Evo zelim ovim putem da upozorim jer drugacije ne znam

Danas mi se recimo desilo da dok sam taxirao na H/P rwy30 na LYBE- naisao je 737 iz pravca 30 i brisucem letu prosao iznad piste i zakucao se tamo negde u gejtove i nestao.Takodje pre neki dan, leteo sam za Tivat i odjednom na "istom levelu" nailazi avion pravo u mene.Na servinfu gledam, tamo pise kolega leti za Tivat a ne iz Tivta.Vrhunac je bio pre neki dan kad sam u short finalu za 30 na LYBE ugledao avion koji se upravo konektovao na 30, (po starom scenariju koji je taj kolega koristio avion se stvorio tcno na pisti) tako da je pao jedan G/A i tako dalje, ima tu jos par sluacajeva, ne znam kakva su druga iskustva.
E sad, pretpostavljam da se i vi kao i ja trudite da kad vidite novajliju, stupite u kontakt sa njim, pitate da li mu treba pomoc itd. ja to radim stalno bilo na akademiji bilo van nje, kad primjetim novajliju.Medjutim nekim ljudima dzaba iako se prica.
Znam da ima onih koji ce sad da kazu, ma pusti ih neka ih, i naravno niko nikome ne moze zabraniti da leti i tome sl. ali sa druge strane imate nekoga ko moze da napravi bas problem.Meni stvarno ne pada napamet da se prepucavam sa nekim, daleko od toga jer znam da ti ljudi to ne rade namjerno vec je to posledica ne znanja i ne poznavanja osnovnih pravila vatsima.Ali opet ako se nekom fino kaze i on kaze u redu, a u sledecem letu vec radi vizuelno "u Lovcen" (ne na Lovcen nego bas u Lovcen za LYTV) onda stvarno ne znam sta treba da se radi...
Jos jednom ponavljam da mi nije bila namjera da nekog uvredim ili tako nesto, u slucaju da bude onih koji ce se osjetiti prozvanim.I kao sto sam rekao, ne mislim na sve novajlije vec na pojedine koji su toliko novi da ne znam ni ima li ih na forumu uopste....
Pozdrav svima i mirno nebo

Bojan