Jump to content

Photo

FS9 problemi

• Please log in to reply
830 replies to this topic

#1 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 28 January 2007 - 07:44 PM

Sve je lepo radilo ali otkad sam instalirao ATR72 od flightone FS se gasi iz cistog mira.
Znaci instalirao sam atr72 i dok letim snjim posle jedno par minuta fs se ugasi i vrati me na destop i to bez poruke "Fs encoured a problem and need to close.."
Znaci resio sam da ga desinstaliram i to uradim na "uninstall".
Ali problem se sada nastavlja nezavisno od aviona, verovatno kad sam instalirao ATR72 nesto se promenilo u FS-u.
E pa moje pitanje glsi : Moze li se nekako vratiti na starije stanje fs a da se ne koristi system restore sto i onako mislim da ne bih funkcinisalo :ranting:
ILI imali neko drugo resenje jer sam vec 3 puta reinstalirao ceo sustem zbog problema sa FS-om. I tek sam sad uvideo da to nije resenje :eek:

Hvala unapred svima.

#2 Vuk

Vuk

Captain

• Members
  • 424 posts
  • Interests:3D Modeling,Sound editing
  • VATSIM ID:967140

Posted 28 January 2007 - 10:12 PM

Probaj da staviš novi FSUIPC ...Meni se slično dešavalo sa PMDG 737 ali kada sam stavio novi FSUIPC proradilo je sve ok

http://www.schiratti.com/dowson.html

ako nije to onda možda je licenca u pitanju...makni Flight One proizvode,možda upali.. :dntknw:

#3 Leteci Holandjanin

Leteci Holandjanin

Captain

• Members
  • 323 posts
  • VATSIM ID:979326

Posted 28 January 2007 - 10:50 PM

Pozdrav Deki,
Resenje za tvoj problem verovatno ima kolega Jacimovic JAT688 :sup:
Poz

#4 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 01 February 2007 - 08:38 PM

Hvala obojicama :)
Nasao sam resenje i prosto neverovatno!!
Mozda ce pomoci i drugima.
Evo, bitcommet je problem. Nekoliko puta sam ga instalirao i desinstalirao i kad god sam koristio bitcommet i odmah posle upalim fs on mi se gasi u sred leta. A kad desinstaliram bitcommet sve je ok i to sam probao 5 puta i stalno tako.
ZNACI gazite bitcommet :P

#5 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts
  • Interests:Computer Engineering

Posted 02 February 2007 - 03:36 AM

Ja imam bitcommet i nemam problema sa FS-om...desi se ponekad da ne mogu pokrenut FS ali nikad npr da vec upaljen se ugasi.
Stvar je u tome shto BitCommet trosi mnogo resursa zbog same prirode programa i svog nacina rada...

Pozdrav
Marko

#6 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 02 February 2007 - 08:36 PM

probajte BITLORD meni sve radi bajno

#7 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 02 February 2007 - 08:49 PM

probajte BITLORD meni sve radi bajno

I ja ga koristim na Danilovu preporuku i nemam problema sa njim uopste.

#8 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 02 February 2007 - 09:16 PM

Danilo nema pojma :down:

#9 Vuk

Vuk

Captain

• Members
  • 424 posts

Posted 08 February 2007 - 01:50 AM

Par puta mi se već desilo da mi se usred descenta (uglavnom tada) brzina zabode na 0 IAS ali .mach i dalje radi!!U stvari u roku od 1 sekunde sa nominalne brznine (230 recimo) se svuče na 45,jer ispod toga i ne prikazuje...Posle nekog vremena (od 2 sekunde pa do 1 min) sve se vrati kako jeste,ali ume da bude neprijatno (AT grune N1 na 100% i eto ga OVERSPEED ako se ne reaguje brzo).
E sad to mi se desilo pre godinu dana jedanput,pa ona zimus jednom i evo juče opet...i na PMDG i na 737 iz FSa..U međuvremenu je promenjena i ploča i procesor i formatiran HD ceo..tko da nema šanse da je do hardwera....DA ja nisam prevideo neku proceduru...neverujem,juče jesam leteo kroz oblake ali sam imau upaljen ceo "komplet" za grejanje..
Pitanje: jel se još nekom ovo dogodilo,i šta bi bilo mudro tada ( ako ej event u toku) raditi??Zanima me jer se primiče subota, a marfi nikada nespava! I ako neko ima ideju da li da čačnem nešto negde (tipa FS.ini ili .cfg i slično) i sredim to

