Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#761 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,592 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 20 June 2011 - 11:42 AM

Jel si instalirao najnovije drajvere?

#762 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 03 July 2011 - 10:31 PM

cemu uopste sluzi opcija u fs9 na namestanju display, autogen density ?

#763 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 03 July 2011 - 11:12 PM

gustina automatski generisanih objekata

#764 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts
  • VATSIM ID:1118235

Posted 26 July 2011 - 03:07 PM

Opet ja i opet stari problem.Letim malopre KCLT-KBOS,Ifly B738,sve super,spustim fs da vidim koga ima na acarsu, vratim se u FS sve ok,sputim posle 15-ak minuta opet da vidim poziciju na the eye,vratim se u fs sve ok i pred descent spustim FS da pogledam karte vratim se i počne da secka ono....2 sek normalno pa secne,pa 2 sek normalno pa secne i tako do kraja.Sestem je potpuno nov sinoć reinstaliran formatiran hdd sve čisto nema da fali ali opet sranje od onomad! I FSX nmg da instaliram uopšte 7 diskova imam +3 komada od Ivanz80 i ništa i dalje....Sad mi to nije problem nego ovo seckanje :ranting: :bash:
EDIT: Nema veze koja je letelica u pitanju,kad god spustim par puta FS isto se desi!!!

Edited by Kristian, 26 July 2011 - 03:07 PM.

#765 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 26 July 2011 - 03:12 PM

full screen ili window?

#766 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 26 July 2011 - 03:24 PM

Koje god Nidžo opet je ista stvar! Proveravao sam i u windowed modu i fullscreen i opet isto!

#767 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 26 July 2011 - 03:53 PM

drajveri za grafiku?

Da li si probao da iskljucis zvuk i vidis kako se ponasa?

Da li si probao skroz default sim kako se ponasa?

Koji weather program koristis? da li si ga podesio optimalno?

Koji je problem sa FSX instalacijom?

#768 Kristian

Kristian

Captain

• Members
  • 509 posts

Posted 26 July 2011 - 04:08 PM

Idemo redom od poslednje pitanje na šta se osećam :D Haha šalim se,to za FSX ću srediti sa Ivanom doćiće on kod mene nije problem.Ovako
1.Driveri su novi skinuti nema da fali
2.Zvuk uključen/isključen isto je
3.Šta god ada izaberem posle par spuštanja FS-a se dešava isto,bilo to QW757 i Imagine Sim KLGA ili C172 na LYVR default isto je nakon par spuštanja fs-a
4.Vreme nema veze sa taim,koristim ili default weather eingine sa IVAP-a ili ASE podešen skroz ok.Bilo da ima oblaka ili nema isto je(imam i hdev2)
5.FSX kad krenem da ga instaliram izbaci neki error missing file,check that file exist i to onda ja promenim obično ubacim drugu kopiju tog diska i nastavi instalaciju.Kad dođe do kraja obično mi izbaci nakon instalacije neki ....hm sad ubi me nmg se setim šta tačno ali napisaću šta čim se setim no to mi je sad manje važno kao što rekoh to ću sa Ivanom da sredim a i ako ne sredim nema veze ionako ne teram FSX nema tupka za njega :P
Dajte da rešimo ovaj problem sa seckanjem!

#769 Mateja

Mateja

First Officer

• Members
  • 33 posts

Posted 01 September 2011 - 11:41 PM

Pozdrav svima! Instalirao sam novu grafičku karticu (GeForce 550 GTX Ti) i kad pokrenem FS9, posle izbora aviona i aerodroma, kad zadam "Fly" prijavljuje mi gresku i FS se ubije. U izvestaju pominje neki dll ali nemam pojma o čemu se radi. Da li neko zna šta je u pitanju? Hvala na pomoći unapred?

#770 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 01 September 2011 - 11:45 PM

Probaj da procitas koji dll se pominje. Ako si u mogucnosti probaj da vratis staru graficku, cisto da iskljucis to kao problem, ili potvrdis.

Da li si reinstalirao drajvere za graficku?

#771 Mateja

Mateja

First Officer

• Members
  • 33 posts

Posted 02 September 2011 - 10:26 PM

U izveštaju piše "gdiplus.dll". Pre ove grafičke imao sam ATI. Reinstalirao sam stare drajvere i sve u vezi sa starom grafičkom, a instalirao sam drajvere za novu karticu.

#772 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts

Posted 02 September 2011 - 11:48 PM

Stavi neke druge drajvere, na NVIDIA sajtu imas arhivu, pa skini bilo koji.

#773 Boris Gacinovic

Boris Gacinovic

Captain

• Members
  • 117 posts
  • VATSIM ID:1172024

Posted 20 October 2011 - 12:34 AM

Pitanje za ljude koji koriste HDE_2.0:
Da li vam se desava da teksture neba nekad zabaguju i prikazu kao boje na paleti ali bukvalno? Posto vidim zelenu, plavu, crvenu i zutu umesto tekstura neba. Sve mi se cini da cu preci nazad na REX iako je ovaj freeware jako dobro uradjen.
Btw, problem mi se desava i kada iskljucim render glow u sun effect cfg. Prvo sam mislio da je do toga ali ocigledno nije :(

FS9 koristim.

#774 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 20 October 2011 - 01:47 PM

Ja ga koristim i nemam nikakvih priblema. Imas negde da skines i noviju verziju tih oblaka, mislim da je 2.5. I oni mi lepo rade.

