i bolje nego neke vecina drugih zemalja. Evo pogledajte Makedoniju, jebiga kod njih osim par individualaca nema nista. Ihrad radi nesto za Bosnu ali i tu slabo, da nepricam o Albaniji i ostalima...

Dakle Dunav Design ili nesto tog tipa su najbolje sanse za nas. Kao sto je Italija uradila sa ISD, takodje Norveska sa Norweigan Airports najbolje sanse za nas region stoje u vasim rukama.

Ali stvarno mislim da se super postiglo i sa scenery i sa organizacijom pogotovo na ovom forumu.

Kao sto bi Ameri rekli,
Just my 2 cents...

Poz,
Djordje

Edited by pred02, 28 April 2006 - 08:01 PM.

#7 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 28 April 2006 - 08:20 PM

Ja ucim ekonomiju inace i ja sam dobio statisticke podatke iz 2002 godine da je Hrvatsku te godine oficijalno primila 2,6 miliona. E sad nisu jasno objasnili pise 2.6 million d'arrives internationales. kad se prevede na Engleski to ispadne 2.6milion International Arrivals... e sad da li to oni racunaju 2.6 miliona turista ili 2.6 miliona dolazaka pa onda puta koliko clanova u jedno dolasku ja ne znam. A da je 10 miliona posetilo to je meni licno malo cudno da za 1 godinu se poveca za toliko broj, al opet nemam nikakvih dokaza tako da nemam sta da pricam.

Francuska je 2002 po statistikama imala 67.3 miliona ovih gore, international arrivals...

mada opet Hrvatska je 9 na listi top ten mediteranean touristic destinations... odma ispred Izraela i iza Maroka... tako da je tih 10 miliona mozda i moguce...

a u CG se broj internacionalnih turista broji na desetine hiljada mada ni toliko (ako ne racunama Srbe jer kada uspe referendum i mi cemo biti stranci)

moje dve pare
:suprise: :suprise:

#8 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 28 April 2006 - 08:32 PM

a u CG se broj internacionalnih turista broji na desetine hiljada mada ni toliko (ako ne racunama Srbe jer kada uspe referendum i mi cemo biti stranci)

Khm Khm necem opolitiku kolega zar ne :)

ja sam srbin i ima nas u crnoj gori vecina a samo da si upotrebio konstrukciju "ako uspe referendum i mi IZ SRBIJE cemo biti stranci" slagao bi hse sa tobom 100% ovako samo 55%

... e tako budi precizan :) :pokey:

#9 Darko

Darko

Director

• Administrators
  • 1,724 posts
  • VATSIM ID:816024

Posted 28 April 2006 - 09:41 PM

Ja napisah mail Aerosoftu i pokusah da ih ubedim da i mi mozemo biti interesantni za FS svet... videcemo sta ce da odgovore i dal ce uopste da odovore :err:

#10 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 29 April 2006 - 02:03 AM

A da je 10 miliona posetilo to je meni licno malo cudno da za 1 godinu se poveca za toliko broj, al opet nemam nikakvih dokaza tako da nemam sta da pricam.

JAT241,

Vidim da pamtis sto citas, dakle si sigurno odlican student! Moj source je bila wikipedia, a ustvaro to slucajno mislim da sam skidao neki addon za HR pa su rekli broj turista. Medjutim na wikipediji pise 10 million.

A evo i sta kaze ministarstvo mora, turizma i ostalih gluposti iz HR:

http://www.mmtpr.hr/...ult.asp?id=1627

Naravno, svaka statistika je diskutabilna pogotovo kada dolazi od 'oficijalnih' izvora tipa Ministrastvo, itd. Daj ako nadjemo jos par cifra, onda ih saberemo i podelimo, i odprilike to je negde tu...

Ja sam ti bio u HR leto 2002, pa onda svako posle toga do 2005, i sto se tice stranaca de-facto ih statisticki ima vise - najvise Engleza i Francuza. Ustvari zaboravi statistiku, samo gledam ko leti na LDDU. Pre dve godine nije bilo skoro nikog osim CTN, a sada bugvalno svaka Evropska nacijonalna i charter kompanija daje charter letove u sezoni.