#10 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 08 February 2007 - 02:35 AM

:bang: Kolega...sami ste rekli..."zimus" :D
Pretpostavljam da koristite Active Sky mada i da ne koristite stvar je jednostavna...ono shto vam se desilo nije nikakav bug ni bilo shta vec jednostavno zaledila vam se pitot cev :D eto
To vam se desava kada je TAT izmedju +2 i -2 a prolecete kroz oblake ili maglu ili sl...

Pozdrav
Marko :hypocrite:

#11 Nenad Marcetic

Nenad Marcetic

Captain

• Members
  • 649 posts
  • VATSIM ID:980829

Posted 08 February 2007 - 08:53 AM

Evo reeseeenja!
Cinjenica je da se i meni ovo desilo par puta, i uvek sa, bio pomalo zbunjen. Tada sam i primetio da mi anti-ice nije bio ukljucen. Sada sam barem siguran u ono sto sam i sumnjao, zaledjivanje u descentu...

#12 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 08 February 2007 - 09:18 AM

Flight Simulator ima taj nedostatak takodje; iako je pitot heat ukljucen (sto bi trebalo da resi problem), brzina zna da pada na 0 odnosno da simulira ledjenje pitot cevi sve dok ne ukljucis Anti-Ice (grejanje napadne ivice krila, horizontalnog i vertikalnog stabilizatora), i Grejanje usisne cevi motora. Nije mi jasno zasto to tako radi, ali jednostavno radi.

Najverovatnije je u pitanju cinjenica da je to kod payware aviona takvo jer oni zaobilaze FS default stvari. Ako se dobro secam, FS sam po sebi ni nema ANTI ICE, nego samo pitot heat? a? Mozda i gresim....

#13 Vuk

Vuk

Captain

• Members
  • 424 posts

Posted 08 February 2007 - 12:29 PM

Drugim rečima...da držim uključen i wing i engine anti-ice non stop a ne samo kada sam u oblacima ,magli i sl...?
Jer izgleda da je to to ..FS nešiša baš mnogo PITOT grejače...
Dobro..uključiću ih onda pa nek ide život.. :D

Hvala momci..

#14 Bojan Radulovic

Bojan Radulovic

Captain

• Members
  • 1,199 posts
  • Interests:Basketball and Flying
  • VATSIM ID:967778

Posted 08 February 2007 - 01:48 PM

Za svaki slucaj uzmi jedan "radijator" sa sobom cisto da se nadje, nikad se ne zna :mrgreen:

#15 Marko Tomasevic

Marko Tomasevic

Captain

• VIP Members
  • 1,525 posts

Posted 08 February 2007 - 02:16 PM

Pitot heat oce radi u default...znam sigurno da oce u recimo Layerjet a u druge ocito nece...Wing anti-ice i to ce reshi problem...kada vidite temperatura izmedju +2 i -2 a da ima vani water-vapour paliiii :D

Pozdrav
Marko

#16 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 11 February 2007 - 11:45 PM

Hajde ljudi da napravimo recimo ovde mesto za resavanje problema vezane za fs2004. Mozemo ih numerisati kao naprimer prvi problem fs1. fs1 je u pitanju cudan crash fs-a usred leta pojavi se poruka koja glasi u kratko " Fs encoured a problem and need to close ....". I to bez pravila vremena moze posle 1 min a moze posle 30 min itd. Hajde ako neko ima resenje za ovo neka kaze. POMOZI DANILO ti sigurno znas :cry2:

Ako neko ima neki novi problem neka ga opise pod fs2.

