Jump to content

Photo

AI planes

• Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 marko mitic

marko mitic

Captain

• Members
  • 439 posts

Posted 23 January 2010 - 10:47 PM

da li neko moze detaljnije da objasni koji je program potreban da se instaliraju AI avioni i kako ide cela procedura?

#2 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 23 January 2010 - 11:18 PM

da li neko moze detaljnije da objasni koji je program potreban da se instaliraju AI avioni i kako ide cela procedura?

JFGI http://www.surclaro.com/AI_Tutorial/

#3 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 26 January 2010 - 01:32 AM

A sto bi se maltretirao svaki ponaosob, upecaj u zalivu SKAi instaliraj i imas lepo sav saobracaj offline i to lepo rasporedjen po aerodromima koja kompanija gde leti. A ima i onaj drugi paket ne secam se kako se zove, bilo je reci o tome. A ako bas hoces da ubacis neki avion da leti na odredjenoj ruti itd. za FS2004 imas Traffic Tools i slicne programe.

#4 miljan

miljan

First Officer

• Members
  • 44 posts

Posted 01 February 2010 - 06:38 PM

Mislis na onog jadnog Mortena sto je pokupio dodatke sa svih sajtova i objedinio ih pa ga sada autori tih dodataka pljuju kroz read me fajlove svojih novih projekata....
Ja licno vishe volim svaki ponaosob da skidam,oduzima vishe vremena ali npr. World of AI stalno izbacuje pakete sa novim trafficom,takodje odes na sajt Alpha India Group i skines nove trafike winter 2009/2010 i uz pomoc AI FP ubacis.Treba malo vremena dok ne udjes u cake ja sam bio samouk u svemu tome uglavnom pa znam kako je ali kad se obucis bez problema izbacujes kompanije koje sada ne lete iz Srbije ili koje pocinju da lete i to po poslednjem validnom redu letenja...Procackaj malo flightsim i avsim ima dosta dodataka za AI saobracaj ima i military paketa a svaki od njih sadrzi u glavnom i fajl o tome gde mozes naci potrebne dodatke i kako da insatliras ili ubacis.Takodje za Military traffic savetujem toplo MAIW (Military AI World)imas pakete za dosta evropskih RVa sa sve aerodromima a i jednostavni exe instaler.
CILJ:malo vishe truda mnogo validniji saobracaj
Pozdrav

#5 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 01 February 2010 - 07:19 PM

@Miljan:Ako se to odnosi na moj zadnji odgovor..
1). Ne, ne mislim na tog Mortena nego je SKAi radio totalno drugi covek...Mortena (Mortens AI) je Tosa spominjao ako se secam i to u drugom topiku totalno ali ima veze sa ovim.
2). Ubacuj kako hoces tvoj problem, znam Mitketa pa shodno tome i znam da verovatno ne voli da se smara da ubacuje svaki ponaosob, a ovako je i brze.
3). To sto se ti autori prepucavaju, je totalno nebitno za ovu pricu...njihov problem.

Ali dobro je sto si mu napisao ako hoce da se zaebava na taj nacin da ubacuje pa da ima svaki let u minut, to je ok. Ali ako nekom nije bitno, nego samo da ne bude sam na nebu, a da ima koliko toliko verodostojniji okolni saobracaj dok leti off i SKAi i Mortens AI su vise nego dovoljni.

#6 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts
  • VATSIM ID:966410

Posted 01 February 2010 - 10:15 PM

Da, nije bitno sta je taj Mortena uradio, uglavnom napravio je bolji paket od SKAI u smislu da ima vise kompanija sa azurnijim planovima leta. Ja sam prvo koristio taj SKAI paket i odlican je, al kad sam naleteo na Mortens AI SKAI je otisao u korpu. Narvno, kreirajte vas AI kako zelite, bitno je da radi.