Imas ovde tabele: http://www.pagerealm...atia/index.html. 2002 se nesecan da je itko osim CTN i jos par Nemackih tipa LTU leteli za LDDU.

I prosle godine je HR bila br #1 destinacije sto se tice Lonley Planet.

A nas dragi Tivat - well, sleteo i Kras Air, Aeroflot-Don par puta... Mada vece medjunarodne chartere nevidim! No nije ni vazno, zato jadni mi bez viza i kinte i previse popunjavamo Montenegro obalu.

Poz,
Djordje

Ja napisah mail Aerosoftu i pokusah da ih ubedim da i mi mozemo biti interesantni za FS svet... videcemo sta ce da odgovore i dal ce uopste da odovore :err:

Bas me interesuje sta ce da kazu. Vidis cudna stvar za HR i SLO jeste da oni do nekle imaju vec payware. To jeste, FS Slovenija je payware kao sto je LDZA. Ostali su freeware. Bas me interesuje da neko vec kupi i proba na CRO-VACC forumimam pa da vidimo kako moze da se uporedjue.

A sto se tice Aerosofta - well, ako pristanu onda to mogu verovatno da urade jako brzo. Slete na BGD, dobiju dozvolu, jedan dan islikaju sve zivo, onda nastavljaju dalje. Sigurno imaju project team i rade stvari sa dobrih resursima. Nije kao Garry sa UK2000 - sam tip radi ceo posao (koliko ja znam).

Ali interesatno, pa videcemo... Ako je feedback za SLO i CRO dobar mislim da bi investirao u nesto tako. Dok je LDZA, LDRI i LDPL odlicni, LDSP i LDDU su puni bugova. Jos LDSP zna da cepa frame rate do preksutra. Sto jos najgore od cele serije slovenija i HR, LDSP i LDDU bi bili omiljeni za virtualan let. Jebiga, na mora barem virtualno -:)

pozdrav,
djordje

#11 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 29 April 2006 - 03:05 PM

danilo nije bila rec o politici pogresno si shvatio a ja pogresno formulisao.

pa da onda je ocigledno ono 2.6 miliona bilo dolazaka i onda to puta koliko ljudi pa izadje na 10 miliona. A opet lonely planet je obican sajt koji preporucuje na bazi cena...itd i nemoze da se poredi sa podacima UNa gde je hrvatska 2002 9a jer UN uzima u obzir broj turista.

Al da je Hrvatska egzoticno i veoma primamljivo mesto, to stoji...cela zapadna evropa se tamo kupa (ja bih rado otisao, ali opet neka hvala zelim da se kupam a ne da se bijem i prozivam tamo, mozda kroz 10godina kad se smire strasti izmedju dva naroda).

I na istom tom turizmu ce kroz 10ak godina zaradjivati milijarde.. videces.

#12 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 29 April 2006 - 07:25 PM

danilo nije bila rec o politici pogresno si shvatio a ja pogresno formulisao.

pa da onda je ocigledno ono 2.6 miliona bilo dolazaka i onda to puta koliko ljudi pa izadje na 10 miliona. A opet lonely planet je obican sajt koji preporucuje na bazi cena...itd i nemoze da se poredi sa podacima UNa gde je hrvatska 2002 9a jer UN uzima u obzir broj turista.

Al da je Hrvatska egzoticno i veoma primamljivo mesto, to stoji...cela zapadna evropa se tamo kupa (ja bih rado otisao, ali opet neka hvala zelim da se kupam a ne da se bijem i prozivam tamo, mozda kroz 10godina kad se smire strasti izmedju dva naroda).

I na istom tom turizmu ce kroz 10ak godina zaradjivati milijarde.. videces.

