Jump to content

Photo

Super Galeb G-4

• Please log in to reply
91 replies to this topic

#61 miljan

miljan

First Officer

• Members
  • 44 posts

Posted 14 September 2011 - 01:36 AM

Mislim da nema od ovoga nista...znam da ljudi imaju malo slobodnog vremena ali ga preterase..budite iskreni bez laganja..

Bavim se malo modeliranjem pa cu to da objasnim ovako:Model koji ima preko 30000 poligona je svakako vrlo slozen za rad.Napraviti sam oblik trupa je najjednostavniji deo e a kada udjes u point mod pa krenes da dodajes i oduzimas tacke da ih pomeras.Pa od onih koje imas pravis nove poligone,pa ponekad zbog oblika trupa spajas neke tacke pa tek posle 3-4 meseca pronadjes dve koje nisi spojio a trebalo bi.30000 poligona a svaki poligon 3 tacke pa vidite koliko je to tacaka.Onda dodje uklapanje napravljenih delova gde ako tacke na krilu i tacke na trupu ne postavis u istim x,y,z ravnima dobijes zazor koji je vrlo ruzan.E onda dolaze animacije i animiranje delova.Izrada VC,izrada instrumenata,izrada tekstura za instrumente.Secenje poligona tako da kad pravis paint kit taj isti paint kit bude sto prilagodjeniji postojecim semama.Onda FDE koji i daje realnost u letu,treba ubaciti sve te parametre a FS i te kako ima svojih ogranicenja.Na sve ovo bih dodao i izradu LOD ova za AI avione koji po nekad mogu da zagorcaju zivot.Sve ovo i jos mnogo toga treba imati na umu.Niko od nas ne bi voleo da ima G-4 koji leti ko cigla,ciji je VC sastavljen od instrumenata siroko dostupnih na poznatim FS mrezama i zvukom Lear Jeta :)

Pozdrav

Miljan

#62 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 16 September 2011 - 06:06 PM

Pozdrav svima na forumu

Evo za one koji nisu imali prilike da vide par screenshotova G-4. Za sada je gotov panel, spoljni model, aerodinamika a nedostaje jos virtuelni kokpit. Danas je Luka Midic koji radi model VC dobio FSDS3 (Flight Simulator Design Studio) pa ce moci lakse i brze da uradi VC.
Spoljne teksture na ovim screenshotovima su privremene/test teksture male rezolucije i nekompletne - tek cemo da napravimo prave.

Savke
:plane:

Evo quote od prvog posta tj objavljivanja

Dec 12 2005, 18:09

Sve je to super kompleksnost pravljenja kompletnog aviona za FS jeste velika ali 6 godina :) cak je FSDS3 zastero alat postao :)

#63 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 16 September 2011 - 09:20 PM

Uh sto me strecate kada god napisete nesto u ovom topiku. :suprise: Objavice ljudi kada bude spreman za uvodjenje u jedinice, sada je verovatno u fazi letnih ispitivanja :)

#64 AMSALE14

AMSALE14

Senior First Officer

• Members
  • 74 posts
  • VATSIM ID:1203771

Posted 04 November 2011 - 02:04 AM

Ima li neko link za Galeba 4 za FSX???
Da li uopste postoji za bilo koji FS?

#65 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 04 November 2011 - 02:09 AM

Ne postoji ni jedan G-4 ni za FS9 ni za FSX

#66 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 24 December 2011 - 11:54 AM

Da li neko zna nesto o simulatoru za G4 prikazanom na u ovom videu?

http://www.youtube.c...p;v=ABeZF6xytls

Edited by yufighter, 24 December 2011 - 11:54 AM.

#67 Mig 21bis

Mig 21bis

Captain

• Members
  • 124 posts

Posted 24 December 2011 - 01:14 PM

Da li neko zna nesto o simulatoru za G4 prikazanom na u ovom videu?

http://www.youtube.c...p;v=ABeZF6xytls

Sinoc sam gledao taj video i uocim G4 koji je u prilicno gotov a svi se prave ludi...nisu tu meni cista posla :D

#68 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 24 December 2011 - 03:06 PM

G4 koji je u prilicno gotov

G4 od SMS-a je odavno "prilicno gotov" i radi se na njegovom finisiranju, ali to ne znaci da je na ovom snimku. Mozda su ovo razvili ljudi iz VTU-a na nekoj drugoj platformi. Na monitoru je 2D kabina dok je na tri platna izgleda VC, vidi se da koriste TIR.

Edited by yufighter, 24 December 2011 - 03:08 PM.

