Jump to content

Photo

Problemi sa AI trafficom

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts
  • VATSIM ID:1006317

Posted 09 February 2011 - 06:04 PM

Koristim fsx. Imao sam default AI traffic pa sam instalirao Traffic X koji nije radio. Deinstalirao sam ga i posle toga i pored podesavanja AI default na 100 i nista. Instalirao sam ultimate traffic 2 i opet isti problem, nema aviona nigde. U cemu je problem? Kao da je sa deinstalacijom pobrisan sav AI traffic. Mozda treba da se izmeni fs.cfg? Pomagajte kolege...

Hvala!

#2 bj7999

bj7999

Senior First Officer

• Members
  • 93 posts

Posted 09 February 2011 - 07:49 PM

Meni se desila sledeca stvar:
ima AI traffic-a, ali je bio nevidljiv. Onda sam ceprkao malo u opcijama za grafiku i ustanovio da je tamo bio problem.
Da li uopste nema nicega ili je problem slican mom?

#3 bj7999

bj7999

Senior First Officer

• Members
  • 93 posts

Posted 09 February 2011 - 08:35 PM

e da, svi inst. paketi AI traffic-a naprave od default AI traffic-a backup file. Tako da to moras naci i reimenovati u bgl i onda ce se povratiti.
A sto se UT2 tice - traffic se pojavi posle 15ak-20 sekundi posto pokrenes "free flight".
Proveri u kakvom stanju su baze UT 2 i da li si ih enable-ovao.

I jos nesto - folder aviona od UT2 paketa je u SimObjects/UT2 Aircraft. Trebalo bi da su ti svi avioni tu.
A "database" folder je u Docs and Sett/User/App Data/Flight1Software/UT2/Databases. Tu treba da postoje bar 2 fajla - UT2Weekly_Official.db i UT2Daily_Official.db

Edited by bj7999, 09 February 2011 - 08:38 PM.

#4 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 09 February 2011 - 09:12 PM

e da, svi inst. paketi AI traffic-a naprave od default AI traffic-a backup file. Tako da to moras naci i reimenovati u bgl i onda ce se povratiti.
A sto se UT2 tice - traffic se pojavi posle 15ak-20 sekundi posto pokrenes "free flight".
Proveri u kakvom stanju su baze UT 2 i da li si ih enable-ovao.

I jos nesto - folder aviona od UT2 paketa je u SimObjects/UT2 Aircraft. Trebalo bi da su ti svi avioni tu.
A "database" folder je u Docs and Sett/User/App Data/Flight1Software/UT2/Databases. Tu treba da postoje bar 2 fajla - UT2Weekly_Official.db i UT2Daily_Official.db

Databases folder ne postoji a ni dva fajla. Uspeo sam da vratim stari AI Traffic, ali UT2 ne radi a u meniju FSX gde je Addon (tamo gde je fsuipc) ne postoji link ka UT2 gde treba da se enable-uje UT2. Inace svi avioni su tu ali ni posle 20 sekundi se ne pojavljuje UT2 traffic.

Databases folder ne postoji a ni dva fajla. Uspeo sam da vratim stari AI Traffic, ali UT2 ne radi a u meniju FSX gde je Addon (tamo gde je fsuipc) ne postoji link ka UT2 gde treba da se enable-uje UT2. Inace svi avioni su tu ali ni posle 20 sekundi se ne pojavljuje UT2 traffic.

Da li treba u UT2 nesto podesavati i dodavati avione ili on to sam odradi?

Da li treba u UT2 nesto podesavati i dodavati avione ili on to sam odradi?

I jos nesto, uvek mi pri startovanju simulatora izbaci poruku za UT2 da proizvod treba registrovati pre nego ga probam-koristim. Nigde nema opcije za registraciju.

#5 bj7999

bj7999

Senior First Officer

• Members
  • 93 posts

Posted 09 February 2011 - 09:21 PM

Po default instalaciji on to sve sam mora odraditi. Cudno je sto kod tebe ne postoje ta dva fajla, jer se bas u tim fajlovima nalaze fl.planovi, umesto u bgl kao do sada.
Ne treba nista da stavljas u add on dir. Bukvalno sve sam mora da odradim i poveze se sa FSX-om.
Koja verzija UT2 je u pitanju?

Savet - potrazi u zalivu Ultimate traffic II (ne 2) :)

(UT2 koristi potpuno drugaciji metod za AI - iz *.db fajlova kupi informacije, pa ih naknadno ubacuje po pokretanju simulatora, otud kasnjenje od 20ak sec na pocetku.)

#6 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 09 February 2011 - 10:02 PM

Po default instalaciji on to sve sam mora odraditi. Cudno je sto kod tebe ne postoje ta dva fajla, jer se bas u tim fajlovima nalaze fl.planovi, umesto u bgl kao do sada.
Ne treba nista da stavljas u add on dir. Bukvalno sve sam mora da odradim i poveze se sa FSX-om.
Koja verzija UT2 je u pitanju?

Savet - potrazi u zalivu Ultimate traffic II (ne 2) :)

(UT2 koristi potpuno drugaciji metod za AI - iz *.db fajlova kupi informacije, pa ih naknadno ubacuje po pokretanju simulatora, otud kasnjenje od 20ak sec na pocetku.)

hvala. inace imam ut 2

#7 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 09 February 2011 - 10:43 PM

Kad instaliras UT2 startujes program da bi ti odradio update database i flight sheddule. Onda tu imas raznih podesavanja od % vidljivosti pa do Time Zone...