Pozdrav

#7 miljan

miljan

First Officer

• Members
  • 44 posts

Posted 02 February 2010 - 11:45 PM

Ajd potrudicu se da ovih dana napravim jedan tutorial kako manuelno da se unosi AI traffic...Pa neka stoji tu na forumu za buduca pokolenja

Stefane ja ne znam sto se ti nalazis uvredjenim ovde.Rekao si neki drugi ne znas kako se zove pa sam ja rekao da je Morten.
Pricao sam o opcijama zao sam pomenuo sta je vishe volim i zato je BITNO jer je STVAR U OPCIJAMA...
A da i umem da citam video sam da pominjes SKAI a pricu o mortenu sam ispricao zato sto je znam pa od vishka glava ne boli...nisam znao da te je to pogodilo

#8 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts

Posted 03 February 2010 - 05:05 PM

Nisam uvredjen samo me iritira kad ljudi pisu nenadovezane postove i kad ne argumentuju ili bar navedu pozitivno vs. negativno poredjenja radi, kao sto je onaj tvoj prethodni, koji i nema bas veze sa onim sto sam napisao, pa sam ti shodno tome i odgovorio, a to si procitao.

Ok je ako ti predlozis alternativu kao sto i jesi da se manuelno ubacuju AI avioni, sasvim je ok ali i daj neki argument zasto je to bolje. A bolje je zato i zato ili nije, kao sto sam ja i napisao tamo.
Ali ako vec odgovaras na neciji prethodni post bar se nadovezi na taj post razumljivom porukom.
Opet kazem, gde sam ja spomenuo u ovoj temi MortensAI...SKAi je totalno drugo nesto, daj neku logiku malo.
Pod dva sam obrazlozio opet zasto i kako...
Pod tri to stvarno nema veze ni sa cim, ko se sa kim prepucava i totalno nebitna cinjenica za nas ovde..
I opet ne obracas paznju...Stevan, a ne Stefan...

Poenta price je:
Ako vec nesto pricas i objasnjavas, a pogotovo odgovaras na neciji post onda nek to bude smisleno, obrazlozeno i nadovezano.
Milion puta smo drvili na forumu o tome.

Edited by Nikolovski Stevan, 03 February 2010 - 05:06 PM.

#9 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts
  • VATSIM ID:971161

Posted 17 May 2010 - 11:46 PM

evo i ja sam sad otkrio woai i uz edit voice pack FS je dobio jednu novu rapidnu notu :D svoj FS sam obogatio za 350 novih kompanija lol i imam dva pitanja. 1) ja bih da izmenim flight planove, kako se i gde to odradjuje? hocu npr. da ubacim da "thai" saobraca na lybe. drugo pitanje, jel moze da se ukine orbit airlines, pacifica i world travel povraca mi se vise kad ih cujem, posebno od lendmarka.

Edited by Dule, 17 May 2010 - 11:48 PM.

#10 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 18 May 2010 - 12:07 AM

Imas program koji se zove PAI Installer a unutar njega imas TTools exe fajl koji kad pokrenes mozes da kompajliras planove leta, tj. unutar plana leta moras da imas Aerodrome, Avione i Planove leta za odredjenu kompaniju koje kad obradis preko TToolsa dobijes bgl fajl sa saobracajem za tu kompaniju koja je uvek smestena u Scenery/World/Scenery glavnog foldera FS-a. Iz gore pomenutih foldera, znaci, Scenery/Worls/Scenery imas bgl fajl koji se otprilike zove 922376547 ili tako nesto, e njega obrisi i vise neces imati saobracaj u FS-u defoltnih aviona. Ja sam to obrisao jer me je takodje nerviralo.
Sto se Thai-a tice imas vise opcija, da, ili u vec postojecem planu leta umesto recimo da slece u EDDF njega promenis u LYBE, znaci svuda u odeljku Flightplans morad promeniti EDDF u LYBE i takodje u AIrport odeljku da dodsa LYBE sa svojim koordinatama. A mozes i da lepo napravis sam poseban plna leta za kompaniju koju zelis da dolazi tj. slece i polece sa LYBE kad ti to zelis. Ja npr koristim Mortens AI 2.2 i sam apdejtujem planove leta za sve kompanije koje slecu u Beograd i Tivat.

