Jump to content

Photo

Real Environment Extreme za FS2004

• Please log in to reply
80 replies to this topic

#61 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 08 December 2009 - 12:16 AM

Evo ti, smo mi nije jasno cemu uopste sluze, kad mi METAR prijavljuje maglu i overkast, a ja kad pustim REX-ov weather engine, kod mene samo sto ptice ne cvrkucu. :blink: Dva oblacka na horizontu i to je to...kao da je 40 stepeni usred leta.

Posted Image Posted Image

Medjutim citam ovamo na Avsim forumu, za koji dan "vec" izbacuju patch. Jer kao da bi WX radeo mora da se ispodesava FSUIPC, e sad krenula je "paljba" po ovima iz rex-a, jer 80% posto njih nema registrovan FSUIPC, pa samim tim su ti i podesavanja za vremenske uslove nedostupna. Sad ce u tom patchu da naprave da WX radi isto kao AS, znaci da podesava FSUIPC automatski, a ne rucno.

#62 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 08 December 2009 - 12:19 AM

Primetio sam od kad sam instalirao REX da mi je kada letim uvece toliki mrak, da je prosto ne prirodno, isto tako kad upadnem u maglu je crno a ne belo? Takodje sam primetio da mi kokpit od Wilco 737 izgleda drugacije, mnogo tamnije, a deo kod pedestal-a gde se nalaze engine cut-off i parking brake mi je totalno crn, isto tako deo gde je trim, uopste se ne vidi.

#63 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 08 December 2009 - 12:32 AM

Imas tamo u opcijama REX-a, funkciju "pitch black", kod mene je cekirana, nekako mi se bas svidja taj mrak. Destikliraj je ako ti se ne svidja, i vratice ti na default.

Posted Image

#64 Stefan

Stefan

Captain

• Members
  • 1,286 posts
  • Interests:ATC, Flying :)

Posted 08 December 2009 - 12:37 AM

E odlicno, hvala! :)

#65 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 08 December 2009 - 01:54 AM

@dalibor

Vidim da ti je WX update range na 240nm. Ne znam da li si izvalio kako to funkcioniše ali to je slajder kojim se podešava učestalost osvežavanja. On ne radi kao AS na vreme nego na pređenu razdaljinu, što je po meni potpuno debilno. Tako da ako koristiš REX za WX engine, bolje ga smanji da bi ti što češće osvežavao.

Praktično, ako koristite REX engine i letite školski krug, nema ništa od apdejtovanja vremenskih uslova. :bash:

#66 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 08 December 2009 - 02:00 AM

Ma to mi je ostalo tako od zadnjeg "cackanja" jer sam pokusavao na sve moguce nacine da ga nateram da radi, al' nece. :down: A bas mi se nesto ne cacka FSUIPC, samo zbog njega, tako da ne obracajte paznju mnogo na ta podesavnja, Active Sky je zakon!

#67 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 08 December 2009 - 02:04 AM

Izgleda da je do rangea u ASu bilo to odsecanje oblaka. Engine nisam uspeo da nateram da radi, bar ne da radi kako treba, ne diram ga vishe, AS sluzi za ubacivanje meteo uslova, REX je tu da sredi texture i to je to!

#68 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 08 December 2009 - 02:08 AM

Ma i ja sam ga muvao celo popodne, i sve sto sam uspeo je da dobijem neke uslove do nekih 5000ft, i posle se razvedri kao u pistaljku da si dunuo. Posle sam vise i digo' ruke, valjda ce taj update da sredi to.

#69 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 19 December 2009 - 01:07 PM

Evo iz prve ruke obavestenje, ja malo "pecnuo" ove iz REX-a na Avsimu, i oni odmah odgovaraju. :shifty:

Za koji dan, mozda cak i u ponedeljak izlazi patch za REX, a sredjuje:

1. Kompletno novi WX Engine
2. Teksture neba ( napokon ce da izgledaju kao na slikama u meniju, a ne totalno drugacije )
3. Teksture vode ( bice normalnih boja a ne plave PLAVE, da te bog sacuva )
4. Jos po koji oblak. :clap:
5. Sredjen bekap ( dosada je radeo bekap ali ne radi ako hoces da ga vratis iz menija, pa moras rucno )
6. I jos neke sitnice vezane za interfejs

http://forums1.avsim...p...25&start=25

#70 Velibor469

Velibor469

Pilot Training Instructor

• VIP Members
  • 1,454 posts

Posted 20 December 2009 - 01:41 AM

ti si kralj stvarno ;) ziv bio

#71 kikisp

kikisp

Second Officer

• Members
  • 15 posts
  • VATSIM ID:1144155

Posted 05 February 2010 - 10:29 PM

Pozdrav za sve dugo vas citam pa reko da se registrujem...
Jel bi neko bio dobar da mi malo detaljnije objasni kako da iskombinujem REX i AS?
unapred hvala
Stefan