Ako se neslazete s ovom idejom onda nista ali ja mislim da moramo nekako da ih resavamo jel ih ima na gomilu vidim po vama a i po drugim forumima. A tek za FSX :blink:

Hvala unapred za pomoc. :)

#17 captain

captain

First Officer

• Members
  • 41 posts
  • VATSIM ID:996476

Posted 12 February 2007 - 01:56 AM

Ne znam resenje za tvoj problem jer moze da ih ima na hiljade... Nedostatak memorije,recimo.

U sustini rekao bih da je ovo dobra stvar, ako je neko stvarno imao neki problem sa FS9 ( siguran sam da ih svi imamo) i nasao je resenje za isti, trebalo bi da to podeli sa svima ostalima (ako resenje postoji) pre nego sto mi ostali, pristupimo najdrasticnijim koracima kao sto je reinstalacija Windows-a, recimo.

Takodje sam sasvim siguran da diskusija po ovom pitanju treba da se vodi u Software odeljku ovog foruma :P

Pozdrav!

#18 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 12 February 2007 - 02:50 PM

Ne verujem da je memorija jer imam 1GB i testirao sam je sa everest programom i sve je ok. Mislim da je neki add-on sad koji ?? :blink: Imam ih dosta ali onaj koji mi je zagorcao zivot jeste 727 flight1 koji prepoznaje license! Pa mi je poslao poruku da license nije u redu i da fs mora da zatvori. I taj problem sa resio sa system restore. A sad neznam sta je??

Ako i vi imate pitanja postavite ih dosta njih znam da ih resim :P

#19 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 12 February 2007 - 04:17 PM

Problem "FS encountered a problem and needs to close" moze biti rezultat milion razlicitih stvari. Recimo da je neki scenario lose uradjen, pa uzrokuje memory leak, mozes imati 512MB, a mozes imati i 4GB ram-a pa ce opet posle nekog vremena jednostavno puci. Isto vazi i za avione, koji jednako tako mogu imati u sebi skrivenu manu koja uzrokuje slicne probleme s' vremena na vreme. Recimo, 727 ima ugradjeni TCAS koji vrlo lako moze da ubije FS ako letis online. Pa ti se desi da spojis generator na glavni AC bus, to upali Tcas, i onda crash.
Naravno, ako je jos i not-so-legalna verzija nekog addon-a, sansa da nesto ne valja postaje utrostrucena. Squawkbox, sam po sebi isto tako zna da bude uzrok problema. Interesantno, recimo, ako letim sa 727, Aktiv skaj apdejtuje weather, a istovremeno neko dodje online (sto SquawkBox javi onim zvukom), FS ce prestati ra radi i ubrzo potom prijaviti "Encountered a problem". Ista stvar mi se desavala kada letim u Ameriku, jer sam nesto cackao kod scenarija, pa svaki put na stazu 22R u JFK, kada slecem na 1000ft AGL FS pukne. Bez obzira na avion kojim letim.

Iz teksta se vadi zakljucak da "fs1" problem moze biti toliko raznovrstan da je potpuno besmisleno kategorizirati ga po nekom kriterijumu. S' druge strane, ako pogledas u Event Viewer-u tacno sta je uzrokovalo problem, mozda od toga bude vece koristi (Start > Settings > Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer > Application)

Tol'ko od mene, za sada.

#20 dekideks

dekideks

Senior First Officer

• Members
  • 90 posts

Posted 11 March 2007 - 08:13 PM

Da Ivane u pravu si za memoriju primetio sam da za neke scenery PF memory (u task manager pa perfomance) se strasno brzo napuni i predje 1.7GB i tada fs uspori i ponekad se ugasi. A ponekad mogu da letim preko 10 sati i nista ostaje ispod 900MB. Jeli si na to mislio?

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users