Pa sve u svemu statistka kao sto dobro znas moze da se manipulise. Ministarstvo Mora i Tuzima Republike Hrvatske je objavilo da je bilo 10 milliona godine 2005. UN verovatno kaze da je manje. Iz licnog ikustva i kontakta sa ljudima koji zive dole na obali mislim da je prosla godina bila neki peak sto se tice stranaca. U kontaktu sam sa prijateljima iz Francuske i za njih he sada HR hit. Takodje za svedjane. Nemaci i Italijani su vec stari turisti. Englezi odavno dolaze.

Ali bez politike gledajuci sa strane avio-sveta sada bukvalno svaka veca charter kompanija ima letove po celoj obali. Pre dve godine toga nije bilo. Dakle u tom pogledu samo sto se tice FS-sveta mislim da FS Quality je krenom tim putem. Kao sto simwings pravi Spaniju, Canary, i ostalo, Aerosoft je napravio Hurghadu, neka Grcka ostvara i slicno, mislim da je "customer target" isti ljudi koji voleo da lete charter na lepa mesta. To jeste isti ljudi koji sa ove strane kupuju dodatke za Caribe, a sa Evropske strane kupuju Spanske aerodrome, ostvra i slicno... To spada i Hrvatska.

A SCG, Makedonija, Bulgarska, Rumunija i ostali mislim da su fokusirani vecinom na lokalno trziste i dijasporu. To jeste, Englez flight-simmer sa Gatwicka ce da leti charter do Santorinija ili Splita, medjutim neverujem da ga toliko bas interesuje da leti za LYBE.

Interesovace nas i nasu dijasporu koja se bavi flight simmovanjem. Cifra po cifra, mi smo daleko manje trziste nego sto je Hrvatska i ostala ostrva. Takodje mozes da vidis da focus FS Quality nisu samo aerodromi nego vec neki veci "landmarks" tipa stari grad durbovnik i tako. Vidi se da je catering zapadnoj evropi koja oce da leti dole...

Pozdrav JAT241!

#13 Aca

Aca

Captain

• Members
  • 590 posts
  • VATSIM ID:921821

Posted 29 April 2006 - 09:52 PM

Kao sto pred2 navede na sajtu http://www.pagerealm...atia/index.html se moze videti ko sve leti za Hrvatsku. Ja mogu reci da sam bio zaista impresionran kad sam video i to nije samo LDDU vec i LDSP a i LDZA. Jednostavno su se otvorili sto se tice neba i ispade da je Dubrovnik leti prometniji od Beograda. (Darko ce da me upuca zbog ove recenice :) ). Iskreno verujem da i za nas ima interesovanja i bice ga samo treba da pustimo ljude da dodju. Ukoliko su moje informacije tacne od sledece godine ulazimo u program "open sky" koji ukida bilateralne ugovore tako da Velja Ilic nema vise prava na veto na Ryanair ili bilo koju drugu kompaniju. Vec se suska da Wizz Air oce da uzme Beograd-London (vec leti iz Splita,Zagreba,Sofije valjda i Sarajevo ili oce da ga uvrsti) a Air One iz Italije takodje je zainteresovan za Putnike iz Srbije. A tokodje se suska da se otvara nova nasa domaca "low cene" kompanija sa BAE-146 i jos jedna mala kompanijica pa cemo da vidimo. Trenutno mislim da su imali mnogo vise razloga da prave Hrvatsku nego li nas ako ne zbog cega drugog imaju vise aerodroma i vecina njih je na moru a i prometni su leti. Mozda neki drugi put pa ce valjda da uvrste i ono TITO kod VMA. :) . Sta ce biti sa nasim jatom i onim 767? Nemam pojma. Niko ne prica vise o njemu pa neznam ni sam...jbg

Inace jez znate da je Thompson Fly leteo zimus za Nis sa 757.

