Jump to content

Photo

Kako prebaciti FS2004 instalaciju na Novi Hard Disk

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 13 March 2008 - 02:54 AM

Dakle,

Vec cistim i cistim hard ali nikako da napravim dovoljno mesta pa da uradim defrag, tako se mislio, evo doslo vreme za novi hard, a kada vec uzimam novi hard, sto ne procesor, memoriju... novi komp :)

Pitanje sledi.. kako prebaciti FS9 instalaciju na novi kompjuter da nepocnem od pocetka sa konfiguracijom i modifikacijom FS9...

Dakle, ima folder 45 gigabyta, oko 200 instaliranih scenery (sto freeware, sto payware), 5-6 dobrih commercial aviona, FSNav, Activesky, itd...

Custom AI Traffic, oko 2000 repaintovana koje sam godinama manualnu instalariao.

Nebio voleo da pocnem od pocetka, niti imam vremena za konfiguracije... Jeste, configuracija stuca, imam kad tad CTD ali nije sad da se to desava bas svaki let.

Mislio sam da instaliram windows na novi hard, pa onda FS2004 original, pa izbrisem novu instalciju, prebacim staru i manualno instaliram vece stvari koje imaju copy protection (tipa payware aicraft, activesky, fsbuilt, itd).

Jel neko uspesno prebacio instalaciju FS9 bez da je poceo od pocetka?

Hvala unapred!

Veliki pozdrav.

#2 Pajki

Pajki

Captain

• Members
  • 270 posts

Posted 13 March 2008 - 04:34 PM

jednostavno, ponovi sve radnje od pocetka jeb... ga :ph34r:

#3 cmptohocah

cmptohocah

Captain

• Banned
  • 257 posts

Posted 13 March 2008 - 04:48 PM

Mogao bi da instaliras ponovo FS i da onda prekopiras sve fajlove iz predhodne instalacije preko ove nove, i kada te pita: "Are you shoure you wan't to overwrite...." ti opusteno kliknes na "Yes to all". Tako bih ja radio.
Pozdrav -_-

#4 Milan Tomin

Milan Tomin

Captain

• Members
  • 696 posts
  • Interests:Padobranstvo, letenje i sve vezano za above the ground :)
  • VATSIM ID:961633

Posted 13 March 2008 - 05:05 PM

Ni ne pokusavaj... imas sistemskih fajlova koji su smesteni u windows direktorijumu tako da... ne gubi vreme

#5 Savke

Savke

First Officer

• Members
  • 38 posts
  • VATSIM ID:949443

Posted 13 March 2008 - 05:12 PM

Mogao bi da instaliras ponovo FS i da onda prekopiras sve fajlove iz predhodne instalacije preko ove nove, i kada te pita: "Are you shoure you wan't to overwrite...." ti opusteno kliknes na "Yes to all". Tako bih ja radio.
Pozdrav -_-

Ma samo uzmi i prekopiraj folder Flight Simulator 9 na mesto na koje hoces na novom HDD. FS nema nikakvih fajlova u nekim sistemskim folderima tako da mozes da ga kopiras gde god hoces. Ja FS uvek drzim na D particiji tako da kad formatiram C on ostaje i radi dalje bez ponovne instalacije.

Jedini problem koji mozes imati ovim postupkom je da neki programi koji rade uz FS9 nece moci da ga nadju u bazi registara pa ces morati rucno da navedes put do glavnog FS foldera.

Savke

Evo Milan uleteo pre mene - FS sam nema nikakvih sistemskih fajlova!!! Ja imam cak kopiju instaliranog FS9 na DVD-u i jednostavno mogu da ga iskopiram na bilo koji komp i radice. Jedino postoji mogucnost da ti neki od dodataka ima neki fajl u sistemskim folderima ali to je takodje retkost.

#6 Milan Tomin

Milan Tomin

Captain

• Members
  • 696 posts
  • Interests:Padobranstvo, letenje i sve vezano za above the ground :)
  • VATSIM ID:961633

Posted 13 March 2008 - 05:25 PM

Ok ako ti tako kazes... ali ja na primer imam gomilu scenarija + addonova kod kojih se pola fajlova smesta mimo FS9 direktorijuma u program files...
Kod mene ne bi radio sa sigurnoscu to tvrdim... e sad, ako nije puno budzio FS onda mozda i uspe.

...kako kod... ajde kad uradis javi nam da li radi i sta sve imas od dodataka na njemu.

