Jump to content

Photo

fsinn i fscopilot problem

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 pmilan

pmilan

Captain

• Members
  • 260 posts
  • VATSIM ID:1006317

Posted 21 July 2007 - 01:32 AM

Zdravo,

Opet problem sa fsx. Sve mi ok radi sem FsInn i FsCopilot-a. Ranije sam iste instalirao na particiji ( I RADILO JE)gde mi je Office, Visual Studio 2005 i desetine drugih programa, pa mi usporavaju sistem. Sad sam odredio novu particiju Win XP, gde je samo FSX i par dodataka za njega. Instalirao sam najpre VB6 Runtime, zatim FSCopilot, pa fsInn. Instalacija je protekla ok, ali kad sam pokusao da startujem Fsx, startuje se na 5 sekundi, a onda sam ugasi. Deinstalirao sam FsInn i FsCopilot i sve radi ok (kad je fsx u pitanju). Zna li neko u cemu je problem? Mozda da instaliram Visual Studio 2005 koji u sebi sadrzi VB runtime ili?

#2 Djordje

Djordje

Captain

• Members
  • 501 posts
  • VATSIM ID:965704

Posted 21 July 2007 - 09:20 AM

Visual Studio 2005 u sebi ne sadrži VB runtime; njegov runtime je .NET Framework 2.0. Ako Ti se čini da program možda ne funkcioniše zbog nedostatka VB.NET-a 2005 - reinstaliraj .NET Framework 2.0 i to će otkloniti dilemu.

Ipak mi se čini da FSInn nije pisan u .NET-u 2.0 i da nema veze sa VS-om 2005, pa bi tu radije pomogla instalacija VB6 run-time-a ili eventualno instalacija .NET Framework-a 2.0 (koji će omogućiti i pokretanje .NET 1.0, 1.1 aplikacija, pa da budeš siguran da si obuhvatio sve MS-ove runtime-ove). :)

S' druge strane: ako se pokrene regularno i potom izgasi nakon 5 sekundi... nema veze sa run-time-om, jer da runtime fali - ne bi se program uopšte mogao pokrenuti. :dontgetit:

#3 darkman978

darkman978

Second Officer

• Members
  • 2 posts
  • VATSIM ID:1015327

Posted 24 September 2007 - 07:14 PM

Da skratim muke svima koji imaju problem sa CHAT-om na FSInn-u. Problem su verzije software-a FSInn i FSCopilot-a. Posto sam se "zezao" i gubio dragoceno vreme, pa cak i bio kaznjen na 24h suspenzije zbog toga sto nisam video poruke upozorenja. Evo spiska sta sve treba instalirati i kojim redom:

1. Deinstalirajte sve prethodne verzije FSInn i FSCopilot-a
2. Skinite SP1 za FSX i instalirajte
3. Zatim, (vbrun60sp3.exe) i (VisualBasic6-KB896559-v1-ENU.exe)
4. Takodje sledece verzije programa, FSInn v1.2 (SetupFSInn12.exe) i FSCopilot v1.6 (SetupFSCopilot16.exe)

Postoje i beta verzije za koje pise da su stabilne ali bar meni nije proradio chat. Da podsetim svi koji imaju problema sa chat-om ne mogu da vide prozor u kojem se ispisuju poruke vec samo imaju zvucnu indikaciju. Kada se pritisne taster CHAT javlja se greska "Failed To Create FSCopilotFSInn.Chat (CWNDFS98MAIN=7e174ec)"

Ako nekom nesto iz ove price nije jasno neka mi se slobodno javi.

#4 Ivan Kovacevic

Ivan Kovacevic

Technical Support

• Administrators
  • 1,402 posts
  • VATSIM ID:920456

Posted 24 September 2007 - 08:08 PM

Sa starim verzijama je postojao problem da ako callsign ukucate malim slovima umesto velikim pri instalaciji ( :???: ) nikada necete moci da primite privatne porukice.

Iskreno nisam ovo sam proverio, nego samo nacuo, a i navodno je to ispravljeno.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users