Aca

#14 Aleksandar Jacimovic

Aleksandar Jacimovic

Captain

• Members
  • 1,175 posts
  • Interests:sve i svasta
  • VATSIM ID:890708

Posted 29 April 2006 - 11:37 PM

Open sky je neminovnost i tu niko odavde NECE moci da "mudruje" i 'razmislja' po jednacini hocu-necu=moze-ne moze.Nadovezao bih se na tekst uvazenog kolege Dimkica,vojska je nedavno(za sada unknown Italijanima)prodala ona 3 JAK-a za 80 miliona USD od kojih je jedan odmah isecen a ova dva uskoro idu za Belorusiju,tacnije Minsk na radove.Po nekim navodima,namera im je da rade destinacije pok.biv.SFRJ.
767?Sto onomad neko napisa grafit u BGD, dzaba smo krecili :( ISKRENO se nadam da nije tako,mada stoji i to da ga niko i nigde ne pominje.Tako da,cenjene kolege,mi cemo morati da prihvatimo i EASA i EUROCONTROL a narocito OPEN SKY B)

#15 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 29 April 2006 - 11:37 PM

Kao sto pred2 navede na sajtu http://www.pagerealm...atia/index.html se moze videti ko sve leti za Hrvatsku. Ja mogu reci da sam bio zaista impresionran kad sam video i to nije samo LDDU vec i LDSP a i LDZA. Jednostavno su se otvorili sto se tice neba i ispade da je Dubrovnik leti prometniji od Beograda. (Darko ce da me upuca zbog ove recenice :) ). Iskreno verujem da i za nas ima interesovanja i bice ga samo treba da pustimo ljude da dodju. Ukoliko su moje informacije tacne od sledece godine ulazimo u program "open sky" koji ukida bilateralne ugovore tako da Velja Ilic nema vise prava na veto na Ryanair ili bilo koju drugu kompaniju. Vec se suska da Wizz Air oce da uzme Beograd-London (vec leti iz Splita,Zagreba,Sofije valjda i Sarajevo ili oce da ga uvrsti) a Air One iz Italije takodje je zainteresovan za Putnike iz Srbije. A tokodje se suska da se otvara nova nasa domaca "low cene" kompanija sa BAE-146 i jos jedna mala kompanijica pa cemo da vidimo. Trenutno mislim da su imali mnogo vise razloga da prave Hrvatsku nego li nas ako ne zbog cega drugog imaju vise aerodroma i vecina njih je na moru a i prometni su leti. Mozda neki drugi put pa ce valjda da uvrste i ono TITO kod VMA. :) . Sta ce biti sa nasim jatom i onim 767? Nemam pojma. Niko ne prica vise o njemu pa neznam ni sam...jbg

Inace jez znate da je Thompson Fly leteo zimus za Nis sa 757.

Aca

Hrvatska je prosle godina vec dobila masu chartera, sto iz Zapadne Evrope sto iz Rusije. Medjutim ove godine dolazi pun spisak low-fare company, sa Skyeurope,Easyjet, i Wizzair vec tu. Samo treba Ryanair da dodje - oni su kao i uvek zadnji na trzistu sa novim letovima. Mislim da ce da ih interesuje Zadar, Dubrovnik i Split su vec veliki, puni, i skupi. I onda dolazi povezvianje glavnih baza Ryanair - poceci od Londona, pa preko Skotske, Irske, Hahn, Klagenfurt, Bergamo, Skavska i ostali...

Interesujeme ko leti charter za Tivat? Znas da su Aeroflot-Don, Krasair i ostali posetili LYTV par bude, ako sto su LTU, Thomas Cook Belgium, ali pitanje ko ce biti ovog leta. Naravno, od javnih informacija nulta sto se tice Crne Gore.

Sto se tice Opensky. Znam da smo potpisali Open Sky ali dali je to proslo vladu? Ako ne moze da bude godine dok se to desi, pa evo pogledajte na primer Zakon za Elektronski potpis, elektronsko poslovanje, telekomunikacije, Bologna declaration i ostale...

Bez obzira na optimizam nemislim da ce niko od niskih da leti do nas, barem ne sledece godine. Nasi iz uprave a takodje iz JAT-a ce to da koce koliko dugo vec mogu. A gledajuci iskustva nasih suseda u HR, evo kocenje moze i duze da traje...

#16 JoeKuboj

JoeKuboj

Captain

• VIP Members
  • 351 posts
  • Interests:php
  • VATSIM ID:894566

Posted 30 April 2006 - 01:07 PM

Pokušajte da se zadržite na temi...