#775 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 21 October 2011 - 12:45 PM

Pitanje za ljude koji koriste HDE_2.0:
Da li vam se desava da teksture neba nekad zabaguju i prikazu kao boje na paleti ali bukvalno? Posto vidim zelenu, plavu, crvenu i zutu umesto tekstura neba.

FS9 koristim.

Ja koristim istu stvar bez ikakvih problema. Meni ipak vise lici na pregrevanje graficke kartice, nego na bilo kakav softverski problem.
Skini Nvidia inspector, ako imas Nvidia karticu, ili GPUz ako imas Ati Radeon, pa vidi kolika je temperatura kad se to desi. Cisto da izbacis tu mogucnost pregrevcanja, ako je to problem.

#776 Boris Gacinovic

Boris Gacinovic

Captain

• Members
  • 117 posts

Posted 21 October 2011 - 01:57 PM

Ja koristim istu stvar bez ikakvih problema. Meni ipak vise lici na pregrevanje graficke kartice, nego na bilo kakav softverski problem.
Skini Nvidia inspector, ako imas Nvidia karticu, ili GPUz ako imas Ati Radeon, pa vidi kolika je temperatura kad se to desi. Cisto da izbacis tu mogucnost pregrevcanja, ako je to problem.

Da napomenem jos da se problem sa obojenim nebom desio kada je vreme u simulatoru bilo 12:45am pa sve do zore tako bude. Pre 12:15 am je nebo normalno crne boje. I to se boja preliva iz zapada i reflektuje na oblake. Menjao sam vreme i gasio renderglow jer mi sve izgleda kao da je to neka nijansa od sunca jer pred sam izlazak sunca problem nestane.
Za sada mi je problem resen 99% uz pomoc REX tekstura, a ovaj 1% je parcence neba takodje na zapadu na kome je ostala zelena boja.

Na GPUz mi izbaci 49C na pmdg 737 stormy weather.

Ne smeta meni ako ostane ovo parce ali mi je bas smetalo da celo nebo bude na LSD.

#777 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 21 October 2011 - 08:07 PM

Aha...pa tebi teksture fale. Nisam pored kompa gde mi je simulataor pa di tacno kazem koje. Ali definitivno je to. Jer se desava u odredjeno i iskljucivo u odredjeno vreme, u somulatoru.

Skini sa Avsima ili Flightsima, fajl "soft horizon". Prekopiraj teksture neba iz njega u FS, a onda zvizni preko HDE 2. Tako ce od soft horizon ostati nocne teksture, one koje ti fale, a ostale ces imati od HDE 2.

Problem resen. ^_^

Edited by dallyborr, 21 October 2011 - 08:08 PM.

#778 Boris Gacinovic

Boris Gacinovic

Captain

• Members
  • 117 posts

Posted 21 October 2011 - 09:36 PM

Aha...pa tebi teksture fale. Nisam pored kompa gde mi je simulataor pa di tacno kazem koje. Ali definitivno je to. Jer se desava u odredjeno i iskljucivo u odredjeno vreme, u somulatoru.

Skini sa Avsima ili Flightsima, fajl "soft horizon". Prekopiraj teksture neba iz njega u FS, a onda zvizni preko HDE 2. Tako ce od soft horizon ostati nocne teksture, one koje ti fale, a ostale ces imati od HDE 2.

Problem resen. ^_^

Uuu pa imam taj soft horizon ali mi nije ubacen u fs. Znam da si o tom soft hr. pisao u nekom postu pa sam ga skinuo jos odavno.
Ne znam kako to moze da fali jer koristim HDE, a REX za rwy, taxiway i water textures iskljucivo. Nego nije bitno sad.
Hvala Dalibore :D

P.S. Ajooj, evo ih sunset teksture u softhr07, pa to mora da bude to onda :D

Edit: Ponudio mi samo 1 fajl za overwrite, definitvno je to :))))

Edited by Boris Gacinovic, 21 October 2011 - 09:38 PM.

#779 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 21 October 2011 - 09:58 PM

Trebalo bi da je to u pitanju, jer u FS-u je cekirano da pretapa teksture neba iz jedne u drugu. Pa kad naidje na neku koja nevalja ili vec sta, on stavi neku boju sacuvaj boze.

Ja sam imao taj problem odavno isto sa nekim teksturama neba. Neznam sad ni koje su tacno, ali nebitno, pa mi se desavalo da nocu vidim neko plavicasto svetlo, kao aurora borealis. U prvi mah sam i pomislio da je to... :mrgreen: ...dok nisam skapirao ustvari da su teksture u pitanju.

#780 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts

Posted 21 October 2011 - 10:16 PM

E da jos jedna stvar...mnogo ljudi skida HDE 2 za FSX, ne obracajuci paznju na verziju, pa ga stavi u FS 2004. Pa kad startuju simulator, a ono zestoka psihodelija na nebu. Sve zivo u duginim bojama.

FSX koristi 32bit-ne teksture za nebo a FS2004 24bit-ne. Zbog toga alfa kanal u teksturama zna da napravi cirkus.

U sustini te teksture jesu male...na oko, ali sta samo jedna tekstura radi, u kombinaciji sa grafickom karticom naravno, je prava nauka verovao ili ne.

Posted Image

...evo cisto da svima bude jasnije sta je sta u jednoj teksturi, a ima ih 140.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users