Drage kolege, problem ce biti malo nasiroko objasnjen i probacu ti iz tri primera da objasnim sta se desava..
1.Kad upalim FSX i izaberem avion i grad iz kog cu leteti kliknem na dugme FLY on redovno udje u igricu, pokaze avion i aerodrom, moze da se konektuje na Vatsim i Acars moze da se konektuje na FSX, ALI na avionu pola stvari ne radi: joytsik, push-back (krene napred), trim.... ne moze da se upravlja sa njime i to vazi za sve avione. U meniju Tools stoji FSUIPC ali kad kliknes na njega nista se ne desava.
2. Kad izbrisem FSUIPC iz foldera Modules, onda FSX radi kako treba, avioni rade kako treba, moze da se konektuje na Vatsim, ali ne mogu da se konektujem sa Acarsom na FSX posto nemam FSUIPC
3. Kad upalim FSX i izaberem ili ne avion ali NE izaberem grad iz kojeg cu poleteti nego kliknem direktno na FLY, onda on kad udje u igricu i krece iz "leteceg" polozaja, onda je sve u redu, avioni rade, Acars radi, u meniju Tools stoji FSUIPC i kad kliknem na njega on radi tj. izbaci prozor za podesavanje.
.....Probao sam da ubacim par verzija FSUIPC-a (4.30, 4.70, 4927, 4936) uvek isto, menjao fsx.cfg imam stari(backup) i preko sajta(Bajote) sam podesavao, uvek isto... iskjlucio sam sve Add-onn Scenary-je, i uvek isto, reintalirao SP/2 , jedino jos da FSX reinstaliram ali ne znam sta cu dobiti sa tim jer kad FSUIPC nije instaliran on radi perfektno.a i ima 85gb(ko ce to sve ponovo instalirati) .
....Eto to je otprilike to, ako mozete pomazite, gledao sam po furumima ali slaba vajda, nisam nasao nista ......jedino da mi nek posalje svoj folder Modules( nije velik) pa da vidim mozda mi neki .DLL nedostaje pa zato pravi problem u komunikaciji FSX-FSUIPC-Scenary.