Missim da Aerosoftu neće biti presudno koliko i ko leti za LYBE, šta kaže UN ili Ministarstvo Mora i Turizma, Eurocontrol ili OpenSky, već jednostavno ekonomska isplativost projekta (a kažu da su Sloveniju i Hrvatsku pravili 18 meseci), jer ako naprave FSQuality za Srbiju, ciljna grupa će im biti jaaako mali broj ljudi, a broj onih koji će eventualno dati pare, verovatno, biti ekstremno mali.
A da, i ovo nam ne ide u prilog http://www.b92.net/k...&hglt&did=15477 :)

Koliko vas je spremno da dá €39.99 za FS scenery?

#17 Ljubinko

Ljubinko

Captain

• VIP Members
  • 1,262 posts

Posted 30 April 2006 - 01:36 PM

Da ovo je Joe potrefio. Znaci znam i po sebi radije cu kupim pirat nego da platim full cenu iako mogu sebi da priustim. Ljudska psiha, imam za manje sto bi dao vise? zar ne?

39.99$? ma vazi da ce neko da plati to. Uzmi u obzir je GDP/per capita u srbiji 2005 bio 2700dolara (source CIA). Znaci manje vise svaka glava stanovnika u Srbiji je 2005 napravila 2700 dolara u proseku za godinu dana sto dodje na 2700/12=225 dolara. Slaba estimacija ali prosecna plata je bila 225 dolara mesecno... zar ce stvarno neko ko mora da plati struju, vodu, komunalije, potrosacku korpu i ostale takse da odvoji petinu plate za zezanje? cisto sumnjam.

ako se ista bude pravilo to bi trebalo da bude namenjeno onom sloju ljudi koji to moze da priusti a taj sloj ljudi je toliko mali da bi cena pravljenja nadmasila profit, znaci nije isplativo... za sada.

sta ces, zivimo u takvoj zemlji!

Najbolje je da se skupe mozgovi, ima ih po ovom forumu i gospoda iz danube design i da iz dobrote i velikodusnosti sednu i naprave neki freeware, mada moze i payware ali za neke nase uslove i da time pariraju strancima. Mozda nece biti ko FLy Tampa Bec ali ce bitin priblizno...

Sve se moze kad se hoce!

#18 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 30 April 2006 - 07:27 PM

Ok, mozda realno GDP jeste $225 godisnje (mada mislim da je sada nesto vise i da je ta statistika nesto starija), medjutim bez obzira sto je takav GDP jos uvek imas one koji mogu to da priuste. Dakle, VIP charteri lete sa LYBE, ljudi voze itekako dobre aute, i mali broj njih zivi i standardom boljim nego ovi na zapadu. Tako ako oce da bude neka niche groupa, mislim da je to ok.

Medjutim, jedno veliko trziste jeste dijaspora koja je za celu bivsu YU velika. Nemam pri sebi statistiku, medjutim za HR, na primer, ima sigurno par miliona van zemlje ako ne i vise. Za nas je mozda po procentu ta cifra nesto manja, ali sigurno po broju "emigrates" veca. According to wikipedia (http://en.wikipedia....erbian_diaspora) ima nas 1.5m - 2.0m. Siguran sam da tu ima mnogo vise simmera koji lete okolo naokolo Balkana nego u samoj Srbiji. Evo na primer, ako neko prati forum airliners.net uvek ima nasih iz Toronta koji se javljaju... itd..

Za dijasporu platiti $40 ili evra nije veliko cimanje.

Evo kako je na CRO-VACC forumu na svezem postu o FS-Quality Croatia kaze jedan dopisnik (AirCroatia006):

"Ne mogu vam objasniti da je osobama poput mene koji vec godinama zive u dijaspori vec i ovako neizmjerno zadovoljstvo letiti iznad Hrvatske po default sceneriju. A joj ljudi moji ja si niti smisliti mogu kako bi bilo divno letit i virtualno posjetiti sve ove divne scenarije aerodroma i nase jedinstvene zemlje."