#72 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 05 February 2010 - 10:35 PM

Nista prostije.
Pustis REX da ubaci svoje texture koje ti odaberes u FS,ali ne koristis njegov Wx endzin.
A AS pustis samo da vuce METAR,a ne koristis njegovu ASGrafiku.

#73 kikisp

kikisp

Second Officer

• Members
  • 15 posts

Posted 06 February 2010 - 02:16 AM

Ok,hvala pokusacu... al mene jedno buni a to je kako REX zna koje teksture da ubaci ako koristim AS weather
engine?ili moram rucno da izaberem teksture koje mislim da najvise odgovaraju vremenu?
Stefan

Edited by kikisp, 06 February 2010 - 02:18 AM.

#74 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 06 February 2010 - 02:30 AM

Pa REX i nezna ustvari koje teksture da ubaci, ti ih biras. A to sto AS radi je druga stvar, REX nije ni predvidjen da sam ubacuje teksture u zavisnosti od vremena. Ali zato AS u kombinaciji sa teksturama, koje si ti naravno izabrao, iz REX-a, pravi CUDO!!!

#75 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 06 February 2010 - 02:36 AM

REX samo jednom ubaci u FS ono sto si ti odabrao.Vise ga i ne palis.
AS ubaci METAR i sve sto treba u FS.
A FS posle samo prikaze odredjene texture prema uslovima,i to kombinuje.

Ja sam upalio REX Wx samo jednom i pustio ga da on sam odabere i ubaci texture.
Ima tamo taster-tab za to.Vise ga i ne palim.I necu do proleca.Tako sam dobio mnogo realniji izgled neba i oblaka,
nego kad sam ja tamo kao nesto birao,pa ispalo izvestaceno.Ko da sam na Jupiteru.

#76 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 06 February 2010 - 02:45 AM

Da, bas kao sto rece Cane, ako biras teksture neba, ne oblaka, po svom onako nahodjenju, tipa uuu brate al je ovo lepo, onda zna AS da napravi od FS-a zesci cirkus! Primera stavis neku zuckastu teksturu zalazka sunca, a dnevna tekstura ti je neka bas plava...pa to kad krene da pretapa teksture iz dana u zalazak sunca...sacuvaj boze...
Ja bar uvek biram neke slicne boje...dawn, day, dusk...itd.

#77 kikisp

kikisp

Second Officer

• Members
  • 15 posts

Posted 06 February 2010 - 03:30 AM

auuu sad me skroz zbuniste :)
znaci u REX-u biram teksture tipa tipa piste,svetala,lajtninga i ostalo...i vise ga ne palim...
a AS koristim za vreme?? odakle mi onda povlaci teksture oblaka ako je naprimer oblacno?
Stefan

#78 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 06 February 2010 - 03:50 AM

jaaooo, kako bre ne kapirate:

Kad u REXu izaberesh teksture i kliknesh na install, on ih prekopira gde treba u FS9 folder. Posle toga zatvorish REX i to je to.
AS Wx engine nema nikakve veze sa teksturama, ne radi sa njima, on jednostavno kaze FSu kakvi su vremenski uslovi, i onda FS loaduje teksture oblaka, koje je malopre ubacio REX. Kapirash? AS mora da stoji upaljen jer on updatuje realne vremenske uslove koje skida sa interneta na svakih 10min (ili koliko si vec stavio u opcijama), ili kad predjesh u zonu nekog drugog aerodroma.

#79 kikisp

kikisp

Second Officer

• Members
  • 15 posts

Posted 06 February 2010 - 02:16 PM

ok hvala puno svima sto su se trudili da mi objasne konacno sam shvatio...
bunilo me ono dugme wx textures u REX-u
Stefan

#80 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 16 February 2010 - 01:33 AM

Kada instaliram REX dali mogu da instaliram npr. samo teksture za oblake ili ldg svetla za avion ili moram sve da instaliram po redu. Hteo bih samo nesto iz tog paketa a ne sve??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users