Mislim da nema od ovoga nista...znam da ljudi imaju malo slobodnog vremena ali ga preterase..budite iskreni bez laganja..
Bavim se malo modeliranjem pa cu to da objasnim ovako:Model koji ima preko 30000 poligona je svakako vrlo slozen za rad.Napraviti sam oblik trupa je najjednostavniji deo e a kada udjes u point mod pa krenes da dodajes i oduzimas tacke da ih pomeras.Pa od onih koje imas pravis nove poligone,pa ponekad zbog oblika trupa spajas neke tacke pa tek posle 3-4 meseca pronadjes dve koje nisi spojio a trebalo bi.30000 poligona a svaki poligon 3 tacke pa vidite koliko je to tacaka.Onda dodje uklapanje napravljenih delova gde ako tacke na krilu i tacke na trupu ne postavis u istim x,y,z ravnima dobijes zazor koji je vrlo ruzan.E onda dolaze animacije i animiranje delova.Izrada VC,izrada instrumenata,izrada tekstura za instrumente.Secenje poligona tako da kad pravis paint kit taj isti paint kit bude sto prilagodjeniji postojecim semama.Onda FDE koji i daje realnost u letu,treba ubaciti sve te parametre a FS i te kako ima svojih ogranicenja.Na sve ovo bih dodao i izradu LOD ova za AI avione koji po nekad mogu da zagorcaju zivot.Sve ovo i jos mnogo toga treba imati na umu.Niko od nas ne bi voleo da ima G-4 koji leti ko cigla,ciji je VC sastavljen od instrumenata siroko dostupnih na poznatim FS mrezama i zvukom Lear Jeta

Pozdrav
Miljan