Dakle, eto pun pogodak jednog dela trzista za virtualni Balkan.

Kombinacija toga plus pointe koje sam napravio o simmerima iz zapadne evrope, mislim da Aerosoft ima dovoljno dobro trziste za virtualnu Hrvatsku i Sloveniju.

Ali stojim pri tome da samo za SCG i samo za SCG-dijasporu nemislim da bi FS Quality napravio bilo sto, mada bi bio vrlo sretno izenadjen ako se tako nesto napravi.

Mislim da najbolje sanse za realizaciju tako necega stoji u nasim rukama (ili Danube design bese).

Poz,
Dj

#19 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts
  • VATSIM ID:971161

Posted 21 July 2007 - 12:32 AM

Mislim da najbolje sanse za realizaciju tako necega stoji u nasim rukama (ili Danube design bese).
Poz,
Dj

Posted Image

ja sam za to da se krene u ovaj projekat. sad ću ja da molim aerosoft da uradi LYBE qrac/palac. najbolje je da mi uradimo nešto po tom pitanju. ako ima ljudi dobre volje i vremena. možda je rešenje da nadjemo ljude koji znaju dobro modeliranje, pa mi da skupimo pare, tipa svako po 10e, i damo im da odrade posao; uz našu asistenciju naravno. ja znam neke ljude iz jedne naše firme koja prave igrice za američko tržište, imaju svoj tim programera, ljudi koji se bave isključivo texturama, itd...taj neki 3p. pitaću ih da li bi nam oni izašli u susret; ili bar dali neke savete, nešto. ako neko od vas zna neke ljude koji se bave dizajnom, modeliranjem profi, pitajte ih...pa da uradimo nešto. stvarno nema smisla bre da imamo default bg scenery. ajd pa javljam tokom sledeće nedelje šta sam uradio.

#20 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 21 July 2007 - 12:59 AM

Poz,
Dj

Posted Image

ja sam za to da se krene u ovaj projekat. sad ću ja da molim aerosoft da uradi LYBE qrac/palac. najbolje je da mi uradimo nešto po tom pitanju. ako ima ljudi dobre volje i vremena. možda je rešenje da nadjemo ljude koji znaju dobro modeliranje, pa mi da skupimo pare, tipa svako po 10e, i damo im da odrade posao; uz našu asistenciju naravno. ja znam neke ljude iz jedne naše firme koja prave igrice za američko tržište, imaju svoj tim programera, ljudi koji se bave isključivo texturama, itd...taj neki 3p. pitaću ih da li bi nam oni izašli u susret; ili bar dali neke savete, nešto. ako neko od vas zna neke ljude koji se bave dizajnom, modeliranjem profi, pitajte ih...pa da uradimo nešto. stvarno nema smisla bre da imamo default bg scenery. ajd pa javljam tokom sledeće nedelje šta sam uradio.

O cemu ti to pricas kolega ?

kako bre dafault scenery imamo EXTRA scenery za LYBE i EXTRA scenery za LYTV mislim da niko iz aerosota nebi mogao mnogo oblje da uradi ista tu !!! Ajde i LYPG nije los uz par bagica i sto fali nova zgrada ali uradice se i to !!! i to je sve free!!!Fali samo LYNI. Mislim da bi super bilo da aerosoft uradi paket za SCG i okolinu ali kad vec imamo scenerije ...

Inace svi nasi aerodromi liverije texture i modeli su radjeni od strane ljudi iz ove zajednice tako da ne treba u opste razmisljati o tome kako treba nekome da se plati da odradi 3d model ili texture. Opet svaka cast na predlogu ali nisi se ni infomisao niti si dao konstruktivan predlog

Mene stvarno zanima koliko ima ljudi na ovom forumu i u oste koji su u nasoj zajednici koji kao da su pali sa marsa i u sustini nista od sadrzaja sajta nisu istrazili ni pogled ali... mislim " nema smisla bre da imamo default bg scenery" - O Boze!!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users