Jump to content

Photo

MIG-21 MF FSX verzija

• Please log in to reply
47 replies to this topic

#1 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 03 July 2011 - 07:25 PM

Jos jedna jako dobra free verzija MiG-a 21 istog autora koji je uradio i MiG 21 F-13 od pre dve godine ako se ne varam. Download i video na sledecem sajtu http://migsim.ic.cz/index.html.

Pozz

Edited by =SE=Doga, 03 July 2011 - 07:25 PM.

#2 Mig 21bis

Mig 21bis

Captain

• Members
  • 124 posts

Posted 04 July 2011 - 01:25 AM

Jos jedna jako dobra free verzija MiG-a 21 istog autora koji je uradio i MiG 21 F-13 od pre dve godine ako se ne varam. Download i video na sledecem sajtu http://migsim.ic.cz/index.html.

Pozz

dal radi na FS2004??? :D

#3 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 04 July 2011 - 11:54 AM

Na zalost jos uvek nema BIS-a iz nase radionice :cry2: , pa se moramo zadovoljiti i sa ovom , na prvi pogled, veoma dobrom verzijom MF-a. Ako ovako nastavi verovatno ce sledeci projekat g-dina Jurcage biti i BIS i UM verzije koje ce, nadam se, biti jos bolje. :sup:

Evo par prvih utisaka. Imam problem sa kormilom visine, efekat povlacenjem palice ka sebi minimalan, ne mogu da uzletim , niti da uradim petlju niti da sletim (nisam gledao uputstvo mozda negde i gresim).
U VC-u mi deluje da su svi okviri veoma debeli a i nedostaje fotorealisticnosti, takodje efekat turbulencije na kokpitu nije za pohvalu.
Zvuk se mora preuzeti od F verzije, uputstva su na ceskom i naravno nedostaje repaint za SFRJ, SRJ i Srbiju :D

#4 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 04 July 2011 - 12:38 PM

Interesantno da smo imali samo 6 komada verzije MF ev. br. 22865-22870, i tri komada su isecena po sporazumu o ogranicenju naoruzanja.

#5 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 05 July 2011 - 10:26 PM

Najnovijom zakrpom problem resen. Ljubiteljima "let lampe" bi ovaj model trebao da pruzi zadovoljstvo.

PS
autor je najavio jos neka poboljsanja

#6 Luka

Luka

Senior First Officer

• Members
  • 73 posts

Posted 05 July 2011 - 11:58 PM

^ Jirčaga se 3 godine muči da što vernije odradi MiG-21MF, i sad neki ekspert-Bob za 3 dana sve to "popravi" instrumentima sa F-4 i F-86... Idiotizam.
:down: :death: :ranting:

#7 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 06 July 2011 - 12:08 AM

Da, 2D kokpit veze nema sa MiG 21, kao sto rece Luka. Ovaj tip nije uopste bio u timu koji je radio MF-a. Ne znam sta i koliko je promenio u odnosu na originalnu verziju ali ja tek sada mogu koristiti ovaj model. Nadam se da ce Jurcaga odraditi sve u potpunosti.

#8 Luka

Luka

Senior First Officer

• Members
  • 73 posts

Posted 06 July 2011 - 05:20 PM

Meni je u originalnoj verziji nekako uspelo da poletim i upravljam... ali sam se ubrzo slupao. :huh:
Jel neko raspoložen za farbanje?
MiG-21MF_paintkit.rar (11Mb): http://www.megaupload.com/?d=I412KEAK

#9 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 07 July 2011 - 01:37 AM

22870 SRJ za pocetak dok neko ne uradi bolje :)

Posted Image

ostatak ovde

Ja na 3km ne mogu da se odlepim, a i kada sam u vazduhu veoma malo mogu dobiti na visini, o sletanju ni ne pomisljam.
Ne znam u cemu je problem, kod ostalih izgleda funkcionise dobro. Ni na forumima nisam video da se neko zali :dntknw:

#10 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 07 July 2011 - 01:56 AM

Ako slucajno ima takvih koji ne stoje bas najbolje sa ceskim evo male pomoci :bash: Zapustanje motora

Edited by yufighter, 07 July 2011 - 01:59 AM.

#11 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 07 July 2011 - 05:39 AM

DOWNLOAD na link u potpisu

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pozdrav!

#12 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 07 July 2011 - 03:46 PM

SPRD 99

Najnoviji, originalni, apdejt omogucava koriscenje uredjaja za kratko poletanje :1eye: (valjda cu konacno uspeti da se odlepim od piste) :naughty:

#13 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts

Posted 07 July 2011 - 05:46 PM

Probaj da ukljucis flapsove na poziciju za poletanje preko komande (dugmica) u levom delu kabine posto default keymap flapsova ne reaguje na ovu komandu. Verovatno je to problem sto ne mozes da poletis bez flapsova.

Pozz!

Edited by =SE=Doga, 07 July 2011 - 05:46 PM.

#14 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 07 July 2011 - 09:48 PM

Izgleda da isti problemi muce i mene i Luku, ali ne znam sta je u pitanju. Probao sam sve te kombinacije, zadavanje komandi sa tastature, dzojstika ili samo preko misa u samoj kabini. Vizuelno se svaka komanda manifestuje i sve ostalo finkcionise samo sto je manifestacija u dinamici leta nikakva. Jednostavno kao da ima neki limiter koji nedozvoljava da odreaguje. Reaagovanje na guranje palice od sebe je malo bolje ali ni to nije dobro. Flapsovi u poziciju za poletanje odmah obaraju nos na dole i u letu i kada rulam. Kada ih stavim u poziciju za sletanje onda me prikuju za pistu kada rulam a u letu me obaraju na dole i nemam sanse da se iscupam. Reagovanje flapsova i kormila visine nije u redu, na svim drugim modelima mi sve savrseno funkcionise. Uspem da poletim (nezavisno od flapsova) jedino sa aerodroma Ponikve iz kursa 11 (duga pista i na kraju padina, kao sa nosaca aviona). Danas sam stavio i ovaj novi aircraft.cfg fajl koji je danas Jurcaga postavio ali nikakva promena. Startovao i brzim startom i prema uputstvu sa videa i ne vredi. Vidim da su i na drugim forumima to prijavljivali ali resenja za sada niodkud.

#15 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 07 July 2011 - 10:01 PM

Ovaj model MF-a me zaintrigirao pa sam malo potrazio o njihovom koristenju u nasoj avijaciji i [url=http://www.odbrana.mod.gov.rs/arsenal/arsenal032/11-22_superson_avijacija.pdf]odavde mozete preuzeti jedan interesantan clanak. :specool:

Pitanje za admina, uvecini slucajeva ne mogu naknadno da editujem moje postove, koristim operu, da nije zbog toga? :???:

Edited by yufighter, 07 July 2011 - 10:03 PM.

#16 Nikola

Nikola

Captain

• Members
  • 3,030 posts
  • VATSIM ID:951874

Posted 07 July 2011 - 11:31 PM

Nije, postovi mogu da se edituju samo 5 minuta, posle toga vise ne. :)

#17 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 07 July 2011 - 11:50 PM

Nije, postovi mogu da se edituju samo 5 minuta, posle toga vise ne. :)

Zato sluzi preview - da vidis kako poruka izgleda pre nego sto kliknes na ADD REPLY :)

#18 yufighter

yufighter

Captain

• Members
  • 259 posts

Posted 08 July 2011 - 12:41 AM

Jedini nacin da ovu pticu regularno odlepim od piste :plane:

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#19 yufighter

yufighter

Captain

• Members