#7 Andrija

Andrija

Captain

• Members
  • 544 posts
  • VATSIM ID:852907

Posted 13 March 2008 - 08:40 PM

Ja sam nedavno unapredio komp tako da je palo format c: Sacuvao sam ceo flight simulator 9 folder i folder Documets and Settings\[korisnicko ime]\Application Data\Microsoft\FS9. Instalirao simulator, zatim vratio sve fajlove nazad i ono overwrite - YES. Jedino sto sam morao opet da instaliram su Flight!1 proizvodi. Ostalo je sve bilo ok.

#8 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts
  • VATSIM ID:965124

Posted 13 March 2008 - 09:10 PM

Ajmo redom,Prvo procitaj ovde sta sam tamo napisao
http://www.scgvacc.n...o...=1356&st=60

E sad....vidim da to i jos po neko radi.I sve je OK ako ide na isti HDD,a ako ide na drugi,onda u okviru FS foldera moras da prepravis u scenery.cfg sve sto je kao ovo :
Remote=E:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Addon Scenery\scenery\Cenej

Takodje i u C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Microsoft\FS9 odradis iste prepravke.

Dakle ako je FS bio na D,a sad ga bacas na E,nece raditi dok to ne ispravis.

Ja sam ubacio jos jedan HDD i FS folder samo cut/paste sa D na E,prepravio sve one linije i pokrenuo ga bez problema.

A ako pregazis Windows na C novim sistemom,onda samo nakon prvog pokretanja FSa moras da ga prilagodis kako ti odgovara....ono Displej,Realiti ....

Eventualno,ako treba ,reinstaliras po nesto sto bas mora,a toga nema mnogo u tom slucaju.

Znaci...sve sto smo ti napisali je valjda dovoljno da uradis to sto si hteo.Slobodno...evo ja stojim na terasi i cekam da slikam pecurku :D

#9 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 13 March 2008 - 09:38 PM

Instal directory mi je bio c:\games\fs2004.

Na novom disku cu da drzim C:\games\fs2004.

- Sve utilities sam instalirao pod fs2004\ActiveSky, fs2004\FSFK, itd...
- Na novi hard cu da instaliram windows i ostalo
- Na novi hard cu da instaliram original FS9 u c:\games\fs2004
- Onda cu staru instalaciju sa starog harda da prekopiram u taj folder
- Videcu sta neradi, i verovatno cu morati ponovo da instaliram LDS,PMDG, Activesky... overwrite cu na stare lokacije..

Jedino ce mozda da me je*e AES, mada on radi pod \fs2004\aerosoft i \fs2004\modules. Izgubicu deinstall scripte iz "Add Remove Programs" mada ih imam toliko da mi i netrebaju, takodje cu da izbrisem (napravim novi fs9.cfg) posto ce biti nova konfiguracija u pitanju, nova graficka kartica i slicno...

Ajde, pokusacu u ponedeljak (to jeste ako novi sistem uopste uspem da POST), pa cu da javim rezultate.

Ja imam bas puno stvari, 2000 AI repaint, PMDG, Level D, Activesky, AES, 40-45giga FS2004 folder, pa cu da vidim kako je krenulo...

Mrzecu sebe ako mi instalacija radi sporo ili ako imam random CTD, mada CTD je vise efekat addona nego korupiranog FS registra...

Veliki pozdrav i hvala na savetima!

#10 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 13 March 2008 - 10:04 PM

ActiveSky ces sigurno morati da reinstaliras,sta god da radis,jer se on pri instalaciji trpa na 5 mesta,a PMDG i ostalo bi trebalo da radi ukoliko je instalirano u FS folder.A za uninstal te bas briga....manje brige za sistem.Sta ti ne odgovara :DELETE i cao...mada vecina uninstalera ti je u FSu.

Au, jos mi se vrti u glavi od onoga:FS=45GB :blink:.Pa toliki nije ni RL :)...probaj da brojis do 45GB,ali po 1 bajt.

Aj zdravo

#11 pred02

pred02

Captain

• Members
  • 108 posts

Posted 14 March 2008 - 05:24 AM

ActiveSky ces sigurno morati da reinstaliras,sta god da radis,jer se on pri instalaciji trpa na 5 mesta,a PMDG i ostalo bi trebalo da radi ukoliko je instalirano u FS folder.A za uninstal te bas briga....manje brige za sistem.Sta ti ne odgovara :DELETE i cao...mada vecina uninstalera ti je u FSu.