Pozdrav!

#8 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 13 February 2011 - 01:00 PM

Kad instaliras UT2 startujes program da bi ti odradio update database i flight sheddule. Onda tu imas raznih podesavanja od % vidljivosti pa do Time Zone...

Pozdrav!

Jos jedan problem se pojavljuje. Kod UT2 avioni normalno idu do praga piste i tu nestaju. Nema sletanja (vidljivih), a ni poletanja. Avioni u vazduhu su ok. Da li program tako radi ili treba nesto da se podesi? Moze li mi neko dati savet?

Milan

#9 Banjo

Banjo

Captain

• Members
  • 384 posts
  • VATSIM ID:1074685

Posted 13 February 2011 - 05:14 PM

Jos jedan problem se pojavljuje. Kod UT2 avioni normalno idu do praga piste i tu nestaju. Nema sletanja (vidljivih), a ni poletanja. Avioni u vazduhu su ok. Da li program tako radi ili treba nesto da se podesi? Moze li mi neko dati savet?

Milan

Imaš u opcijama programa /Utilities/In Game Settings

Posted Image

Pozz

#10 bj7999

bj7999

Senior First Officer

• Members
  • 93 posts

Posted 14 February 2011 - 01:25 AM

Mislim da ta podesavanja nemaju nikakve veze sa problemom koji se javlja, ali ok...
Cudno je sto se to desava. Pogotovo da avioni postoje ali da ne polecu/slecu.
Probaj na nekom vecem aerodromu... Mozda je problem u afcadu.

#11 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 14 February 2011 - 11:36 PM

Mislim da ta podesavanja nemaju nikakve veze sa problemom koji se javlja, ali ok...
Cudno je sto se to desava. Pogotovo da avioni postoje ali da ne polecu/slecu.
Probaj na nekom vecem aerodromu... Mozda je problem u afcadu.

iSTO SE DESAVA I NA VECEM. kAKO DA RESIM PROBLEM KOLEGA? MALO ZNAM O AFCADU...

#12 bj7999

bj7999

Senior First Officer

• Members
  • 93 posts

Posted 16 February 2011 - 04:10 AM

Ovako:
1. Kad slete, nemaju gde da se "parkiraju", jer su svi gate-ovi, ramp-e vec zauzete.
2. Radijus parkinga/gate-a je manji nego sto odgovara avionu.

Jedno od resenja je da uz npr Airport Design Editor 9X otvoris bgl fajl aerodroma (npr AF2_LYTV.bgl ili vec neki naziv slican tom) i onda da proveris koliki je radijus svakog gate-a/ramp-e. To sto se tebi desava se meni desilo Qantas-ovom A380. Sleti na default LYBE, skrene na taxiway, ali odmah potom nestane, iz razloga sto nisam imao ni jedan gate koji ima radijus od bar 36 metara koji je potreban kako bi se A380 parkirao na njega.

Nadam se da ce ovo pomoci, jer nemam ni pribliznu ideju sta bi drugo moglo da bude u pitanju.

#13 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 16 February 2011 - 09:59 AM

Imas jedan drugi, odlican paket, Morten's AI 2.2, mislim da radi i na FSX. Ima jako puno kompanija iz celog sveta, jako je veliki paket i pre svega odlican. Doduse planove leta sam apdejtujes i to je to. Ja ga takodje koristim i mogu ti reci da je super.

#14 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 16 February 2011 - 01:49 PM

ja ga isto koristim i stvarno je odlican, mada mi ovaj bode oci a nigde ga nema u zalivu :(
http://www.airnavsystems.com/

#15 Sava

Sava

Events Coordinator

• Administrators
  • 1,592 posts
  • VATSIM ID:1109329

Posted 16 February 2011 - 02:13 PM

A da letite online umesto da bockate brojeve 1,2,3 i tako pricate sa atc?

#16 Nemanja Djuric

Nemanja Djuric

Captain

• Members
  • 539 posts
  • VATSIM ID:975056

Posted 16 February 2011 - 02:17 PM

Otkrio mi je Doga tajnu, mozes da postavis taj UT, i da koristis FS INN pa da se avioni vide bas kao pravi, sa sve oznakama. A cesto oni default sqbx-ovi izgledaju odvratno.
A to za virtuelni ATC mi bas zvuci bezveze, al dobro ko voli.

#17 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 25 February 2011 - 07:44 PM

Otkrio mi je Doga tajnu, mozes da postavis taj UT, i da koristis FS INN pa da se avioni vide bas kao pravi, sa sve oznakama. A cesto oni default sqbx-ovi izgledaju odvratno.
A to za virtuelni ATC mi bas zvuci bezveze, al dobro ko voli.

UT mi je napravio problem da se rwy lights ne vide uopste. Ni VASI ni PAPI, niti Taxiway lights. Apsolutno je sve nestalo. Deinstalirao sam UT2, ali nije sve direktorijume uklonio. Reinstalirao sam REX texture ali opet nema nigde svetla na pistama.

Molim kolege da mi pomognu. HVALA.

Milan

#18 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts

Posted 25 February 2011 - 08:55 PM

Takodje nema ni Sunca kad je dan. Ne znam kako se sve izgubilo...

#19 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 26 February 2011 - 04:52 AM

A da zviznes REX preko svega toga...

Ultimate traffic...cim je on "ultimate", nesh se leba najesti od toga...sve to sto ima "ultimate" nije ni za onu stvar...veruj mi probao sam razne gluposti, ali ti "ultimate" su najzesci...u glupostima. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users