#69 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 24 December 2011 - 06:17 PM

Ja bih rekao da je ovo microsoft flight simulator, a ciji je model to se ne zna. Ja tipujem da je ovaj koji cekamo...

#70 Mig 21bis

Mig 21bis

Captain

• Members
  • 124 posts

Posted 24 December 2011 - 06:59 PM

Ali zasto nece da ga daju nzm...

#71 Luka

Luka

Senior First Officer

• Members
  • 73 posts

Posted 25 December 2011 - 11:49 AM

Ali zasto nece da ga daju nzm...

Samo zato što "prilično" i "potpuno" nije isto. :unsure:
Na snimku je jedna od prethodnih polufunkcionalnih beta verzija koja se u priličnoj meri razlikuje od ovoga što pokušavamo da predstavimo kao krajnji proizvod. Vidim da koriste i @miljanov "MAIW - Serbian AF Package #1" za FS9 (opisan na jednom od prethodnih topica).

#72 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 25 December 2011 - 12:01 PM

Pravi odgovor iz prve ruke, nadam se da ce G4 u 2012-oj biti potpuno gotov i dostupan svima zainteresovanim. :D
Triu SMS kao i svim forumasima zelim uspesnu i srecnu 2012 godinu sa zeljom da se u njoj vinemo u virtualno nebo na G4, onakvom kako su ga njegovi kreatori zamislili. :yahoo:

#73 miljan

miljan

First Officer

• Members
  • 44 posts

Posted 02 January 2012 - 04:40 PM

Samo zato što "prilično" i "potpuno" nije isto. :unsure:
Na snimku je jedna od prethodnih polufunkcionalnih beta verzija koja se u priličnoj meri razlikuje od ovoga što pokušavamo da predstavimo kao krajnji proizvod. Vidim da koriste i @miljanov "MAIW - Serbian AF Package #1" za FS9 (opisan na jednom od prethodnih topica).

Pa ako je stvarno tako (vrlo sam polaskan) Nek neko javi momca da uskoro stize update sa hangarima i tornjem.Ih da mi je nov snimak sa google earth ili makar ona slika projekta sa panoa na LYKV pa da postavim toranj tacno gde treba.
Ja G-4 strpljivo cekam jer znam kako je kad krenes da sminkas pa nikako da stanes.Tako i ja sa modelom za AI koji sad pravim svaki dan nesto se novo doda da bi sto realnije izgledao.

#74 Zmaj

Zmaj

Second Officer

• Members
  • 14 posts

Posted 06 March 2012 - 05:17 AM

Dok ne stigne G-4 za FSX...evo malo G-4 Super Galeb u dogfightu sa mig-23 u WOI.

Ovaj model je takodje Lukino cedo.

Znam da G-4 nije lovac ali nijesam mogao da odolim da ga ne isprobam u borbi. :)

#75 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 06 March 2012 - 06:56 PM

Zasto svaka druga IGRA :) mora da ima bolji engine od naseg FS ~~~ :)

#76 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 06 March 2012 - 08:27 PM

Sto pitas,kad si sam i ODGOVORIO :D :)

#77 Luka

Luka

Senior First Officer

• Members
  • 73 posts

Posted 09 March 2012 - 10:13 AM

Ovaj model je takodje Lukino cedo.

Zapravo delo majstor Sivčeva! :innocent:

Zasto svaka druga IGRA :) mora da ima bolji engine od naseg FS ~~~ :)

Na šta konkretno misliš da je bolje? Avioni na prikazanom spotu se kreću najblaže rečeno nerealno... :down:

Uzgred, ima li neko italijansku, nemačku, francusku i japansku(!) verziju Fs-2004, tj. LANGUAGE.DLL i FSUI.DLL iz ovih lokalizovanih verzija? :sos:

#78 Zmaj

Zmaj

Second Officer

• Members
  • 14 posts

Posted 09 March 2012 - 06:12 PM

Zapravo delo majstor Sivčeva! :innocent:

Evo još jedna verzija istog aviona u boje crnogorske akrogrupe Flying Crosses...da je neke vojnoistorijske logike. :)

http://www.youtube.c...mp;feature=plcp

#79 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 13 May 2012 - 11:53 PM

Nije pravi, nije za FSX, nije za FS9 ali jeste RC model. Svaka cast tvorcu i zelim mu uspesan prvi let. :bow:

http://forum.modelar...hp?f=37&t=60043

#80 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 27 April 2013 - 06:56 PM

Kada li ce se tek model iz ove price naci u FSX-u?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users