#11 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts

Posted 18 May 2010 - 12:55 AM

hvala na iscrpnom odgovoru i nastavljamo diskusiju :mrgreen:

nemam taj 99nesto fajl, jedino slicno tome je traffic030528, da nije to?

skapirao sam da u woai ima i taj ttols i kad kliknem na compile odredjene aviokompanije dobijem .txt fajlove koji kako sam skapirao treba da editujem. ali ja kad sam video na sta lici taj fajl nisam bas siguran da li cu umeti sam ajd ovako

AC#1000,YU-AND,9%,WEEK,IFR,1/03:58:22,@1/05:09:44,290,F,5194,LGKF,1/05:58:57,@1

sta je sta ovde? pretpostavljam neke stvari ali mi nije jasno i sta se cime odvaja. svaki novi avion pocinje sa stavkom AC#1000?, pa tip aviona, sta je 9%, sta znaci week itd. i gde tj. sa cime se zavrsava ruta?

drugo, ako dodajem u flightplan .txt novi aerodrom, jel moram njega i u airports.txt da dodajem sa onim koordinatama?

#12 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 18 May 2010 - 02:36 PM

Tako je, to je taj fajl, traffic030528, i njega makni i nema vise defoltnog saobracaja saobracaja iz FS-a.

AC#1000,YU-AND,9%,WEEK,IFR,1/03:58:22,@1/05:09:44,290,F,5194,LGKF,1/05:58:57,@1

Ovako, AC#1000 je oznaka za taj tip aviona i moze da bude bilo koji bro al je jao vazno da se taj broj slaze sa brojem iz AIRCRAFT foldera da bi ga video uopste u FS-u.

YU-AND, registracija aviona i kad ti se taj avion pojavi blinkace njegova registracija iz plana leta

9% pojma nemam sta je

IFR da je IFR let

1/03:58:22,@1/05:09:44,290,F,5194,LGKF,1/05:58:57,@1- znaci da je let ponedeljkom u 03.58 sati po UTC vremeu, tad je poletanje a slece na destinaciju u 05.09, 290 je nivo leta, LGKF destinacija na koju ide, i povratak nazad u 05.58 UTC takldje ponedeljak.

Dani u nedelji su ti dati od 0 do 6 s tim da je 0 nedelja.

"drugo, ako dodajem u flightplan .txt novi aerodrom, jel moram njega i u airports.txt da dodajem sa onim koordinatama?"

Tako je moras taj aerodrom imati i u FLIGHTPLANS i u AIRPORTS fajlu posebno sa sve koordinatama

#13 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts

Posted 18 May 2010 - 05:49 PM

a nisi mi zadao domaći :mrgreen: thai 747 da polazi sa lybe u ponedeljak u 18h za VTBS. pročačkao sam malo po netu da vidim tačno šta svaka stavka znači.

ovi procenti znače da će se u okviru setovanih procenta za AI traffic u FS-u taj let pojaviti ili ne. npr. ako staviš f-planu 20% a u fs-u namestiš traffic na 10% taj let se neće pojaviti.

pa onda ide br. ponavljanja leta, ako se stavi polazak u 10h i br. ponavljanja 4hr, onda će se polasci obavljati na svaka 4 sata.

onda ide vreme dolaska koje se automatski izračunava, ali ako staviš @ ti sam unosiš vreme dolaska.

ako je F avion pripada određenoj aviokompaniji i callsign-u, ako je R fs dodeljuje sam.

znači za moj primer biće ovako,

AC#1009,HS-TNB,10%,WEEK,IFR,1/17:00,00:00,330,F,909,VTBS

e sledeći kako bih rekao string se nastavlja na prethodni.