Au, jos mi se vrti u glavi od onoga:FS=45GB :blink:.Pa toliki nije ni RL :)...probaj da brojis do 45GB,ali po 1 bajt.

Aj zdravo

Detaljan izvestaj ce biti u ponedeljak. To jeste ako novi komp, disk, video kartica i memorija rade... Samo da sutra prodjem POST pa ce sve lako..

Inace, nije 45gb, pogresio sam, skinuo sam nesto gluposti.. tacno je 39.3gb, 268,595 fila i 12,356 foldera. Nemam dovljno mesta na hardu da napravim defrag (haha, treba 15% slobodno)... zato i upgrade...

Hvala na pomoci!

#12 Danilo

Danilo

Administrator and Webmaster

• Administrators
  • 1,706 posts
  • VATSIM ID:952356

Posted 14 March 2008 - 04:56 PM

Poenta je:

-Instalirati NOVI FS...
-Preko njegovog foldera baciti postojeci FS folder i overwrite ALL
-Prekopirati sve Putanje addon scenarija da budu iste kao i na predhodnom sistemu [zbog toga bi najbolje da se FS nalazi na istoj lokaciji na starom i novom sistemu i u samom FS folderu sav addon software]
-prekirati file iz c:/documents and settings/[VAS AKTIVNI USER]/application data/microsoft/fs9/ u isti takav na novom sistemu

I to je to ... moguce da neki avioni nece da rade jer ih nema u registriju ali njoih je bar lako instalirati ali za scenarije 100% znam da ce da radi.

Elem ako menjate HDD onda je potrebno editovati scenery.cfg u c:/documents and settings/[VAS AKTIVNI USER]/application data/microsoft/fs9/ u menjati c: u d: recimo ...

Ko ovo razumije neka odradi i sve ce da bude bez greske... ko pak ne razumije neka se bakce ovim pitanjem:) :kuboj:

#13 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 14 March 2008 - 05:10 PM

Ko zna moze i rucno da povadi to iz registra i posle ponovo samo da se doda u novi kad se reinstalira FS.

#14 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts
  • VATSIM ID:1033167

Posted 14 March 2008 - 07:58 PM

Inace, nije 45gb, pogresio sam, skinuo sam nesto gluposti.. tacno je 39.3gb, 268,595 fila i 12,356 foldera. Nemam dovljno mesta na hardu da napravim defrag (haha, treba 15% slobodno)... zato i upgrade...

Defragment Sta je to??? Radim cesto a ne znam sta je!!! :D

#15 CIPI CAPTAIN

CIPI CAPTAIN

Captain

• Members
  • 305 posts
  • VATSIM ID:1046100

Posted 14 March 2008 - 08:24 PM

Defragment Sta je to??? Radim cesto a ne znam sta je!!! :D

Au Mico ne verujem da to ne znas! :???:
Vidi to ti je kao sredjivanje harda jer kad se nesto nabacuje na hard,on to razbacca svuda pa ti onda ponekad i komp koci zbog toga!
A disc defragment sredjuje hard i sve slaze kako treba cime ti stedi prostor i olaksava posao kompu,tako reci-brze radi!
To je to! :)
Valjda :???: :D

#16 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts

Posted 14 March 2008 - 08:59 PM

Hvala cipi mada sam ja hteo STRUCNO objasnjenje! Ali nema veze!

#17 Nikolovski Stevan

Nikolovski Stevan

Captain

• Members
  • 1,282 posts
  • VATSIM ID:910243

Posted 14 March 2008 - 09:37 PM

Nije strucno ali je slikovito :bow:

#18 Cane

Cane

Captain

• Members
  • 1,503 posts

Posted 14 March 2008 - 10:38 PM

Nije strucno ali je slikovito :bow:

I racno 100%

#19 MILANRADOJEVIC

MILANRADOJEVIC

Captain

• Members
  • 500 posts

Posted 15 March 2008 - 12:53 AM

Bravo Cipi! Svaka cast!

#20 nikola_cuk

nikola_cuk

Second Officer

• Members
  • 11 posts
  • VATSIM ID:1040893

Posted 19 March 2008 - 07:56 PM

Caos,
za slucaj da nisi josh prebacio i instalirao sve ponovo da znas>
fs moze samo da se eprekopira na novu masinu i radice, a da bi ti radio sqbox i slicno moras da ga dodas u registar kao da je instaliran. Za to postoji mali alat koji mozes skinuto ovde> www.flight1software.com/files/FS_Registry_Repair.exe

Nadam se da je od pomoci.

Pozz

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users