#14 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts

Posted 18 May 2010 - 06:19 PM

e'o ga :mrgreen: hvala toso

Posted Image

#15 Nenad Grubanovic

Nenad Grubanovic

Captain

• Members
  • 1,316 posts
  • Interests:Pravljenje kolača
  • VATSIM ID:1002068

Posted 18 May 2010 - 06:30 PM

Dobro ti izgleda FS

#16 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts

Posted 18 May 2010 - 06:35 PM

e sad imam jos jedno pitanje,

Posted Image

u stvari dva lol

jel može nekako da se namesti da lepo stoji na B, a ne ovako

i primetio sam da ako ja zauzmem B7 da thai više ne postoji :)

@nenade, tako ne izgleda FS bez photoshopa :mrgreen: moram malo da ložim kad je već u temi FS ss zabranjeno :D
(kad bi u FS postojala opcija color balance, gde bi nam svima bio kraj :D)

Edited by Dule, 18 May 2010 - 06:38 PM.

#17 miljan

miljan

First Officer

• Members
  • 44 posts

Posted 18 May 2010 - 08:45 PM

e sad imam jos jedno pitanje,

Posted Image

u stvari dva lol

jel može nekako da se namesti da lepo stoji na B, a ne ovako

i primetio sam da ako ja zauzmem B7 da thai više ne postoji :)

@nenade, tako ne izgleda FS bez photoshopa :mrgreen: moram malo da ložim kad je već u temi FS ss zabranjeno :D
(kad bi u FS postojala opcija color balance, gde bi nam svima bio kraj :D)

1.moze da se ,i preko programa AFCAD ili AFS ili AFX ,pomeri parking i avion zauzme drugu poziciju
2.B7 jedini ima radijus od 45m a za A340-600 ti treba radijus parkinga veci od 41m a 340-500 39m,kako je B7 jedini veci od 39 kad ti tu stanes on nema gde i nepojavljuje se.Takodje osim prosirivanja radijusa ako zelis da napravis parking na kome ce on uvek da stoji kad sleti,napises parking kod THA.

nadam se da je od pomoci

#18 Tosa

Tosa

Captain

• Members
  • 1,091 posts

Posted 18 May 2010 - 11:08 PM

Dule nisam bas skapirao sta si napisao al ajde ovako.

AC#1,YU-ANP,1%,WEEK,IFR,1/07:00,@1/08:40,360,F,0404,LIRF,1/09:35,@1/11:10,350,F,0405,LYBE

Ovo 1/07.00 je sigirno dan u nedelji sa vremenom poletanja, evo sam vidi, podesi se na LYBE i videces da ce JAT404 koji leti za Rim traziti startovanje u 07.00 i tamo slece u 08.40 kao JAT404, vraca se iz Rima kao JAT405, FL u odlasku 360 a u povratku 350, i tako je svakog ponedeljka za taj avion i tu liniju. To ti je tako sigurno, a ko oces dalje da nastavis stavis zarez i ides sa novim podacima za neku drugu liniju.

Edited by Tosa, 18 May 2010 - 11:08 PM.

#19 dallyborr

dallyborr

Captain

• Members
  • 1,339 posts
  • VATSIM ID:1144239

Posted 18 May 2010 - 11:44 PM

Stavi A380...Singapur, Kvantas, Emirati...ali gledaj da ga parkiras tamo ispred tornja, tako da pilot moze da kaze kontroloru na tornju, "Dobro Vece"...i to da se gledaju licem u lice, bez problema... ;)

Ae kad si se vec uhvatio da se zezas sa tim, napravi bar planove leta za Wizz, Malev, Tarom, Spanair...ovi sto stvarno slecu u BG.

#20 Dule

Dule

Captain

• Members
  • 272 posts

Posted 19 May 2010 - 12:01 AM

Dule nisam bas skapirao sta si napisao al ajde ovako.

dobro si ti rekao nisam te ja ispravljao, nego sam ti pomenuo za one procente sto si rekao da ne znas sta su i da zajedno utvrdimo ostatak :) tipa da ako ispred 1 ne napises @ nego stavis 00:00 onda ce fs sam da izracuna vreme dolaska.

Edited by Dule, 19 May 2010 - 12:03 AM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users